Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37913 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mi is nyomtunk 2 órát a hóban. Gyönyörû az erdõ.
Asszonynak meg is volt idei elsõ brunyálása. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
gyönyörû idõ volt ma, így belefért egy laza másfél órás tekerés:)

még ilyet!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
oke, bakok kilõve, ezután csak így kezdem "bak vagy?, nem, akkor mehetünk tovább!" :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ez lol :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Bár én nem hiszek a horoszkópokban, az a félelmetes, hogy a szoposzkópban foglaltak rendre beigazolódnak, nem csak nálam, de haveroknál is :D

Azóta megfogadtam, hogy sosem fogok randizni bak lányokkal :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Lyukkör... Ez mondjuk számomra se volt tök egyértelmû, hogy a 104 az átmérõ. Olvastam valami olyat, hogy valamilyen számozásnál a furatközéppontok távolsága számít, de lehet, hogy az autón volt. Mondjuk, ha ott a mintadarab mege gy tolómérõ, akkor nem olyan nehéz az elmélet ellenõrzése...

mint mindig Sheldon apank megmondja a frankot :: link ::
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Trifo:

A konvekcio mas neven hoszallitas, vagyis bizonyos anyagaramlas (gaz, folyadek) kovetkezteben valosul meg. Ilyen pl. amikor melegvizet aramoltatsz egyik helyrol a masikra. A viz tarolja a hot.

A hosugarzas pedig elektromagneses hullamok altal "szallitott" ho, itt nincs szukseg kozvetito kozegre. Ilyen pl. a napfeny.

Jegyzetbol probaltam osszerakni, ha kell bemasolom az eredeti szoveget.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Meghúztam egy A/4es lap középpontját, rajzoltam köré egy 104mm átmérõjû kört, és 4 helyre a köríven egy-egy 5mm-es sugarú kört. Ugye ezek pontosan kijöttek, utánamértem a lánctányérral. Aztán a belsejét körberajzoltam a furatok alatt, hogy illeszkedjen a nyúlványra. A felfogató részek közt még egy kicsit "bejjebb" is lesz anyag.
Aztán majd beborítom alulemezzel.

Most lemegyek, keresek alapanyagot. :)

Trifo, nagy alátét alap, egyábként csak "dísznek lesz, ha hasznát is akarnám venni, aluból vagy acélból csinálnék.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

maggi meleg lettél? mi ez a kép?

Sorozat....

"Bunko vagy Buxy...." :P

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Csillagképes izé... a magam részérõl igyekszem távoltartani magam tõle, de nem tudom nem észrevenni, hogy a korábban megismert már-már reprezentatív mintának mondható mennyiségû nõszemélybõl feltûnõen sok találta el a naptrár szerint rám vonatkozót.
Ami a magazinokban van horoszkóp néven, azzal kapcsolatban a "tanusított érvényesség" nevû pszichológiai fogalmat ajánlom tanulmányozásra.

Névválasztás... A kicsi fiam kórházban van, szobatársunk a 4 hónapos Kevin. Igen, az. A szülei bevitték, majd 2 teljes napig felé se néztek. Amikor meg mégis, akkor kurvanagyot kellett szellõztetni utána. Érdekes módon a rendelésen szólongatott Barna Eduárdó is hû volt a nevéhez. A vezeték- és keresznevéhez is külön-külön.

Lyukkör... Ez mondjuk számomra se volt tök egyértelmû, hogy a 104 az átmérõ. Olvastam valami olyat, hogy valamilyen számozásnál a furatközéppontok távolsága számít, de lehet, hogy az autón volt. Mondjuk, ha ott a mintadarab mege gy tolómérõ, akkor nem olyan nehéz az elmélet ellenõrzése...

CJ: 4-es rétegelttel ne is próbálkozz. Ha valamit is akarsz, akkor legalább 12-es kell fából, süllyesztett csavarozással, naaagy alátéttel, hogy tartson is valamit, mert a fa nem fogja meg a hajtómûcsavar keskeny peremét.

Bonus kérdés: gépészek! el tudjátok magyarázni egy mezei parasztnak - nekem - , hogy mi a különbség a konvekció és a radiáció között? Kovektor-radiátor témakörben merült fel a kérdés, hogy miért így hívják õket, de az értelmezõ kéziszótár nem segített. Gépész öcsém meg már elfelejtette...

--Trifo

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszi Tam, próbálkozok, de lehet nem Paint-be kellene.

Alulemezzel, vagy parafával borítsam be? :)

Thez, szeretek fúrni-faragni, ma jutott eszembe, hogy nem is lenne olyan rossz. Már csak négyes rétegelt lemezt kell keresni.
Még az is eszembejutott, hogy hármas acéllemezbõl kellene, de azzal több a macera.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tegnap pont errõl a horoszkópos dologról beszélgettem egy csajjal...a napi horoszkóp szerintem is faszság, de pl. a Bak általános jellemzõinek nagy része nagyon igaz rám...mint kiderült, az aszcendensem is Bak, szóval szopóka nyalóka, mert így még inkább jellmezõek rám azok a dolgok, tulajdonságok, célok, reál beállítottság, stb...a neveset meg nem tudom, de van egy ilyen weblap, ahol a Dávidhoz szintén olyan dolgokat írnak, amik igazak rám, egy-két kivételtõl eltekintve. megnéztük, és jópár embernél így van, hogy azért a csillagjegyének meg a nevének nagyjából megfelel...

de azért egy pszichológus néhány mély beszélgetés után elfogadhatóbb magyarázatot tud adni arra, hogy pl. XY miért zárkózott, mint az, hogy "hát mert XY ilyen csillagjegyû és ilyen nevû, azért..."...érdekes a dolog, meg el lehet rajta gondolkozni, de aki csak erre alapozza az életvitelét meg a többit, hát az azért kicsit abnormális szerintem - meg azért sz*r lehet úgy élni, hogy reggel elolvasom, hogy "a Bakokat ma komoly anyagi veszteség éri, és csalódnak egy közeli barátjukban", aztán egész nap azon parázom, hogy haver két sör között nehogy elemelje a tárcámat...:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

104es lyukkor. rajzolsz egy kort [rad bizom hogy mekkora legyen az atmero...] aztan az iven berajzolsz egyenlo tavolsagban negy pontot. oda kellenek a lukak, tolomerovel a hajtomuvon lemered mekkorak pontosan. aztan lemered hogy a kozepso tanyerodnak mekkora a foghegyeknel az atmeroje. ahhoz adsz par milit-fel centit, es az lesz a kulso atmero.

ezt szerintem egy alt isk 6odikos aki odafigyelt matekoran ugyanigy megmondta volna. szerintem.

Frásznak bonyolítod :)

leveszi a középtányért, KÖRBERAJZOLJA, és kiegészíti a külsõ/belsõ felét, ahogy neki tetszik... :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
maggi meleg lettél? mi ez a kép?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
[QUOTE=Charon;809451savanya: Minek a villát nyírni?[/QUOTE]

van, aki figyel ;-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
104es lyukkor. rajzolsz egy kort [rad bizom hogy mekkora legyen az atmero...] aztan az iven berajzolsz egyenlo tavolsagban negy pontot. oda kellenek a lukak, tolomerovel a hajtomuvon lemered mekkorak pontosan. aztan lemered hogy a kozepso tanyerodnak mekkora a foghegyeknel az atmeroje. ahhoz adsz par milit-fel centit, es az lesz a kulso atmero.

ezt szerintem egy alt isk 6odikos aki odafigyelt matekoran ugyanigy megmondta volna. szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
@kela
http://www.drfalus.hu/html/onelet.html

Szt István kórházban is rendel, mint bõrgyógyász, arany keze van.

Emitt: http://www.drfalus.h...helyszinek.html

savanya: Minek a villát nyírni?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
vaze, töki ez olyan mint a villanyírógép, meg a fingerbike...
meg kb. kurva nehéz megrajzolni :-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Valakinek van 1:1 rajza vagy képe egy 104-es lyukkörátmérõjû rockringrõl, szemben? Csinálnék farostlemezbõl. :) Tudom, hogy nem jó semmire, de legalább nem a gép elõtt görnyedek, és nem fog kiáltozni az üresen hagyott lánctányérlyuk.
Google nem adott nekem választ.
Sala, neked van ilyened?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
kölyök:
jah, max két rész, a jobbakból
aztán lehervad a mosoly, elunod
csak a karakter fogott meg, kb. mint a "jómunkásember"
10 perc ok, de ha a kocsmában kéne hallgatni, hamar befáradnék