Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:29
Írta 2005. május 16. - 07:16

Írta 2005. május 15. - 21:17

Dante te hol rendelted a met sisakot ha nem titok?
Ez a 5th element nagyon jól néz ki.
Ez a 5th element nagyon jól néz ki.
Írta 2005. május 04. - 12:26

Írta 2005. május 03. - 22:13

Na volt szerencsém kipróbálni a MET 5th Element bukót - hát, pöpec - elsõ tapasztalatok nagyon jók. Ami a Viperhez képes feltûnt, h oldalirányban is legalább annyira brutál szellõzik mint elõre-hátra. (Viper csak menetirányban, s csak nagysebességnél) Már a végén huzatott kapott benne a fejem az oldalirányú széltõl.
Súlyban pedig igencsak aláver, 270 gramm. Jóval kisebb bukó, terjedelemben, mint sok kortárs darab, de agresszív mintázata szerintem bármilyen dizájnversenyen dobogós lenne. Állíthatósága csillagos 5ös, gyorsan és egyszerûen belõttem. Színe valamint a hátulján lévõ reflektív nyilak éjszaka hatalmas májerfaktort jelentenek. Egy negatívuma van, az ára, ami 100 €, azaz elég borsos. Amire viszont nem jöttem rá - a homlokszivacs - kábé - tükörképe ott fityeg az elején - ezt le kellene vágnom, mert pótnak adták? Vagy be kellene hajtanom a másik szivacs alá? Nagy talány...

Írta 2005. május 03. - 21:59

Szerintem meg vegyél Trek Anthem-et! 
Két hete újítottam be egy ilyet és nagyon bevált. Hihetetlenül jól szellõzik és könnyû. Nekem a dizájnja is bejött. Aki szereti a kisebb, modern vágású sisakokat, annak tetszeni fog.
A Met azért komoly versenytársa!

Két hete újítottam be egy ilyet és nagyon bevált. Hihetetlenül jól szellõzik és könnyû. Nekem a dizájnja is bejött. Aki szereti a kisebb, modern vágású sisakokat, annak tetszeni fog.
A Met azért komoly versenytársa!

One planet, one tribe...
Írta 2005. május 03. - 20:33

Vagy 661 XC bravo is jol nez ki. 17 ezer HUF. Bar eloben meg nem lattam. 24 hutocsatorna, turn lock, szinvalasztek...
Írta 2005. május 03. - 20:10

esetleg még cratoni zethos?
zethos rulzik!
sztem nehezen lehet ennél (észrevehetõen) könnyebbet, kényelmesebbet, jobban szellõzõt találni! én nagyon megszerettem! és már védett meg )
igaz ez valamivel drágább..
Írta 2005. május 03. - 19:46

Giro Mad Max II-nek mennyi az ára és lehet-e egyáltalán itthon kapni?
privit iljicsnek;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. május 03. - 19:27

Giro Mad Max II-nek mennyi az ára és lehet-e egyáltalán itthon kapni?
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. május 03. - 11:28

Na hagy fikázzam kicsit a Vipert. Nekem is ilyen van, illetve volt, mert már MET 5th Element van...
Szóval ami nagyon nem tetszett benne:
-nagy - egyszerûen hatalmas, mindenbe beleakadtam vele, túl sok az anyag, nem hiszem, h valahová 5 centi ps-hab kellene
-slid gagyi, ráadásul a bukó keményen alálóg, túlságosan is rátakar ezért a homlokodra
-tarkórész szintén túl sokat takar
-szivacs gagyi és nagyon drága pótólni, ráadásul 1 év alatt halott
-pántrendszer elég limit, finoman fogalmazva - nekem pl a fülemnél nem lehetett megoldani, h ne fogjon rá a fülcimpámra is
-gagyi ragasztási minõség - olyat még nem láttam, ahol ne lenne ragacskibuggyanás, félreragasztás - persze ebben a legdurvább a Casco Vautron (ami ráadásul pofátlanul drága is), amit azért a Viper nem múl alul
A jókat már írtátók, ócsó, jól szellõzik, sok színben van stb...Mind1, MET mindenben veri, csakhát sajnos sokkal többe kerül...

-nagy - egyszerûen hatalmas, mindenbe beleakadtam vele, túl sok az anyag, nem hiszem, h valahová 5 centi ps-hab kellene
-slid gagyi, ráadásul a bukó keményen alálóg, túlságosan is rátakar ezért a homlokodra
-tarkórész szintén túl sokat takar
-szivacs gagyi és nagyon drága pótólni, ráadásul 1 év alatt halott
-pántrendszer elég limit, finoman fogalmazva - nekem pl a fülemnél nem lehetett megoldani, h ne fogjon rá a fülcimpámra is
-gagyi ragasztási minõség - olyat még nem láttam, ahol ne lenne ragacskibuggyanás, félreragasztás - persze ebben a legdurvább a Casco Vautron (ami ráadásul pofátlanul drága is), amit azért a Viper nem múl alul
A jókat már írtátók, ócsó, jól szellõzik, sok színben van stb...Mind1, MET mindenben veri, csakhát sajnos sokkal többe kerül...
Írta 2005. május 03. - 05:46

viper tényleg jó bár az mx sokkal jobb belülrõl, meg kicsit buci fejet csinál mert sok anyag, meg alu csõ van benne. esetleg még cratoni zethos?
Írta 2005. május 02. - 22:36

nekem is volt viper, tényleg nagyon jól szellõzik. kicsit nehéz (330 gramm körül, már 50 grammal könyebbek is vannak) de szerintem 20 ezer alatt verhetetlen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. május 02. - 18:38

Szavaznék a Viper mellentt... az elõzõ õssisak után... mintha nem is lenne rajtad semmi.
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 02. - 18:16

dig: Jaaaa:chin:
Mjani01: Casco Viper szerintem tökéletes
meg többszörös tesztgyõztes
http://ebike.hu/termekek/sisakok/446
itt megtudod venni 20% kedvezménnyel, utánvétellel, én egy hónapja rendeltem tõlük és korrekt volt a kiszálítás.
Mjani01: Casco Viper szerintem tökéletes

http://ebike.hu/termekek/sisakok/446
itt megtudod venni 20% kedvezménnyel, utánvétellel, én egy hónapja rendeltem tõlük és korrekt volt a kiszálítás.
Írta 2005. május 02. - 14:58

Hello!
Jó lenne ha tudnátok segíteni a bukó választásban.
Egy bukót szeretnék venni maratonozni 17000 Ft-ig, számomra az a fontos hogy nagyon jól szellõzzön, mert elégé izzadós vagyok. Egy uvex boss compactra gondoltam, de hátha tudtok valami jobbat ebben az árkategóriában.
Elõre is köszi.
Jó lenne ha tudnátok segíteni a bukó választásban.
Egy bukót szeretnék venni maratonozni 17000 Ft-ig, számomra az a fontos hogy nagyon jól szellõzzön, mert elégé izzadós vagyok. Egy uvex boss compactra gondoltam, de hátha tudtok valami jobbat ebben az árkategóriában.
Elõre is köszi.
Írta 2005. május 02. - 13:22

az új bikkmakkban van cratoni ramp 17 szellõzõ és 16500HUF
csekkold meg, hogy mivanvele azé mégis fullfaceebb mi a casco
mer lehet 2 bukód de az számít épp miva a fejeden:)
Az a ramp?

Nem a Casco Vipert veszem hanem a fullaface bukójukat;)(vamoose)kevláros erõsítéssel..
A ramp meg sima mûanyag.
Ez nem eléggé fullface?
http://www.casco-hel...1/vamoose_2.jpg
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 02. - 13:20

az új bikkmakkban van cratoni ramp 17 szellõzõ és 16500HUF
Írta 2005. május 02. - 13:20

Már késõ
Szerelem elsõ látásra.
Meg lett rendelve de azért köszi!
Ha meg kemény freerider leszek(haha)
Akkor felveszem a motoros bukót.

Szerelem elsõ látásra.
Meg lett rendelve de azért köszi!
Ha meg kemény freerider leszek(haha)
Akkor felveszem a motoros bukót.
Írta 2005. május 02. - 13:15

meggyõzõ érvelés volt...
viszont van az uvexnek olyan verziója is amin van szellõzõ a neuzer forgalmazza...
szerintem nézd meg azt is elvégre csak 1 telefon..szvsz
vagy nézd meg itt..http://www.uvex-sports.de/ megtudod mik a különbségek ami az enyém és amit a neuzer kínál...(az enyém a motocross stliusú)
viszont van az uvexnek olyan verziója is amin van szellõzõ a neuzer forgalmazza...
szerintem nézd meg azt is elvégre csak 1 telefon..szvsz
vagy nézd meg itt..http://www.uvex-sports.de/ megtudod mik a különbségek ami az enyém és amit a neuzer kínál...(az enyém a motocross stliusú)
Megújult >> Fotós weblapom < , Picasa webalbumom
Írta 2005. május 02. - 12:01

nem tudom mennyi a casco de szerintem a uvex is van olyan jó sõõõt...
szerintem az uvex jobb abban a tekintetben hogy több anyag van benne..az ára:39900
Még írtad hogy kevés rajta a szellõzõ, épp ezért cserélem le a mocis bukóm mert undorító érzés a teljesen vizes bukót felmenni minden pálya elõtt..
És megfulladok benne annyira meleg..
A casco meg bejön..ha meg valamiért szar lenne még mindig van két bukóm:D