Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Én hallgatom... ;)

Köcsög-e vagyok?
Sõt, a német nyelv miatt fõleg... ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

más: Megvettem a Magyar koncertre a jegyeket :D azért elég dúrva érvágás volt...20k a kiemelt állóhely (házhosszálítással) 2005-ben vagy mikor volt itt rammstein koncert, akkor 5500 volt :D

Én nem fizetek ki egy koncertért sem ennyit, az biztos :)
Egyébként is, ki az a köcsög, aki Rammstein-t hallgat?:)
wikipédia szerint:
Nevüket közvetve a nyugat-német város, Ramstein-Miesenbach szolgáltatta, ahol 1988-ban egy légibemutató katasztrófába fulladt. A banda Rammstein címû száma a tragédiára való megemlékezés, ami a Ramstein Légibázisnál történt.A plusz "M" betût a média tette hozzá, hogy megkülönböztessék a bandát a várostól. A német rammen ige magyarul azt jelenti, hogy "döngölni/cölöpözni".

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Római végén, a görög gyrosos... :love:
(ha az még belefér)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
a rómain nyitva van még vmi kajálda?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

3xB,

innen szerezte a zenekar a nevét: Ramstein 1988

70 halott, 1500 sérült abbol 350 súlyos égésekkel

Öhm, és ?
a Fahrenheit 9/11 (2004) címû film meg innen kapta a nevét:
http://en.wikipedia....ld_Trade_Center

"tens of thousands might have been killed in the attacks, as on any given day upwards of 50,000 people could be inside the towers. "

ÉS?

más: Megvettem a Magyar koncertre a jegyeket :D azért elég dúrva érvágás volt...20k a kiemelt állóhely (házhosszálítással) 2005-ben vagy mikor volt itt rammstein koncert, akkor 5500 volt :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tulajdoni lapra nem tudom hogy lehetne rávezetni, hogy tartozik a paraszt a háznak,

hát azzal hogy ráteheti a ház a jelzálogot pont rákerül a tulajdoni lapra is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Haveréknál ilyen a társasház....

közös udvar egy látszólag kedves nénivel, megyunk be kapun, kis járda, bicaj bicajos egybe nem fér el csak külön-külön....gatyám szára megrezgeti a füvet már rikácsol a fenti ablakbol h ne járjuk már össze a füvet azér van a járda....de baszom nyáron is mikor egy zõd fûszá' sincsen mer kiégett az egész mer locsolni meg drága a nyudíjjból....olyan szívesen kirántanám azon az ablakon

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nosigen.
atv-s betelefonálós, nyugdijas frankómegmondós, mindenrõl véleményalkotós
" szejjjetlek Jenndvaji Ijdikóó, HE"
áh
mutternek van igaza
el kellett volna tûnni egy-két évjáratnak

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

azert az szopo, hogy siman atszall a tartozas a lakassal.
az ilyen dolgokat miert nem jegyzik be pl a tulajdoni lapra

Azért valahol jogos, különben az eladó eltûnne a tartozással, a vevõ meg csak vonogatná a vállát és mindenki csak az adós után szaladgálna. Tök egyszerû, tessék tehermentes lakást venni. Ha nem tehermentes, akkor azzá kell tenni és csak úgy megvenni. Tök egyszerû ez, csak oda kéne rá figyelni, de sajnos sokan nem teszik meg. Hisznek az eladónak, hogy tehermentes és mert olyan szimpatikus, nem ellenõrzik. Utána meg rílnak, pedig megérdemlik. Jogi úton behajtható lenne az eladón, csak a magyar jogrendszer sem különb, mint az egész ország, egy kalap fos.
Tulajdoni lapra nem tudom hogy lehetne rávezetni, hogy tartozik a paraszt a háznak, az elmûnek, a távhõnek, a vízmûnek, a gázszolgáltatónak folyamatosan változó (növekvõ) összeggel. Oda konkrét dolgokat szoktak bejegyezni, pl jelzálogjog a kölcsön összeg erejéig. Havonta nem jegyeznek új összegeket.

mióta elmondtam a véleményemet egy ilyen elmebetegekkel terhelt lakógyûlésen, én vok a persona non grata

Hehe, én is.:)
Konkrétan én elküldtem az anyjukba a csökevényes agyú idiótákat, miután világosan elmondták a részleteket és ezek még mindig a saját idióta hülyeségeiket szajkózták, amiknek köze nem volt a részletekhez. A vezérszipirtyó fõ agitátor úgy felzaklatott, hogy meg is akartam csapni, de nem engedték. Szerencséjére a másik lépcsõházban lakik.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Anyámék a Kökinél laknak.
ott most marhanagy építkezés van, az építtetõ annyi lóvét tolt a háznak, hogy nem kellene önerõ.
És így is van ellenzõ, aki inkább a pénzt kéri, és szarik a felújításra....

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Blog on. Nincsen már dohogó.
Szétver az ideg! Úgy néz ki a társasház felújításból nem lesz semmi a szarházi, idióta és a végtelenségig ostoba vénasszonyok miatt, akik mindenféle légbõl kapott rémhír miatt végiglobbizták a házat és megfûztek sok hülyét, hogy ez nekik nem lesz jó! Csak 63% állami és önkormányzati támogatást dobunk ki az ablakon, ami a ház esetében 200M Ft. Reménykedtem, de megint bebizonyosodott, hogy a magyar egy reménytelenül ostoba nép, aki csak sírni szeret (és a Blikkbõl tájékozódik) de hogy tegyen is valamit a saját érdekében az nem megy. Mind várja a sült galambot és sír mint a fürdõs kurva, hogy jaj de sok a távfûtés. Ha pedig van egy lehetõség, hogy csak az 1/3-adát kell kifizetni, azt leszavazza, mert biztos át akarják verni, az sem érdekes, hogy a lakása értéke 1,5-3 millióval megnõne és még piacképes is lenne. Ja, és szinte kamatmentes hitelbõl (lakáselõtakarékossági számla) meg lehetne oldani a dolgot 61 hónap futamidõvel. Többet spórolna a fûtéssel, mint a törlesztõ.
Ha valamelyik panaszkodni mer a liftben, az ott helybõl lefejelem.
Bocsi, blog off.

peceró, olyan volt olvasni, mintha skizofrén lennék
detto ez a helyzet
mióta elmondtam a véleményemet egy ilyen elmebetegekkel terhelt lakógyûlésen, én vok a persona non grata
legújabban a városi biciklim van sz@r helyen a tárolóban :-)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azert az szopo, hogy siman atszall a tartozas a lakassal.
az ilyen dolgokat miert nem jegyzik be pl a tulajdoni lapra
ugyanez a benasag az auto kotelezo korul, ott is szemelyt kene biztositani nem az autot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

most változott a törvény
pl jelzálogot rakathat rá a ház a nemfizetõnek.

Hát ez az, az olyan mintha nem lenne semmi, abból még nem lesz pénz, csak ha eladja vagy megdöglik.
Ha magántartozásnál a bíróság nem fizetés esetén behajtat, árvereztet, akkor egy társasház miért nem kérheti ezt? Vagy csak túl lojálisak a lakókhoz? Nem hinném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nem olyan egyszerû ez, van valami, ami miatt meg van kötve a társasházak keze. Bár leutóbb azt mondta a közös mókos, hogy valami változóban van és erélyesebben fognak fellépni az ingyenélõkkel szemben.
Amikor vettem a lakást, az eladóval a fizetés elõtti napon elballagtunk a közös képviselõhoz és az össze közmû szolgáltatóhoz nullás igazolásért, anélkül nincs bolt. Aki sajnálja erre a fáradságot (egy egész nap ráment), az meg is érdemli, hogy terhelt lakást vesz.;);

most változott a törvény
pl jelzálogot rakathat rá a ház a nemfizetõnek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nem olyan egyszerû ez, van valami, ami miatt meg van kötve a társasházak keze. Bár leutóbb azt mondta a közös mókos, hogy valami változóban van és erélyesebben fognak fellépni az ingyenélõkkel szemben.
Amikor vettem a lakást, az eladóval a fizetés elõtti napon elballagtunk a közös képviselõhoz és az össze közmû szolgáltatóhoz nullás igazolásért, anélkül nincs bolt. Aki sajnálja erre a fáradságot (egy egész nap ráment), az meg is érdemli, hogy terhelt lakást vesz.;);

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

nem mondod Tig h a VII kerbe laksz a damjanichon? hangyányival odébb van az albim a Marek józsefen.. :D
megvan még a thomson nycsöved??

nem lakom ott
a kocsma van ott. csak mivel ugye tulajdonos vagyok, végig szoktam ülni.
legutóbb meg a nagytudású közös képviselõ, felvette napirendi pontak hogy megkaptam a mûködési engedélyt. aztán meg akarta szavaztatni. csak felvilágosítottam hogy kiadott jogerõs mûködési engedélyen ugyan nincs mit szavazni....

ja ugy néz ki nincs meg.
de a tied a 2-es rajtszám...:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nálunk azért jóval több az arány, de egy bizonyos százaléknak (65-70%) meg kéne lenni, mert ha a többi nem fizeti a részletet, akkor csõdbe viszik a házat. Persze, ha be lehetne szedni az eddigi közös költség tartozásokat, sokkal rózsásabb lenne a helyzet. Kéne valami törvény, ami nagyobb teret enged a társasházaknak, mert az azért mégsem járja, hogy van olyan, aki több mint 1M-val tartozik.

bíróságra fizetési meghagyást kell beadni ellenük.
amennyiben ellenkezõjét nem tudja bizonyítani a lakó - és pedig nem fogja tudni bizonyítani, mert nincs nála a befizetésrõl szóló pénztárbizonylat -, úgy a bíróság behajtja rajta.
amennyiben egy ilyen lakást eladnak, a közös költség tartozás átszáll az új tulajra. tehát mikor lakást vesztek, az eladótól kérjetek egy igazolást, miszerint nincs tartozása a társasház felé - ezt az igazolást a közös képviselõ állítja ki.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ugyanezt én is végigültem nálunk.
Darálták a sz@rt egy óráig, majd felteték a kérdés ki az aki egyáltalán benne lenne, az 50 lakásból, akik megjelentek a 90 bõl, 4-en raktuk fel a kezünket
ehhh.....

Mondjuk most is itt ülök a 24 fokban nem panaszkodom...:)
86ban épült Panel 30-40 centi a falvastagság, és mûanyag nyílászárók vannak gyárilag, radiátorokat meg lecseréltük a felújításkor, és házközponti fûtés van, így az ára sem olyan vészes szerintem.

Nálunk azért jóval több az arány, de egy bizonyos százaléknak (65-70%) meg kéne lenni, mert ha a többi nem fizeti a részletet, akkor csõdbe viszik a házat. Persze, ha be lehetne szedni az eddigi közös költség tartozásokat, sokkal rózsásabb lenne a helyzet. Kéne valami törvény, ami nagyobb teret enged a társasházaknak, mert az azért mégsem járja, hogy van olyan, aki több mint 1M-val tartozik. Na az ilyenek biztos nem fizetnék a felújítást sem. Hiába terhelik rá, attól még nem lesz pénz.
Én kib@sznám õket a francba, felszólítás után kényszerértékesítés piaci áron (hogy vele se legyen kib@szva), levonni a tartozásokat (az ilyeneknek általában sok közüzemi sara is van) oszt a maradékkal mehet a picsába. Az APEH sokkal kevesebbért árvereztet.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Blog on. Nincsen már dohogó.
Szétver az ideg! Úgy néz ki a társasház felújításból nem lesz semmi a szarházi, idióta és a végtelenségig ostoba vénasszonyok miatt, akik mindenféle légbõl kapott rémhír miatt végiglobbizták a házat és megfûztek sok hülyét, hogy ez nekik nem lesz jó! Csak 63% állami és önkormányzati támogatást dobunk ki az ablakon, ami a ház esetében 200M Ft. Reménykedtem, de megint bebizonyosodott, hogy a magyar egy reménytelenül ostoba nép, aki csak sírni szeret (és a Blikkbõl tájékozódik) de hogy tegyen is valamit a saját érdekében az nem megy. Mind várja a sült galambot és sír mint a fürdõs kurva, hogy jaj de sok a távfûtés. Ha pedig van egy lehetõség, hogy csak az 1/3-adát kell kifizetni, azt leszavazza, mert biztos át akarják verni, az sem érdekes, hogy a lakása értéke 1,5-3 millióval megnõne és még piacképes is lenne. Ja, és szinte kamatmentes hitelbõl (lakáselõtakarékossági számla) meg lehetne oldani a dolgot 61 hónap futamidõvel. Többet spórolna a fûtéssel, mint a törlesztõ.
Ha valamelyik panaszkodni mer a liftben, az ott helybõl lefejelem.
Bocsi, blog off.

Ugyanezt én is végigültem nálunk.
Darálták a sz@rt egy óráig, majd felteték a kérdés ki az aki egyáltalán benne lenne, az 50 lakásból, akik megjelentek a 90 bõl, 4-en raktuk fel a kezünket
ehhh.....

Mondjuk most is itt ülök a 24 fokban nem panaszkodom...:)
86ban épült Panel 30-40 centi a falvastagság, és mûanyag nyílászárók vannak gyárilag, radiátorokat meg lecseréltük a felújításkor, és házközponti fûtés van, így az ára sem olyan vészes szerintem.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nem mondod Tig h a VII kerbe laksz a damjanichon? hangyányival odébb van az albim a Marek józsefen.. :D
megvan még a thomson nycsöved??