Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Formula 1 fanok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
2757 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Senki sem volt a kozeleben sem ;)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Edzésre gyorsan amig nem picut lesz túlterhelt a szerver: Alonso, Raikkönen, Button

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en nem tudom :D az edzeseket sem neztem.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Alonso, Maldonado, Raikkonen

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Alonso Grosjean Hamilton

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Monaco edzésre: 1. Button, 2. Grosjean, 3. Alonso
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Monacoban sokszor az esélytelenek végeznek az élen, ha az élpilóták a nagy harcban odaverik az autót a saját vagy más hibájából. Itt annyira nem fog számítani a gumi. Az élpilóták közül mindenki nyert már itt, de most szerintem a a Meclarenek mennek majd itt jól. És szerintem Alonso és Vettel is szereti ezt a pályát, na meg a nagy öreg is, de neki nem sok esélyt adok. Sok a kanyar, szerintem valakibe megint belerongyol.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Monaco mindig egy kulon tema.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ez igaz pilotaszinten - ok azok, akik azzal a technikaval is tudnak villantani, amivel mas nem nagyon tudna. de mi van a csapattal, a mernokokkel? igy a hebehoba tesztelessel eleg nehez alkalmazkodni. vmit kikiserleteznek az egyik palyan, a masikon nem mukodik. illetve ezt olyan pilotak is megszivjak, akik ugyan nem azok a villanos fajtak (egy koron nem gyorsak), de hangyaszorgalommal es jo strategiakkal az elejen szoktak lenni (button pl).

mindenesetre kivancsian varom, hogy kialakul e valamilyen trend iden.

Alonso sem az az egy körön villantós típus, de mégis ott áll a 2. helyen a tabellán. Aki jó, azt most is jó, de mondjuk érdekelne, hogy mibe talált bele ennyire a Williams. Monacoban meg ki fog derülni az is, hogy a Ferrari valóban ennyit fejlõdött, vagy csak a barcelonai pálya feküdt nekik. ( aerodinamikában Barcelona elõtt is jól álltak )

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ha pilóta szinten igaz, akkor igaz csapat szinten is, mivel a pilótákat õk szolgálják ki. Szerintem idén sem látunk csodát, és a 3 élcsapat közül kerül majd ki a bajnok.
Én sokkal inkább az egyre inkább Ázsiába kerülõ F1-tõl félek. Ez sokkal többet árt a sportnak, mint az ide oda szabálymódosítások, ami miatt kicsit megkeverednek a kártyák, de persze a végén úgyis a bank nyer.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez igaz pilotaszinten - ok azok, akik azzal a technikaval is tudnak villantani, amivel mas nem nagyon tudna. de mi van a csapattal, a mernokokkel? igy a hebehoba tesztelessel eleg nehez alkalmazkodni. vmit kikiserleteznek az egyik palyan, a masikon nem mukodik. illetve ezt olyan pilotak is megszivjak, akik ugyan nem azok a villanos fajtak (egy koron nem gyorsak), de hangyaszorgalommal es jo strategiakkal az elejen szoktak lenni (button pl).

mindenesetre kivancsian varom, hogy kialakul e valamilyen trend iden.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
nem szerencse kérdése szerintem, hogy ki tud jobban alkalmazkodni az új szabályokhoz. Mint már írtam, ha ez így lenne, akkor nem Alonso és Vettel állna az élen, hanem valami sokkal gyengébb csapat pilótája. Számomra a tabella azt mutatja, hogy a végeredményt illetõen nem sok minden változott.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ez az újságíró ha jól emlékszem általában mindig "ellenzékben" van. De jól is van ez így, nem kell hogy mindenkinek tetszenek a dolgok. Igazából mindig van mit kritizálni és kétkedni a F1-et illetõen.

Hosszútávon nem is kell hogy jó legyen, olyan a F1-ben nem létezik.

abban nagyon egyet ertek vele, hogy annak azert latszani kell, hogy ki vegzi jol a dolgat... igy miert dolgoznak? szerintem teged is idegesitene, ha a munkad vegen kisorsolnak, hogy te kapod e a fizetest, vagy a munkatarsad, aki alig dolgozott. hosszutavon a a jelenlegi evet ertem.

monaco jovoheten lesz. f1.com :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A monacoi nagydíj jövõ héten lesz?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ez az újságíró ha jól emlékszem általában mindig "ellenzékben" van. De jól is van ez így, nem kell hogy mindenkinek tetszenek a dolgok. Igazából mindig van mit kritizálni és kétkedni a F1-et illetõen.

nem csak nekem vannak ketsegeim, hogy ez jo dolog hosszútávon...

Hosszútávon nem is kell hogy jó legyen, olyan a F1-ben nem létezik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem en irtam a cikket, de ugy latszik nem csak nekem vannak ketsegeim, hogy ez jo dolog hosszutavon :D

Mármost ez két dolgot jelenthet. 1) A hét csapat technológiailag annyira közel került egymáshoz, hogy a Red Bulltól a McLarenen át a Sauberig teljesen egyforma mûszaki színvonalat képviselnek, ezért hétvégérõl hétvégére pillanatnyi, véletlennek tekinthetõ nüanszok döntenek közöttük, vagy 2) a teljesítményüket eredendõen nem az autójuk és a versenyzõik képességei, hanem más tényezõk határolják be.

F1 - Veszedelmes erviszonyok: Barcelonai Grbe Tkr

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szóltam volna hozzá én is, de szombat óta most elõször tudtam belépni a fórumra...eddig esténként túlterhelt volt..

kela-nak 2 pont.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tobb gyartonal regen a gumi ugyanolyan valtozotenyezo volt, mint most az auto vagy a pilota.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Pedig sajnos ez van, és nem csak ebben az évben, hogy az autó (és a csapat) , a gumi, nagyobb súllyal esik latba, mint a pilóta. Csak talán neked ez most tûnik fel, mert nem egyenletesek a teljesítmények. Gumi téma is mindig adott volt a F1-ben, legalábbis az utóbbi 2 évtizedben. Fõleg, amikor 2 gumiszállító is szerepelt. Akkor méginkább lehetett azt mondani, hogy a másik gumi jobban teljesít és ezért nem nyerhet ez vagy az a pilóta.

Számomra azért is érdekes ez a mostani helyzet, mert aki a végelszámolásnál ott lesz az elsõ helyek egyikén, ebben a folyamatosan változó helyzetben is, az megérdemli (meg a csapat is persze) a sikert. Szerencsére nem egy két futam dönti el, ki lesz a bajnok, vagy a majdnem bajnok. És semmi bajom azzal, hogy vigyázni kell a kocsira, a gumikra. Az autóverseny nem csak abból áll, hogy "meghalni vagy nyerni". Persze a közönség lehet ezt díjazná jobban, de ha mindenki így menne, akkor lerobbant és összetörött autókkal lennének tele a versenyek, és a szerencse meg a zavarosban pecázgatás kerülne sokkal jobban elõtérbe.
Montoya volt ilyen "bikaagyú", a jelenlegi mezõnyben meg Hamilton.

Én nem a Merci csapatról beszélek, hanem konkrétan Schumiról. Rosberg ugyan olyan autóval rendre elveri, és legtöbbször nem épp hogy csak. Igen, szerintem is a balestee vágta el a korábbi képességeit. Az a pont, ami a jelenlegi képességeinek a felsõ határa, azt már ennyi idõ alatt lehet látni. Amennyivel az autó jobb lett, kb. annyival lett jobb õ is, vagyis csak a helyezése. Én szurkoltam a visszatérése után, és reméltem, Kimi nem így jár majd mint õ.