Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10911 hozzászólás a témában

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 hozzászólás

Bárcsak ott lennék!!! :( :( :(

Na ne má!

Te sem jössz akarom mondani jöttök?
Azt írtad a haveroddal lejöttök egy tekerésre szerdán.
Légyszi akkor mindenki írja meg az utolsó változatát ki kivel jön!
Szerda 10-11 között ki lesz ott Földváron az indulásnál!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Dicsak !
Sürgefontos !
:D

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Egy hétig kerepelt az enyém is második fokozatban, aztán egyszer csak alább hagyott majd meg is szûnt. Így most olyan halkan duruzsol mint ahogy azt tette idáig egyesben. De a fránya 3-as az kerepel. Abban bízok hogy csak bejáródik egyszer. Másik kérdés szintén nexus 3. Tekersz-láb megáll-tekerés folytatás ellenállás nélkül a nagy holtjáték miatt. Ez is elfogadott tény vagy csak én fogtam ki?

Igaz, hogy Nexus 3mat még nem láttam belülrõl, csak rajzon, de más típusokat jól ismerek, márpedig a mechanikájuk alapvetõen azonos.
Az történhetett, hogy a kenõanyag (zsír és olaj) egyenletesen eloszlott, ettõl változott (halkult) a hangja bizonyos fokozatokban.
Ha "bekopik", az már nem lenne jó dolog... ;)
Ketyegni mindíg fog valamennyire, merthogy két, ellentétes irányú "racsni", kilincsmû dolgozik benne, ezek közül egyik hajt, másik kattog.

A holtjátékot én is tapasztaltam kábé az összes fajta hármas agyváltónál, ez is a maga sajátossága. Nem vészes, én már észre sem veszem.
Amúgy én szeretem, ha hangos, fémes hangja van...
Pl itt meg tudod hallgatni egynek a hagját, fincsi :D !

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Nem semmi egy meglepi lesz!Én már tudom!!!!!!!:beer:

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Monyec kolléga meglepivel vár bennünket jövõ szerdán, én már egy kicsit tudok róla, de nem árulhatom el pedig alig bírom...

Nekem elmondhatod :D,
én sajnos nem tudok ott lenni ,ígérem magamban tartom!
Azért bízom benne hogy nagy mennyíségü dokumentáció fog felkerülni az oldalra a találkozóról,képek formájában az ottholmaradottaknak....
CSÕ!
Sok SÖRT!!!!!!!!!!!!

.::SupraFighter::.

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Kedves MCC Találkozó Tagjai!

Összegezném ami számomra kõrvonalazódott.
Szerda 12.-én :

10-11 között gyülekezõ Balatonföldvár Hotel Riviéra udvarában H-8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla út 5-7.
Telefon: 0036-84-340000, fax: 0036-84-340-002
(valaki segítségre szorul Hívja a 06 309 375 449 segélyszámot (én))
Tagok beérkezése után indulás a szántódi révhez.
Átkompolunk Tihanyba, majd megtámadjok a hegyet.
Megnézzük a belsõ tavat és az apátságot.
Természetesen itt gondoskodunk a folyadák utánpótlásról:winko:
Legurulunk Balatonföldvár irányába.
Itt bemutatjuk a népeknek csodajárgányainkat,krúzolás,evés,ivás.
Vissza a komphoz
Átbringázás az üdülõbe,
Szalonnasütés és felüdülés.
Szasztok:Monyec

Bárcsak ott lennék!!! :( :( :(
Ða|\|i

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
No akkor végülis megoldódott a navi kérdés szerencsésen.
Nem tudtam, hogy az igo is navigál kerékpárúton, nekem a garmin van és ezen bicajos, topo és túrista térképek is vannak azért ajánlottam.
Sajna nekem sincs tekerõs társam itt Ajkán.
Monyec kolléga meglepivel vár bennünket jövõ szerdán, én már egy kicsit tudok róla, de nem árulhatom el pedig alig bírom...

tropus75

tropus75

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás

Nekem is új nexus 3 lett befûzve, de az is kattog 2-3-as fokozatban egyaránt, csak más ütemben. Valószínûleg gyárilag ilyen a mechanika.

Egy hétig kerepelt az enyém is második fokozatban, aztán egyszer csak alább hagyott majd meg is szûnt. Így most olyan halkan duruzsol mint ahogy azt tette idáig egyesben. De a fránya 3-as az kerepel. Abban bízok hogy csak bejáródik egyszer. Másik kérdés szintén nexus 3. Tekersz-láb megáll-tekerés folytatás ellenállás nélkül a nagy holtjáték miatt. Ez is elfogadott tény vagy csak én fogtam ki?

monyec

monyec

törzsvendég

• fórumtag
  • 542 hozzászólás

Egy hét múlva habzsi dõzsi a Balcsin!
Mindenkinek jó pihenést-ismerkedést-tekerést kivánok!Sajnálom hogy nem lehetek ott,talán egyszer majd összejön!:beer:
Más!
Nincsen véletlenül valakinek elsõ csomagtartója?Valami vastagabb keretes kivitelt keresek.pl:http://www.trekkingr...amen_2009_1.jpg
CSÕ

Kedves MCC Találkozó Tagjai!

Összegezném ami számomra kõrvonalazódott.
Szerda 12.-én :

10-11 között gyülekezõ Balatonföldvár Hotel Riviéra udvarában H-8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla út 5-7.
Telefon: 0036-84-340000, fax: 0036-84-340-002
(valaki segítségre szorul Hívja a 06 309 375 449 segélyszámot (én))
Tagok beérkezése után indulás a szántódi révhez.
Átkompolunk Tihanyba, majd megtámadjok a hegyet.
Megnézzük a belsõ tavat és az apátságot.
Természetesen itt gondoskodunk a folyadák utánpótlásról:winko:
Legurulunk Balatonföldvár irányába.
Itt bemutatjuk a népeknek csodajárgányainkat,krúzolás,evés,ivás.
Vissza a komphoz
Átbringázás az üdülõbe,
Szalonnasütés és felüdülés.
Szasztok:Monyec

dr gonzo

dr gonzo

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Üdv!
Bár nem közvetlen cruiserrel kapcsolatos a kérdés de mivel egy ilyen gépet vásároltam és ebben található kérdésem alanya az a bizonyos nexus 3 agyváltó, mely 1 illetve 2-es fokozatban hangtalan de amint 3-ba kerül számomra kissé idegtépõen kerepel. Vajon gyógyítható betegség, vagy barátkozzam a gondolattal hogy ez így marad? Ha valakinek bármi okos ötlete lészen kérném ossza meg velem.
Elõre is köszönöm.

Nekem is új nexus 3 lett befûzve, de az is kattog 2-3-as fokozatban egyaránt, csak más ütemben. Valószínûleg gyárilag ilyen a mechanika.
Az élet nem mond el semmit, de mindent megmutat-csõváz

tropus75

tropus75

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás

Milyen bringa ha nem titok?
Ne küzdj ez így marad!Bár én úgy emlékszem hogy nekem a nexus3 a kettes és hármas fokozatban is kattogott bár nem idegtépõen!A Sachs dreigang ami meg most van, annak a kattogása meg zene füleimnek!
CSÕ

Nem, nem titok. Szégyenletes módon egy Multinacionális áruházban vásárolt aktiv v valami hasonló matricával felvértezett neuzer cruiser. Mint gyorsan utánanézve a neten tök ugyan az csak nexus 3 váltóval, és mivel nagy tételben, ill nem az eredeti néven futott, így lényegesen olcsobban adták. (De mint mondottam az utolsó csavarig tök ugyan az a bringa.) Ezért nem hagyhattam ott. http://i.bike-shop.hu/ter/2234.jpg

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Szia Dani!
A garminnak van kerékpáros térképe, a weboldalán meg tudod nézni.
Üdv:
Tamás

Szia Tamás!

Köszönöm szépen, megnéztem, de sajna nem találtam semmilyen kerékpárral kapcsolatos navi programot. Viszont sikerült beállítanom az igo 8-at kerékpáros navigálásra. Nagyon jó... Ahol lehet, ott a kerékpár úton navigál, ahol nem, ott elvisz olyan közútra, ami nem olyan borzalmasan forgalmas! Marhajó... Tegnap este derítettem fel Vele Budapestet és környékét.

Még mindig nincs senki budapesti cCruiser-es? Már kezd unalmas lenni a tekerés egyedül, illetve közeledik a nyár vége :o
Ða|\|i

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Üdv!
Bár nem közvetlen cruiserrel kapcsolatos a kérdés de mivel egy ilyen gépet vásároltam és ebben található kérdésem alanya az a bizonyos nexus 3 agyváltó, mely 1 illetve 2-es fokozatban hangtalan de amint 3-ba kerül számomra kissé idegtépõen kerepel. Vajon gyógyítható betegség, vagy barátkozzam a gondolattal hogy ez így marad? Ha valakinek bármi okos ötlete lészen kérném ossza meg velem.
Elõre is köszönöm.

Milyen bringa ha nem titok?
Ne küzdj ez így marad!Bár én úgy emlékszem hogy nekem a nexus3 a kettes és hármas fokozatban is kattogott bár nem idegtépõen!A Sachs dreigang ami meg most van, annak a kattogása meg zene füleimnek!
CSÕ

tropus75

tropus75

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás
Üdv!
Elõre is köszönöm.

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Szia Dani!
A garminnak van kerékpáros térképe, a weboldalán meg tudod nézni.
Üdv:
Tamás

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!
Tudna segíteni nekem Valaki abban, hogy milyen lehetõségek vannak kerékpáros GPS navigálásra? Most igo8-at használok, azt hiszem, nem lehet beállítani, hogy a kerèkpàr utakat mutassa.
Ða|\|i

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Egy hét múlva habzsi dõzsi a Balcsin!
Mindenkinek jó pihenést-ismerkedést-tekerést kivánok!Sajnálom hogy nem lehetek ott,talán egyszer majd összejön!:beer:
Más!
Nincsen véletlenül valakinek elsõ csomagtartója?Valami vastagabb keretes kivitelt keresek.pl:http://www.trekkingr...amen_2009_1.jpg
CSÕ

zollko

zollko

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Igen, ezt Schwinn-rendszerû "kickstand"-nak ismerem. Itt van pár link a szerelésérõl, illetve célszerszámok a maximalistáknak.
http://www.bunchobikes.com/repair2.htm
http://www.parktool....owto.asp?id=135
Ha vissza akarod rakni ezt, vagy egy újat, abban tudok segíteni esetleg.
Amúgy ez milyen váz ez ???
A szinterezést szerintem csak számlával, garancia vállalásával csináltasd meg, szerintem. Sajnos személyes rossz tapasztalat mondatja ezt velem.
Jó munkát .
Csõ

Köszönöm a segítséget, szerintem ez alapján ki tudom szedni.
A váz Pipersgarage-tol van, a hirdetett vázai közül egy Schwin váz.
Tegnap vettem tölle, az egyik fiamnak épül belölle bicaj.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok. Valaki találkozott már ilyen oldaltámasszal? Hogy lehet ezt kiszerelni a helyéröl? Vinném szintereztetni a vázat, és utban van.http://Feltöltött képhttp://Feltöltött kép

Igen, ezt Schwinn-rendszerû "kickstand"-nak ismerem. Itt van pár link a szerelésérõl, illetve célszerszámok a maximalistáknak.
http://www.bunchobikes.com/repair2.htm
http://www.parktool....owto.asp?id=135
Ha vissza akarod rakni ezt, vagy egy újat, abban tudok segíteni esetleg.
Amúgy ez milyen váz ez ???
A szinterezést szerintem csak számlával, garancia vállalásával csináltasd meg, szerintem. Sajnos személyes rossz tapasztalat mondatja ezt velem.
Jó munkát .
Csõ

zollko

zollko

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Sziasztok. Valaki találkozott már ilyen oldaltámasszal? Hogy lehet ezt kiszerelni a helyéröl? Vinném szintereztetni a vázat, és utban van.http://Feltöltött képhttp://Feltöltött kép