Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
10911 replies to this topic

papokaster

papokaster

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

hah, épp nem; csak úgy érzem, pl. belõlem néha untig elég már, és néha offtopiknak vagyok tekintve.

de akkor:
- ma jött meg a hajtómû (truvativ gigapipe 100 és truvativ luftalarm 39-es lánctányérral, 'bashguard'nak nevezett láncvédõvel) két helyrõl is, majd a sachs váz meg megy öcsémékhez 'nyiszára', ha hazafelé jutok

- kerestem stucnit a 22.2-es (1 collos befogós) kormányhoz, persze, sehol semmi; így konvertert kell legyártatnom, kaptam ötleteket, úgyhogy most majd azt fogom hajtani, és a kormányt bepróbálom a nedao-vázba, hogy a bullhoz képest a monkey milyen

- még mindig várom, hogy a szülinapomra kapott zöld lánc megérkezzen; már iszonyatosan recseg a nedao-n a lánc, rendesen sajnálom a bringát... mondjuk amikor egysebes kontrás cruiserrel megelõzök egy igen durva emelkedõn egy váltós MTB-t [cruiseren kiállva, biztos 'elegáns' lehetek], akkor azért kicsit hízik a májam...)

röviden...

Milyen láncot kaptál, vagy kapsz? Nekem is kellene valami jobb mint ami alapból van mert csörög csattog

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

hah, épp nem; csak úgy érzem, pl. belõlem néha untig elég már, és néha offtopiknak vagyok tekintve.

de akkor:
- ma jött meg a hajtómû (truvativ gigapipe 100 és truvativ luftalarm 39-es lánctányérral, 'bashguard'nak nevezett láncvédõvel) két helyrõl is, majd a sachs váz meg megy öcsémékhez 'nyiszára', ha hazafelé jutok

- kerestem stucnit a 22.2-es (1 collos befogós) kormányhoz, persze, sehol semmi; így konvertert kell legyártatnom, kaptam ötleteket, úgyhogy most majd azt fogom hajtani, és a kormányt bepróbálom a nedao-vázba, hogy a bullhoz képest a monkey milyen

- még mindig várom, hogy a szülinapomra kapott zöld lánc megérkezzen; már iszonyatosan recseg a nedao-n a lánc, rendesen sajnálom a bringát... mondjuk amikor egysebes kontrás cruiserrel megelõzök egy igen durva emelkedõn egy váltós MTB-t [cruiseren kiállva, biztos 'elegáns' lehetek], akkor azért kicsit hízik a májam...)

röviden...

Én átnézem a pontos domborzati térképet mert egy pici domb és kész vagyok, ha kiállnék akkor meg biztos letépném a talicska kormányomat:)

citr0m

citr0m

törzsvendég

• fórumtag
  • 289 posts

Nagy a csend!!!! Mindenki nyaral?

de akkor:

röviden...
...málnaszõr'ös sört, valaki?:P
http://s256.photobuc...ary/citrombikes

citr0m

citr0m

törzsvendég

• fórumtag
  • 289 posts

Bizony, másra bíztam! Így is alig bírom kivárni, hogy kész legyen. Ha én csináltam volna, akkor nemt'om mikorra készülne el... Úgyhogy azt sem bánom nagyon, hogy kimaradt a csiszolgatás, javítgatás "öröme". :)

...zsír lett a szín, grat; te'ccõs...
...málnaszõr'ös sört, valaki?:P
http://s256.photobuc...ary/citrombikes

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 posts

hát igen vannak ilyen idõszakok, majd beindul !!!!
.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Másra bízod a nehéz munkát? :)Pedig micsoda öröm napokig csiszolgatni a vázat, javítgatni, forgatni, és minden porcikáját többször is átsimogatni, és keresni az apró hibákat. De utáltam már a végén, van pár hiba amihez már nem volt türelmem.

Bizony, másra bíztam! Így is alig bírom kivárni, hogy kész legyen. Ha én csináltam volna, akkor nemt'om mikorra készülne el... Úgyhogy azt sem bánom nagyon, hogy kimaradt a csiszolgatás, javítgatás "öröme". :)

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Szép !
Mikor áll össze ?

Minden meg van hozzá, csak össze kell rakni.
Remélem, hogy most hétvégén lesz rá idõm is.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Gumi levesz, felülrõl nagyobbacska csavarhúzóval meghúzogat.
Elrontani sem lehet...

Jóóó én még sosem centríroztam még sima kereket sem, nem hogy ilyen egyenes fûzésû 144-est. Nem akarok rakni bele még egy 8 ast hátra. mert sajna van benne pici.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Köszi!
Ááá, nem saját festés, egy autófényezõ sráccal csináltattam. A színét egy motor színskálából választottam, "cognac brown metallic" fantázianéven fut. A gitt dologban igazad lehet, de hát ez nekem nem jutott eszembe. :)

Másra bízod a nehéz munkát? :)Pedig micsoda öröm napokig csiszolgatni a vázat, javítgatni, forgatni, és minden porcikáját többször is átsimogatni, és keresni az apró hibákat. De utáltam már a végén, van pár hiba amihez már nem volt türelmem.

Mindig tanul az ember. Én a montim vázát gitteltem elsõnek, mikor elvittem egy bringaboltba, hogy vegyek bele egy monoblokkot, mindenki csak lesett hogy besétáltam egy karbon vázzal. Ennek már jó 10 éve, és még mindig nagyon tetszik a formája. Majd készítek pár képet és szolok ha felraktam.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Help!!!
valaki centírózott már 140 küllõs kereket :) ráférne egy alapos feszítés a küllõimre :)

Gumi levesz, felülrõl nagyobbacska csavarhúzóval meghúzogat.
Elrontani sem lehet...

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Végre elkészült a festés:

Feltöltött kép

Szép !
Mikor áll össze ?

You can never have "enough" bikes.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Szerinted hogy tegyem be a tankot? kettõ oldalról takarjam be vagy csak középen? Van valami ötleted rá?

Én a vázra raknék valami konzolokat, akár 2-3 db anyát és átmenõ csavarral rögzíteném a fát.
Ha nagyon szép és egyedit akarsz akkor két félbõl csináld meg, szélesebbre mint maga a váz és a széleit ívesre csiszolnám valahogy a vázhoz. És lehet variálni a pácolással némi mintát is bele:) tudom javasolni a flexbe fogható csiszolókorongokat nagyon gyorsan és eredményesen lehet vele megmunkálni a fát.

Métely

Métely

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Szia gratula a vázhoz ;)
Nagyon szép fénye van, szuper!!
Saját fényezés?
Egy apró megjegyzés, én lehet kenegettem volna egy pici vasgittet a hegesztésekre.
Ha legközelebb vázat festek biztos hogy én is szuper fényes festést gyártok rá, csak még nem tudom hogy is szokták azt csinálni hogy látszik a lakk vastagsága és olyan mint pl egy zongora, látni lehessen benn magam.

Köszi!
Ááá, nem saját festés, egy autófényezõ sráccal csináltattam. A színét egy motor színskálából választottam, "cognac brown metallic" fantázianéven fut. A gitt dologban igazad lehet, de hát ez nekem nem jutott eszembe. :)

papokaster

papokaster

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

Sajna én már levagdaltam mindent és becsiszoltam mikor elkezdtem agyalni a fa tankon és már nem volt kedvem behegeszteni tartókat a fának.

Szerinted hogy tegyem be a tankot? kettõ oldalról takarjam be vagy csak középen? Van valami ötleted rá?

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Nekem barátom apukája asztalos és holnap viszem el neki a bringát hogy a 2 váz közé megtudnánk-e oldani a fa behelyezését.

Sajna én már levagdaltam mindent és becsiszoltam mikor elkezdtem agyalni a fa tankon és már nem volt kedvem behegeszteni tartókat a fának.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Help!!!
valaki centírózott már 140 küllõs kereket :) ráférne egy alapos feszítés a küllõimre :)

papokaster

papokaster

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

Köszi ;)
Miután kész lett a váz utána jöttek a fa ötletek, elsõnek a pedál, aztán kezembe akadt egy darab vastag rétegelt lemez és addig forgattam míg kiagyaltam a patkót, volt némi maradék keményfám abból csináltam a vázba a csepel feliratú betétet. sajna már nem volt kedvem a váz közé ellõre belefaragni egy fa tankot.ha tudnék szerezni jó vastag rétegelt lemezt lehet megcsinálnám :)
Már van ötletem a sárvédõ elkészítésére rétegelt lemezbõl, ha idõm engedi és anyagot is szerzek valahonnan akkor megcsinálom.

Nekem barátom apukája asztalos és holnap viszem el neki a bringát hogy a 2 váz közé megtudnánk-e oldani a fa behelyezését.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Végre elkészült a festés:

Feltöltött kép

Szia gratula a vázhoz ;)
Nagyon szép fénye van, szuper!!
Saját fényezés?
Egy apró megjegyzés, én lehet kenegettem volna egy pici vasgittet a hegesztésekre.
Ha legközelebb vázat festek biztos hogy én is szuper fényes festést gyártok rá, csak még nem tudom hogy is szokták azt csinálni hogy látszik a lakk vastagsága és olyan mint pl egy zongora, látni lehessen benn magam.

Matykó

Matykó

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Csivicsövike!
Hát vazze, ennyi link és azok csodái után elkapott a gépszíj:cool2:
Rájöttem, mindig ezt kerestem, egy kis pop egy kis space egy kicsit több retro
Hogy áll a rattan projekt? És a basman féle....?:D

ugye ugye. vannak szép bringák és elvetemült ötletek.

Sajna még nem vettem rá magamat hogy elnézzek a méh telepre valami vasért :) pedig nem is olyan rég volt lomtalanítás, biztos akadna pár érdekes pinceszökevény.
A hideg téli estéket biztos bringaépítéssel fogom eltölteni :)
Kéne valami laza tekerést szervezni Pesten :)