Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10911 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Akkor kérnék egy kis segítséget, ehhez a számolóhoz:D
Vagy Túl álmos vagyok, vagy túl h@lye.... Az átmérõt betudtam írni meg a lyuk méretét a többit nem tudom mit takarna:D
Még a magyarokon is alig mentem el, mert mindet máshogy kellett mérni.

Welcome
Maradjunk az angolnál, a némettel nekem is bajos lenne.
-Diameter/ERD= effektív felniátmérõ, ha belül megméred, a falvastagság kétszeresét hozzá kell adni
-Pitch circle diameter= lyukkörátmérõ (milyen szép magyar szó !)
-Flange distance= küllõperem távolsága az agy szimmetriatengelyétõl mérve mindkét oldalon. A teljes szélesség nyilván a sarutávolság. (Ez nekem is feladta a leckét, de megfejtettem !!! :) )
-0 of spoke hole= küllõfurat átmérõje
-No. of intersections= keresztezések száma
Értelemszerûen, ahol kell, bal jobb oldalt külön.
Van, ahol súlyt, típust, satöbbit lehet megadni, nem foglalkoztam vele, ezekkel már számol.
Valóban bonyolult elsõre, de sok kipróbált közül ez a legmegbízhatóbb, ezért ajánlottam.
Jó munkát !
Csõ

You can never have "enough" bikes.

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Én innen rendeltem a küllõt és ezzel számoltam ki. Bejött.http://ebike.hu/images/kullo_hu.jpg

Kerékpár webshop | eBIKE.hu Jobb oldalt küllõ számítás.

Csak küllõt? Vagy agyat felnit is, és úgy számolta ki a rendszer?
Számoltam ezzel, meg egy másikkal, az ebike eredménye tûnt reálisabbnak.
Lehet jobb lenne bevinni itt valamelyik bicikli szerelõhöz, de azok csak úgy nem tudják milyen kell:D, meg Õk akarják befûzni, de akkor össze csikarják a fényezésem.... :D

Uh. szerintem maradok az ebike számolásánál, ha ehhez a némethez nem kapok hétfõig segítséget :)

Valami jó hátsólámpát nem tud valaki?

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Vagy Túl álmos vagyok, vagy túl h@lye.... Az átmérõt betudtam írni meg a lyuk méretét a többit nem tudom mit takarna:D

Én innen rendeltem a küllõt és ezzel számoltam ki. Bejött.http://ebike.hu/images/kullo_hu.jpg

Kerékpár webshop | eBIKE.hu Jobb oldalt küllõ számítás.

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Ezek fûzés közben vannak meghajtva. Nekem nem túl szimpi megoldás, ráadásul a küllõhossz itt pláne fogalmam sincs, hogy számolható ki.
Persze egy jó megrendelés esetén megpróbálkoznék vele, azt hiszem ...
A normál küllõszámítás az megy. Sok programot próbáltam, a DT oldalán lévõ tökéletes. Pontos méreteket megadva, jó értéket eredményez !

igazából nekem sem nagyon tetszik, meg félnék is ráülni, persze biztos erõs ez is :)
Ha nem boldogulok a német nyelvel madj kérek egy kis segítséget, hogy hova milyen adatot kellene beírni :D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ezeket így árulják vagy házilag lettek meghajtva?:D
Még mindig bajban vagyok a küllõhossz számítással, uh ha valaki tud segíteni az jelentkezzen!

Megjött a vázam, rendelem a villát a héten, hétfõn pedig minden mást, abba a csomagba lennének a küllõk:D azért lenne fontos.

Ezek fûzés közben vannak meghajtva. Nekem nem túl szimpi megoldás, ráadásul a küllõhossz itt pláne fogalmam sincs, hogy számolható ki.
Persze egy jó megrendelés esetén megpróbálkoznék vele, azt hiszem ...
A normál küllõszámítás az megy. Sok programot próbáltam, a DT oldalán lévõ tökéletes. Pontos méreteket megadva, jó értéket eredményez !

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

http://fixie-king.dk.../twist (10).JPG
3 lea, 3trail with twist Áááááááááááááááááááá.

Ezeket így árulják vagy házilag lettek meghajtva?:D
Még mindig bajban vagyok a küllõhossz számítással, uh ha valaki tud segíteni az jelentkezzen!

Megjött a vázam, rendelem a villát a héten, hétfõn pedig minden mást, abba a csomagba lennének a küllõk:D azért lenne fontos.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

egyedi cruiser « cruiser « VÁROSI / CRUISER « Kategóriák tallózásaIlyen fûzést szeretnék nem tudom csinálja e valaki?Tippeket kérek.

http://fixie-king.dk.../twist (10).JPG
3 lea, 3trail with twist Áááááááááááááááááááá.

zolner

zolner

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Boross Károly Kedves Antónia, Anett !
Sajnos, a toborzás nem elég hatékony, így még mindig nem tudom, meg tudunk-e jelenni Nálatok.
Személy szerint én szívesen ott lennék, de a többiek nevében nem tudok nyilatkozni.
Próbálok még tenni az ügy érdekében, viszont lenne egy kérdésem:
Az autómentes nap és az ingyenes vonatozás (egy névre szóló érvényes forgalmival) 22-én lesz, tudtommal. A Ti rendezvényetek meg mintha 21-én lenne, jól emlékszem ???
Üdv: Karesz"

Várom véleményeteket, hogy akár Újfehértón, akár máshol, találkozzunk-e 22-én ???

Pénteken nekem biztos nem jó, szombaton valaki jön Pestre?

Zsolt

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

egyedi cruiser « cruiser « VÁROSI / CRUISER « Kategóriák tallózásaIlyen fûzést szeretnék nem tudom csinálja e valaki?Tippeket kérek.

Naná !
Ez nem ügy, ilyet fûzni.
Ha kell, megcsinálom...
(( ööööö azért az a hátsó fûzés gáz, ne mtudom... ))

kariv

kariv

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Köszönöm!
Úgy néz ki maradok a Crazy Bobnál.
Viszont ez a Project 346 Balloon Tire 26 black is nagyon tetszik, fõleg a szürke. Csak ahogy azt megláttam egy másik gépet álmodtam köré:D uh. majd tavasszal :D

Green Brain

Green Brain

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Hali.... már el is kelt a kicsike... úton van új gazdájához ...

Kár, másrészrõl grat az eladáshoz. :)

Gyerekek !

A Critical Mass-t többen elmegettük, mint "évzáró bringás eseményt". Mivel ez sajnos elmarad, de az Európai Autómentes Nap keretében egy érvényes, névre szóló forgalmival ingyenesen lehet utazni, így úgy gondolom, tarthatnánkgy összeröffenést.
A FB-on kaptunk egy szívélyes meghívást, aki ott nem tudja követni, itt a lényeg, idézem:

"Na kedves hölgyeim,uraim lentebb olvasva Tiborunk bejegyzését , szomorúan vettem,vesszük tudomásul hogy az õszi criticalmass elmarad !
De (tudom de-vel nem kezdünk mondatot) most jön az a lehetõség , amit átgondolásra ,megbeszélésre , lentebb bemásolok, ugyanis a mai napon érkezett egy nagyon kedves megkeresés az MCC részére:
"Sziasztok !
Antónia vagyok az Újfehértói Múzeumból. Azért kereslek ben...neteket, mert egy ismerõs oldalán találkoztam a fotóitokkal és nagyon tetszenek ezek a kerékpárok. Úgy gondolom van közte néhány ami a saját tulajdonotok..gondolom... grin Szervezzük az autómentes napot szeptember 21-re és nagyon örülnénk ha el tudnátok esetleg jönni és a különleges kerékpárjaitokat be tudnátok mutatni a helyi diákoknak. Kérlek írjatok, ha van valami jó ötletetek! Köszi a segítséget!
Antónia"
Mivel eddigi tapasztalataink és infóink szerint az európai autómentes napon a vonatozás ingyenes (bizonyos feltételekkel) , ezért viszonylag kevés befektetéssel megoldható lenne a következõ találkozó . Kérem gondoljátok át , és jelezzétek valamilyen formában hogy eleget tudunk-e tenni ennek a tiszteletteljes kérésnek !
Köszönöm a figyelmet, üdv Csaba

Boross Károly Lényegi válasz: Nekem nagyon tetszik az ötlet !!!

szeptember 5.,

MCC Magyar Cruiser Club Fiuk&Lányok mi lesz Újfehértó vagy Budapest? Még jó lenne ebben az évben találkozni, a vonat ingyenes!!! @

hétfõ, 23:52

Múzeum Újfehértói Városi Természetesen Újfehértó!

Tegnap, 8:23

Múzeum Újfehértói Városi Most egy olyan helyre hozhatnátok el a járgányokat, ahol még senki sem látott ilyet.. Úgy gondolom kuriózum lenne..vagy másképp: kerékpáros uniqum!!! Mi nagyon számítunk rátok, persze ez nem erõszak, de lehet még tagokat is tudnátok toborozni egyéniségetekkel.. Nem élhetem le az életem úgy , hogy nem próbáltam ki egy ilyen kerékpárt!!!!! :) SEGÍTSETEEEEEK RAJTAAAAAM!!!!! :) Szeretettel várjuk a csapatot, a vonatköltséget mi álljuk! :) :) :) :) :) Egy ebédre is a vendégeink vagytok! Csak most, csak itt, csak Nektek! Üdv : Antónia és Anett

Tegnap, 8:31

MCC Magyar Cruiser Club Hejj de jól hangzik! ヅ

Tegnap, 11:49,

Múzeum Újfehértói Városi Kedves MCC!

Tegnap, 11:51

Múzeum Újfehértói Városi Nagyon várjuk a válaszotokat, mert most már le kell adnunk az újságcikket. Arra gondoltunk, hogy kellene közületek egy fõvezér, aki bemutatná a csapattagokat, hogy ki honnan érkezett és a kerékpárokat is, mintegy virágkarneválos kiállítás. De ha nektek van egy jobb ötletetek, mi semminek sem vagyunk az elrontói, sõt!

Tegnap, 11:54

Boross Károly Kedves Antónia, Anett !
Sajnos, a toborzás nem elég hatékony, így még mindig nem tudom, meg tudunk-e jelenni Nálatok.
Személy szerint én szívesen ott lennék, de a többiek nevében nem tudok nyilatkozni.
Próbálok még tenni az ügy érdekében, viszont lenne egy kérdésem:
Az autómentes nap és az ingyenes vonatozás (egy névre szóló érvényes forgalmival) 22-én lesz, tudtommal. A Ti rendezvényetek meg mintha 21-én lenne, jól emlékszem ???
Üdv: Karesz"

Várom véleményeteket, hogy akár Újfehértón, akár máshol, találkozzunk-e 22-én ???

Nekem sajnos még nem pálya a kerékpározás. Kívánom, hogy Nektek összejöjjön. Jó lehetõségnek tûnik.

U.i: A Crazy Bob-t szintén tudom ajánlani.
Minden jót!
Don't walk!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ha már gumi, tudnátok nekem ajánlani valami jó 26x2.35ös külsõt? (fekete)
Most a Crazy Bob-al szemezek nagyon, de nem tudom mennyire illene a gépre...:S

Crazy Bob nekem kedvencem. A Fat Frank is jó, szép, viszont a fényvisszaverõ csík, meg a mintázata miatt nem annyira markáns a megjelenése, mint a Bob-é...
Persze, ha feketét akarsz, akkor. Ha színes, akkor a Bob kiesik.

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 hozzászólás

Hali.... már el is kelt a kicsike... úton van új gazdájához ...

Hova , mibe ??
.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 hozzászólás

köszi, néztem már ezt is de valahogy a minta nem jön be:/ kockás vagy egyenes csíkos tetszene :)

A 346 gumiját ajánlom neked , jó a tapasztalatom vele, ha kell akkor monyec kollégát keresd.
Project 346 Balloon Tire 26 black
.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Én a toldásnál atól félek ,h sikban elmozdul a két rész, vagy ,h a hegesztés elhúza a vázat .
Kiváncs lenék neked ki csinálta ,pl. karoszérialakatos ?
Valami sablonba hegesztetétek ,vagy rögzitetétek valahogy hegesztésnél ?

Találtam olyan vázat aminek a hátulján kellene alakitani (itt tartok a legjobban atól ,h nem lesz pontos és elég erös) ,félek az elsö és hátso kerék külön nyomon fog futni .
A váz maga csak 1000 ft. lenne igy talán egy jo hegesztés megérne nekem egy 10 -est .

Hát 1000 Ft az nem sok.

Nekem munkatársam hegesztette, Õ víz gáz szerelõ, meg van neki valami más papírja is, de pontosan nem tudom mi, hegesztõket oktat. :D
Semmi sablon nem volt, egyszerûen elvágtuk ahol kell és megtoldtuk. Nem húzta el, co-val hegesztette, úgy nem melegedett annyira mint lánggal. gondolom...
Homlokcsõnél vágtuk el, míg meleg volt lehetett kicsit húzni rajta, hogy ne legyen ferde. Aztán a fia (karosszéria lakatos) elsimította nekem. :)

Many94

Many94

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Banánülést keresek 20"-as bicajhoz! Akinél van elfekvõben, szóljon!

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Én a toldásnál atól félek ,h sikban elmozdul a két rész, vagy ,h a hegesztés elhúza a vázat .
Kiváncs lenék neked ki csinálta ,pl. karoszérialakatos ?
Valami sablonba hegesztetétek ,vagy rögzitetétek valahogy hegesztésnél ?

Találtam olyan vázat aminek a hátulján kellene alakitani (itt tartok a legjobban atól ,h nem lesz pontos és elég erös) ,félek az elsö és hátso kerék külön nyomon fog futni .
A váz maga csak 1000 ft. lenne igy talán egy jo hegesztés megérne nekem egy 10 -est .
szedrik

keppton

keppton

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Nekem van olyan vázam amit vágtam+toldottam, eddig tökéletesen funkcionál, és szépen lett megcsinálva.
Árat nem tudok mondani, mivel nekem ingyen volt.

A kérdés hogy mennyit szánsz rá. :/
Keresni kell, én is augusztus óta várok egy vázra, tegnap reggel adtak fel egyet, este meg is vettem. Szerencsém volt hogy pont rátaláltam. :D
Az 10.000Ft volt postával együtt. Végül is kerék meg kormány nincs rajta.

Azt olvastam én is, hogy kopik, de én nem farolgatok meg nem vagyok 150 kiló, hátha bírja egy kicsit tovább:D
Még nézelõdök, lehet a végén marad a fat frank.