Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

Úszónéni

Úszónéni

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Akkor nekem egy olyan kérdésem volna azokhoz, akik otthon vannak az ilyenekben, hogy mennyibe fáj körülbelül egy olyan cipõ ami alkalmas 30-40-több kilométeres teljesítménytúrák abszolválására?

Akkor nekem egy olyan kérdésem volna azokhoz, akik otthon vannak az ilyenekben, hogy mennyibe fáj körülbelül egy olyan cipõ ami alkalmas 30-40-több kilométeres teljesítménytúrák abszolválására?

Szasz én vagyok a Lorhoz tartozó Klára nevû alkatrész!

Könnyû túrákhoz, erdei talajra,Magyarországi terepviszonyokhoz, és teljesítménytúrákhoz, " A" vagy "B" kategóriás baki kell. Ami ennél magasabb kategória "C" "D" az magashegyi és gleccser túrákhoz való, ahol kell a hágóvas is.
Fontos, hogy rugalmas flexibilis legyen a talprész, a felsõ rész javasolt, hogy egy darab bõrbõl legyen varrva, ( könnyebb tisztíthatóság), a fényes bõrt lehet késõbb waxolni, a nubukot és egyéb bõrt pedig sprayvel kezelni (idõvel minden bakit kell). Ha van benne cordura betét, azaz szintetikus rész, azáltal igaz jobban szellõzik a cucc, csak nagyon rossz takarítani, csak sprayvel impregnálható. Nekem van egy egybebõr Meindl bakim, és egy szintetikus anyag vs. nubuk párosítású. Mindkettõ bevált, nem tört fel, nem ázik be, bírja.
Nem kell feltétlen a drága, de igaz ami igaz tovább lesz bakancs, komfortosabb viselni. Bringába is van ocó meg drága, nem véletlen.
Amit tudok ajánlani, (de kb. 25.000-40.000.-ft van a neked kellõ kategória)
Meindl ::: MEINDL ::: Shoes for Actives :::
Boreal BOREAL
Hanwag HANWAG - OUTDOOR FOOTWEAR SINCE 1921 index
Ár érték arányban reális olcsóbb: (15.000-25.000-ft)
Olang Olang

Valamint a [Fõoldal] - Nomád Sport Outdoor Webáruház oldalon kéne nézelõdni.
Meindl nekem nagyon bevált.
Neked jó lenne pl. Jersey pro a texes
esetleg a Borneo (ez már keményebb, de a talpszerkezet szivacsos jellegû)
Olyat érdemes venni amin elõl van gumis rész, még jobb ha körbe. Általában a "B" kategóriásokra feltehetõ a hágóvas is, ez nem hátrány.
Teljesítmény túrán sajnos sajogni fog a lábad mindenbe, de ez a terhelés miatt van és nem biztos hogy a bakancs hibája. Semmiképp nem ajánlatos elkapkodni a vásárlást, sokszor felvenni, ilyen olyan zoknival, menni benne, lejtõre állni stb.
És a mi nagyon fontos, minimum fél, de akár egy-másfél számmal is lehet nagyobb a lábadnál. Elõl legyen hely, ne érezd a baki orrát az ujjaiddal, kikötött állapotban férjen be hátra minimum egy ujjad, bekötve ne csúszkáljon oldalra, és elõre se. Érezd hogy tart, de nem szorítson, a nyelv állása sokat tud rontani a komforton. Bármi kérdés van szólj bátran.
Üdv

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Én 30k ért vettem egy Merell bakancsot 3 éve. Két télen át tudtam hordani, mert az oldalán szétjött a varrás...
"Ride today, heal tomorrow"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem is vagyok perverz....:(

Úszónéni

Úszónéni

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Nem a kukijára gondoltam akkor épp. Hanem a testére :D Hogy az férne bele. Maggikám perverz vagy.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pedigemlékszem...ott vótam

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

http://www.milyennapvanma.hu/

Lór: felni beadva.....Kálárád azt mondta, hogy a kocsira lehet nem lesz jó, de a kukid tuti belefér...

hazudsz kislany!
en ferek bele nem pocsom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem egy AKU Taiga van 10 éves a sarkát javitattam tavaly és a felsõ széle lassan kezd kopni amúgy tökéletes.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

cipõben és bakancsban is a Merrel jött be

Nekem szétment egy Merell cipõ 1 év alatt. Igaz, Decathlon version volt 9.990-ért.

Olang Cortina-m is volt (ez most 15-18 körül van), annak hamar elkopott a talpa és széjjelment az Olantex bélés is. Amúgy iszonyat kényelmes volt, szerettem.

Aztán volt még Trezeta (GoreTex), na azt imádtam...

Most meg valami GoreTex Adidas van, de vacakul van felragasztva a talpa, és Tex ide vagy oda, beázik. A kezdetektõl.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
Andris
sas leszállt. továbbiakat még intézem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
cipõben és bakancsban is a Merrel jött be
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Bakancs téma:
nekem egy Asolo Fugitive bakim van, 6éve. Nem volt olcsó, de sose volt még ilyen jó bakancsom.
Jó pár kilométer benne van már, 50-60 Km-es leghosszabb túrákkal, hóban, esõben, sárban,... Idén kezdtem el észre venni, hogy kezd kopni a talpa, de még így is csak a vizes simára kopott köveken csúszik picit.
A zokni is fontos dolog, én is a már elõttem említett vastag pamut típust preferálom, saroknál lábfejnél szûkítve.

A cipõ kérdés az, ahol szerintem nem éri meg spórolni. A lábad visz el a célig és nagyon szar 2óra túrázás után azon szenvedni, hogy mennyire fáj már a lábad, pedig még sehol sem vagytok (tapasztalat) :)

Nekem is Asolo van, de a talpa már másodszor válik el az orrától, lehet, hogy a hágóvasat nem szereti (pedig kellene neki), nem tudom. Csúszni viszont nem csúszik, jól tartja a lábat. Zokni abszolút kruciális kérdés, ugyanolyan fontos mint a jó bakancs. A némileg hype-olt Icebreaker nekem csalódás volt, szaga valóban diszkrétebb volt, mint a más márkájú társainak, de melegnek egyáltalán nem éreztem, persze lehet arról a k.rva hideg idõjárás is tehetett. :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://www.milyennapvanma.hu/

Lór: felni beadva.....Kálárád azt mondta, hogy a kocsira lehet nem lesz jó, de a kukid tuti belefér...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
talan lattak mar ilyen telot germany-a neven

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ez is magellan (3 magellanom volt ), csak scutum. A londoniak biztos a csodájára járnak. :)

azt nem tudom, h a csodájára járnak-e, vagyis a benne levõ hungary:a villát megnézik sokan, de az tuti, hogy magát a bringát nagyon szereti a gazdája :)

le lett vágva a kormány keskenyre, hogy városban jobban elférjen, meg kapott slick gumikat
http://sphotos.ak.fb...3_2692443_n.jpg

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

le kellet formatálni a Win 7 et a laptopon....

elment kb, 3 gb. szabis kép a gyerekekröl, + kb. 3gb. bringás kép+vid.. Feleségem radikáli megoldásokon gondolokodik, pl. Ö veszi majd át az adat kezelést, + elküldött egy meleg éghajlatra.

Mivel fekete képernyö maradt a végére, igy újra insztaláltam a win7et, gondolom visszahozhatatlan a sok kép...

Elsõnek csinálj az egész meghajtóról egy pontos másolatot mondjuk DriveImage XML-lel. Aztán a másolatra rá lehet ereszteni mondjuk egy RescuePro Deluxe-ot. Sok idõ lesz, de a képek nagyja valszeg megmenekül.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Bakancs téma:
nekem egy Asolo Fugitive bakim van, 6éve. Nem volt olcsó, de sose volt még ilyen jó bakancsom.
Jó pár kilométer benne van már, 50-60 Km-es leghosszabb túrákkal, hóban, esõben, sárban,... Idén kezdtem el észre venni, hogy kezd kopni a talpa, de még így is csak a vizes simára kopott köveken csúszik picit.
A zokni is fontos dolog, én is a már elõttem említett vastag pamut típust preferálom, saroknál lábfejnél szûkítve.

A cipõ kérdés az, ahol szerintem nem éri meg spórolni. A lábad visz el a célig és nagyon szar 2óra túrázás után azon szenvedni, hogy mennyire fáj már a lábad, pedig még sehol sem vagytok (tapasztalat) :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Kicsit visszatérve a túracipõ/bakancsra. Nekem 1pár bakancs és 2pár túra cipõm van évek óta.
Az Olangtex bakancsot: vizes, köves, nehéz terepre használom 20 km ig.
A Columbia cipõm: Város, rövid túra, vizes helyre is mert bõr szinte mindenhol.
A Salomon cipõm: Bárhova fel merem venni csak ne legyen nagyon vizes. A legnagyobb táv 50 km volt egyhuzamban és a fent leírt dolgok nem jelentkeztek. ( itt hozzá tenném hogy régebben rendszeresen túráztam)
Amit lényegesnek tartok õsztõl tavaszig az a túrazokni. Nekem csak vastag pamut hosszú szárú zoknim van ami majdnem térdig ér. Van egy ami rövidebb de annak a lábfejnél van egy enyhén összébb húzott része hogy ne csúszkáljon. Elvezeti a nedvességet és kényelmes a vastagsága miatt. Nyáron is túrazokni csak a vékony fajtából és az is pamutból. Tapasztalatom hogy abban nem izzad annyira mint a bármilyen mûszálból készült ûber zokniban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tanácsot szertnék kérni, hogy milyen irányba induljak egy bringa eladásra való felkészítésében. Egy GT Avalanche 2.0-ról van szó, amit már évek óta egyáltalán nem használok. 2003-ban vettem és nem igazán fejlesztettem: a villát (nagyon alap RS) lecseréltem egy Manitou Black Elite-re, illetve a gt emblémás kormányt/kormányszárat OS Truvativ-ra. A gond az, hogy a villa életem elsõ külföldi rendelése volt, és jó nagyot szívtam vele, mert nem tudtam a vámról, de a nagyobb gond az, hogy hibás. Az elsõ szétszedésnél a rugóút állító szerkezet tönkrement, mert valahogy össze volt gyógyulva a zárókupakkal. Azóta csak a 120 mm állásban mûködik, más baja nincs. Egyszer estem vele, az egyik váltókar kijelzõje letört, de rendesen mûködik. Ezen kívül gondolom a legnagyobb vevõ riasztó tuljdonság a négyszögtengelyes Truvativ hajtómû. Szóval a kérdésem az, hogy költsek-e a fent leírtak javítására/fejlesztésére vagy sem, illetve jobban járnék-e, ha darabokban adom el.

szerintem bontva több jöhet ki belõle

bár biztos lesz pár apróság ami még egy év múlva is meglesz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mi volt a marketing lényege?

Csak a puszta tényeket írtam le, talán egy-két mondat volt benne, ami ösztönözte a vásárlást. Egyébként csak egy részletes leírás volt a bringáról.

ne bízd el magad! :D
szerintem csak egy hobbista vette meg, aki lusta volt maga írni hirdetést :)
melyik bringa, mert a magellanod az épp most londonban teljesít szolgálatot?

Nem bízom. :) Tényleg a hobbista vette meg, aki akkor még azt sem tudta hogy mit vesz meg és azt sem hogy milyen jó áron.
Ez is magellan (3 magellanom volt ), csak scutum. A londoniak biztos a csodájára járnak. :)

A sebesség mindent megold.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha csak kipróbálni szeretnéd, akkor a vásárláson még fölösleges gondolkodni is...

Pályákat (BP környékén) egész nagy számban találsz a neten pl. Extrem Paintball Budapest Paintball.hu Paintball, quad, lézerharc - Soviet Paintball Ezek nagy részén játszottam már és teljese jók. Igazából mindíg a társaság dönti el, hogy milyen a játék :)

Vásárlást inkább ebay-en ajánlom, mi is kintrõl vettük a fegyvereket, jóval olcsóbban, mint itthon lehetett volna.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu