Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

HaiBike

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
1 válasz erre a témára

#1
stp1

stp1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
van már topikja:
http://forum.bikemag...read.php?t=3333

in before lock :D

#2
TheKop

TheKop

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 274 hozzászólás
Sziasztok!

Essék szó errõl a márkáról is, jómagam komolyan fontolóra vettem egy Hai beszerzését.

PR-duma:

" 2009-tõl a Boneshaker a német Haibike – Hai: Cápa – kerékpárok hazai forgalmazója. Mivel a márka itthon viszonylag ismeretlen, gondoltuk, összefoglaljuk a cég rövidnek nem mondható történetét, hogy lássátok, nem sufni tuning gépekrõl van szó.

Bár a név távol-keletiesen cseng, a vállalat tõsgyökeresen német. Ez önmagában még nem jelentene semmit, de a megszokott precizitás itt jó felszereltséggel, tetszetõs külalakkal és finom megoldásokkal is párosul, a jó ár/teljesítmény mellett.

A Winora Group arculata

A Winora Group története, mely 2001 végén a Winora-Staiger GmbH és a E. Wiener GmbH & Co. KG cégekbõl jött létre, a 20. század elejére nyúlik vissza. A Schweinfurt melletti Sennfeld székhelyû középosztályú kerékpárgyártó négy márkájával, a Winora, Staiger, Hai Bike és Sinusal megfelel a kerékpározók eltérõ igényeiknek.

A Winora, mely elsõsorban a szakkereskedelmet célozza meg, az egész család számára biztosít kerékpárokat. A Staiger a különlegesen igényes és komforthoz szokott kerékpározóknak kedvez, a Bico szintén az átlagos felhasználóknak készül. Az 1995-ben bevezetett Hai Bike a sportszerû kerékpározásra szakosodott - a mountain bike-tól a versenykerékpáron át egészen a custom made sportszerekig. A kerékpárrajongók egyéni szükségleteiknek kielégítésére a Winora Group sportos változatban a Hai Bike Custom Made-et, kényelmes és elegánsabb változatban pedig a Sinus-t biztosítja. Mindkét sorozat tökéletesen megfelel az elvárásoknak és a használónak egyéni és tökéletes terméket nyújt.

1998 és 1999-ben a Winora Group az elsõ német kerékpárgyártók között szerepelt, akik teljesen rugós city és trekking bicikliket dobtak piacra és így sikeresen feltártak egy új piaci szegmenset. A mountain bike és fitnesz hullámnak köszönhetõen az új évezredben tovább erõsödött a cég pozíciója a végfelhasználók és a kereskedõk között is. További mérföldkõnek számított a 2002 õszén bevezetett saját készítésû XLC kerékpárkomponens csoport. Ezen kívül a Winora Group az E. Wiener Bike Parts-on keresztül ellátja a szakkereskedelmet kerékpár-alkatrészekkel és kiegészítõkkel.

2001 novembere óta a Winora Group vezeti a hollandiai Accell Group alá tartozó üzleteket is. Schweinfurti székhelyükön gyártják a prémium márkáinkat, a Sinus és Haibike-ot, egyéni ügyfélkívánság alapján egyéni munkahelyeken. További gyártási helyszínek találhatók Magyarországon, Csehországban és Távol-Keleten.
Rövid cégtörténet

* 1914: Engelbert Wiener versenykerékpáros megalapozza a E. Wiener GmbH-t Schweinfurtban. Egyénileg összerakott kerékpárok gyártása és forgalmazás.
* 1918 után: Az elsõ kerékpár nagykereskedés fel- és kiépítése Schweinfurtban.
* 1956: Bernd Seuffert, az alapító unokája átveszi a céget, éves gyártás kb. 6.000 kerékpár.
* 1963: Az elsõ futószalagrendszert alkalmazó Winora kerékpárgyár építése Schweinfurtban.
* 80as évek eleje: Új kerékpárgyár építése, mely megfelel a növekvõ, az olajkrízis és az új egészségtudat által serkentett keresletnek.
* 1988: A Staiger Stuttgart átvétele.
* 1997: Csatlakozás a világ legnagyobb kerékpárcégbirodalmához, a Derby Cycle Corporation-hez. Az üzletvezetést Susanne Puello, az alapító Engelbert Wiener ükunokája veszi át.
* 2002: A Winora-Staiger GmbH elhagyja a Derby Cycle Corporation-t és a hollandiai Accell Group-hoz csatlakozik."
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."