Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nem volt mivel méretre vágni... sima kombinátfogó nem viszi a félcentis pálcát.
Köszi Shaun! Jól esik hallani, hogy gyári kinézete van :D

lor, Spyral sárvédõ Basic 28" 36mm Cobra, fekete 3500ft
+700ft voltak a cateye bilincsek
Zöldpont II. gyõri út

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nem direkt ilyen a pálcája? Ha nem lenne hajlítva >33" kerékre passzolna vagy nem?

Azt méretre illik vágni :D

MaTT: MAjd összeszedem azt is a hátad mögül :D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem direkt ilyen a pálcája? Ha nem lenne hajlítva >33" kerékre passzolna vagy nem?
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

enyém is az. csinálok képet ha kész van...

edit:
na most tán jó...de tuti holnap alleycat közben fog leszakadni :D
http://img81.imagesh...i/pict4240.jpg/
http://img136.images...i/pict4241.jpg/
cateye rögzítõ bilincsek vannak hátul is meg elõl is. hátul sima ilyen kis kör alakú, elõl meg állíthatós flexibilis. a villánál meg kivágtam a sárvédõbõl egy darabot, hogy beférjen...

Miért nem vágtad méretre a pálcákat?
Így hajlítgatva szvsz nagyon kókány, pláne egy Colnago-n.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ooo tibor hat elso feleves anyag a szerszam elezes.
bezzeg az esztergalyos nem csinalja meg. azt mondja nem tudja. :-)

beszeltuk mar a kozvetlen fonokommel /muszki igazgato/, hogy inkabb esztergalyoskent dolgoznank.
6-kor kezd, 8-ig valahogy elkolbaszol epp kezd hatni a szesz
8 reggeli
8.20-tol nemi melo de csak ovatosan
13.30 korul gep leall es varja a 14.00-t amikor repulo rajttal rohan az oltozobe
14.05-kor atoltozve megfurodve going haza.

matt: milyen sarvedo? honnan? mennyiert?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem eleve bukó, nem fér be a fék meg a gumi közé....
van egy szett sks pálcásom, igy nem tudom használni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
enyém is az. csinálok képet ha kész van...

edit:
na most tán jó...de tuti holnap alleycat közben fog leszakadni :D
http://img81.imagesh...i/pict4240.jpg/
http://img136.images...i/pict4241.jpg/
cateye rögzítõ bilincsek vannak hátul is meg elõl is. hátul sima ilyen kis kör alakú, elõl meg állíthatós flexibilis. a villánál meg kivágtam a sárvédõbõl egy darabot, hogy beférjen...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
enyémre nem lehet, buzeráns karbonvilla....

fuck me, i'm famous!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
tegnap háromszor kellett alsógatyám cserélnem és nem, nem azér' mer beszartam .p
full elázok. meg a cipõm is csurom víz folyton :/
valami kellett...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
colnago-ra? igazi hülye vagy :D

fuck me, i'm famous!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
sárvédõt szerelni szpás. már több órája csinálom, elvágtam a kezem, és még mindig nem jó. szem nélküli váz sux, szem nélküli villa sux, aero villa sux.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

szép is azt a csigafúrot 118 fokra köszörülni :)
meg mikor szikrázik a kövön a gyorsacél....

Phúúú, ne is mond.:)
Kiskoromban, amikor még mûszerész voltam, 2-15 mm-ig bármilyen fúrót bármilyen anyaghoz (mert ugye az acél, réz és alamájnium is más szöget és élt kívánt) pillanatok alatt meg tudtam köszörülni, szemre és tökéletesen.
Nemrég átmentem lakatos haverhoz, hogy varázsoljon a tragacsom leszakadt kipufogó fülével valamit. Éppen fúrt, de rossz volt nézni, kivettem a fúrót hogy majd megköszörülöm. Hát nem elfelejtettem, legalább 3-4 percet kínlódtam, mire jó lett.:) Mármint a havernak, aki nem gyõzött hálálkodni hogy milyen fasza lett. Cserébe amíg a kocsim alatt fetrengett, megcsináltatta velem az összes fúrót a mûhelyben.:P
Persze, ha a régi mesterem meglátta volna, biztos kivágta volna az ablakon, hogy ez nincs megköszörülve. Bár az utolsóknál már elégedett voltam.
Nagyon el lehet felejteni, ha 20 évig nem csinálja az ember. Kimegy a kezébõl a szög és a mozdulat.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
persze, világos, mindenképp kell anyag/gyártásismeret stb...
meg rutin

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

a levélben vázolt helyzet brutál, pecerók
öreg "szerszámos" barátom véleménye szerint:
"Aki a saját munkáját nem tudja megszervezni, végezze el maga..."
A jó esztergályosok benne vannak a vörös könyvben, rögtön az autószerelõk /nem fõdarab-alkatrészcserélõk/, asztalosok /nem leszabott bútorlapösszeállítók/ után, az "E" betûnél
s most nem a cnc vezérelt darabgyártó, kontúríró munkára gondolok
mer az sztem neked is menne
egy lapkát én is kicserélek, csak imbusz kérdése, de egy kés köszörülésbe lezseren belerohadnék, multkor a fúróhegy keresztél is soká tartott már

Gabi, azért jó cnc-s is abból lesz aki tudja az alapokat rendesen...sztem (arra gondolok aki maga pötyögi be a gépnek a cuccot, nem csak áll mellette és anyaggal eteti meg lapkát cserél a szerszámon).

szép is azt a csigafúrot 118 fokra köszörülni :)
meg mikor szikrázik a kövön a gyorsacél....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
a levélben vázolt helyzet brutál, pecerók
öreg "szerszámos" barátom véleménye szerint:
"Aki a saját munkáját nem tudja megszervezni, végezze el maga..."
A jó esztergályosok benne vannak a vörös könyvben, rögtön az autószerelõk /nem fõdarab-alkatrészcserélõk/, asztalosok /nem leszabott bútorlapösszeállítók/ után, az "E" betûnél
s most nem a cnc vezérelt darabgyártó, kontúríró munkára gondolok
mer az sztem neked is menne
egy lapkát én is kicserélek, csak imbusz kérdése, de egy kés köszörülésbe lezseren belerohadnék, multkor a fúróhegy keresztél is soká tartott már

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

kifejtenéd kicsit? msnen, priviben vagy akár itt..

Hát figy, a legegyszerûbb, ha bemásolom a kisasszony legelsõ levelét a témában;

Én Bécsben vagyok, ha bárkit érdekel, ahol nagyon muris egyetemre járni, ugyanis 15.000 hallgató tüntet az egyetmi körülmények ellen. Vagyis nem lehet közlekedni a városban amikor éppen felvonulnak, és a fele tantermet nem lehet használni, mert 14 napja csöveznek bennük a tiltakozó hallgatók :)
Bár a követeléseik enyhén szólva néha utópisztikusak (pl. egy "teljesítési nyomás" nélküli társadalom, és hasonló gyönyörûségek, meg kiszállni a Bologna-rendszerbõl, ugyanakkor mindenkinek lehessen tandíjmentesen egyetemre járni, felvételi vizsga nélkül!, de ne legyen túl sok hallgató a termekben, merthogy most 1000 hallgató jut egy tanárra...), viszont részben tényleg elképesztõ, hogy mi van itt. A jogi kar még istenes, bár ott is egy csomó elõadást a földön kell végigülni, mert egyszerûen nincs hely. Más karokon ha 2 órával (!!!) elõbb odaérsz az elõadásra, akkor már annyira tele van az elõadó, hogy a folyosón kell nyújtózkodnod, és remélned, hogy elér a füledig a tanár hangja. A legszebb sztorit egy csajtól hallottam,aki kórházban volt egy vizsgaidõponton, és bár hozott szines-szagos igazolást, és azt el is fogadta az egyetem, de a legközelebbi vizsgaidõpont 2011 novemberére van meghirdetve :)
Szóval bár tudom, hogy gáz az ELTE, kezdem értékelni (vénségemre, ötödévesként), merthogy van annál rosszabb is.

Mondjuk ez Bécs, ahol én vagyok (Salzburg), ott kicsit más a helyzet. Itt ez nem ENNYIRE nagy probléma , de az ottani numerus clausus miatt sokan jönnek ide Németországból tanulni. Plusz franciák. Plusz olaszok. (Tirolból, ugye...) Cserébe itt elképesztõen drága az élet, megfejelve azzal, hogy hiába modernebbek a kolik (van konditermünk, szaunánk, zeneszobánk, rakás TV Nintendo Wiivel, csocsónk teljesen ingyen, fullos konyha minden létezõ berendezéssel, amit el tudsz képzelni) de egy rakás pénzt kell érte csengetni. Legolcsóbb ágy 200euró/hó. Összehasonlíthatatlan az otthoni kolidíjakkal. Meg amiért még nem ajánlanám Salzburgot, az a dialektus. Sokszor még a németek is fogják a fejüket, mert nem értik, hogy mit mondanak a népek. Túl sok idõ, amíg ebbe belejössz, és sztem teljesen felesleges.

@noch was;
millió okból lehet fikázni az otthoni felsõoktatást, de sztem a minõsége elég jó. Itt nagyon laza a suli, és ahogy másoktól hallom, egész Európára igaz ez általában véve. Nem csak, mert külföldiek vagyunk, és eleve nem szivatnak minket, de a helyi diákok is kedvükre válogatják össze a tárgyaikat, nem stresszelnek a vizsgák miatt, mert komolytalanul könnyûek. Valami elképesztõ átjárhatóság van a szakok között. Ha egy biológus harmadévben elhatározza, h inkább orvos akar lenni, akkor egyszerûen következõ félévtõl már azokat a tárgyakat veszi fel, és találomra a korábbi tárgyak nagy részét beszámítják neki. Otthon egész egyszerûen többet követelnek meg, és ez nagyszerû a képzés minõsége szempontjából, plusz rostaként is mûködik, fõleg a nem "büfészakok" esetében.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Jorci,Pán már inkább az én kaliberem :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Elfogadják. De ha még idõben fel is vesznek, akkor sem biztos, hogy jól jársz; egy ismerõsöm Bécsben tanul, azt mondta, tarthatatlanok a viszonyok.

kifejtenéd kicsit? msnen, priviben vagy akár itt..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nem csak munkavállaló szintjén megy ám ez a "zsirosbödönbõl" lopás

van egy két vidéki bicajbolt tulajdonos, aki kijelentette, ha nem tudja a nagykerekben összelopni a benzinre valót, nem jön fel...

azé' ez má' dujva tesvírem....

fuck me, i'm famous!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Nálam néha van ilyen:)

nalam egyfolytaban. nem szeretem megszaggatni magam, es nem is vagyok rakenyszeritve. az elozo melomban jobban elfaradtam, korabban keltem, kesob ertem haza, es kb 15%-kal kevesebbet hoztam haza. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F