Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Please log in to reply
1746 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en betonon jarok a fixivel a bukkbe
nem nagy emelkedokre de bemegyek vele a bukkbe nem csak varos.
a hagyomanyos 50km-es teljesitmeny turat pedig lenyomtam vele
ami felmegy a fennsikra majd holosrol le is jon.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

igényesebbre akarom venni a városi fixit

Nem volt itt szó túrázásról, bár egy-egy kanyart biztos teszek majd városon kívül is.
Különben meg nem igazán értem, mit zavar, h más milyen bicót tervez magának, fõleg ha nem vagy képben a témával kapcsolatban.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
alakul ez...kapára-kaszára...

OFF

pcycle!
nem értem, mit nem lehet ezen érteni. ha megfelelõ fórumokban képben lennél, akkor ez a kérdés, meg a sok hülyeség, amit írtál, eleve fel sem merült volna Benned.
A LóFarkas féle koncepcióban a vázanyag (talán) az újdonság, pl. acélból teljesen normális dolog (kis gyártóknál persze, de hasonló mindenes pl a Kona Sutra is).
Igenis vannak akkora állatok, akik képesek elindulni fixivel túrázni :D

ON

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
B+, szerinted minek egy túragépre pályavázpapucs, és még egyébként oúti is legyen és titán ... még lehetne szinesíteni, pld. fullkarbon elsõvillával, két stabilizáló kis kerékkel, oldalkocsival ésatöbbi :-)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Ez nem kicsit kemény!
http://www.mtbs.cz/f...lin2008&fotka=7

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Lófarkas: olvasd vissza mit írtál: oúti vázat akarsz... és ugyanakkor pályavázas papuccsal, elõl hátul sárvédõszemekkel, ilyen soha nem is volt, mert egyben nem gyártottak oútit, pálya- és túravázat....

B+, szerinted miért kérdeztem az egyedi vázépítõkrõl???
Tképpen egy fixikompatibilis light túraváz (vagy strapás oúti edzõgép-váz, ahonnan nézzük) kéne titánból.
A sztori nem bonyolult, igényesebbre akarom venni a városi fixit, ahhoz meg kb ez kellene.

Vmi olyasmi, amit Zotyó rakott be, csak klasszikus geometriával, V-tüskék nélkül (fõleg hátul!)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Sztem félreérted, õ kb ilyenre gondo(hatot)t, csak titánban:
Feltöltött kép

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Lófarkas: olvasd vissza mit írtál: oúti vázat akarsz... és ugyanakkor pályavázas papuccsal, elõl hátul sárvédõszemekkel, ilyen soha nem is volt, mert egyben nem gyártottak oútit, pálya- és túravázat....

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

dekerf?

Szerintem is a Dekerf jó ötlet , megcsinálnák biztosan az igényeidnek megfelelõen. Csak idõ és lóvé kérdése,ahogy az árakat néztem azért elég húzós.

http://www.dekerf.com/products.asp
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
dekerf?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hmmm, opciós lista? Ide a linkkel, ha van egy elérhetõbb árú európai cég, ami csinál ilyet. Titánnal úgyis csak kisebbek foglalkoznak, lehet h van mód variálni, de én eddig csak szériavázakat láttam, ill. full egyedi építés lehetõségét.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A legtöbb gyárnál ezek mind az opciós listán vannak, azt rakatsz a vázra amit akarsz. Nem kell fölöslegesen a csõbeszerzéssel meg a hegesztéssel veszõdni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Szerintem a hegesztés a "legkevesebb", jó csõveket nehéz szerezni, titán vázat nem érdemes csináltatni, jobb a nagy gyártók terméke, már ha lehet nagy gyártónak nevezni valamelyik titán váz gyárat.

Nekem sem az a hobbim hogy csináltatok ahelyett h szériavázat vennék, csak mutass nekem egy gyári titánvázat oúti kerékmérethez, pályapapuccsal, sárvédõszemekkel elöl-hátul és elég hellyel a sárvédõnek, lehetõleg váltóbovden-megakasztók nélkül... na látod.
Lehet h beszerzek majd egy kb alkalmas oúti/túra vázat és áthegesztetem Máriusszal, meg az is h sose lesz titánvázam.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
Valaki (Máriusz) tuti hegszt titánt is..
mert Matuzéknál volt egy titán Moser váz amit meghegesztettek mert eltört...
szóval javítatni itthon i slehet ha a sors ugyhozza...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem a hegesztés a "legkevesebb", jó csõveket nehéz szerezni, titán vázat nem érdemes csináltatni, jobb a nagy gyártók terméke, már ha lehet nagy gyártónak nevezni valamelyik titán váz gyárat.

A sebesség mindent megold.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Azért elég sokan foglalkoznak még titánváz-gyártással, de leginkább olasz és USA-beli gyártók, van aki méretre is (Tommasini, Strongframes), csakhát az ár, az bizony 2000 euro alatt ritka...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Angliában ill Ny-Eu-ban már biztos h sok titános vázépítõ van, bíztam benne h itthon akad vki. Eccerûbb, olcsóbb, pláne a szaki munkadíja.

Nem értek a hegesztéshez, de nekem megnyugtatóbb lenne, ha olyan csinálná, aki rendszeresen dolgozik titánnal... Más anyag, más tulajdonságok, más módszerek - gondolom én. Kurva nagy szopás lenne, ha az "örök életû" váz elkezdene szétszakadozni, mint Jugoszlávia.
Az viszont határozottan rémlik h ez a Silvesán Máriusz nevû arc hirdette h hegeszt titánt és itt jókat mondogatnak róla csak gondolom õ meg nem vázépítõ.

Persze az egész csak homályos tapogatózás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
aki acelt/alut tud hegeszteni, az titant is tud. csak kell hozza hegesztopalca. A vazepiteshez kellenek geometria adatok, vazsablon, es anyag. ez utobbi kicsit karcos lesz, nem tudom honnan/hogyan szerzel biciklivaznak megfelelo titant. [alu/vanadium otvozetet szoktak ugye hasznalni]

Davit Yates talan bevallalja, de akkor el kell jonnod Angliaba. http://www.daveyatescycles.co.uk/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Yasec biztos nem foglalkozik titánnal, és tudomásom szerint más sem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
1 kérdés: van itthon olyan vázépítõ, aki titánból építene nekem egyedi vázat? Ki, mennyiért (jujj, ezt félve kérdezem...)? Mintha Yasec dolgozna titánnal, de lehet h ez csak a képzeletem játéka?