Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?
Started by
Valeria Victrix
, 2009. February 24. 15:04
Posted 2012. March 24. - 20:29
Sprint kerékpárokról mit tudunk? Gyártóról annyit tudok hogy maxcom bike, és hogy bolgárok. (A monti meg lengyel, a másik aszfaltos meg Land Rover, de itthon rakták össze - full EU gyüjtemény )
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2012. March 08. - 21:45
Posted 2012. March 08. - 14:25
Én úgy emlékszem Índiai.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. March 08. - 10:31
Posted 2012. March 08. - 09:43
Posted 2012. February 07. - 16:12
Uj tulajdonosa van a Marin Bikes-nak
Marin Bikes acquired by Minestone Ltd | Bicycle Business | BikeBiz
Marin Bikes acquired by Minestone Ltd | Bicycle Business | BikeBiz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2012. January 23. - 22:32
Nõvéredet sajnálom! Ez acél biztosan de az ilyen történetek azér mindig megrémisztenek:S
Posted 2012. January 23. - 20:55
Vannak ilyen régi, átalakult német márkák. Nekem pl. az 1994-es MTB-m hajtómûve Thun. Rákerestem és nem is foglalkozik biciklikkel. Legalábbis már nem.
Viszont volt a nõvéremnek vagy 15 éve egy nem tudom milyen márkájú országútija, ami úgy tört ketté pár év alatt, mint a ropi. De arra se emlékszem, hogy alumínium vagy acél volt-e.
Viszont volt a nõvéremnek vagy 15 éve egy nem tudom milyen márkájú országútija, ami úgy tört ketté pár év alatt, mint a ropi. De arra se emlékszem, hogy alumínium vagy acél volt-e.
Posted 2012. January 23. - 18:21
No most már rákerestem kicsit mélyebben. Gugli egy pár külföldi fórumot dobott ki, amikról azt szûrtem le, hogy egy kis régi német gyár volt az ESGE és késõbb átalakult SKS-é. Tapasztalataim alapján elég erõs masszív acél váz, ebbõl még nem sajnálták az anyagot úgyhogy meg vagyok vele elégedve legyen akármilyen márka! ( ha minden jól megy az idei szezonban már fixiként fog üzemelni )
Posted 2012. January 23. - 14:48
Posted 2012. January 11. - 18:20
hali
van egy régi országúti vázam amit most átfestek...régi festék lecsiszolása után kirajzolódott a tám és láncvillán lévõ merevítõpántokon található ESGE felirat.
a bringát tavaly vettem vaterán potom 15000ft-ért a festése bianchi zöld volt. Ja és a középcsapágy ház alján van "alvázszám" is.
hallott már valaki errõl a márkáról?? egyáltalán ez a márkája??
van egy régi országúti vázam amit most átfestek...régi festék lecsiszolása után kirajzolódott a tám és láncvillán lévõ merevítõpántokon található ESGE felirat.
a bringát tavaly vettem vaterán potom 15000ft-ért a festése bianchi zöld volt. Ja és a középcsapágy ház alján van "alvázszám" is.
hallott már valaki errõl a márkáról?? egyáltalán ez a márkája??
Posted 2011. December 29. - 14:12
Sziasztok!
Az kerékpáromra az van ráírva, hogy "Maverick for USA" Tudtommal 1994-ben vette az elõzõ tulaj, de akkor még nem létezett az ismert Maverick márka. Vajon hol gyártották?
Az kerékpáromra az van ráírva, hogy "Maverick for USA" Tudtommal 1994-ben vette az elõzõ tulaj, de akkor még nem létezett az ismert Maverick márka. Vajon hol gyártották?
Posted 2011. November 14. - 16:06
Persze, idézõjelben is van a címben, nem is vitattam, hanem azt, hogy késõbb is egyben sorolják a gyártókat, így nem elég tárgyszerû.szerintem a "csehszlovakok" az vicc akarna lenni.
Posted 2011. November 14. - 15:15
szerintem a "csehszlovakok" az vicc akarna lenni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. November 13. - 22:34
a fort cseh bizony.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. November 13. - 20:40
Nekem Fort rémlik cseh márkaként, azzal lehetett a keveredés
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Posted 2011. November 13. - 20:04
Mielõtt ezt megnéztem volna, épp ezt a kérdést tettem föl a BikeMag - Bike Brno: „Támadnak a csehszlovákok!” cikk szerzõjének, ugyanis a cikkben csehnek (?) mutatja be a Felt-et:semmit?
History - Felt Bicycles
A hazai kerékpáripar fejlettségét azonban mi sem jelzi jobban, minthogy már különbözõ szintek is kialakultak. Vannak, akik csúcstechnológiát is kínálnak, például a Felt, Pells, Kellys, Superior, és van egy második vonal, az Apache-csal, 4everrel, Kenzellel, Amulet és társaikkal.
... majd ...
Talán a Felt az a márka, amelyet a technikai vonalon tájékozatlanabbaknak sem kell bemutatni, már ha érdeklõdnek a kerékpársport iránt. Jonathan Vaughters profi csapata, a Garmin 2010-ben még Felt kerékpárokon közlekedett, számos sikert aratva a legnagyobb nemzetközi viadalokon.
A Felt követi a legfrissebb trendeket a feketén-fekete designnal
Személyes véleményem szerint – bár fõleg az országúti kerékpárjaik alapján mondom ezt – a régióban õk a numero 1, a késõbbiekben kicsit bõvebben is szeretnénk bemutatni a brandet. S talán õk azok, akiknek bringáira pillantva a leginkább úgy érezzük, mintha egy Cannondale-t vagy Specialized-ot látnánk.
Vagy a szerzõ (2011. november 13. 13:10 Takács Tamás) nézett el valamit alaposan, vagy többet tud a Felt tulajdonosi viszonyairól, mint én (utóbbi elég könnyû lenne). Mindenesetre a Wikipédia sem említ cseh szálakat Felt Bicycles - Wikipedia, the free encyclopedia. Aki tájékozottabb, világosítson már föl (s ha szükséges, a cikk szerzõjét is). Ha tovább akarnék gonoszkodni, jelezném, hogy Csehszlovákia megszûnt, a Kellys pl. szlovák (ha jól tudom...).
19.14: már ki is javították a hibát, eltüntették a Felt hivatkozásokat és a hozzászólásom is. Dicséretes gyorsaság!
Posted 2011. October 13. - 13:01
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. October 13. - 12:15
Esetleg a Felt márkáról tud valaki infoval szolgálni? Visszaolvastam, de nem találtam róla semmit.
Posted 2011. September 25. - 12:30
s ha jók emlékeim ez az active meg a metro áruház saját "márkája"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való