Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?

- - - - -

• Please log in to reply
379 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Bulls vázak hol készülnek?Mit tudtok róla?

Távol-kelet (Tajvan/Kína)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Bulls vázak hol készülnek?Mit tudtok róla?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nekem van itthon egy ProCycling nevû angol újságom, abban volt egy amolyan "gyárlátogatás" melléklet, többek között szerepelt benne a Look, ahol francia munkások, Franciaországban csiszolgatták a karbon vázakat, valamint egy Javelin nevû olasz cég, ami szintén helyi gyártású.

Helyesbítek, Time és nem Look vázak voltak.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekem van itthon egy ProCycling nevû angol újságom, abban volt egy amolyan "gyárlátogatás" melléklet, többek között szerepelt benne a Look, ahol francia munkások, Franciaországban csiszolgatták a karbon vázakat, valamint egy Javelin nevû olasz cég, ami szintén helyi gyártású.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szuper, legalább valamim nem távolkeleti :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

És a Chris King made in USA?

Egyértelmûen igen.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Ha jól tudom. Egy Import termék értékéhez hozzáadsz 10%-ot akkor már rá lehet írni azt az országot ahol az a + 10 % készült. (Pl csomagolás készítés, szétszortírozás stb már hozzáadott értéknek számít)
OLAF vagyok a legnagyobb KIRÁLY!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
cube karbon vázak: c6 composites

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ja és ez hogy függ össze?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az nem biztos, de Yasec Magyarba csinálja és én is terveztem és készítettem két prototípus agyat magamnak, ezek származása tuti ... a többi a véletlen mûve, vagy mégsem :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem a Dufour vázam Handmade in EU.

Mennyire lehet igaz?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

miért van az, hogy általában olyan cuccok eredete után érdeklõdnek a userek, amik a távol-keleten gyártódnak? :)

Mert relatíve kevés az, ami nem ott. "Kicsi," drága, gyakran belterjes, és éppen ezért kevésbé ismert márkák azok, amik nem.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
miért van az, hogy általában olyan cuccok eredete után érdeklõdnek a userek, amik a távol-keleten gyártódnak? :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

...és micsoda "francia" kerekek készülnek Romániában...:P

:) ... és Japán autók Magyarországon, Magyar kerékpárvázak Tajvanon, Amerikai kerékpárvázak alapanyaga valamint DT kerekekhez küllõanya Székesfehérváron ... :)

Ilyen ez a csúnya globalizáció .... elmosódnak a határok
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Nekem az olasz szívû-lelkû bringák jutottak eszembe :D
- egy bolygó, két kerék -

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az, hogy egy tétel honnan jön, nem jelenti automatikusan azt, hogy az adott országban készült. Sõt! Akár rá is írhatják, hogy "made in USA" - a konkrét esetre hajazva - és mégis a távol-keleten készült, mert egyik nézõpont szerint, mely a tényleges gyártást veszi figyelembe, távol-keleti gyártású a másik szempont szerint - melynek alapja az, hogy a "lényeges megmunkálás" hol történt - amerikai.
A "lényeges megmunkálás" azért szerepel zárójelben, mert ha jól emlékszem, nem ez a pontos megfogalmazás (akit érdekel, a vámtörvényben megkeresheti). Pld. elkészül egy nyers karbon váz Kínában. Ez átkerül Spanyolországba, ahol festik, matricázzák, majd komplett kerékpárt szerelnek össze belõle. Rákerül a "made in Spain" felirat, majd ezt követõen áthajózik az USA-ba, és ott piacra kerül. Emberünk, aki nem amerikai, ott veszi meg, mert a forgalmazója éppen nagyon akciós áron árulja - ami az adott idõpontban a legalacsonyabb globális szinten - és így az USA-ból kap egy "made in Spain" matricával ellátott, tajvani gyártó által, Kínában elõállított vázra épülõ kerékpárt, amin mondjuk lesznek Kínában, Tajvanon, Malajziába, Vietnamban, Pakisztánban és Romániában elõállított alkatrészek. Igazi vegyes felvágott.:D

evo

evo

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

alkatreszeket valaszt egy tajvani katalogusbol egy nemet faszi, aztan rairjak neki hogy Davtus, es arulja a honlapjan. semmi rossz nincs ebben, de kb ugyanaz a szint mint a BikePositive vagy az Acor vagy Ike vagy akarmelyik masik.

Az szép.Nekem davtus vázam van, és neten találtam róla hogy az Amerikából van.De akkor mégsem.

"One life...go all out."

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Valakinek van infója az új Kona Kilauea karbon vázról?

http://www.konaworld...content=kilauea

Valóban karbon vagy alu-karbon kombó