Jelentkezz be Regisztrálj
Erdélyi túra
Posted 2013. August 25. - 22:20
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu
Posted 2013. July 01. - 20:28
Július 27 és augusztus 10 között tervezek egy hetet biciklizni Erdélyben és a Déli Kárpátokban. 7 nap, napi 100-150km, 1500-2000m szintemelkedés. 2000m fölé vivõ aszfaltutak: Transalpina, Transfogaras.
Ehhez keresek túratársat!
Kedv esetén földutazásban és cipelésben is benne vagyok!
Infók:
2012 Déli Kárpátok túraleírás
Tavalyi útról leírás:
2012 Déli Kárpátok túraleírás
További infók itt, emailben: peter @ risko . hu vagy telefonon: 06 20 525 0495
Üdv, Péter
Posted 2012. January 10. - 09:51
Komolyabb bringas turataska szettet keresek ujonnan, vagy hasznaltan.Alenyeg,hogy elerheto aron legyen es jo minosegu,allapotu!
Ha esetleg tudnatok olyat amit en nem,legyetek oly szivesek megosztani velem!
Koszonom szepen,tovabbi jo tekergest!
Gratula mindenkinek a szep teljesitmenyert!!!!
Posted 2011. July 05. - 21:18
Megszemléltem a teljesitett kört: LE A KALAPPAL! Sokat foglalkozok én is egy romániai bingástúra gondolatával,múlt hónapban háromszor is voltam Erdélyben /igaz autóval és gyalog/,én még egy kicsit halasztom,idén még marad az Alpok.Most jöttem vissza egy Pádisi 3 napos kiruccanásból/azon az úton végigmenni csomagokkal,mégegyszer gratulálok!/
Itt egy kis videós "best of":http://www.youtube.com/watch?v=SxmxaFhLIkY&feature=youtu.be&hd=1
/igaz nem bringás,de kedvcsinálónak jó!/
Posted 2011. July 05. - 15:58
Itt egy kis videós "best of":
/igaz nem bringás,de kedvcsinálónak jó!/
Posted 2011. July 04. - 08:31
GPSies.com GPS - cycling - Track Deva kör - 330000 Deva, Hunedoara
Posted 2011. June 18. - 13:08
Augusztus elsõ felében egy hetet tervezek biciklizni a Déli Kárpátokban. Egyelõre csak ennyi
biztos, a pontos idõpont, útvonal, indulási, érkezési hely nincs eldöntve.
Vázlatos terv itt:
http://peter.risko.h...y_Deli_Karpatok
Ha szeretnél csatlakozni, küldj levelet a 'peter kukac risko pont hu' címre, vagy hivj 0620 525 0495!
Üdv, Péter
Posted 2011. June 06. - 22:46
nem tudok rolla ,pár éve voltunk kint,a legközelebi város/falu tuti nem foglalkozik ijesmivel.
A tó környékén meg csak árusok,kajáldák,szállások vanak.
Talán a legközelebi nagyváros ,az meg jo pár 10km
Kösz,de idõközben már vissza is jöttem,mentem 3000km-t többnyire autóval meg gyalog,az elején még reménykedtem benne,hogy tudok valahol kölcsönözni bringát,vagy esetleg szermányolni a helyiektõl,de aztán hamar rájöttem teljesen lehetetlen vállalkozás,gyakorlatilag szinte nem is bringázik senki/sportszinten/,a falubelieknek vannak kontrás kosaras munkabrigáik,azzal vánszorognak a katasztrófális utakon.
A Békás szoroson akartam végigtekerni egy akciókamerás felvétel erejéig...végül muszájból gyalog tettem meg./ha valakit érdekel felrakhatom:/
Posted 2011. June 05. - 13:22
Lehet,hogy hülye a kérdés:nem tudja valaki,hogy a Gyilkos-tó környékén lehet-e valahol bringát kölcsönözni?
nem tudok rolla ,pár éve voltunk kint,a legközelebi város/falu tuti nem foglalkozik ijesmivel.
A tó környékén meg csak árusok,kajáldák,szállások vanak.
Talán a legközelebi nagyváros ,az meg jo pár 10km
Posted 2011. May 02. - 09:46
Mi is errefelé szoktunk bóklászni, szerintem lakni is ugyan szoktunk(Flóra panzió).Belényestõl a Csodavár házig tekerhetõ. Onnan gyalogos, mert vannak láncos részek is, nincs értelme bicajt levinni. Szállás: Bogatelep (Magyar), Glavoj rét (sátras) vagy Csodavár ház (Román). Igazából ezen a részen a látnivalókat csak gyalogosan tudod megnézni, de a fennsík dózerútjai jól tekerhetõk. Mi Bogán szoktunk aludni és onnan fel autóval a Glavojig. Onnan gyalog van egy jó kis kör: Csodavár-Porcika zsomboly-Galbena köz-Flóra rét-Galbena szirt-Eszkimó jégbarlang-Glavoj rét.
Bicajjal egy jó kis egésznapos túra pl. felmenni az Istenek havasára, az olyan 1300 méteren van ha jól emlékszem. Vizet vinni kell bõven, mert vízvételi lehetõség nincs fent!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. May 02. - 08:53
Mivel úgy látom érdemi válasz nem érkezett,itt az újabb furfangos kérdés:
A Bihar-hegységben volt már valaki,Belényes-Csodavár,Lesi-tó környéke stb érdekelnek,milyenek az utak,van-e valakinek jó szállás ajánlata,mennyire magyarlakta ez a rész/mer a román nem igazán megy/?
Belényestõl a Csodavár házig tekerhetõ. Onnan gyalogos, mert vannak láncos részek is, nincs értelme bicajt levinni. Szállás: Bogatelep (Magyar), Glavoj rét (sátras) vagy Csodavár ház (Román). Igazából ezen a részen a látnivalókat csak gyalogosan tudod megnézni, de a fennsík dózerútjai jól tekerhetõk. Mi Bogán szoktunk aludni és onnan fel autóval a Glavojig. Onnan gyalog van egy jó kis kör: Csodavár-Porcika zsomboly-Galbena köz-Flóra rét-Galbena szirt-Eszkimó jégbarlang-Glavoj rét.
Lesi tó: Az egyik oldala dózer a másik tolós cipelõs. Szállás:Ott inkább hétvégi házak vannak. :S
Érdemes feltekerni Biharfüredre lentrõl.
Posted 2011. May 02. - 04:15
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2011. May 02. - 00:40
A Bihar-hegységben volt már valaki,Belényes-Csodavár,Lesi-tó környéke stb érdekelnek,milyenek az utak,van-e valakinek jó szállás ajánlata,mennyire magyarlakta ez a rész/mer a román nem igazán megy/?
Posted 2011. April 24. - 21:23
Posted 2011. April 10. - 21:32
Posted 2011. April 10. - 21:27
7A: Nagyon látványos, forgalom alig van
67C: Tényleg nem burkolt út (legalábbis amikor én arra jártam, akkor még nem volt), de az egyik kedvencem, amerre valaha is tekertem! A Pasul Tartarau nevû hágóig emelkedik az út 1678m magasra. Garantáltan tetszeni fog!
Posted 2011. April 09. - 14:54
Impozáns az útvonal,én is berakom a tervek közé...de a medve téma engem is foglalkoztat...vadkempingezett itt már valaki,egyáltalán érdemes megkockáztatni?
Szia Cobranco!
Ezen az útvonalon két helyen, a Vidra-tó partján és a 67C mellett vadkempingeztem már. Az Erdélyi-szigethegységben is többször, gyalogtúra alkalmával.
Biciklitúrán a Radnai-havasokban, a Bucsin-tetõ alatt, a Szent Anna-tó alatt, a Bucsecs mellett és Székelyudvarhely környékén vadkempingeztem. Nekem bajom nem lett, de a helybéliek nem tagadták, hogy mindenhol, ahol sátoroztam, medvék is laktak.
A baj az, hogy az ember nehezen alkot elméleteket az ideális hellyel kapcsolatban is: elsõre azt gondolni, hogy a településektõl távoli rengetegekben nagyobb az esély egy éjszakai mackólátogatásra. Aztán meg sokszor pont a falvak-városok közelében bukkannak fel, hogy kukázzanak.
Azért érdekes a téma számomra, mert Erdélyben és Szlovákiában még soha nem volt gondom, Szlovéniában szintén nagyon sok a medve, de ott sem... Ausztriában pedig, ahol kevés van, tavaly gondjaim adódtak egy éjszaka... (igaz, a szlovén határtól nem messze)
Szóval ugyan nagyon ritka, hogy valakit éjszaka meglátogat, de jobb óvatosnak lenni. Kaját sátorban tartani pl. elég nagy baklövés lehet...
üdv!
Posted 2011. April 08. - 22:35
Posted 2011. April 08. - 20:37
Sziasztok!
Júni végén indulunk a haverral egy 10 napos Erdélyi túrára az alábbi útvonalon:
GPSies.com GPS - cycling - Track erdely3
Esetleg aki ismeri az érintett területeket és tudna olyan infóval szolgálni, hogy mit érdemes kihagyni belõle és mit lenne viszont érdemes belerakni, annak a hozzászólását szívesen vennénk.
Nem tudom, és megint megkérdezném, hogy az alagúton ment -e már át valaki bringával, ez mennyire lehetséges és mennyire érdemes, vagy inkább át kéne stoppolni?
Továbbá még érdekelne, hogy mennyire kell tartani medvetámadástól és ha igen akkor hol, mely részeken. Továbbá, hogy merre nem érdemes sátrazni bármilyen okból kifolyólag? Továbbá akármi más ami eszetekbe jut. A túra Segesvárról indul ahová vonattal fogunk érkezni, Déváról meg vissza.
Üdv és köszi!
7A: Nagyon látványos, forgalom alig van
67C: Tényleg nem burkolt út (legalábbis amikor én arra jártam, akkor még nem volt), de az egyik kedvencem, amerre valaha is tekertem! A Pasul Tartarau nevû hágóig emelkedik az út 1678m magasra. Garantáltan tetszeni fog!