Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37912 replies to this topic

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

az elvileg jó, hogy visszanyomják a vizet, mert úgy a rétegnyomás nem csökken annyira, hogy bebluggyanjon (=szakadjon:D) a föld a kút körül. az már kevésbé jó, hogy csak úgy.
naja, a sok elõírás... némelyiket olyan írta elõ, aki az utcáról beült egy irodába.

de vissza kell melegiteni egy bizonyos homersekletre, plusz tisztitani elotte, az meg k.rva draga. nadebefejeztem.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Hol van róla a cikk? :)
Mostanában csak a tour-ról látok híreket.

Nemsokára lesz róla, pl. itt.
Meg vannak infók a topicjában is.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

csak átalakult :)

Hol van róla a cikk? :)
Mostanában csak a tour-ról látok híreket.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hogy volt ez az erdõbényei történet? Jól értem, hogy elmaradt?

csak átalakult :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

zsir, 1:1 az állás :)
faternak vettem anno king tony-t 2 éve asszem, akkor mondta a srác, hogy élettartam garis. a stanley is az?

Vicces volt amikor a 17-es King Tony fejet elrepesztettem és visszavittem a boltba, mondván élettartam garis, cseréljék ki. A boltos ránézett majd póker arccal közölte ezen látszik, hogy használva volt... Naná, mondtam én, azért repedt el... Így már nem tudom kicserélni... Szánalmas volt a hozzá állása így kell egy márka megítélését lerombolni magyar módra.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

mert a megujlóra perpill kötelezõ átvétel van meg nem csekély támogatás

E-ON, MVM lobbi az egész oka hogy itt ilyen dolog nem indul be rendesen
ezek a megújuló energiás dolgok pályázati forrással támogatva pár éven belül megtérülnek, de anélkül nemigazán
de off:)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Most nem sokat dumált szerintem. Meg amikor a végén felemlegette az összes régi nagy nevet a zenében, de Latabártól kezdve Hofin át, mindenkit aki számított, az egy szép dolog volt, mármint amikor a végén elköszönt meg megköszönt, meg ilyenek. :)

A Zöld, a bíbor, és a fekete után, vagy egyébként? Nem olyan rég volt itt is koncertje :)

Cubano: és ma végre feloldotta a T-mobile a netkorlátot :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
...mindeközben élõ slipknot koncert volt az együttes honlapján :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Most nem sokat dumált szerintem. Meg amikor a végén felemlegette az összes régi nagy nevet a zenében, de Latabártól kezdve Hofin át, mindenkit aki számított, az egy szép dolog volt, mármint amikor a végén elköszönt meg megköszönt, meg ilyenek. :)
Ott virágozz, ahova elültettek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Deák Bill is basszus nagyon jó volt, mankóval ment fel a színpadra, mert pár hete elesett vagy mi de így is durván végignyomta, meg adta amit lehetett, nagyon élvezetes volt.

hát, én tavaly novemberben láttam. télleg marha jó hangja van az Öregnek, jók a zenészei is csak az volt a baj hogy beszélt a számok között. nem is keveset. és az rendkívûl szánalmas volt. meg úgy kb az egész koncertet hazavágta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Majd a 7000 milliárdból épült autópályahálózaton olcsón fogják szállítani a fát..
Ott virágozz, ahova elültettek!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

sajnos a gyogyvizeket is gyakran csak visszanyomjak a foldbe

az elvileg jó, hogy visszanyomják a vizet, mert úgy a rétegnyomás nem csökken annyira, hogy bebluggyanjon (=szakadjon:D) a föld a kút körül. az már kevésbé jó, hogy csak úgy.
naja, a sok elõírás... némelyiket olyan írta elõ, aki az utcáról beült egy irodába.

Izomtéridõninja-geológus!

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

én kábé erre írtam a korszerûsítést. nem olcsó, de hosszabb távon megérheti.

nem tudom csinálják-e, de gyárak/erõmûvek hûtõvizeit nem vissza kéne engedni tavakba/folyókba/tárolókba, hanem a környezõ házakba melegvíznek, vagy hõcserélõvel energiát kinyerni belõle, esetleg zárt rencerben keringetni/hûteni, majd újra felhasználni. namajd jól utána olvasok, ha meg nem mondja addig valaki.:)

az elkepzeles jo, de rengeteg eloiras van, hogy milyen, mennzyi szennyezodes lehet abban a vizben hogy hasznalni lehessen stb. sajnos a gyogyvizeket is gyakran csak visszanyomjak a foldbe, bar azt szoktak futesre hasznalni (pl szegeden)
minden eloiras szukseges valami miatt, de sokszor akadalyozo tenyezo. es persze mindent felul tud irni a penz, van az a penz, amiert egy szennyezodes nincs is ott, es lehet epitkezni a telekre mentesites nelkul is, ismeros... sajna.

vicc: de majd ebbol lesz szep autom, nagy hazam es draga bringam :P

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
nuca: ennek az igazán szigorúan szabályzott újratelepítésnek és fakitermelésnek még ma is látjuk a nyomát a Pilisben, a Börzsönyben stb
biztos sokan így jöttök ki az egyetemrõl, de aztán majd' mindenkit bedarál, eltapos a politika és a haszonelvûség :(
(tudom magamról, én is másképpen képzeltem el a minõségellenõrzést)

napelemrõl jut eszembe: németeknél, vagy a sógoroknál csinálják, hogy a háztetõre szerelt napelem energiáját tulajdonképpen visszatáplálják a hálózatba és a termelõnek 80%-ban beszámítják. Így mindenkinek jó, ráadásul nem ütköznek bele a felesleges energia eltárolásának problematikájába...szerintem ez nagyok okos módszer

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

szennel tuzelni nem szep dolog, olcso es tenyleg van eleg sok, de kenmentesites nelkul nagyon nem kornyezetbarat, egyebkent meg draga (a kenmentesites). (masreszt nezni kell mindig, hogy a futoerteke minek nagyobb, meg hogy milyen messzirol kellene odaszallitani)

én kábé erre írtam a korszerûsítést. nem olcsó, de hosszabb távon megérheti.

nem tudom csinálják-e, de gyárak/erõmûvek hûtõvizeit nem vissza kéne engedni tavakba/folyókba/tárolókba, hanem a környezõ házakba melegvíznek, vagy hõcserélõvel energiát kinyerni belõle, esetleg zárt rencerben keringetni/hûteni, majd újra felhasználni. namajd jól utána olvasok, ha meg nem mondja addig valaki.:)

és: kétezredik beleszólásom. mit kapok?:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

valoszinuleg a telepitett erdo (erdogazdalkodas) ujabb EU-s palyazatgyanus, ezert tobb penzt lehet belole kicsikarni, de nem rossz dolog az, nem ugy kell elkepzelni, hogy regi erdoket fognak kivagni, nagyon szigoru szabalyozas van az ujraultetesrol stb. en meg nem vagyok vegzett kornyezetmernok, lehet badarsagokat beszelek, Gabe tudna errol nyilatkozni mervadoan.

Ez amit nem fogok elhinni soha.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

es hany a Celsius? :)

ha süt a nap akkor meg lehet dögleni, amúgy reggel meg esténként 10-15 fok a jellemzõ. hûvös hegyvidéki klíma.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Igen Zoomstag :) Erre gondoltam igazán, hogy sok családnak lehetne így segíteni.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

eddig eleg jol. hegyek, bringa, napsutes, svajci bankszamla :D
tegnap 2130m-en bicoztam. tehenek, patakok, singletrailek, hidak, havas hegyek, a volgyben meg tavak.
a munka eddig zsir. utanfutoval viszont meg kell tanulnom tolatni .D

es hany a Celsius? :)

nem olvastam vegig, de az ilyen eromuvekbe papir szerint rengeteg tuzeloanyaga lenne Mo-nak, a vetett kukoricanak peldaul nagyon sok %-at hagyjak ott a foldeken minden betakaritas nelkul, vagy betakaritas utan a szarat stb nem hasznaljak fel. biztos lattatok ilyet mar eleget osszel, eleg szomoru latvany. gondolom ezzel az adatokkal nyertuk el az EU-s tamogatast. szennel tuzelni nem szep dolog, olcso es tenyleg van eleg sok, de kenmentesites nelkul nagyon nem kornyezetbarat, egyebkent meg draga (a kenmentesites). (masreszt nezni kell mindig, hogy a futoerteke minek nagyobb, meg hogy milyen messzirol kellene odaszallitani)
valoszinuleg a telepitett erdo (erdogazdalkodas) ujabb EU-s palyazatgyanus, ezert tobb penzt lehet belole kicsikarni, de nem rossz dolog az, nem ugy kell elkepzelni, hogy regi erdoket fognak kivagni, nagyon szigoru szabalyozas van az ujraultetesrol stb. en meg nem vagyok vegzett kornyezetmernok, lehet badarsagokat beszelek, Gabe tudna errol nyilatkozni mervadoan.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

mert a megujlóra perpill kötelezõ átvétel van meg nem csekély támogatás

és a jófajta bükknek sokkal nagyobb a fûtõértéke, valamint sokkal kevésbé macerás azt dobálni a kazánba, mint a szir szar mezõgazdasági hulladékot meg energiafüvet...
ilyen eccerü

ha jól értem akkor úgy érted, hogy kényelmi okokból dobják az erdõt a tûzre? mert akkor azt is utána kéne dobni, aki kitalálta.:)
bevallom nehezen dolgoztam fel ezt a pár sort, de ahogy kivettem, te sem a sötét oldalon állsz.:D

az jó, hogy támogatják a megújuló energiát, de ahol az nem használható, oda érdemes lenne a hazai kitermelhetõ égetnivaló.

és egy megjegyzés: ha jól emlékszem egy geotermikus kút telepítése 1,5 milla' körül van engedélyekkel együtt. ez szerintem elgondolkodtató sok esetben.

Szívfájdító tények ezek. Azokból a pénzekbõl sok napelemet tudnának venni.
Szerintem.

ahhoz, hogy egy várost/városrészt ellássanak elég nagy felületet le kell fedni... így sztem érdemesebb épületenként felszerelni ezt is. elég jól be tud segíteni pár napelem/napkollektor az biztos.