Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mert mi szeretjük a focit!

- - - - -

• Please log in to reply
886 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az, hogy másképp pattan, az biztos, mert szemmel is látható. Általában a játékosok is azt a nagykeresztet nem tudják levenni, amit hagynak leérni. Pedig ugye nem így lenne könnyebb.
Egyébként Adidas outletben akciós a labda. 39.900 Ft -ért vesztegetik. Haverom vett egyet, majd pénteken szétrúgjuk, ha edzésen be meri dobni a közösbe. :)
Én véleményem szerint az igazi foci még mindig bõrbõl készül és legjobban a pakisztáni gyerekek tudják összevarrni. A csapat is Adidasokat használ, de vásárláskor mindig megnézzük, hogy a Made In Pakistan rajta legyen. Még nem is volt gond egyikkel sem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egy magyar fizikus több kísérletet is végzett a labdán. Állítása szerint tökéletesen gömbölyû, elrúgás után nem vált többször a irányt, és csak a festés miatti optikai csalódásról van szó.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
amint lõtt egy csapat jelentõs mennyiségû (7 darab) gólt, egybõl istenné lépett elõ a labda. és végre belátja valaki, hogy nem az ilyen kis lófing dolgokról kell szólnia egy focivbnek, hanem a játék örömérõl - oké, kicsit reklámszagú meg minden, de az utóbbi meccsek tényleg egyre jobbak...

"A Jabulaniról korábban azt mondták a futballisták, hogy túl könnyû, emiatt irányíthatatlan, s nehéz kivitelezni a pontos passzokat és lövéseket."

mi az, hogy TÚL könnyû? nincs erre valami istenverte szabály, hogy milyen nehéznek is kell lennie annak a labdának és mekkora a tûréshatár? jó, nyilván nem a teszkós kõnehéz labda a mérvadó, de a profi ligákban nem illene erre lennie valami szabálynak, hogy mégis, az elsõ osztályban használt labda tömegemennyi kellene legyen, ha már mindent szabályoznak??? nyilván a Nike meg a Puma is tud egy 5-ös méretû, 678 +-20 grammos labdát gyártani, ha az van megadva, és akkor nincs a rinya, hogy az angoloknál nem játszhatnak Adidassal a bajnokságban, csak Nike-val...

az látszik, hogy tényleg irreális mértékben felgyorsul egy megpattanás után -ez a kapusokat zavarja fõleg-, de a levegõben még nem láttam volna, hogy komolyabb problémát okozott volna - a legtöbb pontatlan átadás/beadás meg a játékos technikai hiányosságai miatt volt..

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ezt most így nehéz elõadni írásban, de sok mindennel. Pl. ahogy szinte recskáznak egy-egy általuk istennek tartott játékos megmozdulásain ( persze mindegy, hogy épp mit csinál) és fordítva a lesajnáltaknál. Vagy látszik, hogy szinte egyik sem focizott soha, mert nem tudja felfogni 6 monitoron keresztül sem, hogy mit miért csinálnak ott lenn. Nehéz így kiragadni dolgokat, de a színvonal az kb. Knézy-ék bicikliverseny közvetítésével vetekszik. ( most is végig ordibáltak és röhögtek, vagy fél órát, hogy az egyik versenyzõ levágta az utat és nem szól neki a bíró. Persze az nem tûnt fel nekik, hogy a gyereken se sisak, se rajtszám csak csapatmez és farmer. :) )
Ma akkor röhögtem a legjobban, amikor azt kezdte el elemezni a fószer, hogy Ramos megint kihagyta a fejest és bizony-bizony ez les volt, a bíró vajon megadta e volna. Az persze nem zavarta, hogy közben 15 kamerával mutatják, amint a 400 decibeles sípszó után elvégzik a szabadot les miatt.
És így tovább.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ezzel a vuvuzelával egy baj van. Túl halk.
Lehetne zajosabb és akkor nem hallanánk dicsõségességes állami televíziónk kommentátorainak a baromságát.
Borzasztó, minõsíthetetlen. Mute ON.

Nekem sem tetszik maradéktalanul. Neked mivel van bajod?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

is lehetett volna. vagy 14 is. ez a hondurasi vedelem igen szellos...

túlcselezték magukat, az volt a baj.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Spanyolorszag 4 - 0 Honduras

is lehetett volna. vagy 14 is. ez a hondurasi vedelem igen szellos...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ezzel a vuvuzelával egy baj van. Túl halk.
Lehetne zajosabb és akkor nem hallanánk dicsõségességes állami televíziónk kommentátorainak a baromságát.
Borzasztó, minõsíthetetlen. Mute ON.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

"A játékos és a labda távolsága a pattanásig lényegesen kisebb, mint a pattanás után."
Tudja valaki értelmezni és elmagyarázni nekem ezt a mondatot?

Sztem arra gondolt a szerzõ, hogy a pattanással tovább, esetleg nem várt mértékben gyorsul a labda.
De elég szarul tud fogalmazni...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Spanyolorszag 4 - 0 Honduras
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ez kegyetlen :D : "koreának annyi, kim yong elvtárs gulág beutalóval várja õket!"

Ami borzasztó, hogy amióta kiestem iwiw játékon, azóta 7 meccsbõl 5 bejött...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
"A játékos és a labda távolsága a pattanásig lényegesen kisebb, mint a pattanás után."
Tudja valaki értelmezni és elmagyarázni nekem ezt a mondatot?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
elég csúfos meccs volt, de legalább nem estem ki iwiwen.:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Sport G

looool
(hozzaszolasok is...)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert erdekes hogy a nagy europai futballnemzetek (spanyol, nemet, angol, francia) csak vergodnek, de a hollandok se tulsagosan meggyozoen gyujtik be a pontokat.

a masodik kor tenyleg hatarozottan jobb mint az elso. most kezdtem el a tippjatekot a iwiwen, mert most mar talan van esely ra hogy eltalalok valamit :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Mindent összevetve viszont kezd egész érdekes és nézhetõ lenni a vb, bár az elsõ fordulót nem volt nehéz überelni. Az meg, hogy az olaszok vergõdnek, a "németek" (lengyelek, törökök, stb.) meg kikaptak a szerbek ellen külön öröm :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts

Szerintem ember nincs a földön, aki ezt ingyen elhiszi.

Ott a pont! Én is pont ezen gondolkoztam..igen érdekes dolgok vannak ezen a vb-n bírói oldalon is..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

tam: az adja a játék egyik szépségét, hogy bent volt e vagy nem az a labda, emiatt emlékeznek rá sokáig...jégkorongban van, de ott nagyon kicsi a korong és nagyon el lehet dugni. fociban meg a TV leadja, hogy bent volt e vagy nem, jó kamerák vannak, de a bíró dönti el, ez így szép. de az, hogy van 3 segédspori, aki egy ilyen lökdösödésnél is csak szorongatja szerényen a zászlót és becsukja a szemét, az pénzkidobás.

ezt az ervelest hallottam mar, es mar akkor is hulyesegnek (nem teged hulyezlek, ne erts felre) tartottam. a gol az gol, ha bent van akkor adjak meg. pont. mert en arra akarok emlekezni hogy nyert a csapatom nem arra hogy bzdmg bent volt de a biro epp nem oda nezett igy kikaptunk. ez nem a jatek szepsege, ez a jatek hibaja amit javitani kellene.

09 chelsea-barcelona bl elodonto es a 3 meg nem adott 11es jut eszembe igy hirtelen, a tehetseges Mr Ovrebo hogy a tuz egesse meg a kezet.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azért Keita (184/78) és Kaká (186/73) közel egy súlycsoport ránézésre..és a bíró nem látta, csak azt, hogy Kaká mellett fekszik a földön egy ellenfél és fogja a fejét. a meccsnek a durvább felhangját az elefántcsontpartiak adták addig is, de a bíró meg sose fújt nekik...érthetõ, hogy elszakadt a húr, de nem ma kezdtek el színészkedni a focisták, és egy normális bírónak kellene hogy legyen ilyenrõl tapasztalata.

az egész meccs vége tkp. a bíró hibája - az elején semmiért nem fújt/adott lapot, amikor elkezdtek ténylegesen rugdosódni az elefántcsontpartiak. 5- 6 durva, nyújtott lábas belépõ volt sorban úgy, hogy a bíró csak Fabiano lentmaradásánál fújt a sípba - más dolog, hogy Fabiano a sérülést magának köszönheti, õ ment nyújtott lábbal...a négerek meg persze ezután rájátszottak, a brazilok meg tök jogosan felhúzták magukat, a bíró meg csak menteni akarta a bõrét...meg amúgyis francia volt a spori, náluk meg komoly gondok vannak, ugye...

tam: az adja a játék egyik szépségét, hogy bent volt e vagy nem az a labda, emiatt emlékeznek rá sokáig...jégkorongban van, de ott nagyon kicsi a korong és nagyon el lehet dugni. fociban meg a TV leadja, hogy bent volt e vagy nem, jó kamerák vannak, de a bíró dönti el, ez így szép. de az, hogy van 3 segédspori, aki egy ilyen lökdösödésnél is csak szorongatja szerényen a zászlót és becsukja a szemét, az pénzkidobás.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Egyébként sem vágom, hogy kik ezek az ismeretlen bírók és honnan szedték õket. Vagy lehet, erre is van valami vb szereplõs dolog? Hozzunk mindenhonnan?

Itthoni megyei bajnokságok az igaziak! Ha valaki lent marad, akkor azért már mentõ jön. :) Ezen a szinten még nem divat rutinból elesni. Bár hozzáteszem, hogy a bíró is a képünkbe röhögne egy ilyen fetrengés után. Szerintem ember nincs a földön, aki ezt ingyen elhiszi.