Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Babatopik - nem csak kezdõknek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
361 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Olvasgatom csendben a topikot régóta, de egy kérdésrõl nem találtam semmit. Bringázó feleség-barátnõ, aki anyukává válik, hogy viseli, hogy elég hosszú ideig semmi bringázás? Mert gyönyörû dolog az anyaság, meg egy új emberkérõl gondoskodni, de mi lesz akkor a jó kis túrákkal hónapokig, fél évig, egy évig? Nem vagyok már nagyon fiatal meg éretlen (elvileg :D), lassan hármassal kezdõdöm majd, de rémiszt a gondolat, hogy a kedvenc hobbim, megszállottságom, kikapcsolódásom gyerekvállalás esetén kiesik jó idõre. A férfiaknak sokkal egyszerûbb ilyen szempontból. :) Vagy lehet, hogy ez csak elõzetesen tûnik ennyire nehéznek? Ja persze mindez nagyon távoli nagyszülõkkel értve, vagyis a "gyereket letesszük anyáméknál és elmegyünk túrázni" nem lesz opció... Ha van gyakorlati tapasztalatotok, hogy birkóztak, birkóztatok meg ezzel szervezésileg, örömmel olvasnám. Nem aktuális kérdésrõl van szó, de foglalkoztat. :o

errõl tudnék mesélni...

bye bye család...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Hát én jelenleg -még- optimista vagyok :) Még mielött mindenki nekem esne, hogy én még könnyen beszélek...elõre mondom ezek csak a mi terveink és reményeink :)
Bár talán terhességem 9 hónapja sem volt "megszokott". Próbáltam végig tornázni, illetve egy idõ után átváltottam a pakolásra/költözésre/felújítási munkákra. Még múlt hétvégén is csempét vertünk :)

Nyilvánvaló mondjuk, hogy az elején nem fogok tudni mozogni sem :) és mivel a korábbi intenzitású mozgástól elszokott a szervezet, a tejsav küszöb is máshol fog elhelyezkedni, ami viszont nem tesz jót a tejnek sem... persze minden ember más...

én mindenesetre hosszú sétákat tervezek egyenlõre meg görgõzést késõbb, mivel síkon biciklizni esélyem sincs :)
aztán majd meglátjuk a bébi mit alakít a terveimen és Tomi mennyire lesz velem kompatibilis:D De én csak pozitív példákat látok a környezetemben és úgy vélem minden csak akarat és szervezés kérdése- persze a jelen lévõ apukák látszólag nem így gondolják :D

aztán egy pár hónap múlva majd elmondom mi lett :)

:love1:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: utáfutó függõ. Olyan 50kg körül van a határ. De jövõre már inkább egy félbicikli vagy trail-gator kellene majd Hankához, és akkor nyugíjba megy az utánfutó.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lassan 26 hónapja porosodik a tandem (9+17 hó) és a Kona. Eleinte a lehetõség nem volt adott, mostanában meg az idõ, hogy eljussunk valahova bringával. Szülõk messze laknak nálunk is.
Nekem, mint apának - mert ugye amunka után megmaradó lehetõ legtöbb idõt inkább a gyerekkel/családdal töltöm - szintén a munkába járás marad fõ km gyûjtésnek. Néha hajnalban, vagy éjjel terepezek a hozélámpással. Az, hogy eljussak egy majd' egész napos túrára (akár egyedül) még egy ideig utópia.
Viszont Noi 15 hónapos kora óta szeret a gyerekülésben hintázni és - igaz csak aszfalton, de - egy másfél órát tudunk hétvégente tekerni. Ekkor viszont anya örül, hogy szabit kap a 7/24 mûszakból.
Az eredeti kérdéshez visszatérve: hiányzik neki is a tekerés, de ezt szépen át lehet terelni sokkal lassabb tempójú aktivitásokra, amíg a poronty(ok) nem bírják. Hasonlóan élvezetes a gyalogtúrázás a megszokott singletrackeken, botanikus kertben, ilyesmi. Olyan két-három éves kortól együttes bringás túrák is jöhetnek.

@trifo: a vontatmányt hány kilóig (korig) lehet használni?
@thommey: valahol azért összefügg ezzel is :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nálunk Orsi eleinte jól, aztán kevésbé. De nem kell másfél év utána.
Mi egy ilyenre gyúrunk.
http://www.hasebikes...-pino-tour.html
erre még hátra gyerekülés, és mehet a család. Nem takarjuk ki egymást mint egy normál tandemen, és végre Orsi ülhet elõl:) De ez már tandem topik:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ariadne: Az én feleségem úgy oldotta meg a dolgot, hogy kijelentette, tulajdonképpen nem is szeret annyira bringázni. De nem tudja, hogy nem mond igazat. Mióta kölkök vannak, azóta meg nekem is inkább csak a munkába járás szaporítja a kilométereket. Asszonynak meg mondogatom, hogy fogja a barátnõjét, oszt menjenek akárhová délután, én meg maradok otthon. 4-5 órányi kimenõbe azért elég sokminden beleférhet.

Persze néha-néha becsúszik egy kis családi bringázás tandemmel, utánfutóval, de nem túl sok.

Az az érzésem, hogy egy kicsit aktívabb szervezkedéssel viszont lehetne ebbõl rendszert csinálni, akár sokasban is.

--Trifo

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
1,5 évig kell kibírni (+terhesség ideje)
Aztán gyerekülés, bringatípusváltás cross/trekking-re, tempó visszafog. :)
Mi már túl vagyunk rajta és sokkal jobb így bringázni, mint régen.

Lehet szervezgetni elõbb is így-úgy, de úgysem fogsz egyedül elmenni, mert az nem olyan. Meg talán kedved / erõd / idõd se lesz. A nagyszülõi segítség szinte nélkülözhetetlen lenne.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Olvasgatom csendben a topikot régóta, de egy kérdésrõl nem találtam semmit. Bringázó feleség-barátnõ, aki anyukává válik, hogy viseli, hogy elég hosszú ideig semmi bringázás? Mert gyönyörû dolog az anyaság, meg egy új emberkérõl gondoskodni, de mi lesz akkor a jó kis túrákkal hónapokig, fél évig, egy évig? Nem vagyok már nagyon fiatal meg éretlen (elvileg :D), lassan hármassal kezdõdöm majd, de rémiszt a gondolat, hogy a kedvenc hobbim, megszállottságom, kikapcsolódásom gyerekvállalás esetén kiesik jó idõre. A férfiaknak sokkal egyszerûbb ilyen szempontból. :) Vagy lehet, hogy ez csak elõzetesen tûnik ennyire nehéznek? Ja persze mindez nagyon távoli nagyszülõkkel értve, vagyis a "gyereket letesszük anyáméknál és elmegyünk túrázni" nem lesz opció... Ha van gyakorlati tapasztalatotok, hogy birkóztak, birkóztatok meg ezzel szervezésileg, örömmel olvasnám. Nem aktuális kérdésrõl van szó, de foglalkoztat. :o
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
...ismerõs. De azért nem olyan rossz, ha van két kölyök. A mieink már - idõnként - olyan jól eljátszanak egymással :)

--Trifo

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Hááááát.....
A kettes számú gyerek egyenlõre talonba lett téve, a kapcsolatunk hosszútávú együttmüködésének fenntartása miatt.
( ha csinálunk mégegyet, nem biztos, hogy együtt maradunk, az meg senkinek nem jó. Ez így most jó, müködik, jól érezzük magunkat, ha jönne mégegy poronty és megváltozna minden, én kevés lennék hozzá, hogy ennél többrõl mondjak le a saját önzõ dolgaim közül, ezt findli még kevésbé tolerálná, és abból csak a bajok lennének)

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Thy: húsz év múlva már együtt rúghattok majd be :)

Rave: nekünk megvolt mindkét kölöknél, eléggé durván. De hõs módjára viselték és nem vakaróztak. Jut eszembe, hogy is álltok ti most "round two" ügyben?

--Trifo

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A visszaszámlálás beindult:D
Elméletileg június 23. Pont a szülinapomon:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://www.arcamax.com/babyblues

comic strip - gyerekes apukák/anyukák mosolyogtatására

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Bárányhimlõt valaki?
Az elmúlt két hétben findli, mostantól a RévészBodza nyomja, szerencsére az idõközben beadott védõoltásnak köszönhetõen csak lájtosan, nem is látszik, hogy beteg, van kb 13 pöttye.
Bezzeg anya fejét kellett volna látni, van kép róla, de nem tehetem publikussá:)

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Aura...?

:-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Jíííhááá! Legyetek sokat együtt!

...és hogy tervezitek becézni?

--Trifo

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

grat.
név? méretek?

Aurél
3400 gramm
55 cm:)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
grat.
név? méretek?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Gratula! :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
sziasztok ! Ma délelõtt megszületett a kisfiam:love1:
Úgyhogy valószínû sûrûbben fogom látogatni ezt a topikot.:D