Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Please log in to reply
1746 replies to this topic

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A Marin 20 éves évfordulóra kihozott egy Ti hardtail- t. Az alsócsõ titánhoz képest szokatlanul vastag.

2007 Team Ti :Feltöltött kép és a 2001 Team Ti: Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Érdekes megoldások a villákon kicsit "darabos" a kivitel de lehet ,hogy jól mûködik. /TiTerra cycles/

Feltöltött kép Feltöltött kép

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Köszi enté!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

Tudtátok, hogy titánt magyar nyersanyagból vontak ki elõször? (Szarvaskõnél, a Bükkben 10% fölötti titántartalmú kõzetek is vannak, ami földi ritkaság).

Titán-dioxidra (rutil TiO2) és (ilmenit Fe TiO3)-re gondoltál, valóban többhelyen is megtalálhatóak M.o.-on :Szarvaskõ,Perkupa,Felsõcsatár,Cák,Nagyrõce De hogy bányászat van-e azt nem tudom.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Hali! Titán csavarkészletet hol lehet kapni?

www.ftwbikes.com

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Hali!

Titán csavarkészletet hol lehet kapni?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Tudtátok, hogy titánt magyar nyersanyagból vontak ki elõször? (Szarvaskõnél, a Bükkben 10% fölötti titántartalmú kõzetek is vannak, ami földi ritkaság).
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A képekért elnézést rájöttem miért tüntek el. A képtáramból töltötte fel, csináltam egy takarítást és leszedte a fórumról:confused: amatõr hiba!

Eredeti szerzõ enté
"Fõleg azért mert amikor a De Kerft ilyen formájú alkatrészeket gyártott, a Morati bringák még csak gondolatban léteztek..."

Itt érzem az ellentmondást hiszen sok évtizednyi tapasztalattal és rutinnal gyártanak Ti bringákat /pl.Moots,Litespeed,Merlin, Dekerf ,stb/ és akkor jön egy cég múlt nélkül és olyan megoldásokat hoz rövid idõ alatt melyeket a "régi nagyok" is irigykedve néznek. Tisztelem a tradiciókat de szerintem mindig a produktum a légyeg.

Dekerf-el kapcsolatban én a festést kifogásoltam a monstay-nél a megoldás nekem is tetszik ,a Ti legyen titán "szinû"!

tocsa:A Morati M-bár világos rezgés csillapítás. De az hogy egy titán kormány" merev "legyen ,az anyag tulajdonságait ölik meg!
Igazad van koppintás vádját visszavonom felületesen néztem a hasonlóságokat.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Különben új honlapja is van (dekerf.com), ahol az új titán váz is látható.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Fõleg azért mert amikor a De Kerft ilyen formájú alkatrészeket gyártott, a Morati bringák még csak gondolatban léteztek...

Érdekes infók mindenkitõl! Utána olvastam a Dekerf-nek. Nem rossz!
Itt a blog oldaluk, ahol ott a bejelentés is: http://dekerfcyclesuk.blogspot.com/

Kiderült számomra, hogy a csatlakozás, amit nézegettem a monstay-nél nem véletlenül ilyen:
"interlocking wishbone design has become a trademark of all Dekerf frames"

Aszongya a csóka:
"At this time I have no specific plans of what I will be doing next, and am excited about what opportunities may present themselves."
- tehát nem is tudta volna, hogy mit csináljon ezután! Nem csoda, hogy mégsem zárnak be!

Moratizo:
Próbáltam úgy írni a hozzászólásomat, hogy nehogy kioktató legyen, mert semmi ilyen szándék nem volt bennem. No offense. Youre welcome. És nagyon _tisztelem_ a Moratit is, sõt, minden ilyen mûhelyt, ahol igényes munkát végeznek.
--
tocsa

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2006-ban visszavonult, de annyi rendeles, meg email erkezett, hogy ugy gondolta, ujrakezdi. Jo fej, egyszer nekem is kell egy vaz tole majd. [elkezdek lottozni]

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Apropo Dekerf. Éppen olvasom, hogy Chris Dekerf meggondolta magát és még sem vonul vissza. Új bike-okat tervez, köztük egy titán-modellt is.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Fõleg azért mert amikor a De Kerft ilyen formájú alkatrészeket gyártott, a Morati bringák még csak gondolatban léteztek...

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

[/URL]

A "monostay/wishbone " nem festeném le olyan mintha müa. lenne. Egyébként a megoldások megint vissza köszönnek már le sem írom melyik márkára gondoltam.
A képek Dekerf bringák részletei.

ja ezek tüntek el fent

Hi!
Az elsõ képre ImageNotExist matrica jön be. A többirõl: bár lehet, hogy nagyon távolról nézve hasonlítanak egy bizonyos gyártó (Mora Aerospace/Morati) bizonyos termékeire és motívumaira, de azért érdemes közelebbrõl megnézni õket.

Elõször nézzük mondjuk a monostay részt. A dekerf-nél a két seatstay csõ felsõ része teljesen áthatol a monostay darabból leágazó két csõdarabkán. A két csõdarabka ebbõl kifolyólag nagyobb átmérõjû kell legyen, mint a seatstay csövek. Az áthatolási metszés/hatásvonalakon van a heggesztés (alul, felül). A Moratinál ezzel szemben a seatstay a monostay darabka mellé csatlakozik, oldal irányba ehhez van forrasztva a különbözõ HC variánsoknál. Elsõ pillantásra talán hasonlatos, de tökre nem ugyanaz. Bár tényleg hasonló a végeredmény, de szerintem nem koppintás.

A kormány. Ez is csak messzirõl hasonlít a Morati M-bar-ra. Bár mindkettõ kormány+stem kombó, de a hosonlóság itt véget is ért nagyjából. A legfontosabb különbség, hogy itt a kormány egyben van, nem bomlik két külön félrészre. Bár sosem használtam (sõt élõben sem láttam) Morati M-bar-t, de a két kormányfél belsõ részén lévõ gumiharang arra enged következtetni, hogy az a konstrukció kifejezetten rugalmas, minden bizonnyal a bukkanók csillapítására alkották ezt a megoldást. Ezzel szemben ennél a kormánynál pontosan az ellenkezõjére koncentráltak: hogy minél merevebb legyen. Az, hogy a szimpla nagyátmérõjû stem csõ helyett három kisebb átmérõjût használnak háromszög alakban (szerintem a középsõ darabka ha oldalról néznénk, akkor eltér szintben) kifejezetten merevvé teheti ezt a megoldást.
--
tocsa

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Elég szép...KÉP

Meglehetõsen....rejsz..:D

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

A "monostay/wishbone " nem festeném le olyan mintha müa. lenne. Egyébként a megoldások megint vissza köszönnek már le sem írom melyik márkára gondoltam.
A képek Dekerf bringák részletei.

ja ezek tüntek el fent

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Elég szép...KÉP

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
enté
messzirõl aluminiumnak néz ki az AX lightness nyeregcsõ, de aközeli képen látszik hogy carbon.
vag yaz egy másik nyeregcsõ??
ha ugyanaz akkor gyönyörû.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ez itt egy szép varrat:
http://www.ifrider.c...ster/00779f.jpg

Ez meg az egész bringa:
http://weightweenies...p=267616#267616