Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Márió: ez epdig olyan, mint a múltkor tetszõ Pike ;)
http://www.troyleede..._tank_black.jpg

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
661 igy kell írni ;)

biztos jók szerintem nem sokembernk van belõle...
de ahogy olvashattad följebb igazábol nincs sok különbség köztük...

én is csatlakozom ahoz hogy bukóból egy közepes árkategóriát kell becélozni,mert egy komolyab bukta után a héjszerkezet átrendezõdése miatt ugyis cserélni kell...
661ból vettem fullfacet,bármenniyre is ez http://www.troyleede...ets/se/web.htm# tetszett...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Nem nagyon értek a bukokhoz ezért szeretnék tanácsot kérni. A sixixsone bukok mienek ( lehet , hogy rosszul írtam): nem full face és országuti bukóra gondoltam.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Szia!
Bikediszkont oldalon láttam Giro Eclipse országútis sisakot akcióban 9990 Ft-ért. Viszont csak egyféle kék szín, és méret 56-60cm van belõle. Nekem Bell Ghisallo Roadom van, egy kicsit nehéz 330g, viszont a fenti Giro könnyebb 256g.

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
  • LocationBudapest
Hali!

Az országúti bicajosoktól kérdezném, ti milyen bukót használtok, tudnátok ajánlani 10-15 Ft értékben egy elfogadhatót?

Kinéztem párat, nem kifejezetten országútra valók, és azokon talán túl nagyok a szellõzõk, nem zavaró ez esetleg? :confused: Vagy hegymenetnél kifejezetten jól jön?

Hát végigolvasva a topicot szinte mindenki montit használ. :mad:

Attisch

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
http://testbike.hu/

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 posts
Egy full face bukót keresek.

Az igazság az hogy a 661-t ismerem a többit csak látásból.
Nem tudtok egy olyan magyar oldalt , vagy oldalakat ahol van a bukókról kép , vmi leírás + körülbelüli ár?

THX

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mivel annál könnyeb sisakom nem volt még, nem tudok véleményt alkotni. most meg fullface-t használok. :) szerintem a 330 meg a 260 között lehet minimális észlelhetõ különbség, de csak akkor, ha felváltva használod õket. ha csak az egyiket veszed meg, akkor hozzászoksz, és kész. én tesztek alapján vettem meg (minden 2003-mas tesztet a viper nyert meg) és nem csalódtam. azóta persze fejlõdött a technika, szóval lehet jobb sisak is. de én már ebben a témában nme vagyok ott érdekelt ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Viperben vannak ilyen alu merevito csovek ha jol tudom nem?Attol nehezebb picit.Nekem egy Bell Nemesis Pro van,meg 9900ert vettem,g*ci jo buko :)

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

viper nekem is volt, az egyik legjobban szellõzõ modell, nagyon kényelmes, könnyû beállítani, csak kicsit nehéz. cserébe ugyanennyit tudó társaknál 5-8 ezerrel olcsóbb. mindenképpen megéri. és már in-mold, a tec fire nem az.

Az a "kicsit nehéz" miben érzõdik, vagyis mi a gyakorlati jelentõsége?
Szóval te érzed a fejeden, hogy "húzza" és zavaró vagy csak ilyen "gramm mániás" probléma..?

Egyébként már sikerült szûkítenem a kört! :D
Mango Escape / Casco Viper ???? (Viper-t talán egy picivel jobban preferálom)
(Escape 260g; Viper 333g)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
viper nekem is volt, az egyik legjobban szellõzõ modell, nagyon kényelmes, könnyû beállítani, csak kicsit nehéz. cserébe ugyanennyit tudó társaknál 5-8 ezerrel olcsóbb. mindenképpen megéri. és már in-mold, a tec fire nem az.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Kössz a válaszod, értelek!
Még rágódom.. :) Mire elkezdõdik a szezon addigra valami lesz az tuti!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Akkor már inkább Viper!!
(Alig van difi árban!)

Én egy Vautront nézegetek csak nem tudom megéri-e azt a 26-ot!? (eBike)
Azért már 2 Vipert adnak!
Igaz egyszer kell megvenni...

PTR!
Nem egyszer megvenni, hanem egyszer rendesen odaverni!
Szerintem árban úgy érdemes kalkulálni, hogy mindig vedd bele, ha odacsapod a buksit, akkor lehet kidobni, mert már nem biztonságos. És míg annak örülsz, hogy nem a fejed ment szét, meg kell venni a következõt...
Szerintem a Viper elég meggyõzõ, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a bukó olyan, mint az autóban a biztonságiöv: kötelezõ darab és véd, de csodákra ez sem képes. És sok bukó nem attól drágább/olcsóbb, hogy jobban véd, vagy kevésbé, hanem több a szellõzõ, kisebb a súlya 12 g-mal és fõleg, ha valamelyik gyári csapat olyat hord...
Szerintem ezeket is vedd bele, amikor döntesz, lényeg, hogy tudd, mire van szükséged!

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
szasztok.ahoz hogy toben hasznaljanak bukot 2 dolog kell.1.,olcso legyen 2.,tecen annak aki viseli.
szedrik

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Ja olvastam én is, csak há nem tudom... :)
Valamiért mégiscsak drágább a drágább....
(Bár biztos több rajta a szellõzõ, jobban ráálítható a fejre, könnyebb...)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

Pl.: Tecfire lett volna a fejemen így sérülök de ha Vautron lett volna ami masszívabb az már megvédett volna..

Szóval hogy van ez?

nemreg volt ilyen kerdes :)

minden bukónak át kell mennie a teszten...tehát az óccsó kupak is jó, a többi max könnyebb...még erõsebb...félni nem kell...
nálunk 3 féle modell van+ a 661 mmm-re ugyanolyan mind...csak a 661 a duplájába kerül...pedig ugyanabból a gyárból származnak...

mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Egyátalán mennyit érdemes sisakra költeni?

Mi alapján válasszam ki, hogy milyen sisakot vegyek?
(Azt leszámítva, hogy MTB/Road)

Eddig még egyszer sem estem úgy hogy a fejem bevertem volna.
De lehet holnap kifordul elém egy autó és bumm! (Szóval akarok venni!)
Pl.: Tecfire lett volna a fejemen így sérülök de ha Vautron lett volna ami masszívabb az már megvédett volna..

Szóval hogy van ez?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Akkor már inkább Viper!!
(Alig van difi árban!)

Az az igazság, hogy élõben kéne látnom õket úgy tudnék dönteni. Így képrõl a tecfire tetszett jobban.

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Akkor már inkább Viper!!
(Alig van difi árban!)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

ha nem akarsz drágát, vegyél cascot.

Megnéztem õket, tecfire tûnik szimpinek és még árban sem veszedelmes...