Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Please log in to reply
1746 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
legkozelebb ezt a negy hozzaszolast majd inkabb egybe tedd mar, jo?

koszi

kep nalam se latszik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

cruxos

ez yött ma postán( a hosszabbik fényes) erre cserélem be a rövidemet
http://kep.tar.hu/yvorlpu/50439587

csak az a bay hogy ok hogy használt de van egy horpadás a közepénél(egyik kép)
remélem titánnál nem oly nagy gáz.
azért kellett cserélnem mert lefelé mindenki leelõz mivel 530mm-es a mostani titán kormány..
ez az uy fényes 600mm...bár arégi mattom yobban tetszik...:(
á bárcsak mindkettõt megtarthatnám.

Szerintem ez a kormány így már nem kóser! Nemtom hogy a francba foghatták be, mert azért ehhez iszonyat erõ kellhet, hogy így megnyomódjon. Idióta egy stucni lehetett. Te is befogod majd, és akkor pont a horpadás miatt már tovább horpadhat. De nem biztos. Nemtom. Esetleg crash-eltek vele? Ki tudja. Nem jó ez már így. Ha nem mutatta ezt a tranzakció elõtt a fószer, akkor szemétség.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Azért még készülnek Ti vázak ,itt is van egy:scared:

Feltöltött kép Feltöltött kép

Csak igénytelenek! Egy-két nagy még hozza a színvonalat! Nincs innovácó pl.megint a Moratiék pár év alatt milyen megoldásokkal álltak elõ.
Az alu vázkat nem bántom sokáig volt nekem is könnyû merev és aránylag olcsó és ez egy Ti topik.:)

Csak nálam nem látszanak a képek?
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

A kulcs szó az acél súlya,de mára már ez sem egészen igaz! Megfelelõ csõszettbõl könnyû acél vázak készíthetõk.

Egyetértünk abban, hogy könnyû vázak is építhetõk, de nincs kulcsszó, mert az anyag összes tulajdonsága számít. És az acél tényleg a legjobb vázépítõ anyag lenne, de a korrózió az egy makacs dolog.

Amúgy tényleg kivan már az ember, hogy igazán igényes cuccot nehéz találni. Mindenhol csak nevenincs feketére eloxált ugri-bugri vackok, sehol egy igazán patinás márka.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

I have a few pairs.

Eeeeöööö. Ehhhhe. Öhhhö.
--
tocsa

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na sracok

hajra

>> morati hajtokar amcsi ebayen <<

kerdes-valasz rovat lap aljan:

Q: Am I mistaken or did I not see these same cranks on ebay last week. Sold for $1300 or something>
A:
They were a different pair as stated in the auction. I have a few pairs.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

Ja, a vázat kihagytam. Mondjuk az acél sem piskóta, már lassan az is kuriózummá válik (mármint a rendes vas). Emléxem egy interjúra Yasec-kal, azt találta mondani, hogy mérnöki szempontból a legalkalmasabb anyag vázépítésre az acél. Erre alugépek is születnek a keze alatt.

A titán viszont kikopott. Ha végignézel régi katalógusokat (mondjuk ITT), akkor sokkal több gyártónak volt váza vagy valami alkatrésze. Mára maradt a fekete anodizált alu és a tucatgépek.

A kulcs szó az acél súlya,de mára már ez sem egészen igaz! Megfelelõ csõszettbõl könnyû acél vázak készíthetõk.Ezek a szettek viszon már drágák, nehezen beszerezhetõk.Úgy tom hogy Y-nak is ez a problémája.Azért még készülnek Ti vázak ,itt is van egy:scared:

Feltöltött kép Feltöltött kép

Csak igénytelenek! Egy-két nagy még hozza a színvonalat! Nincs innovácó pl.megint a Moratiék pár év alatt milyen megoldásokkal álltak elõ.
Az alu vázkat nem bántom sokáig volt nekem is könnyû merev és aránylag olcsó és ez egy Ti topik.:)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ja, a vázat kihagytam. Mondjuk az acél sem piskóta, már lassan az is kuriózummá válik (mármint a rendes vas). Emléxem egy interjúra Yasec-kal, azt találta mondani, hogy mérnöki szempontból a legalkalmasabb anyag vázépítésre az acél. Erre alugépek is születnek a keze alatt.

A titán viszont kikopott. Ha végignézel régi katalógusokat (mondjuk ITT), akkor sokkal több gyártónak volt váza vagy valami alkatrésze. Mára maradt a fekete anodizált alu és a tucatgépek.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

Nekem is a nyeregcsõ volt az álmom.
Amit még elfogadnék, az egy titánpálcás nyereg, egy stucni és egy kormány.
Szerintem leginkább itt élvezheti az ember az elõnyeit a titánnak (+ csavarok, ha már ott tart a tuning).
Azon túl, hogy különleges-ritka-drága, szerintem pölö hajtómûben nemsok értelme van, nem?

Ezzel teljesen eggyet értek hajtómû nem de a többi Ti alkatrésznek nincs alternativája természetesen ha a megfelelõ pénzmag megvan rá.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Yobo ! Ha már sikerült egyszer be horpasztani ezt kerüld el a kormány végeken. Mindenképpen tegyél bele dugót! Az én Titec kormányom falvastagsága 0.4mm nagyon vékony! /mind ez csak jó tanács/

ide dugóóót:Feltöltött kép

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

És ha már lesz nyeregcsöved is akkor már kell:stucni,k.szarv,hajtómû,pedál,....és a végén egy váááz !!:)

Nekem is a nyeregcsõ volt az álmom.
Amit még elfogadnék, az egy titánpálcás nyereg, egy stucni és egy kormány.
Szerintem leginkább itt élvezheti az ember az elõnyeit a titánnak (+ csavarok, ha már ott tart a tuning).
Azon túl, hogy különleges-ritka-drága, szerintem pölö hajtómûben nemsok értelme van, nem?

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Milyen gyártmány az 530mm-es?

Ránézésre Bontrager Titec. Már régóta keresek! Ha eladó lesz, akkor engem érdekel!

És ha már lesz nyeregcsöved is akkor már kell:stucni,k.szarv,hajtómû,pedál,....és a végén egy váááz !!:)

Meg csavarok, ilyesmi. Mondjuk a hajtómû az elég húzós. Meg persze a csavarok is.
--
tocsa

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Lor! 9 hónap alatt tört el a kormány CC használattól... Nagy csalódás, de az egy másik topic :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
köszi a válaszokat.
mayd kialakul , meglátom.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ha cso be van horpadva az gaz
mivel kiba sokat veszit a tartasabol

fenyesseg polir papirral eltuntetheto
fel kell csiszolni a feluletet kicsit

kb 5-6 eve zuzok roox kormanyt gyari muanyag kozpontositoval gond nelkul
/nem amiatt akart elutni az auto/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Sztem is szerezz be egy alu alátétet!! az ellenállóbb! A RooX-hoz gyárilag mûanyag volt, majdnem amiatt baszott el egy autó...

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

az enyémen Gyári Gumi van! nem mûanyag...
szerintem yobb a gumi...
vagy max tök mind1.

.

A gyártók is van aki alut van aki gyári "gumit" használ pl. Moots alu
Milyen gyártmány az 530mm-es?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Valahol biztosan le tudják fújni homokkal és akkor matt lesz.
De csak óvatosan!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
az enyémen Gyári Gumi van! nem mûanyag...
szerintem yobb a gumi...
vagy max tök mind1.

igen enté. persze szerintem is ez a magyarázat msá nbem lehet.
...hát ezzel a fénye sszínnel meg kell barátkoznom valahogy...
ti nem akartok cserélni valami mattra?? :))

márcsak egy 27,2 es nyeregcsõ az álmom és onnnatól nem kell több titán bringára.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Én alu betétet használok a stucni és a kormány közé nem müa.-ot!

Feltöltött kép