Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Specialized bukót vegyél mert jól néz ki meg van hozzá minden alkatrész.:D
www.sintesibikes.com

ZeemanX

ZeemanX

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Hali,

Giro "szakértõk" segítségét szeretném kérni, ugyanis nézegettem a fejvédõit és a Rift megtetszett. Egy bringaboltban volt is egy Indicator (az "is"-t a Giro miatt mondom), és formára/kényelemre alapjában véve be is jött és nem utolsó sorban a keskenysége miatt is, amitõl nem a szokásos ufo/gombafejem van. Sajnos Rift nincs a boltban (megrendelésre tudnak hozni).
A kérdés, vajon a Rift-nek is hasonló a design-ja (ugyanez a keskeny tipus)? Sehol nem találok méreteket a neten, ami legalább valami támpont alapjául szolgálna.

Elõre is köszi

(Vagy egy komoly választékkal rendelkezõ boltot mondjatok, ahol tuti fellelhetõ eme sisak.)

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
sziasztok

felmerult bennem gyanu, hogy a nemreg vasarolt bukosisak nagy ram. a problema az, hogy faszan be tudom loni, hogy ne lotyogjon a fejemen - bar lehet, hogy egy kicsit szorosabb, mint lennie kene - de ha beallitom jora, akkor az ujjaimat be tudom hatul dugni a sisak es a fejem koze. magyaran nem simul hozza a kobakomhoz a hejszerkezet. jogos az aggodalmam, vagy azert meg hasznalhato igy is?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
:mybad::mybad::mybad:Bocsi azt pedig tudtam csak elfelejtettem leírni,boltba láttam is szivacs készletet.
Még 1x elnézést.
www.sintesibikes.com

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

negatív, a specialized sisakokhoz minden szokik lenni, mind az állító mechanizmus, mind a szivacsszett, mind a schild (több színben) ;)
legközelebb az emberünk majd specialized fejvédõt vesz :D

Rob! Akkor a Skillethez is van szivacsbetét? Konkrétan a homlokrésznél lévõ hosszú szivacs érdekel, elég rövid idõn belül megadta Magát. Kaptam hozzá a megvételkor csere szivacsbetétet, de nem a homlokrészhez, így pótólni szeretném.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A Las sisakokkal kapcsolatban van vkinek tapasztalata?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sisakhoz ilyen cuccok nem nagyon vannak tudtommal,általában cska szivacs,de majd megmondja vki. aki tud rólla vmit.

negatív, a specialized sisakokhoz minden szokik lenni, mind az állító mechanizmus, mind a szivacsszett, mind a schild (több színben) ;)
legközelebb az emberünk majd specialized fejvédõt vesz :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sisakhoz ilyen cuccok nem nagyon vannak tudtommal,általában cska szivacs,de majd megmondja vki. aki tud rólla vmit.
www.sintesibikes.com

cscs

cscs

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy ráfeküdtem egy sisakra (egy etto spider nevûre) és a hátulján ahol lehet állítgatni, ki-be csavargatni hogy mennyire szoruljon rá a kobakodra ott az egyikoldali madzagnál letört vmi mûanyag cucc. néztem hogy ki lehet tépõzárazni belõle azt az elemet. az lenne a kérdésem hogy hol lehet venni ilyen tépõzáras cuccot budapesten? elõre is köszi

Vorangee

Vorangee

újonc

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nekem Prowell F-16 AirGlider (Fade series) sisakom van amit országutizáshoz használok. Egyetlen probléma számomra, hogy egy csöppöt nehéz, de nem elviselhetetlenül. Elégedett vagyok vele.

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Tegnap vettem egy Mango "new age" bukót. Jóféle. Szuperül rá tudtam formálni a fejemre. Kényelmes is.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nekem bogárháló arra kell, h ne üsse át a hajam a bukót :D
fejkendõt istennek se hordanék, mert OK, h felszívja az izzadtságot, de hála neki +2 liter vizet tolok ki a fejemnél, épp elég a tökfödõ fûteni :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én 8 ropiért vettem Giro sisakot, (immár a másodikat) és teljesen jó, kényelmes, stb.

A fejkendõ meg elsõsorban a bogárháló nélküli sisakokba kell, mert a berepülõ bogarak ellen elég jó védelmet nyújt. (nekem már csípte meg a fejem bögöly, szorült be darázs, stb.)

Jah.. és használt az felejtõs. Haverom vett egy 32 000 Ft-os sisakot 9-ért, csak éppen kiderült róla, hogy már buktak vele, és hosszában elrepedt az egész

ciborg

ciborg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Szóval ha ajánlhatom figyelmedbe a prowell F-55 phoenix kupakját... ennek az ajánlott fogy. ára 5200 píz (de ha még él az akció a bringabutiknál akkor 4400 HUF-ért is a Tied lehet)
Nekem kb annyira kényelmes mint az említett speci sisak (némi szivacsot még érdemes beleszabni), szerintem igényesen néz ki (dehát kinek a pap kinek a paplan) és jól szellõzik, igaz rovarháló és ellenzõ nincs rajta (ez utóbbit nem is lehet rá tenni az F-4000 hurricane sisak viszont ellenzõs és olcsóbb is).

Ha már szóbakerült.
Én is a bringabutikban vettem a prowell f-55, 5000 HUF alatt.
Pár túrát már megjártam vele és teljesen megvagyok vele elégedve.
Nincs benne bogárháló ugyan (ami miatt edzidáig nem volt gondom), de ahogy látom elég ritka az a model amiben van és ha az alapján kellett volna döntenem, nem sok választásom maradt volna. :(
Nincs rajta napellenzõ, amit én az elsõ pillanatban le is szedtem volna, ha van. :)
Viszont látatlanban én sem vásárolnék bukót, csak próbálás után.
Egyrészt a méret miatt, illetve nekem az sem mindegy hogy hogy áll a gyönyörû búrámon. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hali mondjatok nekem jó sisakot.
15e-t szánok rá.
Kell annyi, vagy felesleges?
Tényleg jót akarok.
Ezt néztem most ki: http://ridebike.hu/t...zat/sisak/6022/
vélemény? Felesleges ennyit rászánni?
Ami még bejön az a specialized, meg a lazer. Csak sehol se találtam olyat ahol lenne raktáron.

Kössz a válaszokat

Sajnos jó sisakot nem nagyon kapni 15 alatt...
Ne neten keresgélj, irány a Hugo vagy a Berguson, szóval olyan helyek, ahol van választék, tudsz próbálgatni. Elõre lehetetlen kitalálni, hogy mi fog passzolni a fejedre, egy olyan meg, ami nem marad a helyén, inkább veszélyes, mint biztonságos, legyen akármilyen márkás, Uvex, Cratoni, Bell, Giro, stb.

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

jó drága!:chin:

Egy valamire való sisak kb ennyibe kerül...
(a "valamire való" nem biztonság technikailag értendõ - azaz egy olcsó sisak elvileg nem azért olcsóbb mert nem védi a fejet elég alaposan*, sokkal inkább a jó formatervezés, szellõzés, felhasznált anyag, súly, stb értendõ e kifejezés alatt)

Jaack
a spec kupakok nekem is bejönnek - és az istenért se rombolnám az "imidzset", miért is tenném mikor specfan vagyok :love1: :) - de én egy chamonix-ot próbáltam és nem volt valami kényelmes (persze ez fej forma függõ...)
Szóval ha ajánlhatom figyelmedbe a prowell F-55 phoenix kupakját... ennek az ajánlott fogy. ára 5200 píz (de ha még él az akció a bringabutiknál akkor 4400 HUF-ért is a Tied lehet)
Nekem kb annyira kényelmes mint az említett speci sisak (némi szivacsot még érdemes beleszabni), szerintem igényesen néz ki (dehát kinek a pap kinek a paplan) és jól szellõzik, igaz rovarháló és ellenzõ nincs rajta (ez utóbbit nem is lehet rá tenni az F-4000 hurricane sisak viszont ellenzõs és olcsóbb is).
Ha meg maradsz a speci fejvédõinél rob által említett boltokban biztosan kapsz - bergusonál tuti.

*nekem van 3000 forintos ballance sisak és amikor lebuciztam vele a követ csak a festék jött le

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.
Ami még bejön az a specialized, meg a lazer. Csak sehol se találtam olyat ahol lenne raktáron.

Kössz a válaszokat

jó drága!:chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.

Kössz a válaszokat

online boltok közül szerintem a bikemarketen tuti lesz specialized sisak ;) - szerk: nincsen
élõben: berguson, vár kerékpár, allez, perobike, speedway...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
15e-t szánok rá.
Tényleg jót akarok.

Kössz a válaszokat

ciborg

ciborg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

a sisak alatt hordható kendõkkel (?) mik a tapasztalatok? fõleg izzadtságelvezetés terére gondolok, illetve hogy ezek kényelmesek-e? mindegy a márka, vagy érdemesebb a nevesebb cégek termékeit keresni?

Igazából nem tudom milyen funkciót kellene betöletnie egy ilyen kendõnek!?
Én a Decathlonban vettem egyet, Bitwin-t, abból a megfontolásból, hogy tavaly a Gázlón a sisak alatt leéget a kopasz felyem, meg talán az agyvizem is felfort.
Egyszerû, vékony anyagból van, az oldalán a pánt fölött szellõzõ hálóval.
Nem mondanám egy nedvszívó anyagnak, az izadságot nemtudom mennyire vezeti el.
Azt tudom, hogy idén a Gázlón a tavalyihoz hasonló volt a klíma ez a kendõ a fejemen volt a sisak alatt, nem égett le a fejem, nem forrt a víz sem és arra sem emlékszem hogy az arcombafolyt volna az izzadtságom.
Persze mikor a fejemet elõrehajtottam volt egy kis csöpögés, de az gondolom a sisakom szivacsából és nem az arcomba.
Egyébként észresem vettem hogy rajtam van.