... és ha ezen belül elõreláthatóan nem következik be, akkor írásban a vevõ tudtára kell adni, hogy mennyi a javítás várható idõtartama, és itt is törekedni kell a 30 napon belüli ügyintézésre. Tehát egy gennyesebb kereskedõ 45 napig elhúzhatja a dolgot, de akár tovább is. 2004 elõtt, ha 15 munknapon belül nem tudták megoldani, akkor te választhattál, hogy pénz vissza, vagy levásárlod. Mitõl is szigorúbb ez a rendsze? A nem pontosan meghatározott idõintervallum miatt szophat a vevõ. És ezt pont a nagy boltok tudják megtenni, akik olcsóbbak, és ezért sokan ott vásárolnak. Szerinted kinek fáj jobban egy vevõ elvasztése: az esztergomi barkácsboltnak, vagy az OBI-nak? De állhatna itt egy kis számtechbolt, kontra közkedvelt extreme digitalunk...
Ezt a 30 napot nem tudom, hol találhattad, de nem jogszabályban... Szóval van egy jó hírem (már vásárlói oldalról jó): 15 nap után, ha - ahogy írtad is - jelentõs kényelmetlenséggel jár a javítás, vagy éppen a nemjavítás, jogod van elállni a szerzõdéstõl, ergó visszakérni a teljes vételárat. Semmilyen jogszabályban nem szerepel további lehetõség a javítás elhúzására, és a "levásárlás" is egy olyan kedves dolog, amit sok kereskedõ kitalált, de ettõl még nem lesz sosem kötelezõ. (Más kérdés, hogy normális vevõ azért sokszor megállapodik így, de kötelezni nem lehet arra, hogy belemenjen.)
Ettõl még gyakran megtörténik, hogy ilyesmit kérnek, mivel arra számítanak, hogy perelni úgysem fog senki, azon kívül meg mindent meg lehet úszni, és ez legtöbbször így is van... A vásárlók sem semmik sokszor, tudom kereskedõ ismerõsöktõl, szóval mindkét oldalon van mit fejlõdni.
Az Extreme Digitalról meg tudnék regélni, az elmúlt években hányan panaszkodtak rájuk. Én soha nem vennék ott semmit, mivel a cuccok jó részét maguk hozzák be, ezért az itteni márkaszervizek nem javítják, õk maguk intézik a dolgot, ami nagyon elhúzódik. Ráadásul pl. digi fényképezõkhöz hajlamosak nem adni magyar használati utasítást, ami nélkül nem is lehetne forgalomba hozni. Egyszerû védekezni ellene: nem kell náluk vásárolni.

Azt a sportmelltartót véletlenül én is ismerem, amikor megjelent még évekkel ezelõtt, Szeged összes üzletét bejártam, míg végül egy helyen külön kérésre hoztak nekem. Kúúúúl.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)