Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szabályzat - az apróhirdető felhasználási feltételei

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
Még nem érkezett válasz a topikindító bejegyzésre.

#1
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
A Bikemag Aprón jelenleg mintegy napi 5 ezer látogató 105 ezer oldalt tölt le; több mint 3 ezer feladott apróhirdetés van a rendszerben. Mindez rengeteg munkánkba, energiánkba, erõforrásunkba kerül.

A rendszer magánszemélyek számára természetesen ingyenes,
ám ha valaki üzletszerûen, folyamatos haszonszerzés céljából kereskedik felületeinken,
elvárjuk, hogy bevételeit ne tekintse a Bikemag Aprótól függetlennek.


  • A rendszer alapvetõen azért készült, hogy magánszemélyek, alkalmi hirdetõk kényelmesen tudják adni-venni használt termékeiket. Számukra az apróhirdetések feladása természetesen ingyenes.
  • Üzletszerûen kereskedõk számára az apróhirdetések feladása díjköteles, és - az alább részletezett - formai szabályokhoz kötött.
  • Üzletszerûen kereskedõnek minõsül minden olyan hirdetõ (magánszemély, cég vagy vállalkozás), aki rendszeresen, folyamatos haszonszerzés céljából hirdet a Bikemag Aprón.
  • Minden hirdetõnek saját felelõssége, hogy betartsa az itt leírtakat. Amennyiben nem teszi ezt meg, a moderátorok törlik hirdetéseit, illetve további szabálysértés esetén felfüggesztik a felhasználót.

Az apróhirdetõ kizárólag magánszemélyek számára ingyenes!
Egy magánszemély egyidejûleg 3 darab apróhirdetést adhat fel, 2 keresztkategória megjelenítés lehetõséggel kiegészítve.
Egy hirdetésben 1 darab kerékpár, alkatrész, termék illetve alkatrész-szett jelenhet meg (komplett kerékpár is egy darab terméknek minõsül).
A hirdetések 30 napig aktívak a rendszerünkben, a lejáratot megelõzõen újabb 30 nappal meghosszabbíthatóak.
A lejárt hirdetések felhasználói törlés híján 30 napig tárolódnak a rendszerünkben, majd automatikusan törlésre kerülnek.
Minden kiskereskedelmi jellegû (ugyanazon hirdetõ folyamatosan új, garanciális termékeket kínál, több felhasználónév használata, stb.) hirdetést eltávolítunk! Kereskedõk és vállalkozások érdeklõdhetnek a megjelenési lehetõségekrõl a hirdetes@bikemag.hu e-mail címen.

A BIKEMAG APRÓN TILTJUK:

1.) Más nevében feladott hirdetések:
A más nevében feladott rosszindulatú, lejárató hirdetéseket minden esetben töröljük 3 munkanapon belül. Minden ilyen eset hatósági eljárást vonhat maga utána hirdetés feladójára nézve. Amennyiben a hirdetõ többszöri törlés ellenére sem függeszti fel ezen jellegû tevékenységét, úgy véglegesen kitiltásra kerül az BIKEMAG APRÓ hirdetõi közül.

1.2) Tiltott felhasználónevek:
Magánszemély státuszú hirdetõ, ha nem becenevet (nick), hanem személynevet használ felhasználónévként, a személynév kizárólag a felhasználó saját anyakönyvezett neve lehet.
(pl. Tehát lehet Kisberci2, de nem lehet Shaun Palmer vagy Gobbi Hilda, ha nem így anyakönyvezték).
Tiltott felhasználónévként márkanév vagy weboldal hivatkozás választása, illetve obszcén, vulgáris kifejezések használata.

2.) Kategória helytelen megadása:
Minden olyan hirdetés törlésre kerül amelynél helytelenül van megadva a rovat. Ezért kérjük a hirdetés feladásakor a rovatmegadáskor a fokozott figyelmet. A helytelen rovatmegadásból adódó károkért az üzemeltetõ semmiféle felelõsséget nem vállal.

3.) Spam és kiskereskedelmi hirdetések:
A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy elõzetes értesítés nélkül, minden olyan hirdetést és felhasználót töröljön rendszerébõl, amely spamnek vagy kiskereskedelemnek minõsít, illetve ennek gyanúja felmerül. A spamnek minõsülõ hirdetések azok is amelyek csupán néhány karakter eltérésével, de ugyanazon céget, szolgáltatást, terméket hirdetik. Nem érdemes sokáig próbálkozni a naponta megismételt hirdetésfeladással sem...
Figyelmeztetés nélkül törlésre kerül minden olyan hirdetés és felhasználó, amely más weboldalak népszerûsítésére, reklámozására próbálja használni az rendszert. Amennyiben a törlést a hirdetõ nem veszi tudomásul és több alkalommal is megpróbálja az BIKEMAG APRÓ rendszerét elárasztani hirdetéseivel a szerkesztõség panaszt tesz a hirdetõ internet szolgáltatójánál.

4.) Illegális tartalmak:
A szerkesztõség elõzetes értesítés nélkül töröl minden olyan hirdetést és felhasználót mely törvénybe ütközik illetve ennek gyanúja felmerül. Ilyen hirdetések például:
- jogvédett termékek másolatai DVD/VHS/CD
- okmányhamisítás (igazolvány, stb.)
- csempészáru, kábítószer
- mobiltelefon függetlenítés
A felsoroltakon kívül minden olyan esetben megvalósul a hirdetés törlése, amely törvényt sért (pl. önkényuralmi jelképek használata, törvénysértésre való buzdítás, stb.) Az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.

5.) Hirdetõk egymásnak történõ üzenése:
A BIKEMAG APRÓ rendszere nem azzal a céllal jött létre hogy a hirdetõk a BIKEMAG APRÓ hirdetési felületén lejárassák egymást más hirdetõk, vásárlók elõtt. Az ilyen és ehhez hasonló hirdetések és hirdetõk minden esetben törlésre kerülnek, bármiféle elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül.

6.) Többszörös regisztráció:
A többszörös regisztrációt alkalmazó hirdetõk azonnali, elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül kitiltásra kerülnek, összes kapcsolódó hirdetésük törlésével egyidõben.

7.) Azonos tartalmú hirdetés "frissítése" törléssel majd újrafeltöltéssel, ("Utolsó pár elõre fuss" szabály).
Abban az esetben ha a hirdetésben érdemi módosítás nem történik, vagy a módosítás nyilvánvalóan a szabály kijátszására irányul. (pl. 50.000.- helyett 49.900-as árcsökkentés...) A hirdetéseket rendszeresen szûrjük és ingyenes apróhirdetés esetén az ilyen hirdetést elõzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, mindenféle utólagos tájékoztatás vagy magyarázat kötelezettsége nélkül. Kereskedelmi apróhirdetés megszegõjét elsõ alkalommal figyelmeztetjük és a hirdetés(ei)t nélkül töröljük, második alkalommal a hirdetõt a rendszer használatából kizárjuk.

8.) Obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata.
Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra, vagy végleges
törlésre kerülnek, bármiféle elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

9.) Személyeskedõ, személyiségi jogot sértõ – vagy bármely embercsoport tagjának – az emberi méltóságát sértõ felhasználónév, hirdetés, hozzászólások.
Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú elõítéleteknek és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is – hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

10.) Személyeskedõ, személyiségi jogot sértõ – vagy bármely embercsoport tagjának – az emberi méltóságát sértõ felhasználónév, hirdetés, hozzászólások.
Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú elõítéleteknek és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is – hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

11.) A Bikemag.hu Kft. üzleti érdekeit sértõ bejegyzések.
Cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülözõ vádaskodás, hitelrontás, üzleti titoknak minõsülõ adatok nyilvánossá tétele. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle elõzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

Ezen szabályok bármelyikének megszegése a hirdetés azonnali, figyelmeztetés nélküli törlésével jár. "Visszaesõ játékosoknál" figyelmeztetés nélküli végleges kizárással.

A KERESKEDELMI APRÓHIRDETÉS KÜLÖN SZABÁLYAI:

1.) Kereskedelmi apróhirdetést csak adószámmal rendelkezõ megrendelõnek biztosítunk.

2.) Egy megrendelõ egyidejûleg egy darab 10-20-30-50-70 db hirdetésbõl álló kereskedelmi apróhirdetési csomagot vásárolhat, azonos adószámra ennél több hirdetés megvásárlására párhuzamosan nem lehetséges.

3.) 24 órán belül párhuzamosan 5 hirdetés futtatható egy hirdetési alkategóriában (pl. Hegyikerékpár/Eladás/Kerékpár) egy hirdetõ számára. A szabály megszegõjét elsõ alkalommal figyelmeztetjük, második alkalommal a hirdetést figyelmeztetés nélkül töröljük, harmadik alkalommal a hirdetõt a rendszer használatából kizárjuk. A rendszerbõl kizárás oka ezen esetben a Hirdetõ részérõl történt szerzõdésszegés, ezért az ügyfél éves díj fizetése esetén sem kérhet visszatérítést, függetlenül attól, hogy az éves díjból mennyi teljesítés történt.

4.) Azonos tartalmú hirdetés "frissítése" törléssel majd újrafeltöltéssel, ("Utolsó pár elõre fuss" szabály).
Abban az esetben ha a hirdetésben érdemi módosítás nem történik, vagy a módosítás nyilvánvalóan a szabály kijátszására irányul. (pl. 50.000.- helyett 49.900-as árcsökkentés...) A hirdetéseket rendszeresen szûrjük és ingyenes apróhirdetés esetén az ilyen hirdetést elõzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, mindenféle utólagos tájékoztatás vagy magyarázat kötelezettsége nélkül. Kereskedelmi apróhirdetés megszegõjét elsõ alkalommal figyelmeztetjük, második alkalommal a hirdetést figyelmeztetés nélkül töröljük, harmadik alkalommal a hirdetõt a rendszer használatából kizárjuk. A rendszerbõl kizárás oka ezen esetben a Hirdetõ részérõl történt szerzõdésszegés, ezért éves díj fizetése esetén sem kérhet visszatérítést, függetlenül attól, hogy az éves díjból mennyi teljesítés történt.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy a BIKEMAG APRÓ oldalain elhelyezett adatok tartalmáért a felhasználó felelõsséggel tartozik, az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.


FELELÕSSÉG

Az üzemeltetõ nem vállal felelõsséget az oldalakon elhelyezett információkért, azok helyességéért vagy valóság tartalmáért. A fent említett rendszerek automata rendszerek, így az általad látott információk vagy program által generált oldalak vagy az üzemeltetõ partnerei által biztosított adatok, tartalmak, illetve felhasználók által létrehozott tartalmak, oldalak, melyet az üzemeltetõ az adatok nagy mennyisége miatt sem technikailag, sem emberileg nem képes percre pontosan kontrollálni. Ezen tartalmakat a szolgáltatást használók készítik.

Üzemeltetõ felhasználóktól értesítést kaphat egyes tartalmak felõl, melyeket a célból közölnek, hogy a tartalmat az üzemeltetõ megszüntesse. Ezen értesítések mindegyikét az üzemeltetõ külön-külön megvizsgálja, majd a törvény, a cég valamint a felhasználók, látogatók érdekeit szem elõtt tartva cselekszik. Tartalmak eltávolításáról az üzemeltetõ nem köteles sem elõre, sem utólag értesíteni annak tulajdonosát!

Az üzemeltetõ semmiképpen nem vállal felelõsséget semmiféle kárért és, különösen, az üzemeltetõ nem tehetõ felelõssé semmilyen közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségbõl, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésbõl származó olyan károkért, amelyek az üzemeltetõ weboldalain található információból fakadnak ill. azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerzõdéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal, törvényi rendeletekkel vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak. Ugyanakkor minden megtesz, hogy rendszerébõl eltávolítsa azokat a felhasználókat akik bizonyíthatóan kár okozás céljából használják azt. A szolgáltatással kapcsolatos jogsértések esetén az üzemeltetõ a jogszabályok által megkívánt keretek között együttmûködik a hatóságokkal a jogsértést elkövetõ személyek felelõsségre vonása érdekében. Felhasználó viseli a szolgáltatás használatával járó valamennyi kockázatot és felelõsséget is, ideértve többek között a más felhasználók által a szolgáltatás által hozzáférhetõvé vagy elérhetõvé tett káros tartalmak (például vírusok, férgek) által a Felhasználó számítógépes rendszerében okozott károk és egyéb veszteségek kockázatát, valamint a használat során Felhasználónál keletkezett és a másoknak okozott kárt is.

Az üzemeltetõ nem vállal felelõsséget sem látogatói, sem felhasználói oldal felé a szolgáltatás teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó - akár elõzetes értesítés nélküli - szüneteltetésébõl, illetve a teljes leállításából eredõ károkért, továbbá nem vállal felelõsséget a változtatásokból eredõ károkért sem.


A szabályzat egyes elemeit a HardverApróról vettük át, a tulajdonos Prohardver elõzetes írásos engedélyével.
Köszönet érte!