Akkor nekem egy olyan kérdésem volna azokhoz, akik otthon vannak az ilyenekben, hogy mennyibe fáj körülbelül egy olyan cipõ ami alkalmas 30-40-több kilométeres teljesítménytúrák abszolválására?
Akkor nekem egy olyan kérdésem volna azokhoz, akik otthon vannak az ilyenekben, hogy mennyibe fáj körülbelül egy olyan cipõ ami alkalmas 30-40-több kilométeres teljesítménytúrák abszolválására?
Szasz én vagyok a Lorhoz tartozó Klára nevû alkatrész!
Könnyû túrákhoz, erdei talajra,Magyarországi terepviszonyokhoz, és teljesítménytúrákhoz, " A" vagy "B" kategóriás baki kell. Ami ennél magasabb kategória "C" "D" az magashegyi és gleccser túrákhoz való, ahol kell a hágóvas is.
Fontos, hogy rugalmas flexibilis legyen a talprész, a felsõ rész javasolt, hogy egy darab bõrbõl legyen varrva, ( könnyebb tisztíthatóság), a fényes bõrt lehet késõbb waxolni, a nubukot és egyéb bõrt pedig sprayvel kezelni (idõvel minden bakit kell). Ha van benne cordura betét, azaz szintetikus rész, azáltal igaz jobban szellõzik a cucc, csak nagyon rossz takarítani, csak sprayvel impregnálható. Nekem van egy egybebõr Meindl bakim, és egy szintetikus anyag vs. nubuk párosítású. Mindkettõ bevált, nem tört fel, nem ázik be, bírja.
Nem kell feltétlen a drága, de igaz ami igaz tovább lesz bakancs, komfortosabb viselni. Bringába is van ocó meg drága, nem véletlen.
Amit tudok ajánlani, (de kb. 25.000-40.000.-ft van a neked kellõ kategória)
Meindl ::: MEINDL ::: Shoes for Actives :::
Boreal BOREAL
Hanwag HANWAG - OUTDOOR FOOTWEAR SINCE 1921 index
Ár érték arányban reális olcsóbb: (15.000-25.000-ft)
Olang Olang
Valamint a [Fõoldal] - Nomád Sport Outdoor Webáruház oldalon kéne nézelõdni.
Meindl nekem nagyon bevált.
Neked jó lenne pl. Jersey pro a texes
esetleg a Borneo (ez már keményebb, de a talpszerkezet szivacsos jellegû)
Olyat érdemes venni amin elõl van gumis rész, még jobb ha körbe. Általában a "B" kategóriásokra feltehetõ a hágóvas is, ez nem hátrány.
Teljesítmény túrán sajnos sajogni fog a lábad mindenbe, de ez a terhelés miatt van és nem biztos hogy a bakancs hibája. Semmiképp nem ajánlatos elkapkodni a vásárlást, sokszor felvenni, ilyen olyan zoknival, menni benne, lejtõre állni stb.
És a mi nagyon fontos, minimum fél, de akár egy-másfél számmal is lehet nagyobb a lábadnál. Elõl legyen hely, ne érezd a baki orrát az ujjaiddal, kikötött állapotban férjen be hátra minimum egy ujjad, bekötve ne csúszkáljon oldalra, és elõre se. Érezd hogy tart, de nem szorítson, a nyelv állása sokat tud rontani a komforton. Bármi kérdés van szólj bátran.
Üdv