Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37912 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Kispál 20 videó-projekthez privát kérnék címeket

az enyém még megvan?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Kispál 20 videó-projekthez privát kérnék címeket

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sztem a Macska-jajra gondolt, ami viszont kb. így van;

Áj tink disz iz bigining óf bjútiful frendsip :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

there is begin a very beautiful friendship:)

Most nemazért, de ha ilyen idézetekkel akarsz dobálózni, akkor legalább pontosan!
Idézet a Casablanca-ból:
Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship.

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
there is begin a very beautiful friendship:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Én leginkább angol nyelvû számítógépek könyvekbõl tanultam angolul. Nem az angol miatt, csak nem volt az adott infó hozzáférhetõ más nyelven - ahogy sokszor ma sem. Viszont ennek következménye egyrészt az, hogy egy csomó szónak még ma is csak nagyon ködös elképzelésem van a kiejtésérõl (pl manual), illetve az, hogy idõnként meglepõdöm, hogy az adott kifejezést a nem-IT világban is használják, valami egészen másra, mit amit gondoltam.

Valamint, mivel ezeket az írásokat általában nem angolok készítik nem angoloknak, a nyelvi finomság is szinte teljesen hiányzik belõlük. Még tán az amerikanizmus/anglicizmus is elmosódik. Gondolok itt a lift/elevator, vagy aluminium/aluminum jellegû dolgokra.

Szüleim mesélték, hogy anno jártak valami idegennyelvû klubba (ott ismerkedtek meg a 70-es évek elején). Ott aztán angolul beszélt boldog-boldogtalan. Talán ma is van ilyen.

--Trifo

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Angolhoz: angol nyelvû újságok, könyvek NEKEM sokat segítettek, de kell hallani is szóval kell, hozzá csaj is vagy társaság stb.
Sei, soku Si.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Angolból - ha csak a papír kell -, akkor Pitman vizsga. Diplomához nekem anno jó volt az. Tanulni meg könyvek, filmek, netán egy angol csaj. Csak a már meglévõ ne tudjon róla :)

--Trifo

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Úgy értettem a papír mellé jönne jól a vokábljuöri. :) Hogy is szokta mondani a nagyobbik Varga? Lux flexi? :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha a szókincseddel nem vagy megelégedve, akkor ne költs sokat sztem (iskolára). Barátnõm is mindig suliba menne angolért, de sztem ez középszinttõl ponty jól fejleszthetõ kis olvasással, filmnézéssel, stb. Yunó, liv dö lengvidzs. Szerválsz egy Mobimouse-t és irány a Ridemonkey, hogy lehagyd Robot fánkiságban, vagy a netes könyvtárak, stb. Lehetõség annyi, mint a nyû :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem ártana némi szókincs-bövítés sem, mivel a napi szinten használt szakmai angolon kívüli témákban néha gondban vagyok, hogy hogyisvoltez? :) Nézegetem a nyelviskolákat, de annyi, van, mint a pelyva (miért pont pelyva? :)) majd szemezgetek, hacsak nem jön vmi pozitív fídbekes ajánlás.

Francia az ja, de az speciel ráér, szánok rá szívesen 1-2 évet.

Ha az angolnál a papper a lényeg, akkor azt ajánlom, keress egy olyan sulit, ahol kapcsolva van a tanfolyás a vizsgához. Ezek ált. azzal hirdetik magukat, h a náluk tanulók ~95%-a sikerrel veszi a vizsgát; köszönhetõen annak, h az egész tanfolyam az elõforduló kérdések/tipusfeladatok sulykolásával telik, a vizsgán meg, amennyire lehetséges, elõnyt élvez a mi kutyánk kölyke.

Francia nulláról középre meg elég nagy ugrás, sztem ez már sokkal inkább múlik a tanulón, mint a sulin. De francia a Franciaintézetbõl, nem? Budán.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

csak úgy, csámcsogni;
http://antsz.hu/okk/...aplalkozas.html

csak úgy beleolvastam, nekem ott vesztette el a hitelét, amikor megtaláltam azt a részt, hogy a Coca Cola 4 nap alatt feloldja a vasszöget... ;)
az ÁNTSZ domain alatt mit keresnek az ilyen baromságok?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát BBerkinek nagy riszpekt, fixivel 42-16ban hogy tolta.. Majdnem végig 28-30 körül jöttünk...

Igaz Zeg-Keszthely 35-ös átlag, Keszthely-Fûzfõ meg szerintem 37 feletti átlag volt, eléggé toltuk neki, még jó hogy utána BBerki visszafogta Andrist meg Matulát, én túrázni mentem :D

Keszthelyrõl egyedül visszafelé nem volt vicces dombozni még 250 kilcsi után...

És akkor a számok: 10:00 (pont :D) 289,8 km 28,9 km/h átlag

(Egyszer kikapcsolta a banán az órát, nem tudom mennyi idõre de sok nem lehet...)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha az angolnál a papper a lényeg, akkor azt ajánlom, keress egy olyan sulit, ahol kapcsolva van a tanfolyás a vizsgához. Ezek ált. azzal hirdetik magukat, h a náluk tanulók ~95%-a sikerrel veszi a vizsgát; köszönhetõen annak, h az egész tanfolyam az elõforduló kérdések/tipusfeladatok sulykolásával telik, a vizsgán meg, amennyire lehetséges, elõnyt élvez a mi kutyánk kölyke.

Francia nulláról középre meg elég nagy ugrás, sztem ez már sokkal inkább múlik a tanulón, mint a sulin. De francia a Franciaintézetbõl, nem? Budán.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nyelviskolában is oktat.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Õ nem pedo német tanár egy lánykoleszben? :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nyelviskolából van ajánlott, és kevésbé ajánlott? Melyek ezek? Pesten. Már persze, ha vki rendelkezik ien infókkal. Angol kellene egy pár hét, középfokról egy középfokú nyelvvizsgáig, meg francia nulláról. Dánke!

Ádámot nem kérdezted (KG)? Õ mégis csak bennfentes.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nyelviskolából van ajánlott, és kevésbé ajánlott? Melyek ezek? Pesten. Már persze, ha vki rendelkezik ien infókkal. Angol kellene egy pár hét, középfokról egy középfokú nyelvvizsgáig, meg francia nulláról. Dánke!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Bberki hogy birta az iramot? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hazaértem énis :)

Én meg fehérjeturmixot eszek/iszok :D

Számokat majd holnap, most már nincs hozzá sok kedvem...

Azért jó volt, valljuk be :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala