Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

nem tom saját tapasztalatokon kívûl, egy idõben dugogattam egy simenses markecinges csajt Õ mondta ha jót akarok magamnak akkor semmit nem veszek amire siemens van írva. meg amikor a fritzek megvették az egyik áramszolgáltatót elkezdték behozni a középfeszültségü siemens berendezéseket. na azokkal is volt szopás nem kevés.

:D Mondjuk én sem ajánlom senkinek, hogy Suzukit vegyen, és mégis milliók használják megelégedve:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

akkor csak a siemenses humanoidokba érdemes dugdosni, más siemens tiltólistán? :)

abból is csak a minõségibe :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
akkor csak a siemenses humanoidokba érdemes dugdosni, más siemens tiltólistán? :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
kénytelen leszek klassszikusokat idézni :

amúgy sem kell ám mindent elhinni amit a filmben mutatnak...csak mondom...

:)

Nálunk a gépek 80%ban az van.A többiben Moeller. Mondjuk maga a Siemens cég nekem nem szimpi. Olyan németesen überalles mindenki, aki náluk dolgozik. Legalábbis nekem eddig ez a tapasztalatom.

nem tom saját tapasztalatokon kívûl, egy idõben dugogattam egy simenses markecinges csajt Õ mondta ha jót akarok magamnak akkor semmit nem veszek amire siemens van írva. meg amikor a fritzek megvették az egyik áramszolgáltatót elkezdték behozni a középfeszültségü siemens berendezéseket. na azokkal is volt szopás nem kevés.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Én ha megiszok egy sört, még el is hiszem ;)
Mondjuk a CSI Miami-ban lévõ nagy, levegõbe kivetítõs, kép dobálós dologhoz már legalább 2 sör kell, hogy ne kételkedjek egy picit... :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

és mindezt szigorúan csak billentyûzetrõl, veszettül gépelve lehet vezérelni :)

aztan amikor az egeret eloveszik, akkor mar 3D-ben is tudjak forgatni es a felulrol hatulrol tukorbol keszult kepbol kibogarasszak a csavo arcat. :D

...ettol fuggetlenul megnezem az osszeset :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

siemens Nálad bevált ? én nem bíznám rá esetelegesen az életem . (bár nálunk spec földelés sincs nemhogy fi relé :) )

Nálunk a gépek 80%ban az van.A többiben Moeller. Mondjuk maga a Siemens cég nekem nem szimpi. Olyan németesen überalles mindenki, aki náluk dolgozik. Legalábbis nekem eddig ez a tapasztalatom.

Muti. :) Egészen biztos, hogy félreértés van a dologban, mivel néhányszor volt már alkalmam beszélgetni vele ilyen témákról, ráadásul a jogszabályok legalábbis ebben a részben elég egyértelmûek.
A fogalommeghatározás pedig egyszerû: mivel a fogyasztó számára okozott jelentõs a kényelmetlenségrõl van szó, ezért ezt nem tudhatja a bolt, csak a fogyasztó. ;)

Egyébként elõrebocsátom, hogy nem kötözködésként írom, inkább ismeretterjesztésként, és vitázni sem haszontalan ezekrõl a dolgokról. :)

Check privi:)

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Az infók egy Kathy Attilával készített interjúmból vannak. Meg tudod jogilag határozni a "jelentõs kényelmetlenség" fogalmát? Valszeg nem. Más a boltnak, és más nekem.

Muti. :) Egészen biztos, hogy félreértés van a dologban, mivel néhányszor volt már alkalmam beszélgetni vele ilyen témákról, ráadásul a jogszabályok legalábbis ebben a részben elég egyértelmûek.
A fogalommeghatározás pedig egyszerû: mivel a fogyasztó számára okozott jelentõs a kényelmetlenségrõl van szó, ezért ezt nem tudhatja a bolt, csak a fogyasztó. ;)

Egyébként elõrebocsátom, hogy nem kötözködésként írom, inkább ismeretterjesztésként, és vitázni sem haszontalan ezekrõl a dolgokról. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Ezt a 30 napot nem tudom, hol találhattad, de nem jogszabályban... Szóval van egy jó hírem (már vásárlói oldalról jó): 15 nap után, ha - ahogy írtad is - jelentõs kényelmetlenséggel jár a javítás, vagy éppen a nemjavítás, jogod van elállni a szerzõdéstõl, ergó visszakérni a teljes vételárat. Semmilyen jogszabályban nem szerepel további lehetõség a javítás elhúzására, és a "levásárlás" is egy olyan kedves dolog, amit sok kereskedõ kitalált, de ettõl még nem lesz sosem kötelezõ. (Más kérdés, hogy normális vevõ azért sokszor megállapodik így, de kötelezni nem lehet arra, hogy belemenjen.)

Az infók egy Kathy Attilával készített interjúmból vannak. Meg tudod jogilag határozni a "jelentõs kényelmetlenség" fogalmát? Valszeg nem. Más a boltnak, és más nekem.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Becsekkolt nálam sala. Megvan, megmarad...no para! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Siemens, Phoenix Contact, Moeller. Holnap megnézem milyen van raktáron. Lakásba kell?

siemens Nálad bevált ? én nem bíznám rá esetelegesen az életem . (bár nálunk spec földelés sincs nemhogy fi relé :) )

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Neki foglalt.

Valaki van itt villanyszerelõ köztünk?
(megbízható FI relé /márkát/ kéne nekem ajánlani)

Siemens, Phoenix Contact, Moeller. Holnap megnézem milyen van raktáron. Lakásba kell?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az Extreme Digitalról meg tudnék regélni, az elmúlt években hányan panaszkodtak rájuk. Én soha nem vennék ott semmit, mivel a cuccok jó részét maguk hozzák be, ezért az itteni márkaszervizek nem javítják, õk maguk intézik a dolgot, ami nagyon elhúzódik. Ráadásul pl. digi fényképezõkhöz hajlamosak nem adni magyar használati utasítást, ami nélkül nem is lehetne forgalomba hozni. Egyszerû védekezni ellene: nem kell náluk vásárolni. ;)
. :D

olyat kell csak venni náluk, ami ilyen cimkés
http://www.edigital....forgalmazas.gif
vagy annyira jó ára van hogy megéri akkor is ha . persze mindennek tudatában

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
szakad már a hó, lehet menni csúszkálni:)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Privátim sikerült 3 szót kicsikarnom belõle - hát nagyon súlyos mindegyik... :(

egyszer már elköszönt örökre ;)
megoldja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

neki foglalt.

(megbízható fi relé /márkát/ kéne nekem ajánlani)

abb

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

... és ha ezen belül elõreláthatóan nem következik be, akkor írásban a vevõ tudtára kell adni, hogy mennyi a javítás várható idõtartama, és itt is törekedni kell a 30 napon belüli ügyintézésre. Tehát egy gennyesebb kereskedõ 45 napig elhúzhatja a dolgot, de akár tovább is. 2004 elõtt, ha 15 munknapon belül nem tudták megoldani, akkor te választhattál, hogy pénz vissza, vagy levásárlod. Mitõl is szigorúbb ez a rendsze? A nem pontosan meghatározott idõintervallum miatt szophat a vevõ. És ezt pont a nagy boltok tudják megtenni, akik olcsóbbak, és ezért sokan ott vásárolnak. Szerinted kinek fáj jobban egy vevõ elvasztése: az esztergomi barkácsboltnak, vagy az OBI-nak? De állhatna itt egy kis számtechbolt, kontra közkedvelt extreme digitalunk...

Ezt a 30 napot nem tudom, hol találhattad, de nem jogszabályban... Szóval van egy jó hírem (már vásárlói oldalról jó): 15 nap után, ha - ahogy írtad is - jelentõs kényelmetlenséggel jár a javítás, vagy éppen a nemjavítás, jogod van elállni a szerzõdéstõl, ergó visszakérni a teljes vételárat. Semmilyen jogszabályban nem szerepel további lehetõség a javítás elhúzására, és a "levásárlás" is egy olyan kedves dolog, amit sok kereskedõ kitalált, de ettõl még nem lesz sosem kötelezõ. (Más kérdés, hogy normális vevõ azért sokszor megállapodik így, de kötelezni nem lehet arra, hogy belemenjen.)

Ettõl még gyakran megtörténik, hogy ilyesmit kérnek, mivel arra számítanak, hogy perelni úgysem fog senki, azon kívül meg mindent meg lehet úszni, és ez legtöbbször így is van... A vásárlók sem semmik sokszor, tudom kereskedõ ismerõsöktõl, szóval mindkét oldalon van mit fejlõdni.

Az Extreme Digitalról meg tudnék regélni, az elmúlt években hányan panaszkodtak rájuk. Én soha nem vennék ott semmit, mivel a cuccok jó részét maguk hozzák be, ezért az itteni márkaszervizek nem javítják, õk maguk intézik a dolgot, ami nagyon elhúzódik. Ráadásul pl. digi fényképezõkhöz hajlamosak nem adni magyar használati utasítást, ami nélkül nem is lehetne forgalomba hozni. Egyszerû védekezni ellene: nem kell náluk vásárolni. ;)

Azt a sportmelltartót véletlenül én is ismerem, amikor megjelent még évekkel ezelõtt, Szeged összes üzletét bejártam, míg végül egy helyen külön kérésre hoztak nekem. Kúúúúl. :D
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Neki foglalt.

(megbízható FI relé /márkát/ kéne nekem ajánlani)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Bassz...mi van?
Küldtem Neki üzit, de rá se...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás