Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1748 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ment volna szilvorium nelkul is
azaz anlekul csak jobban ment volna.

tehat titan!
majd ha lesz penzem lehet en is bevallalok egy ilyesmit
csak nem lenne szivem megunni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
volt azért ott egy kis turpisság...tunning üzemanyag, miegymás :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en betonon jarok a fixivel a bukkbe
nem nagy emelkedokre de bemegyek vele a bukkbe nem csak varos.
a hagyomanyos 50km-es teljesitmeny turat pedig lenyomtam vele
ami felmegy a fennsikra majd holosrol le is jon.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

igényesebbre akarom venni a városi fixit

Nem volt itt szó túrázásról, bár egy-egy kanyart biztos teszek majd városon kívül is.
Különben meg nem igazán értem, mit zavar, h más milyen bicót tervez magának, fõleg ha nem vagy képben a témával kapcsolatban.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
alakul ez...kapára-kaszára...

OFF

pcycle!
nem értem, mit nem lehet ezen érteni. ha megfelelõ fórumokban képben lennél, akkor ez a kérdés, meg a sok hülyeség, amit írtál, eleve fel sem merült volna Benned.
A LóFarkas féle koncepcióban a vázanyag (talán) az újdonság, pl. acélból teljesen normális dolog (kis gyártóknál persze, de hasonló mindenes pl a Kona Sutra is).
Igenis vannak akkora állatok, akik képesek elindulni fixivel túrázni :D

ON

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
B+, szerinted minek egy túragépre pályavázpapucs, és még egyébként oúti is legyen és titán ... még lehetne szinesíteni, pld. fullkarbon elsõvillával, két stabilizáló kis kerékkel, oldalkocsival ésatöbbi :-)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Ez nem kicsit kemény!
http://www.mtbs.cz/f...lin2008&fotka=7

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Lófarkas: olvasd vissza mit írtál: oúti vázat akarsz... és ugyanakkor pályavázas papuccsal, elõl hátul sárvédõszemekkel, ilyen soha nem is volt, mert egyben nem gyártottak oútit, pálya- és túravázat....

B+, szerinted miért kérdeztem az egyedi vázépítõkrõl???
Tképpen egy fixikompatibilis light túraváz (vagy strapás oúti edzõgép-váz, ahonnan nézzük) kéne titánból.
A sztori nem bonyolult, igényesebbre akarom venni a városi fixit, ahhoz meg kb ez kellene.

Vmi olyasmi, amit Zotyó rakott be, csak klasszikus geometriával, V-tüskék nélkül (fõleg hátul!)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Sztem félreérted, õ kb ilyenre gondo(hatot)t, csak titánban:
Feltöltött kép

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Lófarkas: olvasd vissza mit írtál: oúti vázat akarsz... és ugyanakkor pályavázas papuccsal, elõl hátul sárvédõszemekkel, ilyen soha nem is volt, mert egyben nem gyártottak oútit, pálya- és túravázat....

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

dekerf?

Szerintem is a Dekerf jó ötlet , megcsinálnák biztosan az igényeidnek megfelelõen. Csak idõ és lóvé kérdése,ahogy az árakat néztem azért elég húzós.

http://www.dekerf.com/products.asp
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dekerf?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hmmm, opciós lista? Ide a linkkel, ha van egy elérhetõbb árú európai cég, ami csinál ilyet. Titánnal úgyis csak kisebbek foglalkoznak, lehet h van mód variálni, de én eddig csak szériavázakat láttam, ill. full egyedi építés lehetõségét.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A legtöbb gyárnál ezek mind az opciós listán vannak, azt rakatsz a vázra amit akarsz. Nem kell fölöslegesen a csõbeszerzéssel meg a hegesztéssel veszõdni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Szerintem a hegesztés a "legkevesebb", jó csõveket nehéz szerezni, titán vázat nem érdemes csináltatni, jobb a nagy gyártók terméke, már ha lehet nagy gyártónak nevezni valamelyik titán váz gyárat.

Nekem sem az a hobbim hogy csináltatok ahelyett h szériavázat vennék, csak mutass nekem egy gyári titánvázat oúti kerékmérethez, pályapapuccsal, sárvédõszemekkel elöl-hátul és elég hellyel a sárvédõnek, lehetõleg váltóbovden-megakasztók nélkül... na látod.
Lehet h beszerzek majd egy kb alkalmas oúti/túra vázat és áthegesztetem Máriusszal, meg az is h sose lesz titánvázam.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Valaki (Máriusz) tuti hegszt titánt is..
mert Matuzéknál volt egy titán Moser váz amit meghegesztettek mert eltört...
szóval javítatni itthon i slehet ha a sors ugyhozza...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem a hegesztés a "legkevesebb", jó csõveket nehéz szerezni, titán vázat nem érdemes csináltatni, jobb a nagy gyártók terméke, már ha lehet nagy gyártónak nevezni valamelyik titán váz gyárat.

A sebesség mindent megold.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azért elég sokan foglalkoznak még titánváz-gyártással, de leginkább olasz és USA-beli gyártók, van aki méretre is (Tommasini, Strongframes), csakhát az ár, az bizony 2000 euro alatt ritka...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Angliában ill Ny-Eu-ban már biztos h sok titános vázépítõ van, bíztam benne h itthon akad vki. Eccerûbb, olcsóbb, pláne a szaki munkadíja.

Nem értek a hegesztéshez, de nekem megnyugtatóbb lenne, ha olyan csinálná, aki rendszeresen dolgozik titánnal... Más anyag, más tulajdonságok, más módszerek - gondolom én. Kurva nagy szopás lenne, ha az "örök életû" váz elkezdene szétszakadozni, mint Jugoszlávia.
Az viszont határozottan rémlik h ez a Silvesán Máriusz nevû arc hirdette h hegeszt titánt és itt jókat mondogatnak róla csak gondolom õ meg nem vázépítõ.

Persze az egész csak homályos tapogatózás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
aki acelt/alut tud hegeszteni, az titant is tud. csak kell hozza hegesztopalca. A vazepiteshez kellenek geometria adatok, vazsablon, es anyag. ez utobbi kicsit karcos lesz, nem tudom honnan/hogyan szerzel biciklivaznak megfelelo titant. [alu/vanadium otvozetet szoktak ugye hasznalni]

Davit Yates talan bevallalja, de akkor el kell jonnod Angliaba. http://www.daveyatescycles.co.uk/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F