Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kicsit egzaktabban mennyire pontatlan? +/- 10 méter nem számít.
...Nekem inkább a magasság a lényeg:D
(Már megint lemaradtam)
A +/- 5 méter az nagyon jó, csak kérdés egy olcsóbb óránál is ennyi-e?
Amit én néztem az a VDO Z1, 25ezerért.

Volt régebben Ciclosport 4.4A HR-em korábban és egyik bicajon most is fent van egy VDO MC1.0+. (Utóbbi nem Z1-es, de VDO-nak VDO, szóval leírom a tapasztalataimat, hátha hasznos lesz.) Ciclosporttal fél év után sok gondom volt, többször lefagyott, sebességbmérõt zavarta a ledes lámpám stb. A VDO ellenben egész jól teljesít ehhez képest, a mért ért magasságok nagyon közel vannak a Polar által mért értékekhez. Több tucatnyiszor hasonlítottam már össze, talán ha maximum 50 méter eltérések szoktak lenni maximum egy 4-5 órás bicajozásnál, ami szerintem nagyon jó.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Ettõl hasznosabb hozzászólást nem is vártam. Köszi!
"Ride today, heal tomorrow"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én januárban teszteltem a magasság mérõket vittem 2 barometrikus magasság mérõt 1 ciclosport 1 sigma. rox 9.0
Valamint 1 db garmin edge 500 1 db garmin nüvi 205 (autós) 1 asus pda gps-ek.
Gps- ek egymáshoz képest 15.7%-on belül voltak ami 1230m (átlag magasság?) a következõk voltak edge500 -8.1% 1131m. Garmin Nüvi 205 1006m -10.1% Asus pda +5.6% 1299m.
Ciclosport hac4000 1220m, Sigma (valamilyen), 1195m, Edge 500 1237m Az edgében meglehet nézni a gps-s magásság mérést is , de a Garmin is a barometrikust ajánlja (pláne ott ahol rossz a rálátás a mûholdakra) pl: hegyek erdõk:)
A barometrikus mérések 3%-on !!! belül voltak ezek után szerintem (legalábbis nekem) egyértelmû hogy jobb a Barometrikus mérés egyenlõre biztosan.
Az edgében még az a jó hogy Gps koordináták alapján meg lehet adni magasság pontokat pl ahol lakunk vagy ahol sûrûn áthaladunk és akkor automatikusan kalibrál:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem kell rögtön támadásnak venni. Csak közöltem, hogy ki lett tárgyalva.

50. oldalon van némi infó.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Ha hiszed, ha nem használtam a keresõt, de nem találtam errõl infót.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ebben a topikban emlékeim szerint ez már jó párszor ki lett tárgyalva.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
(Már megint lemaradtam)
A +/- 5 méter az nagyon jó, csak kérdés egy olcsóbb óránál is ennyi-e?
Amit én néztem az a VDO Z1, 25ezerért.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nekem is Polar-om van (S725X). Azzal sincs különösebb gond. Természetesen idõnként újra kell állítani, de ha otthonról indulok (aminek tudom a magasságát), akkor pár gombnyomás és be van lõve.
Nem vagyok meteorológus, nem tudom, hogy egy drasztikus idõjárás változáskor mennyit változik a légnyomás és, hogy ez mennyit jelent magasságban, de szerintem egy átlagos, normális idõjárás esetén a nem magasságváltozásból eredõ légnyomás változás nem nagyon befolyásolja a mérést...egy egész napos tekergés után otthon +/- 5 m-en belül az induláskori magasságot mutatta. Ennél egy GPS sem pontosabb.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ez mindegyiknél így van... Polar RS800cx-em van, azt is folyton kalibrálni kell. Pontosabban kellene, mert a szintemelkedést ettõl függetlenül nagyon pontosan méri, mivel ez is barometrikus mérést végez (drasztikus idõjárás-változás sem befolyásolja különösebben), másrészt áttöltés után kb. 2-3 kattintással korrigálható a mérés a Polar ProTrainerrel. (Harmadrészt pedig, a szintemelkedés a lényeg és kevésbé az, milyen magasan jártunk, szerintem...;->)
A nem barometrikus mûszerrel, hanem GPS-koordináták alapján mérõ eszközök sajnos nem olyan pontosan mérnek. Sejtésem szerint nem véletlenül tesznek a drágább túrázós/bicajozós kütyükbe barometrikus mérõcuccot.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Akkor inkább maradok a telefonos gps-nél, Garmin úgyis mutatja a magasságot. Csak gondoltam ha elég pontos akkor beruházok egyre, hogy ne kelljen kézben tartva nézegetni a telefonon.
edit:
A Sigma-val az a baj, hogy drága. Ami tud magasságot mérni a legolcsóbb 40 ezer.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sigma egész jó...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Érdeklõdnék, hogy a magasságmérõs órák pl. VDO Z1 mennyire pontosak, mennyire befolyásolja õket az idõjárás?

Én használtam egy casio g-shock karórát, amiben volt barométer, de szerintem tök szar volt. Állandóan kalibrálni kellett, meg hülyeségeket mutatott, ezért inkább utólag megnéztem a térképen kb. merre jártam és az milyen magasan volt.

De itt biztos van, akinek jobban bejött ez a dolog, meg pontos is. A GPS-es órákról nem tudok mit mondani.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Érdeklõdnék, hogy a magasságmérõs órák pl. VDO Z1 mennyire pontosak, mennyire befolyásolja õket az idõjárás?

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

Szeretnék egy lábfordulatmérõs órát, leginkább a következõ két órával szimpatizálok

Ciclosport CM 2.2
+ három soros kijelzõ, láthatom egyszerre a lábfordulatot és a stoppert
+ olcsóbb
- külön kell megvenni a lábfordulatmérõ csomagot, ami ráadásul itthon elég nehezen beszerezhetõnek tûnik (webshopok kínálatában "nem rendelhetõ" státuszban van)
- van bennem egy kis bizalmatlanság a Ciclosporttal szemben (korábban nem volt, vásárlói vélemények)

Cateye Strada Cadence
+ Cateye hívõ vagyok
+ made in Japan (sznob vagyok)
- egyszerre csak egy funkciót tud megjeleníteni
- drágább

Amint látható a szívem a Cateye-ra szavaz, az eszem pedig a Ciclosportra, örülnék, ha valaki tudna segíteni, hogy melyiket válasszam.

Egy szavazat a Strada C-re!
+ Vízálló (pohár víz teszt)
+ Szerintem messze a legpofásabb computer a mezõnyben. Oldalról is
+ Kapható érdekes színekben is (pink, piros pöttyös, sárga, mittomén)
+ Egy gomb, ami fizikailag a hátlapon van. Az egész computer billen. Nincs az a kellemetlenség, mint pl. a mity8 és hasonlóknál, hogy miközben alúról nyomod, támasztod felûrõl.
+ A rögzítése nagyon stabil, nincs potenciálisan letörhetõ rögzítõ bütyök
- Egy soros kijelzés :( A stoppert csak addig hiányoltam, amíg nem volt pulzusmérõm.
- Az árától dobtam egyet, amikor bejött 8500ért vettem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szeretnék egy lábfordulatmérõs órát, leginkább a következõ két órával szimpatizálok

Ciclosport CM 2.2
+ három soros kijelzõ, láthatom egyszerre a lábfordulatot és a stoppert
+ olcsóbb
- külön kell megvenni a lábfordulatmérõ csomagot, ami ráadásul itthon elég nehezen beszerezhetõnek tûnik (webshopok kínálatában "nem rendelhetõ" státuszban van)
- van bennem egy kis bizalmatlanság a Ciclosporttal szemben (korábban nem volt, vásárlói vélemények)

Cateye Strada Cadence
+ Cateye hívõ vagyok
+ made in Japan (sznob vagyok)
- egyszerre csak egy funkciót tud megjeleníteni
- drágább

Amint látható a szívem a Cateye-ra szavaz, az eszem pedig a Ciclosportra, örülnék, ha valaki tudna segíteni, hogy melyiket válasszam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
itt van egy german teszt orakrol :) ugy latszik jol valasztottam...
Kontroll-Mechanismen. 10 Computer im Test

dolb39

dolb39

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Hála az égnek megoldódott a múltkori Ciclosport 4.2 HR problémám.
A szervíz kiderítette hogy nem jó a jeladó és a csere után már megfelelõen mûködik a cucc és mér rendesen.
Más probléma már nem is lehetett mert mindent megpróbáltam hogy mûködjön a dolog.
Köszönöm utólag is a jó tanácsokat amiket tõletek kaptam.

Üvd mindenkinek

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
sima órában én sem látom értelmét a wirelessnek. többet fogyaszt, több hibalehetõség, dárgább, meg a jeladó is jó nagy bunkó általában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Most akkor melyik, ha wireless is meg vezetékes is? :)

az a plusz :D ez mar annyira wireless, hogy drotot is adnak hozza. a drotos szvsz jobb, mert egyszeru, es nem eszi az elemet, olcsobb. en csak akkor latom ertelmet a wirelessnek, ha mar pulzusmeres, fordulatszammeres is van.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Szorri, annyira a hatása alatt vagyok, hogy teljesen megbabonázott.