Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez oan. :)

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem ugy meleg h meleg

hanem h melegit

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
meleg pálinka? szaké? :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egy jo meleg palinka javitana meg....

no meg csak a puffin ad erõt és mindent lebíró akaratot :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igyál vmit esetleg... :)

Egyik karis reggelen kipecáztam az ágyas meggypálinka üvegcséjébõl egy 15 deka meggyet, ami 1 évig ázott az 50 fokos páleszban, és tök finom volt. :)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
NA!!!
Ma sikerült felébrednem 10.5 óra alvással mögöttem,de még azért most sem vagyok a toppon.Picit jobb állapotban vagyok,nem vagyok annyira nyúzott,nem úgy mint eddigi reggeleken.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tam vazz, egyik reggel néztem a Paprika TV-n ien angol fõzõ karis versenyt, és bazzeg, ezek télleg ien kakaós piskótát esznek puding néven. Hihetetlen. :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Szerintem semmi értelme. Nem kapok visszajelzést, hogy átvették e. És bizonyítani sem lehet vele semmit, csak, hogy feladtál egy borítékot. Hogy mi volt benne...... Ha ajánlva küldök valakinek egy üres borítékot, akkor már mondhatom a bíróságon, hogy a munkaszerzõdése volt benne? Kötve hiszem.
Ráadásul bárki átveheti. Szomszédnéni, benzinkutas bácsi stb.
Nem véletlen, hogy például az APEH tértivevényesen küldi a dolgait. Na õk tényleg tudni szeretnék, hogy átvetted e.

az átvételkor aláírod a postás kis füzetét, dátummal együtt.
mondjuk amikor átvételtõl számított x napon belül kell fizetni/válaszolni, akkor fontos lehet, hogy vissza lehessen nézni, hogy mikor kapta kézhez a címzett.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az elsõt átvették amiben le volt írva az ajánlat, meg hogy akkor kívánnak e élni az elõvásárlási joggal vagy nem. Válasz nem érkezett.

Ha át lett véve, akkor ilyen esetben a "hallgatás beleegyezés". Határidõt nem tudok, h meddig kell nyilatkozniuk, meg nyilván a mulasztás kimenthetõ, de sztem hetes nagyságrendrõl van szó. 4 hónap bõven túl van azon. Beszopják az alaptalan, rosszindulatú pereskedést :)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ejjj.
Rühellem az ilyen jogi baromságokat...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Az elsõt átvették amiben le volt írva az ajánlat, meg hogy akkor kívánnak e élni az elõvásárlási joggal vagy nem. Válasz nem érkezett. Második levél. Át se vették. 4 hónappal az elsõ levél után megvettük a telket gondolva azt hogy akkor lemondtak róla. 1 évre rá jön a bírósági idézés, hogy miazhogy úgy adták el hogy õk nem voltak rendesen informálva.

(háttérben amúgy az van, hogy ezek a testvérek nincsenek jóban egymással, keresztbe akarnak tenni stb. A telek földrajzilag 200km-re van az õ lakhelyüktõl. Évekig ide se néznek, méteres a gaz... Nekünk meg ez a szomszédunk és nem volt túl szép látvány, ezért megvettük, beültettük, befüvesítettük 1 évre rá meg igényelnék vissza. bebszna...)
majd márciusban kiderül...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Köszi!
levél ajánlottként ment. Elsõre nem válaszolt, másodikat visszaküldte a posta hogy nem vették át. Feladószelvények megvannak. Történt ez nyáron. És most kezdenek el pampogni...Reméljük pozitívan zárul .)

Azzal lehet sz*pás, h ugye szóban/távbeszélõn is lehet közölni... És egy telefon megeresztése még nem olyan nagy tehertétel. Szóval remélhetõleg a volt tulajdonos tájékoztatta a testvéreit, hogy mi is van a levélben...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
ez mondjuk igaz :scratchhe

a bringaszállító

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
BBB, még nekem sem 100, de jó lenne eljutni.

Konás, ja! :D
De leginkább az van benne, hogy *

Ice: mióta kész az M6 elképesztõen "hosszú" szakasza, azóta sokkal gyorsabb a 6-os.
Régen tényleg elég gyászos volt, de már az a jobb.
* Átlag heti 2-szer tuti megyek, szal van összehasonlítási alap (és rutin)! ;)

Amúgy ja, nekem már volt olyanom, hogy megmentett az ajánlott küldemény igazoló papírja, szal jó az!
Meg azt ugye személyesen kézbesítik.
És talán kicsit "jobban figyelnek rá".

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem semmi értelme. Nem kapok visszajelzést, hogy átvették e. És bizonyítani sem lehet vele semmit, csak, hogy feladtál egy borítékot. Hogy mi volt benne...... Ha ajánlva küldök valakinek egy üres borítékot, akkor már mondhatom a bíróságon, hogy a munkaszerzõdése volt benne? Kötve hiszem.
Ráadásul bárki átveheti. Szomszédnéni, benzinkutas bácsi stb.
Nem véletlen, hogy például az APEH tértivevényesen küldi a dolgait. Na õk tényleg tudni szeretnék, hogy átvetted e.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Ajánlott levélnek egyébként mi értelme van?

Nagyjabol annyi, hogy a postast felelosseg terheli ha eltunik. Vissza lehet kovetni, hogy hol, kinel tunt el. Ha nem tudja a cimzettnek a kezebe adni, akkor vagy bedobhatja zart postaladaba, vagy hagynia kell ertesitot. Vagyis kicsivel nagyobb az eselye, hogy eljut a cimzettig :)

Postas votam, kerdezz nyugodtan :D

Edit: Na meg a fentebb leirtak :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

bizonyíthatod, hogy feladtad.
onnantól a többi a posta/címzett sara.
hivatalos szervek felé eldinított (és elavult jelzésforma) bevallások, jelzések igazolására kiváló. "dehát én idõben feladtam" :)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

mondjuk az, hogy van bizonyítékod a feladószelvény birtokában, hogy elküldted a levelet!

a bringaszállító

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Köszi!
levél ajánlottként ment. Elsõre nem válaszolt, másodikat visszaküldte a posta hogy nem vették át. Feladószelvények megvannak. Történt ez nyáron. És most kezdenek el pampogni...Reméljük pozitívan zárul .)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás