Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zagyva-Tisza parti kerékpártúra (06. 26-28.)

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
2 hozzászólás a témában

#1
Trashman

Trashman

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv!
Bár mi már privátban értekeztünk, lenne egy kis kiegészítés a többiek számára. Mivel Te pénteken reggel Tatabányáról fogsz indulni a 6.36 -os gyorssal ami a Keletibe 7.29 -kor érkezik, így a kiszemelt 7.18 -as vonatot nem érnéd el.... Ezért a Budapestrõl való indulást egy járattal késõbbre tesszük, azaz INDULÁS A KELETIBÕL PÉNTEK REGGEL 8.18 -KOR!!! a Szolnok állomásig közlekedõ személyvonattal - de a túrázók csak Nagykátáig :) (és így nem kell egy jóval korábbi személyvonattal jönnöd ami ráadásul a Délibe megy). Vasárnap pedig Kálban el kell érnünk a 16.26-os vonatot, az 17.57 -kor van a Keletiben, Tatabányára pedig a Keletibõl indul 18.40-kor (érkezik 19.30). Ha Kálba késõbb érkezünk akkor már csak a Délibõl fogsz tudni hazajutni.
A szállásunk "vadkemping" lesz a Tisza partján mindkét éjszaka, remélem sikerül majd találni valami barátságos helyet ahol meghúzhatjuk magunkat - meg a flaskát is :D Eddig 2 fõ a csapatlétszám, úgyhogy várjuk a további kalandvágyó jelentkezõket!

Zoli

#2
Stone17

Stone17

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Na hali. Én jelentkezek a túrára, nagyon jól hangzik, sok kérdésem nincs, mert szinte mindenre lehetséges kérdésre válaszoltál. :-D , de azért egy kérdésem maradt, hogy eddig hányan jelentkeztek? és hogy vadkemping lenne , vagy rendes kemping lenne a szálláshelyünk. Üdv: Stone

#3
Trashman

Trashman

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kerékpártúrát szervezek június 26-28. között a Zagyva-Tisza folyók mentén. Bár az idõpont elég közeli, talán lesz olyan aki ráér ebben az dõpontban és van kedve egy kis vízparti tekeréshez. Ajánlom kezdõ túrázóknak is, mivel a napi távok könnyen teljesíthetõek.

A program részletes leírása:
Túra: Zagyva - Tisza menti önköltséges, sátrazós kerékpártúra, végig a gát mentén.
Idõpont: június 26-28.-ig (3 napos). Mivel a program pénteken kezdõdik, így 1 nap szabadságra szükség lehet.
Össztáv: 180 km, 3 nap alatt
Létszám: max. 10 fõ
Találkozó (azzal aki Budapestrõl indul, aki nem, azzal majd külön megbeszéléljük hogy hol és mikor): június 26.-án, pénteken reggel 6.50-kor a Keleti Pályaudvaron a lépcsõknél, Nagykáta állomásig megváltott egy útra szóló menetjeggyel és kerékpárjeggyel. A személyvonat 7.18-kor indul, és 8.07-kor érkezik meg Nagykátára. A teljesárú menetjegy és kerékpárjegy 1070 Ft-ba kerül.

1. nap
Nagykátáról Jászberényen keresztül Jászjákóhalmáig közúton, majd onnan a Zagyva folyó gátján folytatjuk tovább utunkat Jásztelek - Alattyán - Jánoshida - Jászalsószentgyörgy - Újszász - Zagyvarékas érintésével egészen Szolnokig. Itt szétnézünk kicsit a városban, majd elhagyva azt, a Tisza gátján tekerünk tovább amíg egy alkalmas táborhelyet nem találunk a folyó partján ahol éjszakára leverhetjuk a sátrainkat.
2. nap
Nem kelünk korán, hiszen bõven lesz rá idõnk hogy a napi kb. 70 km-t leküzdjük. Gurulunk végig a Tisza gátján Nagykörü - Kõtelek - Tiszasüly - Kisköre irányában a Tisza-tóig, ahol Sarud közelében ismét tábort verünk.
3. nap
A vasárnapot sem vesszük sietõsre, a táv ezen a napon a legrövidebb így lesz idõnk megtekinteni a Tisza-tavi vízi sétányt és tanösvényt Poroszlón (ezt csak 2 csoportban tudjuk megtenni, mivel a bicajokat és a cuccokat oda valószínûleg nem tudjuk bevinni, így amíg az egyik csoport látogat addig a másiknak kell vigyázni rá).
http://www.vendegvar...osveny-Poroszlo
A sétány bejárása után még egy darabig a part mentén tekerve élvezhetjük a tó közelségét, majd Négyes - Borsodivánka - Egerlövõ - Egerfarmos - Mezõtárkányon át végül megérkezünk Füzesabonyba, ahonnan a Csapat vonattal jut haza Budapestre. Vonatok indulási ideje 16:26 vagy 18:26 , amelyik sikerül , a teljesárú egy útra szóló menetjegy és kerékpárjegy ára 2.105 Ft.

A túra útvonalának térképe:
http://maps.google.c...13,1.658936&z=9
Költségek: teljesárú menetjegyek kerékpárjeggyel együtt 3.175 Ft, szállásdíj nincs mivel mindkét éjszakát a Tisza partján töltjük saját sátorban. A sátorról, hálózsákról, étkezésrõl mindenki saját magának gondoskodik, egyéb kiadás lehet még az ártéri sétaút belépõje.
Felszerelés: sátor, hálózsák, éjszakára melegebb holmi, tartalék belsõk + defektjavító készlet (!!!), pumpa, szerszámok, láthatósági mellény, világítás, stb... Napellenzõs fejfedõ, kendõ, napszemüveg, naptej erõsen ajánlott!
Minimális létszám nincs (de maximum 10 fõ) tehát amennyien leszünk, annyian megyünk. Rossz idõ esetén sajnos a túra elmarad (vagy áttesszük egy másik hétvégére) mivel utunk jelentõs részét földúton tesszük meg, ami esõs idõben bicajjal járhatatlanná válik.
Jelentkezni kötelezõ vagy itt a fórumban, vagy a tekerges@gmail.com email címen.
Minden érdeklõdõt szeretettel várok!

Üdv: Zoli!