Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Írta 2009. május 28. - 21:31

Fontos a közgazdaságtanban a sok számolás (nekem is az fekszik nagyon), de nem szabad átesni a ló túloldalára, mint az amerikaiak, mindent ki akarnak számolni vagy számítással alátámasztani, aztán az élet mást produkál, mint az õ modelljük...
Menedzsment, marketing pszichológia alapon, szervezés tárgyak mind nem szólnak semmi használhatóról. Mindegyik mese vagy kõkemény magolós sz@pás.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. május 28. - 21:23

ez olyan , mikor még számítógépkupec voltam, egyszer kiadta a góré a jelszót hogy "rencerintegráció" teljes gõzzel. (kicsit több mint 10 éve). na jött is ilyen MS rendszermérnök olyan programozó stb..na jött egy gyerek valami marha nagy arccal, hogy neki milyen üzleti diplomái vannak meg ez meg az, meg majd õ megmutassa hogy kell értékesíteni...kérdem számítógépet láttál már? hát persze minden nap használom- ja és szétszedve ? hát mikor javították.Csak azért vetettem fel eredetileg, mert akárhány ien menedzserizé jött hozzánk, mind befürdött, mivel az, hogy tud koordinálni, szervezni, menedzselni, riportokat, kimutatásokat készíteni, embereket hajtani, és mindezt átfogni, és felelõsséget vállalni érte, az egy dolog. Becsülendõ. De, ha az adott területrõl gõze sincs, akkor semmit sem ér a szervezéssel, meg a koordinálással. Ez alapján aszondom, hogy ha a melóhely elküldi Lórántunkat egy ien képzésre, teszem azt, hogy kikupálódjon a sok gépészet a fejébõl, az okés, és hasznos dolog, mert ugye szakmailag ott van a srác, és megtanul szervezni, koordinálni, jelentéseket készíteni, fáintos projekt menedzser lesz belõle. Én pl. nagyon jól mexervezem a munkát a beosztottaim között, projekteket is vezetek (dzsááá), meg riportokat is készítek, jelentéseket is írok, miegyéb. Ellenben, ha kitennének egy építkezésre, hogy nah, kartársam, ez itt a tégla, ott készül a habarcs, ez itten a brigád, ebbõl a sárdombból pedig lakópark legyen 4 hónap múlva, akkor aszondanám, hogy he? De ugyanakkor itt ez a szegény, bájtos mosolyú lány, akirõl eredetileg szó volt, szal, hogy õ meg projekt menedzsernek készül, értitek. Õ az lesz. Így általánosságban. Erre írtam, hogy az adott terület ismerete nélkül az kb. semmi.
)
na jó mondom akkor majd fél év múlva nézzük meg a számokat, aztán akkor kezdj el okítani.
szerinted ?

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. május 28. - 21:21

Írta 2009. május 28. - 21:20

"gazdasz szakokon a targyak 90%-a igy nez ki " - ezért is nem veszem komolyan a legtöbb olyan közgázos tárgyat, amiben nincsenek képletek

Burce Úr; éééreztem, hogy ezt valaki el fogja sütni.
Írta 2009. május 28. - 21:15

Tam: én gazdász szakon tök jókat tanulok. Mármint eddig szinte az összes tantárgyat tudtam hasznosítani a munkám során, legyen az statisztika, excel, menedzsment, vagy mikro-, makroökonómia. Ha mást nem is, de átlátom a cégünk adott területének tevékenységét, ami szerintem jó dolog. Mondjuk szakközép után beülni nappalin közgázra, és tolni az elméletet orrvérzésig biztos más lehet, de így nekem marhajó, hogy tanulok valamit a pénteki statisztika elõadáson, és hétfõn a kimutatásban már nem csak számtani átlag lesz, hanem négyzetes szóródás, meg A és F mutató, és ezek értelmezésével elõjön egy csomó oan dolog, amire nem is gondoltunk addig. Szal én dzsanázom, no.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. május 28. - 19:23

két mellékutca sarkán, hogy felhúzz egy 2 emelet+tetõtér házat kerttel-kerítéssel-terasszal, akkor azért máris nem olyan egyszerû a dolog.
Pont ilyet csinálunk mi is

Írta 2009. május 28. - 19:07

volt szerencsém végigkísérni itt a sarkon egy építkezést az alapoktól a mostmár közel végkifejletig. a vállalkozó (aki az eész utcánkat építette kb) hajtja õket, szervezkedik, hogy a téglákat hozó teherautó lehetõleg ne akkor jöjjön, amikor a betonkeverõ pumpával együtt (az egyik is neccesen tud bejönni ide, le is húzta az egyik sarkon a kerítést a betonos:D) meg hogy mikor mit lehet csinálni az idõjárás függvényében...végülis õ is egy projektmenedzser, csak éppen nem általánosan és nem kell riportolnia felfelé.
Írta 2009. május 28. - 18:08

Kötelezõ közgáz alternatív keretében vettem fel vállalkozás "menidzsmentet", mese volt, habbal. Fogod a hétköznapi, teljesen evidens tevékenységeket, amiken amúgy sosem szoktál gondolkodni, pont, mert ANNYIRA evidensek, darabokra bontod õket, és minden résznek adsz egy nevet, lehetõség szerint elkerülve a magyar szavak használatát.
gazdasz szakokon a targyak 90%-a igy nez ki
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 28. - 17:53

és mit takar maga a tevékenység?
Egyszerûsítve: mit, mikorra, mennyibõl kell megcsinálni? Ehhez: pontosan meghatározni a feladatot, összeálítani a csapatot, összehangolni a munkájukat, követni a haladást, számonkérni a munkákat, hajtani az embereket, sikítani fölfelé, ha pénz, vagy határidõ csúszás van, egyezetetni beszállítókkal, folyamatosan riportolni fölfelé, majd a végén: értékelni, lezárni, tanulságokat levonni. Sok munka és nagy felelõsség tud lenni. Józan paraszti ésszel sok mindent végig lehet gondolni sõt kell is, de egy kb. 200 embert érintõ, 1 évig futó projekt esetében ez már kevés, mert a problémák száma végtelen. Aki ezt igazán jól csinálja, az szememben olyan, mint a Dûnében a fûszerfüggõ Liga-navigátor.

Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. május 28. - 17:25

és mit takar maga a tevékenység?
az pedig a kerdezes.
mikor lesz kesz?
miert nincs kesz? de legyen kesz, mert nem erdekel, hogy nincs aram.
mikor lesz kesz?
.
.
Más.
Pár hete a könyvtárban nézelõdtem, majd kivettem egy könyvet, hogy talán hasznos lesz ("szakmai" téma). Azóta olvasgatom, eléggé megtetszett, így hát egy könyvesboltban meg is kérdeztem, hogy mennyiért lehetne nekem ilyenem. Több mint 30000 (har-minc-e-zer) forint

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2009. május 28. - 17:12

Írta 2009. május 28. - 17:11

biztos lehet a PM-et is hasonlóan oktatni, de maga a tevékenység sztem kimondottan hasznos és szükséges, és megfelelõ gyakorlattal lehet jól is csinálni

Írta 2009. május 28. - 17:00

Írta 2009. május 28. - 16:52

mostaninal gepgyartastechnologussal kezdtem.
mai naptol lehet kereskedelmi vezetoseggel bovul.
tulajdonkeppen ezeknek egy dolgot kell jol csinalni.
az pedig a kerdezes.
mikor lesz kesz?
miert nincs kesz? de legyen kesz, mert nem erdekel, hogy nincs aram.
mikor lesz kesz?
.
.
.
erzem bealltam a fasz vegere.
csak a rosszabbikra
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2009. május 28. - 16:11

én is kaptam képzést általánosságban róla, de nyilván a legtöbb dolog a saját bõrõmön tanultam meg

érdekes, mert a cégnél fõleg IT projectekkel foglalkozom, de a konyhafelújítás kapcsán elõjött egy csomó dolog, amit ott tök jól lehetett használni

Írta 2009. május 28. - 15:16

Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. május 28. - 15:14

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. május 28. - 13:25

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_Charon_*
Írta 2009. május 28. - 13:15

Írta 2009. május 28. - 13:13