[/URL]
A "monostay/wishbone " nem festeném le olyan mintha müa. lenne. Egyébként a megoldások megint vissza köszönnek már le sem írom melyik márkára gondoltam.
A képek Dekerf bringák részletei.
ja ezek tüntek el fent
Hi!
Az elsõ képre ImageNotExist matrica jön be. A többirõl: bár lehet, hogy nagyon távolról nézve hasonlítanak egy bizonyos gyártó (Mora Aerospace/Morati) bizonyos termékeire és motívumaira, de azért érdemes közelebbrõl megnézni õket.
Elõször nézzük mondjuk a monostay részt. A dekerf-nél a két seatstay csõ felsõ része teljesen áthatol a monostay darabból leágazó két csõdarabkán. A két csõdarabka ebbõl kifolyólag nagyobb átmérõjû kell legyen, mint a seatstay csövek. Az áthatolási metszés/hatásvonalakon van a heggesztés (alul, felül). A Moratinál ezzel szemben a seatstay a monostay darabka mellé csatlakozik, oldal irányba ehhez van forrasztva a különbözõ HC variánsoknál. Elsõ pillantásra talán hasonlatos, de tökre nem ugyanaz. Bár tényleg hasonló a végeredmény, de szerintem nem koppintás.
A kormány. Ez is csak messzirõl hasonlít a Morati M-bar-ra. Bár mindkettõ kormány+stem kombó, de a hosonlóság itt véget is ért nagyjából. A legfontosabb különbség, hogy itt a kormány egyben van, nem bomlik két külön félrészre. Bár sosem használtam (sõt élõben sem láttam) Morati M-bar-t, de a két kormányfél belsõ részén lévõ gumiharang arra enged következtetni, hogy az a konstrukció kifejezetten rugalmas, minden bizonnyal a bukkanók csillapítására alkották ezt a megoldást. Ezzel szemben ennél a kormánynál pontosan az ellenkezõjére koncentráltak: hogy minél merevebb legyen. Az, hogy a szimpla nagyátmérõjû stem csõ helyett három kisebb átmérõjût használnak háromszög alakban (szerintem a középsõ darabka ha oldalról néznénk, akkor eltér szintben) kifejezetten merevvé teheti ezt a megoldást.

Sign In
Create Account

Back to top