Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
OFF:
Dig: milyen bicajod lesz?
ON:
vélemény a 661 fullface bukókról?
megéri a full bravoért a többletpénzt kiadni, vagy nincs semmi baj a full comppal sem?
Autist Team:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Persze a kényelem és a védelem szerintem szorosan összetartozik mert ha nem lenne kényelmes hordani kurvára fájna;)fõleg ha ütközöl..
Azt hiszem mindent leírtál a szivacsról amit én is így gondolok(kényelmes, nem csúszkál, izzadtságot szív)
De én hozzáteszem fullface sisakokról beszéltem végig ha nem derült volna ki;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
A szivacsnak szinte kizárólag kényelmi funkciói vannak. Egy esésnél olyen erõk vannak, hogy semmit nem véd. Elég gáz lenne, ha a szivacs tartaná a fejeden a bukót. Arra jó, hogy kényelmes legyen, ne csúszkáljon a fejeden, elszívja az izzadtságot, és kisebb koccanásokat tompítson, mellesleg minden komolyabb gyártótól vehetsz pót szivacs szettet.

Bukót azért kell elvileg cserélni, mert a sisak teste polystirén habból készül. Az idõ során, különösen UV sugárzás és hõ hatására az EPS anyagszerkezete megváltozik, veszít a szilárdságából. De az 1 év baromság. Nekem volt egy Bell sityóm, amit 7 évig használtam és még most is egyben van, egy haverom nyúzza. Szerintem 3-4 évig, ha nem buktázol vele nagyon nagyot, és nem az autó kalaptartóján tárolod simán kiszolgál. Persze, akinek ez az ingere vehet évente bukót. A gyártók nagyon fogják érte szeretni;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Most nincs használható kerékpárom, de lesz.
A srác meg motorozik utcán, de inkább a ringen egy literes gixxer és egy 450-es yamaha krossz gép tulaja;)
Szóval..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de aki ennyire fél az nem is húzza neki a motort/biciklit, annak meg 10 évig is jó lenne..:-)
el tudom képzelni. a lecserélt bukókat ki lehetne állítani a gyártó polcain, lecserélt bukók mégis karcmentes, koszmentes, sérülésmentes:-)

mellesleg dig nem is bicózol:-)
kétéventze cseréled a bukót a polcon? jóneked:-)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A hálós basz alatt van a szivacs;)pontos szakszót nem tudok, mert minden gyártó más csodanéven hívja a bélést.
Ha az nem lenne igencsak fájna a gyönyörû fejed:D
És ha ez a szivacs összemegy mint pl a fél éves 661 bukómban akkor az ütés jobban fáj és nem érzed ergonómikusnak..
Legalábbis nekem ez a meglátásom...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
dig: az enyémben nincs szivacs csak valami hálós basz meg a kör szar amit lehet szorítani, meg lazítani. Akkor most az enyém nem fogja megvédeni az okos kis buksimat? :P

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Hát én bringás bukót két évente fogok cserélni;)
többet nem szarozok..
És a szivacsa baromi sokat számít mert ha nem lenne benne hiába állna jól a fejeden egy ütés szétszedné a fejedet..
Évente bukót cserélni meg nekem is sok de aki fél az fél, neki valszeg nem lesz bukó problémája soha;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Hát van kis különbség a bringás bukó meg a motoros bukó között..
.
.
.

Van olyan ismerõsöm aki évente cserélni a sisakjait (cross, sbk)pedig nem esik velük általában és neki 180 rugó tutira az éves bukó szükséglet.
Szóval nem szabad az olcsót venni.
A drága jobb!
Köszönöm;)

szerintem egy szóval se mondta senki, hogy bringás létére bukót cserél évente..
csak elkalandoztatok ;)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...Bár az évenkénti csere szerintem is csak marketingfogás.

Tuti hogy az, de az a gáz, h a gyári adatokon kívül nem nagyon közöl senki (objektív) adatokat a sisakok élettartamáról. SZVSZ 3-4 évet minimum ki kell h bírjon 1 sisak, én legalábbis biztos nem cserélnék évente ha semmi baja
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Szvsz nem a szivacs miatt van gond (úgysem az védi a fejedet), hanem a bukót alkotó habos szerkezetû mûanyag miaszar miatt, az ami a kemény héj alatt és a szivacs fölött van. Elképzelhetõ hogy azért az is fárad, lásd autógumi. Bár az évenkénti csere szerintem is csak marketingfogás.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lehet kapni csak szivacsot is!!!
:-)
nem azért cseréli mert szükséges, hanem mert rögeszme, és gazdag.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Ha hordasz egy bukót a szivacsok benne felveszik a fejed formáját és összemnnek elvesztik tartásuk.

kapcsoltam:)
csak a cc-s bukókban nincs sok szivacs,úgyhogy erre nem gondoltam:)
sõt,a Giromban sincs nagyon,de azért már 1 fokkal több,mint a Metben vagy a Prowellben

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
a giro bukómhoz járó lúzersz gájdban mintha írták volna hogy illik lecserélné pár évente, mert a hab elöregszik vagy mi...
persze ez lehet hogy csak azért van benne hogy végyél tõlük újat:)
nem értek a mûanyagokhoz, szal nem tudom...
Autist Team:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ha hordasz egy bukót a szivacsok benne felveszik a fejed formáját és összemnnek elvesztik tartásuk.Ez az egyik legnagyobb gond, nézz meg egy zsír új bukót..tökéletesen illeszkedik nem lötyög jól véd..
Ha hordod rendesen gallyra megy a betét és ha esel könnyen elmozdul..
Meg jobb megelõzni a bajt egy friss bukóval az mindig jobb mint egy használt darab..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Van olyan ismerõsöm aki évente cserélni a sisakjait (cross, sbk)pedig nem esik velük általában és neki 180 rugó tutira az éves bukó szükséglet.
;)

Ha nem esik velük,minek cseréli õket?!?
Bukót akkor kell cserélni,ha megrepedt (mert könnyen terjed tovább a repedés és legközelebb már nem véd meg),vagy nagyot firkáltál vele.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Ok, használni fogom ha meglessz.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Persze, megéri.
A bili bukó is jó valamire;) vedd meg és használd mindig!

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Ok értem jók a 661 bukók évente cseréljem õket ne vegyek olcsót, ezeket mind értem .De nem akarok beruházni egy ful face-be mert nem olyan terepen szoktam bringázni. Az országuti meg ronda. Olyan bukóra gondoltam amien a Droop In-ban a street-es srácnak van. Nekem az teszik, csak nem tudom , hogy megéri-e olyat venni?
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Hát van kis különbség a bringás bukó meg a motoros bukó között..
Szerintem meg bukóból azt kell venni amit maximum ki tudsz fizetni minél jobbat mert egy közepes bukó ok hogy alapjáraton megvéd de egyrész nem olyan erõs másrészt a párnái hamar megadják magukat és lötyögni fog a fejeden..
És bukót is nagy esés után vagy két évente illdomos cserélni..mert a fej az egyik legfontosabb..
Szóval nem szabad az olcsót venni.
A drága jobb!
Köszönöm;)