Jelentkezz be Regisztrálj

Cruiser tulajdonosok ide!
Írta 2010. február 27. - 18:49

Írta 2010. február 27. - 18:38

vettem egy cruisert, háromsebességes nexust, minden a gyári rajta. a váza miatt vettem meg, mert baromira tetszik, úgy akartam volna elkezdeni építeni, már van egy agyváltós biciklim, az viszont 28"-as. be lehet építeni valahogy egy nagyobb kereket erre a vázra, illetve ha igen, akkor tudtok olyan helyet, vagy embert (lehetõleg pesten) aki ezt megcsinálja?
Írta 2010. február 27. - 17:08

Írta 2010. február 27. - 15:45

:-D
Az elsõ lámpám most pont így lett megoldva! :-)
Kifurtam a lámpatest hátulját, a belerakott kis villogó lámpa kapcsoló gombját egy kis acél pálcával megtoldottam és kidugtam rajta.
Így nem kellett másik kapcsolót bekötni, csak a pálca végét nyomkodi! ;-)
no,majd kipróbálom:D
csak még be kell szerezni az ideális lámpatestet hozzá

franc ebbe a szutyok idõbe, mennék mûgyantát venni:D egyébként azt "üvegszálas mûgyanta néven kell kérni, vagy hogy?
Na majd holnap:D szeretném ujra összekoszolni a kezem meg a ruhám kicsit:D
Közben eszembe jutott hogy még le kell flexelni pár dolgot a vázról, mert azok a bowdentartó bütykök nem kellenek, mert csak az elsõ féknek lesz bowden, hátul meg a jó öreg kontra:D
Írta 2010. február 27. - 15:32

Az elsõ lámpám most pont így lett megoldva! :-)
Kifurtam a lámpatest hátulját, a belerakott kis villogó lámpa kapcsoló gombját egy kis acél pálcával megtoldottam és kidugtam rajta.
Így nem kellett másik kapcsolót bekötni, csak a pálca végét nyomkodi! ;-)
Írta 2010. február 27. - 12:55

Üvegszálas hálót szinte bárhol tudsz szerezni (panelházak szigetelésénél is használják). Kérni kell egy darabot, ugysem kell hozzá túl nagy. Mûgyantát lehet venni 1L-est olyan 2000Ft körül. Az nagyon sokra elég. Kisebbet még nem találtam. Fontos, hogy várni kell 24h-t a rétegek között, a teljes átkeményedés miatt. Tipp: én a tankban akarom elhelyezni a világításhoz szükséges elemtartókat, kapcsolót, a dinamót nem szeretem.
a világítás módján én is sokat gondolkodtam, még nem tudom hogy oldjam meg. valami régi lámpát akarok beszerezni, meg egy újabbat, valami kis méretû olcsóbb ledest, és azt beültetni a régi lámpába, vagy valami hasonló módon megoldani.
Hálót lehet tudok ingyen szerezni egy rokonomtól ha neki maradt ki még. eddig nem tudtam hogy azt a hálót használják a hõszigetelésnél is.
Köszi a tanácsokat!
Írta 2010. február 27. - 11:30

Írta 2010. február 27. - 11:16

Hali!
Üvegszálas tankot akarsz csinálni rá? A megoldás: üvegszálas háló+mûgyanta több rétegben. Ha kell segítség szólj. :-)
Csõváz!
Hello!
Hát az lenne a tervem! de úgy, hogy ne lehessen eltávolítani a vázról késõbb, csak ha levágják róla.
Az lenne a terv hogy hungarocell táblából kivágnám a mintát és némi csiszolás után beilleszteném a kívánt helyre, és ragszalaggal rögzíteném. ez adná meg a vázát a tanknak. erre raknám rá a hálót és a gyantát.
Meg tudod saccolni kb-ra az árakat? nem nagyon vagyok jártas az árakban.
Köszi a segítséget!

Írta 2010. február 27. - 10:24

Jó reggelt!
Itt esik az esõ elég rendesen, szóval ma nem lesz építés:S
De legalább eljutottam tegnap este odáig hogy megvan a technológia amit kerestem a váz kiegészítéséhez:) remélem jövõ héten lesz rá idõm hogy megcsináljam:) majd dokumentálom gazdagon:) Nem tudom mennyi idõ alatt leszek kész az egésszel, mert szinte mindent magam fogok csinálni pénzügyi okok miatt, meg a régi bicajból egyedül a váz az ami megmarad. Pár nap mulva veszek egy pár cruiser villát olcsón.
Az egyik az épülõ bicajra megy, a másik a meglévõre megy mert a gyári kicsit meggörbült a nyáron mikor elütött egy autó.
Hali!
Üvegszálas tankot akarsz csinálni rá? A megoldás: üvegszálas háló+mûgyanta több rétegben. Ha kell segítség szólj. :-)
Csõváz!
Írta 2010. február 27. - 10:13

Itt esik az esõ elég rendesen, szóval ma nem lesz építés:S
De legalább eljutottam tegnap este odáig hogy megvan a technológia amit kerestem a váz kiegészítéséhez:) remélem jövõ héten lesz rá idõm hogy megcsináljam:) majd dokumentálom gazdagon:) Nem tudom mennyi idõ alatt leszek kész az egésszel, mert szinte mindent magam fogok csinálni pénzügyi okok miatt, meg a régi bicajból egyedül a váz az ami megmarad. Pár nap mulva veszek egy pár cruiser villát olcsón.
Az egyik az épülõ bicajra megy, a másik a meglévõre megy mert a gyári kicsit meggörbült a nyáron mikor elütött egy autó.
Írta 2010. február 27. - 08:53

De lassan már nem az elõrejelzéseket kellesz lesni.
Bringára fel.
Írta 2010. február 26. - 17:51

Helló.
Már csináltam ilyent.
Leflexeltem a fölös fogaskerekeket róla. Ez egy patkány Csepel Unió volt. Ellopták még így is. Igaz, új elsõgumi volt rajta.
A második próbálkozás már szalonképesebb lett: szétszedtem a kazettás racsnit, és hézagológyûrûkkel pótoltam a hiányzó fogaskerekeket. Ezt meg eladtam.Nem tetszenek ezek a hangulatjelek, nem találom a kedvencem...
Hali!
Köszi a segítséget!

Szét van szedve a bicó, és festékmentesítve van a váz.
néhány berohadt csavarnál szóltam Flex barátomnak is:D
Most üvegszálból vagy valami hasonló anyagból akarom kiegészíteni a vázat, minta lenne egy "tankja":D
épp keresgélek neten valami leírást a technológiáról.
Írta 2010. február 26. - 17:23

Kitaláltam valamit... Az elképzelésem az lenne, hogy a "tank" helyét két oldalt fából formára vágott darabokkal lefedem és szürkére pácolnám. Valamikor egy véletlen folytán sikerült ilyet létrehozni. Sok hígító+kevés fekete festék. Ha puha fából csinálom szépen be lehet itatni vele és akkor ilyen szürkés szine lesz fekete erezettel. hmmm... megvan a 7végi program. :-)
Csõ(rike)!
Írta 2010. február 26. - 13:25

MySpace; FaceBook; SoundCloud; MixCloud
Monday Rising minden hétfõn délután 4tõl RasTacskóval és Slabbával Tune in...
Írta 2010. február 26. - 10:19

Jó reggelt mindenkinek:)
CSak én látom úgy hogy picit megkavarodtak itt az üzenetek?
Totál úgy emlékszek hogy azoknak a hozzászólásoknak java része amik az én utolsó két hozzászólásom után vannak, korábban elõtte voltak?
Na mindegy:D
Mtb egysebességûvé tételének ügyében tudna valaki tanácsot adni?
Ma bontom szét a gépet, de azért csinálok egy képet errõl az évek alatt természetesen kialakult Rat-Look állapotról:D
rájöttem hogy évekig Rat stílusban nyomultam csak nem tudtam róla:D
Helló.
Már csináltam ilyent.
Leflexeltem a fölös fogaskerekeket róla. Ez egy patkány Csepel Unió volt. Ellopták még így is. Igaz, új elsõgumi volt rajta.
A második próbálkozás már szalonképesebb lett: szétszedtem a kazettás racsnit, és hézagológyûrûkkel pótoltam a hiányzó fogaskerekeket. Ezt meg eladtam.

Írta 2010. február 26. - 10:07

Úúúú, Imi, Miki, Jobb-ulást nektek, sz@r is az a becsípödés. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy azokat a mozdulatokat eröltetem, amik a legjobban fájnak. (Eddig) bevált. Hajrá
Szia, köszi, én már rendben vagyok.
Nemúgy mint ennek a bringának a tulaja:

Ez akár lehetne rejtvény is, ha tudnám a megoldást. Pl milyen jármûvekbõl alkották eme csodás képzõdményt?
Karesz, látom te már gondolsz öregkorodra.

Írta 2010. február 26. - 09:32

CSak én látom úgy hogy picit megkavarodtak itt az üzenetek?
Totál úgy emlékszek hogy azoknak a hozzászólásoknak java része amik az én utolsó két hozzászólásom után vannak, korábban elõtte voltak?

Na mindegy:D
Mtb egysebességûvé tételének ügyében tudna valaki tanácsot adni?
Ma bontom szét a gépet, de azért csinálok egy képet errõl az évek alatt természetesen kialakult Rat-Look állapotról:D
rájöttem hogy évekig Rat stílusban nyomultam csak nem tudtam róla:D
Írta 2010. február 25. - 09:42

Szegény monti megérdemelné a feltámadást:D utóbbi két évben nem is volt már használva, mindene csörög-zörög-lötyög-kraccsog:D
10 éves koromtól 10 éven át vitt mindenhová ha kellett csak hát meglátszik rajta az idõ

Már felfekvéses lettek a gumijai is, meg valami növény is ráfonódott a nyáron a küllõkre:D
Azóta annyit ment hogy átvittem a felujítás alatt álló házunkba és most már a kamrában pihen várva a jobb sorsot:D
Tervek vannak már a kinézetérõl nagyjából, szerintem a héten elkezdem szétszedni darabokra:)
Aztán majd ahogy az idõ meg a pénz engedi:)
Írta 2010. február 25. - 09:29

Lassan el kéne kezdeni a projektet:D
Kellene majd egy kis szóbeli segítség:)
18 sebességes montit akarok egysebességûvé tenni, vagy max 3 sebességûvé

Írta 2010. február 25. - 08:20

A hét elején én is összeraktam a kis fehér patkányom az itthon lévõ alkatrészekbõl. Kicsit nyikorog, meg a régi felnikben akkora nyolcas van hogy szinte üt a bringa mikor tekerek, de jól megy a kis gép. Egyik haverom beajánlott egy srácnál, aki vállal egyedi bringa építést, és a springer villát megcsinálná patentra. De elgondolkoztam azon is, hogy ez a kis váz hogy nézne ki mondjuk 24"-es kerekeken =)
Na majd ha lesz valami hírem jelentkezek.
Béke