Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
10911 replies to this topic

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Nem. Nézd az íveket...

Akkor valami neve nincs váz :)
Ma hogy rákerült a nyereg kicsit furának tûnik ami nem is csoda mert ha minden igaz inkább monti váz, mint cruiser:( rövidebb talán, meg a hajtómû is nagyon alattam van.
Már várom, hogy túl legyek az elsõ próbakörön.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Lehet nekem is ilyen vázam van? mármint régi cruiser

Nem. Nézd az íveket...

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Köszi, láttam, tetszik is, csak az a láncváltó nem...
Ha agyváltós lenne, már indulnék is érte.
Vagy nem olyan bonyolult dolog megoldani a beszerzést-átszerelést? (én nem boldogulnék vele :( )

Nem olyan bonyolult :D...

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Sajna, nem. A régi az a vékony vázas- hajlított láncvillás- beépített letámasztós-S-A agyváltós...
Ez a fixaideám, ha itthoni szépjóolcsó eladó cruiserrõl van szó.
Nézd Csak :
katt
CSõ

Lehet nekem is ilyen vázam van? mármint régi cruiser

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Aha, bár én szerintem max. kormányt meg pedált cserélnék. esetleg lámpákat.
Meg az a baj, hogy én túl hülye vagyok ahhoz, egy csupasz vázhoz összeszedjek mindent. És abban sem vagyok biztos, hogy úgy jobban jönnék ki. Szóval a könnyebb utat próbálom választani. :)

Persze persze, aztán elkap az alkotás, hogy minél egyedibb legyen, aztán apránként lecserélõdik minden.
A cruiserbe az a lényeg, hogy rengeteg egyedi dolgot lehet ráakasztani :)
Ha van egy kicsi idõd, meg ötleted, akkor rengeteg egyedi dolgot lehet kreálni.

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Sajna, nem. A régi az a vékony vázas- hajlított láncvillás- beépített letámasztós-S-A agyváltós...
Nézd Csak :
katt
CSõ

Köszi, láttam, tetszik is, csak az a láncváltó nem...
Ha agyváltós lenne, már indulnék is érte.
Vagy nem olyan bonyolult dolog megoldani a beszerzést-átszerelést? (én nem boldogulnék vele :( )

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Én néznék egy sima vázat, ha jól emlékszem 15 pénz körül már van. így marad egy 20asod.
Mert én errõl a bringáról a gumikat, fékeket, kormányt, nyerget, csomagtartót, markolatot, lámpákat, pedált, ledobnám.
Tehát ez felesleges pénzkidobás, hacsak nem tudod felhasználni más bringára.

Aha, bár én szerintem max. kormányt meg pedált cserélnék. esetleg lámpákat.
Meg az a baj, hogy én túl hülye vagyok ahhoz, egy csupasz vázhoz összeszedjek mindent. És abban sem vagyok biztos, hogy úgy jobban jönnék ki. Szóval a könnyebb utat próbálom választani. :)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Én is arra gondoltam. Sõt ki is néztem egyet: ezt
Holnap megyek megnézni. Ez jó lesz? Ára oké?

Csõ

Nézd Csak :
katt
CSõ

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Csõ

Én néznék egy sima vázat, ha jól emlékszem 15 pénz körül már van. így marad egy 20asod.
Mert én errõl a bringáról a gumikat, fékeket, kormányt, nyerget, csomagtartót, markolatot, lámpákat, pedált, ledobnám.
Tehát ez felesleges pénzkidobás, hacsak nem tudod felhasználni más bringára.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Nos, én úgy döntöttem, hogy ezzel megyek:
Feltöltött kép
Plusz felgumipókozok egy tálca alkoholmentes sört a csomagtartóra.
:(
Kifogás, nyafogás ????
Csöcs

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

én pl. egy régi Schwinn- Csepellel kezdenék.
Jó munkát !!!
Csõ

Csõ

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Itt az áll, hogy "Végre festve", ez nem feketének tûnik, ez zavart meg vajon engem ???
Feketenemszeretem...

Valószínû hogy belezavarodtál :) nem baj :)
Gyakorlás volt, nem vagyok fényezõ de ez egész jól sikerült, igaz sprével nem nagy kunszt, bár jó pár napot csiszatoltam.
A következõ az valami nagyon fényes lesz ígérem. Szeretném kipróbálni a rendes fényezést is.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Igen. Az a krémszínû maszlag az a szórógitt volt.
Matt fekete a végleges színe, kap még egy piros csillagot a villanyakra meg még agyalok valami mintán.

Itt az áll, hogy "Végre festve", ez nem feketének tûnik, ez zavart meg vajon engem ???
Feketenemszeretem...

pipersgarage

pipersgarage

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Boldog szülinapot frenki!

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Most akkor fekete ??? Méééééééééééééér'? :(

Igen. Az a krémszínû maszlag az a szórógitt volt.
Matt fekete a végleges színe, kap még egy piros csillagot a villanyakra meg még agyalok valami mintán.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok!

Én vagyok itt a legújabb arc, egy remek cruiser leendõ boldog tulajdonosa. :)
Szóval még nincs, de nagyon szeretnék (legalább) egyet.
Bringavásárlás elõtt állok. Van egy MTB-féleségem, de meguntam a ráhasalós stílust, úgyhogy elkezdtem nézelõdni és nagyon gyorsan rájöttem, hogy nekem egy cruiser kell! (Mondjuk már elõtte is tetszettek a cruiserek, meg kollégám régi szakadt nõi schwinn-csepeljét is elõszeretettel nyúzom.)

Elõször az iránt szerettem volna érdeklõdni, hogy milyen márkát vegyek, de aztán végigolvastam a fórumot, és a sok szép egyedi bringa láttán rájöttem, hogy én sem egy sima, széria-kerékpárt szeretnék. :) Fejben már állítgattam is össze a saját gépemet, aztán mire kezdett kialakulni a kép, arra döbbentem rá, hogy azt én sajnálnám mindennapi munkába járós strapabiciklinek koptatni.
Tehát elõször egy egyszerûbb biciklit szeretnék összehozni nem túl nagy költségvetéssel. Aztán meg ha elkap a gépszíj... ki tudja mi lesz :)

Laikus amatõrként hogy lenne érdemes hozzáfogni? Talán egy komplett használt gép, aztán festés, esetleg kisebb alkatrészcserék?

Bocs, ha hosszúra sikerült.

Isten hozott itt !
Ha már most úgy érzed, hogy élni fogod a cruiser-fílinget, és sajnálnál egy pöpec gépet mindennapi strapára befogni, akkor egy használttal kezdd. Válogass, mert van mibõl, én pl. egy régi Schwinn- Csepellel kezdenék.
Jó munkát !!!
Csõ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Üdv mindenkinek!
Megosztanám a jelenlegi állapotot, ha valakit érdekel, már csak a hajtómû hiányzik és pár apróság.
Remélem hétvégére már gurul :)

https://picasaweb.go...eat=directlink#

Most akkor fekete ??? Méééééééééééééér'? :(

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Sziasztok!

Bringavásárlás elõtt állok. Van egy MTB-féleségem, de meguntam a ráhasalós stílust, úgyhogy elkezdtem nézelõdni és nagyon gyorsan rájöttem, hogy nekem egy cruiser kell! (Mondjuk már elõtte is tetszettek a cruiserek, meg kollégám régi szakadt nõi schwinn-csepeljét is elõszeretettel nyúzom.)

Elõször az iránt szerettem volna érdeklõdni, hogy milyen márkát vegyek, de aztán végigolvastam a fórumot, és a sok szép egyedi bringa láttán rájöttem, hogy én sem egy sima, széria-kerékpárt szeretnék. :) Fejben már állítgattam is össze a saját gépemet, aztán mire kezdett kialakulni a kép, arra döbbentem rá, hogy azt én sajnálnám mindennapi munkába járós strapabiciklinek koptatni.
Tehát elõször egy egyszerûbb biciklit szeretnék összehozni nem túl nagy költségvetéssel. Aztán meg ha elkap a gépszíj... ki tudja mi lesz :)

Laikus amatõrként hogy lenne érdemes hozzáfogni? Talán egy komplett használt gép, aztán festés, esetleg kisebb alkatrészcserék?

Üdv a körünkben !!
Én is most építgetem a bringát, a nulláról kezdtem és lassan kezd kialakulni.
Rengeteg ötlet pattan ki a fejembõl ami még megvalósításra vár.
Nekem ez az elsõ cruiserem, de a következõ is tervbe van ami biztos, hogy egy basman vázas bringa lesz. A télen megpróbálom legyártani a vázat aztán apránként felépíteni

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Üdv mindenkinek!
Megosztanám a jelenlegi állapotot, ha valakit érdekel, már csak a hajtómû hiányzik és pár apróság.
Remélem hétvégére már gurul :)

https://picasaweb.go...eat=directlink#

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Sziasztok!