Hi.
Nekem CATEYE ENDURO 2 -m van.
-pill seb.
-max. seb.
-átlag seb.
-napi km1
-napi km2
-össz km.
-tekert idõ
-óra
Elég jónak tûnik, eddig még nem ázott be, remélem nem is fog. TAPASZTALAT?? Levegyem esõben? Esetleg készítseg rá kis tokot??
Nagymama alufóliaragasztójával tök jó tok készíthetõ szerintem, amit csak ráhúzol esõben!!
Elég vastag kábelje van, szakadástól nem félek.
Viszont már 2 hónaposan néhe kontakthibás, van, hogy kétszer kell a helyére pattintani, hogy észrevegye magát!!
Para!! Végül CASCO-t vettem, 20 ért volt akcióban a VIper MX, de köszi a tanácsot!!
Peti
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Started by
Ras
, 2002. September 09. 22:33
Posted 2002. October 20. - 20:28

vendég__*
Posted 2002. October 20. - 20:20

Én Mity 3mal áztam el jópárszor, és semmi baja! Volt olyan, h szegény bike egész éjjel kint ázott, és rajta volt az óra... Ha tudna beszélni, nem dícsérne meg ;D
Posted 2002. October 11. - 09:45

vendég__*
Posted 2002. October 11. - 09:43

Kinek van tapasztalata a Cateye magasságmérõssel? Nekem kevéssé megbízható, folyton állítani kell, idõnként pedig teljesen rossz adatot mutat. Másik: esõben mindegyik tönkremegy, kivéve a pulzusmérõseket (vízállóak), szerintem direkt nem gyártják vízállónak, hogy vegyél minél többet.
Posted 2002. October 11. - 03:17

Ketáj Tomo vagyon, de pont olyan nudli a tempo, mint amikor nem volt, ami mérje. De jó, mert az ember simán felesik a Suzukira, amikor az fékez, and my eye on Cateye... De aki marha... 
Miért akad ki mindig, fél órát megyek szakadó esõben vele? Olyankor nem is mér. Mér'? És csal. De õ nem tud lassabban menni mint, én. Vagy aquaplanning-ol?

Miért akad ki mindig, fél órát megyek szakadó esõben vele? Olyankor nem is mér. Mér'? És csal. De õ nem tud lassabban menni mint, én. Vagy aquaplanning-ol?

Posted 2002. September 17. - 15:55

Vmelyik topicban ítál már róla engem is érdekel szóval minden feljeményt ossz meg velünk ! Majd egy setupot is írhatnál róla vmikor róla én is konzultálok majd a teómmal ( nem mintha csináltatnék vele ilyet , hacsak nem nyerek a lottón ... ja nem is lottózok :-X ) , de azért érdekel a téma. sok szerencsét hozzája !

Posted 2002. September 17. - 15:41

mérése ugyanazon az elven fog alapulni, mint az általános kmóráké... azaz mágnes a küllõkön, egy híd a villán... jelenleg még nem tudom, kábé mekkora lesz a készülék, de a felsõcsõ alá akarom felszerelni...
kijelzõ úgy sem lesz rajta...
(azon morfondíroztam milyen lenne, ha pölö egyet Bogárra szerelnénk, egyet meg rám... pölö egy Mátra Maratonon... 8) azért csak az egom miatt, remélem a lefelékben nem lenne magasabban az Õ grafikonja...)
Fejleményekrõl folyamatoasan itt...
PéeF
Posted 2002. September 17. - 14:51

Nekem is! ;D
Egy kérdésem lenne, ez mágneses lesz, vagy olyan mint mgené (infrás vagy mi)?
Így elõreláthatólag hova lehet majd rakni, mekkora lesz (telóra? hátsókerékre? etc...)?
Egy kérdésem lenne, ez mágneses lesz, vagy olyan mint mgené (infrás vagy mi)?
Így elõreláthatólag hova lehet majd rakni, mekkora lesz (telóra? hátsókerékre? etc...)?
Posted 2002. September 17. - 14:46

Posted 2002. September 17. - 14:32

balu: épp errõl van szó! a gyári kézi-készülék+a szoftver hozzá Tyito koma ajánlásával akciósan! 60e Ft!!!
Most ismét konzultáltam öcsémmel, és lekonkretizáltunk pár dolgot...
A kézi-készülék anyagktsge potom összeg, ammi húzósabb a tételben, és emiatt közel 10e Ft, az a programozása...
Lesz rajta kerékméret állítási lehetõség (+/- 8cm kerületben egy alapértékhez képest), nem lesz rajta kijelzõ, méterenként fogja eltárolni a sebességadatot, soros porotn csatlakozik majd a számítógéphez, egy TXT fileként lehet majd vissaznyerni az adatokat...
Valszeg a készüléket még idén megcsináljuk, programozni viszont csak a jövõév elején lesz módom(és keretem)...
Aztán jöhetnek a tesztek... ;D
Én már nagyon kíváncsi vagyok... ;D
PéeF
Most ismét konzultáltam öcsémmel, és lekonkretizáltunk pár dolgot...
A kézi-készülék anyagktsge potom összeg, ammi húzósabb a tételben, és emiatt közel 10e Ft, az a programozása...
Lesz rajta kerékméret állítási lehetõség (+/- 8cm kerületben egy alapértékhez képest), nem lesz rajta kijelzõ, méterenként fogja eltárolni a sebességadatot, soros porotn csatlakozik majd a számítógéphez, egy TXT fileként lehet majd vissaznyerni az adatokat...
Valszeg a készüléket még idén megcsináljuk, programozni viszont csak a jövõév elején lesz módom(és keretem)...
Aztán jöhetnek a tesztek... ;D
Én már nagyon kíváncsi vagyok... ;D
PéeF
Posted 2002. September 17. - 11:15

Ilyen óra van gyárilag! PC-hez lehet kötni, szoftver alkotja a diAgrammot. Csak az ára húzós

Posted 2002. September 17. - 10:00

egy olyan kmórára vágyom, amely tárolja a megtett útértékekhez (pölö méterenként) a pillanatnyi sebességértéket, majd a tekerés után, ezek vissaznyerhetõek, így egy sebességdiagramm alkotható...
hogy miért?
elsõdlegesen kíváncsiságból... ott Én menynivel, és más mennyivel...
ennyi...
kérdés?
Posted 2002. September 17. - 09:26

Posted 2002. September 17. - 09:24

Ahoy!
Nem tudom érdekelt-e vki is a visszanyerhetõ-adatos kmóra ötletem, de ma konzultáltam megen' öcsémmel, és szerinte kilehet hozni 10e Ftbõl... ebben az anyag- és programozási költségek is benne vannak...
PéeF
Nem tudom érdekelt-e vki is a visszanyerhetõ-adatos kmóra ötletem, de ma konzultáltam megen' öcsémmel, és szerinte kilehet hozni 10e Ftbõl... ebben az anyag- és programozási költségek is benne vannak...
PéeF
Posted 2002. September 16. - 19:28

Ismertek olyat ami pulzust is mér meg pedálfordulatot is? (No meg az alapokat is vágja)
vBalu
vBalu
Posted 2002. September 16. - 16:40

2 éve van Flightdeck, vezetékes, a távirányító egyszer elromlott, de 1500-ért kaptam komplett új szettet (minden kivéve az óra), így ez még belefér. Mindent kibírt, havat, esõt, bukásokat, meleget, szép nagy a kijelzõje, és pontos. Xtem csak akkor kell jobbat venni, ha magasságmérés vagy pulzusmérés kell.
Amúgy az alap Flightdeck sokszor van akcióban nagyon olcsón, az extrákkal kiegészített változatok azonban állati drágák, annyit nem ér.
Amúgy az alap Flightdeck sokszor van akcióban nagyon olcsón, az extrákkal kiegészített változatok azonban állati drágák, annyit nem ér.
Posted 2002. September 16. - 14:10

Posted 2002. September 11. - 22:23

Pulzusmérõ!
Szintén Sigma PC14-es!
14funkciós, melkasra tett érzékelõvel, az óra pedig karóra style, de a kormányra is felteheted, kapsz hozzá cuccot a csomagban!
Nagyon sok mindent tud, és szinte mindent használok is belõle!
-Pulzust mér
-Kalóriát számol -ha beállítod a súlyod, és beírod a végzett tevékenység kódját
-a beállított max és min átlépésekor sípol
-Stopper van benne
-amíg a stopper fut addig a pulzusod átlagát számolja, megjegyzi a max pulzust
-mutatja a dátumot, idõt
-egy másik külön indítható stopperrel köröket méhetsz, ami alatt méri a már említett kalóriát, azt, hogy 1 kör alatt hány %-ot volt a beállított max felett a pulzusod, és a maxhoz képest most hány %-on vagy most!
Ja, és kékes fénnyû világítás van benne!
Nekem ez nagyon bejön, bár 3 hetesen egy gagyi esés miatt megkarcoltam, és be is repedt, a Szilvási marcin pedig-e miatt beázott, és a világítás oda lett!
Összességében nekem nagyon bejön!
Üdv,
Baliba
Szintén Sigma PC14-es!
14funkciós, melkasra tett érzékelõvel, az óra pedig karóra style, de a kormányra is felteheted, kapsz hozzá cuccot a csomagban!
Nagyon sok mindent tud, és szinte mindent használok is belõle!
-Pulzust mér
-Kalóriát számol -ha beállítod a súlyod, és beírod a végzett tevékenység kódját
-a beállított max és min átlépésekor sípol
-Stopper van benne
-amíg a stopper fut addig a pulzusod átlagát számolja, megjegyzi a max pulzust
-mutatja a dátumot, idõt
-egy másik külön indítható stopperrel köröket méhetsz, ami alatt méri a már említett kalóriát, azt, hogy 1 kör alatt hány %-ot volt a beállított max felett a pulzusod, és a maxhoz képest most hány %-on vagy most!
Ja, és kékes fénnyû világítás van benne!
Nekem ez nagyon bejön, bár 3 hetesen egy gagyi esés miatt megkarcoltam, és be is repedt, a Szilvási marcin pedig-e miatt beázott, és a világítás oda lett!
Összességében nekem nagyon bejön!
Üdv,
Baliba
Posted 2002. September 11. - 22:09

Szerény személyem egy Cateye mity 2-est nyúzott kb 3évig, ami nagyon jó volt addig, mígnem kezdtem el rendeltetésszerûen használni. (értsd: maratonokra járva, hegyekben)
Már az elsõ Bükk maratonos sz@rrá ázásom során +adta magát, nem is beszélve arról, hogy a 2 gombot egyszerre kell +nyomni a nullázáshoz, és ezt 100Km alatt véletlenül 3x is megtettem!
Tehát röviden nem jött be!
Utánna viszont +vettem a Sigmának a BC800-asát, ami tud:
-össz táv-ot
-napi KM-t
-napi idõ-t
-órát
-átlag seb.-et
-max seb.-et
Továbbá egy kis nyíl mutatja le és fel, ha a pillanatnyi átlagod alatt vagy felett mész.
Jó, nagy olvasható kijelzõje van, és 2 kerék adatait írhatod bele, amit menet közben is válthatsz!
Ezzel még nem áztam el úgy igazán (nem is akarok), de eddig igéretesnek tûnik!
Üdv,
Baliba
Már az elsõ Bükk maratonos sz@rrá ázásom során +adta magát, nem is beszélve arról, hogy a 2 gombot egyszerre kell +nyomni a nullázáshoz, és ezt 100Km alatt véletlenül 3x is megtettem!
Tehát röviden nem jött be!
Utánna viszont +vettem a Sigmának a BC800-asát, ami tud:
-össz táv-ot
-napi KM-t
-napi idõ-t
-órát
-átlag seb.-et
-max seb.-et
Továbbá egy kis nyíl mutatja le és fel, ha a pillanatnyi átlagod alatt vagy felett mész.
Jó, nagy olvasható kijelzõje van, és 2 kerék adatait írhatod bele, amit menet közben is válthatsz!
Ezzel még nem áztam el úgy igazán (nem is akarok), de eddig igéretesnek tûnik!
Üdv,
Baliba
Posted 2002. September 10. - 18:57

VDO C15+ v ez cordeles két kerékméret átlag sebesség két távolságmérõ a két kerékmérettel külön begyüjtött km együtt max seb átlag seb tekert idõ össz tekert idõ stopper és ez mindez most a tiéd lehet dobozból 9000-ért vagy csere sigma pc6-7-15-ös pulzuusmérõre alkudni lehet új ár 12000FT