Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2008. október 03. - 16:35

Írta 2008. október 03. - 08:11

Giro "szakértõk" segítségét szeretném kérni, ugyanis nézegettem a fejvédõit és a Rift megtetszett. Egy bringaboltban volt is egy Indicator (az "is"-t a Giro miatt mondom), és formára/kényelemre alapjában véve be is jött és nem utolsó sorban a keskenysége miatt is, amitõl nem a szokásos ufo/gombafejem van. Sajnos Rift nincs a boltban (megrendelésre tudnak hozni).
A kérdés, vajon a Rift-nek is hasonló a design-ja (ugyanez a keskeny tipus)? Sehol nem találok méreteket a neten, ami legalább valami támpont alapjául szolgálna.
Elõre is köszi
(Vagy egy komoly választékkal rendelkezõ boltot mondjatok, ahol tuti fellelhetõ eme sisak.)
Írta 2008. szeptember 22. - 11:12

felmerult bennem gyanu, hogy a nemreg vasarolt bukosisak nagy ram. a problema az, hogy faszan be tudom loni, hogy ne lotyogjon a fejemen - bar lehet, hogy egy kicsit szorosabb, mint lennie kene - de ha beallitom jora, akkor az ujjaimat be tudom hatul dugni a sisak es a fejem koze. magyaran nem simul hozza a kobakomhoz a hejszerkezet. jogos az aggodalmam, vagy azert meg hasznalhato igy is?
Írta 2008. szeptember 03. - 21:10

Még 1x elnézést.
Írta 2008. szeptember 03. - 10:42

negatív, a specialized sisakokhoz minden szokik lenni, mind az állító mechanizmus, mind a szivacsszett, mind a schild (több színben)
legközelebb az emberünk majd specialized fejvédõt vesz
Rob! Akkor a Skillethez is van szivacsbetét? Konkrétan a homlokrésznél lévõ hosszú szivacs érdekel, elég rövid idõn belül megadta Magát. Kaptam hozzá a megvételkor csere szivacsbetétet, de nem a homlokrészhez, így pótólni szeretném.
Írta 2008. szeptember 03. - 10:10

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. augusztus 13. - 14:19

negatív, a specialized sisakokhoz minden szokik lenni, mind az állító mechanizmus, mind a szivacsszett, mind a schild (több színben)Sisakhoz ilyen cuccok nem nagyon vannak tudtommal,általában cska szivacs,de majd megmondja vki. aki tud rólla vmit.

legközelebb az emberünk majd specialized fejvédõt vesz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. augusztus 12. - 22:29

Írta 2008. augusztus 12. - 18:12

Írta 2008. július 23. - 15:37

Írta 2008. július 20. - 10:02

Írta 2008. július 20. - 09:56

fejkendõt istennek se hordanék, mert OK, h felszívja az izzadtságot, de hála neki +2 liter vizet tolok ki a fejemnél, épp elég a tökfödõ fûteni

Írta 2008. július 20. - 09:07

A fejkendõ meg elsõsorban a bogárháló nélküli sisakokba kell, mert a berepülõ bogarak ellen elég jó védelmet nyújt. (nekem már csípte meg a fejem bögöly, szorült be darázs, stb.)
Jah.. és használt az felejtõs. Haverom vett egy 32 000 Ft-os sisakot 9-ért, csak éppen kiderült róla, hogy már buktak vele, és hosszában elrepedt az egész
Írta 2008. július 20. - 08:58

Szóval ha ajánlhatom figyelmedbe a prowell F-55 phoenix kupakját... ennek az ajánlott fogy. ára 5200 píz (de ha még él az akció a bringabutiknál akkor 4400 HUF-ért is a Tied lehet)
Nekem kb annyira kényelmes mint az említett speci sisak (némi szivacsot még érdemes beleszabni), szerintem igényesen néz ki (dehát kinek a pap kinek a paplan) és jól szellõzik, igaz rovarháló és ellenzõ nincs rajta (ez utóbbit nem is lehet rá tenni az F-4000 hurricane sisak viszont ellenzõs és olcsóbb is).
Ha már szóbakerült.
Én is a bringabutikban vettem a prowell f-55, 5000 HUF alatt.
Pár túrát már megjártam vele és teljesen megvagyok vele elégedve.
Nincs benne bogárháló ugyan (ami miatt edzidáig nem volt gondom), de ahogy látom elég ritka az a model amiben van és ha az alapján kellett volna döntenem, nem sok választásom maradt volna.

Nincs rajta napellenzõ, amit én az elsõ pillanatban le is szedtem volna, ha van.

Viszont látatlanban én sem vásárolnék bukót, csak próbálás után.
Egyrészt a méret miatt, illetve nekem az sem mindegy hogy hogy áll a gyönyörû búrámon.

Írta 2008. július 19. - 23:40

Hali mondjatok nekem jó sisakot.
15e-t szánok rá.
Kell annyi, vagy felesleges?
Tényleg jót akarok.
Ezt néztem most ki: http://ridebike.hu/t...zat/sisak/6022/
vélemény? Felesleges ennyit rászánni?
Ami még bejön az a specialized, meg a lazer. Csak sehol se találtam olyat ahol lenne raktáron.
Kössz a válaszokat
Sajnos jó sisakot nem nagyon kapni 15 alatt...
Ne neten keresgélj, irány a Hugo vagy a Berguson, szóval olyan helyek, ahol van választék, tudsz próbálgatni. Elõre lehetetlen kitalálni, hogy mi fog passzolni a fejedre, egy olyan meg, ami nem marad a helyén, inkább veszélyes, mint biztonságos, legyen akármilyen márkás, Uvex, Cratoni, Bell, Giro, stb.
Írta 2008. július 19. - 22:42

jó drága!:chin:
Egy valamire való sisak kb ennyibe kerül...
(a "valamire való" nem biztonság technikailag értendõ - azaz egy olcsó sisak elvileg nem azért olcsóbb mert nem védi a fejet elég alaposan*, sokkal inkább a jó formatervezés, szellõzés, felhasznált anyag, súly, stb értendõ e kifejezés alatt)
Jaack
a spec kupakok nekem is bejönnek - és az istenért se rombolnám az "imidzset", miért is tenném mikor specfan vagyok :love1:

Szóval ha ajánlhatom figyelmedbe a prowell F-55 phoenix kupakját... ennek az ajánlott fogy. ára 5200 píz (de ha még él az akció a bringabutiknál akkor 4400 HUF-ért is a Tied lehet)
Nekem kb annyira kényelmes mint az említett speci sisak (némi szivacsot még érdemes beleszabni), szerintem igényesen néz ki (dehát kinek a pap kinek a paplan) és jól szellõzik, igaz rovarháló és ellenzõ nincs rajta (ez utóbbit nem is lehet rá tenni az F-4000 hurricane sisak viszont ellenzõs és olcsóbb is).
Ha meg maradsz a speci fejvédõinél rob által említett boltokban biztosan kapsz - bergusonál tuti.
*nekem van 3000 forintos ballance sisak és amikor lebuciztam vele a követ csak a festék jött le
Írta 2008. július 19. - 11:56

Hali mondjatok nekem jó sisakot.
15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.
Ami még bejön az a specialized, meg a lazer. Csak sehol se találtam olyat ahol lenne raktáron.
Kössz a válaszokat
jó drága!:chin:
Írta 2008. július 19. - 11:52

online boltok közül szerintem a bikemarketen tuti lesz specialized sisakHali mondjatok nekem jó sisakot.
15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.
Kössz a válaszokat

élõben: berguson, vár kerékpár, allez, perobike, speedway...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 19. - 11:12

15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.
Kössz a válaszokat
Írta 2008. július 16. - 22:06

Igazából nem tudom milyen funkciót kellene betöletnie egy ilyen kendõnek!?a sisak alatt hordható kendõkkel (?) mik a tapasztalatok? fõleg izzadtságelvezetés terére gondolok, illetve hogy ezek kényelmesek-e? mindegy a márka, vagy érdemesebb a nevesebb cégek termékeit keresni?
Én a Decathlonban vettem egyet, Bitwin-t, abból a megfontolásból, hogy tavaly a Gázlón a sisak alatt leéget a kopasz felyem, meg talán az agyvizem is felfort.
Egyszerû, vékony anyagból van, az oldalán a pánt fölött szellõzõ hálóval.
Nem mondanám egy nedvszívó anyagnak, az izadságot nemtudom mennyire vezeti el.
Azt tudom, hogy idén a Gázlón a tavalyihoz hasonló volt a klíma ez a kendõ a fejemen volt a sisak alatt, nem égett le a fejem, nem forrt a víz sem és arra sem emlékszem hogy az arcombafolyt volna az izzadtságom.
Persze mikor a fejemet elõrehajtottam volt egy kis csöpögés, de az gondolom a sisakom szivacsából és nem az arcomba.
Egyébként észresem vettem hogy rajtam van.