
Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
#32301
Posted 2008. October 08. - 17:16


Would you, Quintus? Would I?
#32302
Posted 2008. October 08. - 17:07

inkább mond hogy 7végén gép elõtt leszel!
Lor-t megbiztam, hogy licitáljon bizonyos értékig de Õ 7végén elhuz
hm?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
#32303
Posted 2008. October 08. - 16:47

Would you, Quintus? Would I?
#32304
Posted 2008. October 08. - 16:42


sajtszeletelõ
Olyan vitrinfixim lesz beszartok
Ugye ROB????????!!!!!!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
#32305
Posted 2008. October 08. - 16:37


Fel fog menni az ára, de szép cucc...
Csak valamelyik testrészed ne menjen a "küllõk" köré amikor pöjög

#32306
Posted 2008. October 08. - 16:34

Ez amolyan nehezen definiálható dolog.Már régebben is fúrta az oldalamat, hogy mit jelent a "szép savak" kifejezés.
Ha már túl vagy 2-3000 bor kóstolásán, tudni fogod.
Ha egy bor túl savas, az nem jó, mert elnyomja az illatokat, aromákat.
Ez érvényes a túl alkoholos borra is, mindegyiknek megvan az optimális alkohol foka, de ahhoz jó cukorfokkal kell szüreltelni és figyelni kell az erjedésnél.
Ha nincsenek savai (túl lágy), hamar szétesik, abszolút nem tartható sokáig.
A vákuumos dugozás meg nem helyettesíthetõ hagyományossal. Vannak olyan technikai találmányok, amik bizony nagyban hozzájárulnak egy bor élettartamához...

Ééééééééés beadtuk!!!!!
Kis korom óta szerettem volna a Szársomlyó nagyon sziklás talaján csapatni egyet, és ma egy kb 10 éves álom valósult meg.
Mondjuk necces volt, mert még gyalog sem lehet nagyon fölmenni rá, de esküszöm, hogy nem károsítottuk a természetet, mert gyakorlatilag csak sziklákon mentünk.
És olyan 30m/lábletétel volt az átlag, de megérte!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
#32307
Posted 2008. October 08. - 16:25

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
#32308
Posted 2008. October 08. - 15:14



"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
#32309
Posted 2008. October 08. - 15:12

#32310
Posted 2008. October 08. - 14:58

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
#32311
Posted 2008. October 08. - 13:54


#32312
Posted 2008. October 08. - 11:54

Átdugózás otthon tulképp megoldható, mostohaapám hobbijának jóvoltából van otthon kézi dugózókütyü. Persze váákum nélkül.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
#32313
Posted 2008. October 08. - 10:28

Jó évjárat, megfelelõ eljárási folyamatok, vákuumos dugózás, stb...egyáltalán mi kell ahhoz, hogy egy bor túléljen ennyi idõt?
Ha nem jó az évjárat, nem lesznek elég markánsak a savai és akár 4-5-6 év múlva szétesnek.
Egy jónak akár 12-15 évig is szépek maradnak, de hozzá kell tenni, hogy olyan bor, ami 18 évesen éri el a csúcsát, nincs.
Csak arra kell figyelni, hogy ne kapjon levegõt (azaz ne száradjon ki a dugó), mert az reakcióba lép a borral és akkor kuka.
De 18 évesen még lehet finom bort kóstolni, de olyan szinten már a degusztálás egészét kell élvezni (szemmel, orral és szájjal kóstolni), nem csak az ízét.
Az átdugózás meg fakultatív.
Nagy százalékkal javítja a túlélési arányokat...
Ha mi visszatartunk egy tételt, hogy azt idõs korában szeretnénk piacra dobni, akkor nyílván atdugózzuk.
Ha valaki kap/vesz, az eldöntheti, de ált. úgysem foglalkoznak vele, aztán brahiból fölbontják, hogy hátha, és néha bejön.
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
#32314
Posted 2008. October 08. - 10:17

zsir pia
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
#32315
Posted 2008. October 08. - 10:14

a fater 18 éves koromban hozott egy 5 literes metaxa-t görögországból. hogy majd az esküvõmön kibontjuk, de kib....tam vele mert az a cefre még azóta is origináltPl. Johnny Walker...
Én 18. születésnapomra kaptam az akkori csajomtól, lassan ki kellene nyitnom - bár most már kivárom hogy 20 éves legyen...

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
#32316
Posted 2008. October 08. - 09:20

Kölyök: egyáltalán mi kell ahhoz, hogy egy bor túléljen ennyi idõt? Ja, és a múzeális borokat is dugózgatják idõnként, vagy azokat úgyse nyitja ki soha senki, csak nézegetik, meg örülnek, hogy van?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
#32317
vendég_Charon_*
Posted 2008. October 08. - 09:02

#32318
Posted 2008. October 08. - 08:57

Máskor is szívesen fogadok ilyen ötleteket, csak jöjjön össze ugyan így!

Trifo, '05-ös necces lesz, a '07-es esélyesebb.
Csak is valami testes vörös, vagy esetleg aszú...
Ennyi idõ alatt viszont sok baja lehet, fontos az optimális tárolás!!! és ezalatt át is kell dugózni.
Na nem lett fényképezõje senkinek?!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
#32319
Posted 2008. October 08. - 08:56

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
#32320
Posted 2008. October 08. - 08:54

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...