nem tom még, marci. mi sokan megyünk, és jó lenne ha egy helyen lennénk, mint tavaly. de hétvégén kiderül, okk?
apropó, csikken, megnézted?????
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Komlói Bányász
Indította
rocsipeti
, 2008. november 09. 22:48
Írta 2010. május 27. - 22:36

Írta 2010. május 27. - 19:58

BBF-Tihany DH idejére Balatonakarattyán ingyen szállást kínálnék két fõ részére:) Rocsi, Balázs rátok gondoltam. Tihany kb 15-20 perc autóval, forgalomtól függõen. Mivel a TarrTomi és a Beni 4x EB-re mennek ezért felszabadult két hely a nyaralónkban. Nektek is jó lenne, mert ingyen van illetve nekem is, mert át tudnék veletek menni Tihanyba autóval és nem kéne anyumnak ezért szabit kivennie:) 2 éjszakára gondoltam, de akár 3 is megoldható. Ha érdekel hívjatok, írjatok!
Eszti írtam mailt. Sajnálom a holnapot de valószínûleg kórházba kell mennem vmi vizsgálatra, mert nem javulok:(
Eszti írtam mailt. Sajnálom a holnapot de valószínûleg kórházba kell mennem vmi vizsgálatra, mert nem javulok:(
Írta 2010. május 27. - 19:42

Írta 2010. május 27. - 18:59

A mostanában aktuális crc rendelés mikor volt/lesz pontosan?
Zap said
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2010. május 27. - 14:13

Sziasztok!
Most tudtam meg, hogy 06.03-án temetik a Goda Petit.
Hely: új dombóvári temetõ.
Az idõpont 13:00.
Léber Z.
Most tudtam meg, hogy 06.03-án temetik a Goda Petit.
Hely: új dombóvári temetõ.
Az idõpont 13:00.
Léber Z.
Írta 2010. május 27. - 11:08

eszti, kivinném pipit, de ahhoz rá kell, hogy dumáld az embered, hogy ma este rakja nekem össze 
maribor elmarad az idõjárás miatt.
áááááááááááávávávááá

maribor elmarad az idõjárás miatt.
áááááááááááávávávááá

Írta 2010. május 27. - 10:49

Írta 2010. május 27. - 09:36

Eszti!!!!!!!!!!
Marcival küldök sportágleírásokat (DH,4X)
Hol lesz ez, mi lesz ez? Pénteken talán tudnék jönni... Ha meg nem találok senkit BP-re, akkor szombaton is,mert egyedül nemtudok menni:(
Ha kellhetek hívj fel! (70 / 866 12 58)
Marcival küldök sportágleírásokat (DH,4X)
Hol lesz ez, mi lesz ez? Pénteken talán tudnék jönni... Ha meg nem találok senkit BP-re, akkor szombaton is,mert egyedül nemtudok menni:(
Ha kellhetek hívj fel! (70 / 866 12 58)
Írta 2010. május 27. - 09:28

Szombaton érdekel valakit a budapesti Gellért DH????
Eddig egyedül vagyok, van még vagy hány hely!
Eddig egyedül vagyok, van még vagy hány hely!
Írta 2010. május 26. - 22:35

Éééés még mindig jól jönne egy kis segítség a rendezvényre is! A péntek és a szombat du. a legkritikusabb. De bármikor jöhettek. Nehogy valakit ez fogjon vissza! 
Rocsi, ha jössz, tudnád hozni a Pipit is? nem muszáj, csak ha belefér a nunis autódba meg az idõdbe

Rocsi, ha jössz, tudnád hozni a Pipit is? nem muszáj, csak ha belefér a nunis autódba meg az idõdbe

No risk - No fun!

Írta 2010. május 26. - 22:30

ha valaki nem tud/akar jönni a hétvégére, még segíthet egy dologban:
kéne nekem 10-10 sor a különbözõ szakágakról, ha lehet egy pici technika férjen bele!
maraton:
cc:
dh:
4x:
dirt:
Ez pl?
Hegyikerékpár
Angolul: Mountain bike. A masszív felépítés, és a vastag, tipikusan 26"-os (ritka esetekben 29"-es) kerekek alkalmassá teszik a terepen való biciklizésre, de hosszú távú országúti közlekedésre ezek a kerékpárok nem optimálisak. Az egyik legelterjedtebb kerékpárfajta.
*
XC vagy CC
Az angol cross country kifejezésbõl származó rövidítéssel az elsõsorban hegyikerékpár versenyzésre szánt gépeket jelölik. Az XC kerékpároknál a kényelemmel szemben elsõdleges szempont a minél kisebb tömeg, a meghajtás hatékonysága, a gyors mászást lehetõvé tevõ versenygeometria. Leggyakrabban elsõ teleszkóppal használják, tipikusan 80-100mm rugóúttal, de elõfordul merevvillás és össztelós kiépítésben is.
Enduro/All Mountain
A hegyikerékpár egyik változata, amely átmenetet képez az MTB és a könnyû freeride gépek között. A durvább körülményeket és biciklizési stílust is elviselõ kialakításból következõen valamivel nehezebbek, mint a tipikus MTB bringák, de a technikás és gyors ereszkedés mellett egy-egy könnyebb ösvény is megmászható velük. Gyakori az össztelós kivitel, jellemzõen 130-150mm rugóúttal.
Downhill
A downhill a hegyikerékpár sport extrém ága, ahol technikás, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított, erõsen lejtõs terepen kell bringázni. Ennek megfelelõen a downhill biciklire az összteleszkópos gépezet, sok helyen megerõsített váz, 150-240 mm-es rugóutak, és duplavállas átütõtengelyes elsõ villa (ami erõsíti a stresszpontokat a fejcsõnél) a jellemzõ. Elöl egy lánctányér rockringgel vagy bashguard-okkal, láncvezetõkkel, hidraulikus 4-6 dugattyús fékek 203-as tárcsákkal. Bár a súly kordában tartása a DH gépeknél is nagyon fontos, hiszen a DH versenyeken gyakran tizedmásodpercek döntenek, a nehéz terep miatt ezek a speciális kerékpárok akár 18-24 kilósak is lehetnek. Komfort- vagy városi tekerésre, vagy egy meredek hegyre felmenni alkalmatlanok.
Freeride
A freeride nagyjából ugyanazt a felépítést követi, amit a downhill gép, de alkalmas 8 méteres letörésekre, kisebb szakadékokba való droppolásra és félelmetes nagyságú big air-ek jellemzik az erõt és vakmerõséget, amit ez az ág képvisel. A freeride kerékpároknál a súly kevéssé számít, annál inkább fontosak az erõs, strapabíró alkatrészek.
Dirt jump/street
Kifejezetten trükkökre, akrobatikára tervezett szerkezet. Többségben egysebességesek a masszivitás miatt. Ültetett vázzal és strapabíró alkatrészekkel, olykor elsõfék nélkül. A városi terep extrém leküzdésére szolgálnak.
Országúti
Sportkerékpár. Legkönnyebb és leggyorsabb kerékpár. Vékony gumija, a váz és a kormány kiképzése, minimális légellenállása az országúton való gyors haladást teszik lehetõvé. Gyakran nevezik versenybiciklinek is, tévesen.
Váz
A kerékpár fajtájától függõen különbözõ anyagokból készülhet:
*
acél: tartós, erõs, hasznos élettartam: több évtized (több elem ötvözetébõl áll össze típusoktól függõen, pl. króm, molibdén, mangán, nikkel felhasználásával)
*
alumínium: legelterjedtebb, könnyû, nem olyan "szívós", mint az acél, hasznos élettartama 3-5 év
*
titán: ritka, az alumíniumnál erõsebb és drágább, hasznos élettartam: több évtized
*
magnézium: ritka, drága versenycélokra használatos
*
kompozit: speciális célokra használják (pl: versenyekre carbon), ultrakönnyû, a vázanyag idõvel elöregszik.
Várom a kommenteket, nehogy téves infot tartalmazó szórólapból gyártassak le 500 darabot!
kéne nekem 10-10 sor a különbözõ szakágakról, ha lehet egy pici technika férjen bele!
maraton:
cc:
dh:
4x:
dirt:
Ez pl?
Hegyikerékpár
Angolul: Mountain bike. A masszív felépítés, és a vastag, tipikusan 26"-os (ritka esetekben 29"-es) kerekek alkalmassá teszik a terepen való biciklizésre, de hosszú távú országúti közlekedésre ezek a kerékpárok nem optimálisak. Az egyik legelterjedtebb kerékpárfajta.
*
XC vagy CC
Az angol cross country kifejezésbõl származó rövidítéssel az elsõsorban hegyikerékpár versenyzésre szánt gépeket jelölik. Az XC kerékpároknál a kényelemmel szemben elsõdleges szempont a minél kisebb tömeg, a meghajtás hatékonysága, a gyors mászást lehetõvé tevõ versenygeometria. Leggyakrabban elsõ teleszkóppal használják, tipikusan 80-100mm rugóúttal, de elõfordul merevvillás és össztelós kiépítésben is.
Enduro/All Mountain
A hegyikerékpár egyik változata, amely átmenetet képez az MTB és a könnyû freeride gépek között. A durvább körülményeket és biciklizési stílust is elviselõ kialakításból következõen valamivel nehezebbek, mint a tipikus MTB bringák, de a technikás és gyors ereszkedés mellett egy-egy könnyebb ösvény is megmászható velük. Gyakori az össztelós kivitel, jellemzõen 130-150mm rugóúttal.
Downhill
A downhill a hegyikerékpár sport extrém ága, ahol technikás, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított, erõsen lejtõs terepen kell bringázni. Ennek megfelelõen a downhill biciklire az összteleszkópos gépezet, sok helyen megerõsített váz, 150-240 mm-es rugóutak, és duplavállas átütõtengelyes elsõ villa (ami erõsíti a stresszpontokat a fejcsõnél) a jellemzõ. Elöl egy lánctányér rockringgel vagy bashguard-okkal, láncvezetõkkel, hidraulikus 4-6 dugattyús fékek 203-as tárcsákkal. Bár a súly kordában tartása a DH gépeknél is nagyon fontos, hiszen a DH versenyeken gyakran tizedmásodpercek döntenek, a nehéz terep miatt ezek a speciális kerékpárok akár 18-24 kilósak is lehetnek. Komfort- vagy városi tekerésre, vagy egy meredek hegyre felmenni alkalmatlanok.
Freeride
A freeride nagyjából ugyanazt a felépítést követi, amit a downhill gép, de alkalmas 8 méteres letörésekre, kisebb szakadékokba való droppolásra és félelmetes nagyságú big air-ek jellemzik az erõt és vakmerõséget, amit ez az ág képvisel. A freeride kerékpároknál a súly kevéssé számít, annál inkább fontosak az erõs, strapabíró alkatrészek.
Dirt jump/street
Kifejezetten trükkökre, akrobatikára tervezett szerkezet. Többségben egysebességesek a masszivitás miatt. Ültetett vázzal és strapabíró alkatrészekkel, olykor elsõfék nélkül. A városi terep extrém leküzdésére szolgálnak.
Országúti
Sportkerékpár. Legkönnyebb és leggyorsabb kerékpár. Vékony gumija, a váz és a kormány kiképzése, minimális légellenállása az országúton való gyors haladást teszik lehetõvé. Gyakran nevezik versenybiciklinek is, tévesen.
Váz
A kerékpár fajtájától függõen különbözõ anyagokból készülhet:
*
acél: tartós, erõs, hasznos élettartam: több évtized (több elem ötvözetébõl áll össze típusoktól függõen, pl. króm, molibdén, mangán, nikkel felhasználásával)
*
alumínium: legelterjedtebb, könnyû, nem olyan "szívós", mint az acél, hasznos élettartama 3-5 év
*
titán: ritka, az alumíniumnál erõsebb és drágább, hasznos élettartam: több évtized
*
magnézium: ritka, drága versenycélokra használatos
*
kompozit: speciális célokra használják (pl: versenyekre carbon), ultrakönnyû, a vázanyag idõvel elöregszik.
Várom a kommenteket, nehogy téves infot tartalmazó szórólapból gyártassak le 500 darabot!

No risk - No fun!

Írta 2010. május 26. - 21:37

Húú, köszi a képeket!!
Csiganuni!
Igen, menjetek DÖKE túrára, meg Esztiéknek segíteni a Sportágválasztóra!

Igen, menjetek DÖKE túrára, meg Esztiéknek segíteni a Sportágválasztóra!
Írta 2010. május 26. - 21:23

Írta 2010. május 25. - 22:28

ok, Rocsi, számítok rád! ajaajjj...már most azt hiszem, hogy rosszul teszem...
de majd berakom magunkat a tornász csajok mellé...sõt, tornász legyen, vagy ritmikus "sportgimnasztikus"?
a csaj az iwiwen amúgy kicsit fapin@, de sztem meglesz
de majd berakom magunkat a tornász csajok mellé...sõt, tornász legyen, vagy ritmikus "sportgimnasztikus"?
a csaj az iwiwen amúgy kicsit fapin@, de sztem meglesz

No risk - No fun!

Írta 2010. május 25. - 21:35

ez volt az uccsó szám a koncerten:
http://www.youtube.com/watch?v=OZaqlzSSJxc&feature=related
csocsó, bakker, képek? videók??? töltsd már fel õket!!! vagy add oda a memóriakártyát.
http://www.youtube.com/watch?v=OZaqlzSSJxc&feature=related
csocsó, bakker, képek? videók??? töltsd már fel õket!!! vagy add oda a memóriakártyát.
Írta 2010. május 25. - 20:49

Írta 2010. május 25. - 20:49

Írta 2010. május 25. - 20:40

Csinos, megnézném a cickóját!! Viszont nem biztos, hogy otthagyja érted a görög félistent!
Bár..., ha a kutya-macska barátság megköttetik és nálad sem lesz fél kg/négyzetméter kutyaszõr a lakásban, rend lesz, fel lehet menni hozzád (is) és esetleg ott is lehet aludni, akkor barátkozik majd veled.
Bár..., ha a kutya-macska barátság megköttetik és nálad sem lesz fél kg/négyzetméter kutyaszõr a lakásban, rend lesz, fel lehet menni hozzád (is) és esetleg ott is lehet aludni, akkor barátkozik majd veled.
Írta 2010. május 25. - 20:19

én akkor ahogy megbeszéltük, eszti! tornadresszes fiatal csajok lesznek?
csikk, megvan:
iWiW - Bejelentkezés
de nincs róla melltartós-telefonos-tükrös-pucsítós kép
csikk, megvan:
iWiW - Bejelentkezés
de nincs róla melltartós-telefonos-tükrös-pucsítós kép