Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

Zozinho

Zozinho

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Ahol Cateye órák vannak, oda elvileg tudnak hozni a Bikertõl. Ha ott van...

Köszi a tippet. Elmentem a boltba, volt is nekik raktáron 2500 Ft-rt. Volt még 4000-rt Cateye Velo 8, inkább megvettem azt, mivel a Tomo már közel 10 éves...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ahol Cateye órák vannak, oda elvileg tudnak hozni a Bikertõl. Ha ott van...

Zozinho

Zozinho

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Elõre is köszi a válaszokat :)

Zozinho

Zozinho

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok. Van nekem egy cateye tomo CCST 200 órám a régi cangán. Most vettem egy új gépet, költséghatékony megoldásként nem óhajtok új órát vásárolni. A kérdésem az hogy lehet-e kapni valahol az ilyen típusú órákhoz tartót és érzékelõt - kijelzõ nélkül.

A neten sehol sem találtam erre választ.

Mike76

Mike76

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Most láttam az Intersport katalógusában egy Cytec Climber nevezetû készüléket 8700 Ft körüli áron. Amiért érdekelne, az a magasságmérõ funkció, ami ugyan luxus számomra, de ennyit hajlandó lennék rászánni. Látott/használt már valaki ilyen ketyerét?

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Sikerült.Hálás köszönet Bikertigger!

itt sztem +találod

http://biker.hu/data..._hasznalati.doc

MKSE
:kissmyass

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
itt sztem +találod

http://biker.hu/data..._hasznalati.doc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Help! Enduro8-ason hogyan kell második kerékméretet beállítani?
MKSE
:kissmyass

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Hol írják, hogy kódolt a jelátvitel? Mert az analóg nem kódolt...
Vegyél Z1-et, nem sokkal drágább.

Nem mondtam, hogy kódolt, de azért van egy beetetõ szövegük, aminek én bedõltem:

"Az MC1.0 analóg vezeték nélküli változata. Bár nem digitális a jelátvitel, de tesztjeink alapján jóval érzéketlenebb a zavaró rádió-frekvenciákra, mint bármelyik konkurens márka hasonló modellje."

Ha egyszer megint eljutok odáig, hogy valami komolyabb km órát vegyek, akkor az
1) tuti nem vezetéknélküli lesz
2) és nem is VDO.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Hol írják, hogy kódolt a jelátvitel? Mert az analóg nem kódolt...
Vegyél Z1-et, nem sokkal drágább.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Akkor ez a kódólt rádió frekvencia vagy mi csak marketing duma,vagy ez egy egyedi eset lehetet?:chin:
Mert ha valóban kódólt akkor nem csak elvileg de gyakorlatilag sem zavarhatna bele a mérésbe semmi tehát zavartalanúl mûködnie kellene vagy nem?:chin:

Én - a saját esetem után - azt mondom, hogy csak marketing duma... Tény, hogy vasúti sínek mellett is mentem, de az, hogy szobában, bringáról levéve semmilyen üzembe helyezett elektromos kütyü közelében is mér nem létezõ sebbességet, az már gáz :wallbange

- - -> LOVAK <- - -

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

hú, nem féltél ekkora sebeségnél? :)

havernak is ez a VDO-ja van, és produkál ugyanilyeneket, ha valami bezavarja
nekem valami olcsobbik cateye van, szintén drótnélküli, az ugyanott mér rendesen...

Akkor ez a kódólt rádió frekvencia vagy mi csak marketing duma,vagy ez egy egyedi eset lehetet?:chin:
Mert ha valóban kódólt akkor nem csak elvileg de gyakorlatilag sem zavarhatna bele a mérésbe semmi tehát zavartalanúl mûködnie kellene vagy nem?:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Kirikou

Kirikou

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
hú, nem féltél ekkora sebeségnél? :)

havernak is ez a VDO-ja van, és produkál ugyanilyeneket, ha valami bezavarja
nekem valami olcsobbik cateye van, szintén drótnélküli, az ugyanott mér rendesen...

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Ennyit a vezeték nélküli VDO-ról:

Feltöltött kép

Egy tiszta mérésem sem volt... :mad:

- - -> LOVAK <- - -

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

De ha úgy alakult, hogy van neked konásandrás véletlen 2 db is, ami abszolút nem kell, akkor az egyiket elfogadnám :)

könyörögjek azért a postacímért? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

elszakadt kábelt nagyon könnyen meg lehet oldani. vagy simán összeforrasztod aztán zsugorcsõ rá. kevésbé esztétikus, de ugyanannyira funkcionális megoldás az, ha csak simán lecsupaszítod a kábelt, aztán összeszigszalagozod az ereket. mindegy, melyiket melyikkel, a legtöbb óránál a mágnes csak egy kis relét húz meg, az óra pedig azt érzékeli, hogy az áramkör zárt vagy nyitott.

de ha meg is akarod erõsíteni, akkor fogsz egy megfelelõ vastag/vékony (nálam a 0.25 mm^2 vált be, de jó lehet vastagabbnak a 0.5 is) darab kábelt, kivágod a megfelelõ részt, aztán beforrasztod.

Gondolkoztam már rajta, miként tudnám megtuningolni, de elég rossz helyen tört meg. Közvetlenül ott, ahol kijön az érzékelõtõl a kábel. Lehet megpróbálom mégegyszer és kiokoskodok valamit.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
elszakadt kábelt nagyon könnyen meg lehet oldani. vagy simán összeforrasztod aztán zsugorcsõ rá. kevésbé esztétikus, de ugyanannyira funkcionális megoldás az, ha csak simán lecsupaszítod a kábelt, aztán összeszigszalagozod az ereket. mindegy, melyiket melyikkel, a legtöbb óránál a mágnes csak egy kis relét húz meg, az óra pedig azt érzékeli, hogy az áramkör zárt vagy nyitott.

de ha meg is akarod erõsíteni, akkor fogsz egy megfelelõ vastag/vékony (nálam a 0.25 mm^2 vált be, de jó lehet vastagabbnak a 0.5 is) darab kábelt, kivágod a megfelelõ részt, aztán beforrasztod.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Kosina Szilárd!

Dehogy! :) Nekem nem fontos annyira, csak pont Enduro8-ról volt szó és a "feleslegesen vastag kábel"-rõl jutott eszembe, hogy elszakadt :D

adjál Te is postacímet! :)

De ha úgy alakult, hogy van neked konásandrás véletlen 2 db is, ami abszolút nem kell, akkor az egyiket elfogadnám :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ami azt illeti, az enyim most szakadt el :)

adjál Te is postacímet! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ha Ptamásnak nagyon kell, akkor én lemondok róla, de tényleg!
fõleg ha Trek(e)s Atesz szerint mûködni fog így is..
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)