Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Lámpa project 1.1

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
1585 hozzászólás a témában

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
még annyit, hogy ha párhuzamosan kötök két akksit, akkor azt tudja tölteni a töltõ? nem látok rá okot hogy miért ne tudná, de valaki erõsítsen már meg hitemben :) akkor forraszgatok neki összekötést.
azt tudom a töltõ 17voltot, max 770mA-t kap, de azon belül nemtudom hogy mi történik, ezért kérdem.

cella

lux

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

...de akit a lux-ok érdekelnek, az elõzõ topicban (lámpa project 1.0) talál adatokat.
-> keresõ-> lux

Hozé Mester!

Erre tudsz nekem valamit mondani?

Köszi

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Azért a számokkal amúgy óvatosan bánjunk, mert senkinek a szemében nincsen lumen vagy lux detektor :)

megvan már a papírforma erre a lámpára ilyen árammal hajtva ilyen ledekkel ilyen optikával :)
kb 4-6-700 lumen max annyit szoktak mondani.
candlepowerforums :)

zeezoltano: azt kell mondanom, hogy lehet, hogy a számok nem írnak le mindent egy lámpáról. úgy tûnik.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
...de akit a lux-ok érdekelnek, az elõzõ topicban (lámpa project 1.0) talál adatokat.
-> keresõ-> lux

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

megvolt az elsõ (fél)éles próbája a HFL-nak nálam is! Hát bazzz*** :D

pedig a savanyúéval túráztunk együtt, láttam élesben egész éjszakás mûködés közben, de bringán nem volt szerencsém kipróbálni az övét...most sikerült ;)

csak a városban karikáztam vele egyet, meg a városligetben mentem 2 kört, ahol nincs közvilágítás...hát ez világít, nem kicsit...az elõzõ két évben a téli fórumtalikon 3kg zselés aku + lor féle 20W halogén lampion volt a felszerelés, de tuti hogy azt nem cipelem sehova többet, fénye annak is volt, de ez 3x olyan jó és 30x könnyebb :D

ja a másfél óra alatt 2-en akarták megtudni, hogy hol lehet ilyet venni, elõször egy a ligetben fejlámpával futkározó német pár nem tért magához a sokktól (itt teljes kakaón ment), majd a bajcsin egy transporterbõl kiabált ki egy srác hogy vazzeg mi van a fejeden, hol lehet ilyet venni? (na itt kb 40%-on se ment a lámpa) ;)

Hozé mester! Nagyon köszönjük ezt Neked! Valamilyen úton módon egy üveg egri vörösre (biztos a savanyútól fogok egyet kunyizni :) ) meg egy adag krémesre a vendégem vagy!

Én is átvettem a lámpát .... hétfõn, már 2x le is merítettem, csak az ablakból pásztáztam még és a szobában merítettem le, de diszkófénynek jó, az égre nézve vele elég jól hord.

Eddig el voltam egy Energizer fejlámpával nekem terepen is elég volt ... most jött maga a KÁNAÁN ...
Bár még Terepen nem Próbáltam, de szerintem ot is meg fogja állni a helyét :)

Azért a számokkal amúgy óvatosan bánjunk, mert senkinek a szemében nincsen lumen vagy lux detektor :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
megvolt az elsõ (fél)éles próbája a HFL-nak nálam is! Hát bazzz*** :D

pedig a savanyúéval túráztunk együtt, láttam élesben egész éjszakás mûködés közben, de bringán nem volt szerencsém kipróbálni az övét...most sikerült ;)

csak a városban karikáztam vele egyet, meg a városligetben mentem 2 kört, ahol nincs közvilágítás...hát ez világít, nem kicsit...az elõzõ két évben a téli fórumtalikon 3kg zselés aku + lor féle 20W halogén lampion volt a felszerelés, de tuti hogy azt nem cipelem sehova többet, fénye annak is volt, de ez 3x olyan jó és 30x könnyebb :D

ja a másfél óra alatt 2-en akarták megtudni, hogy hol lehet ilyet venni, elõször egy a ligetben fejlámpával futkározó német pár nem tért magához a sokktól (itt teljes kakaón ment), majd a bajcsin egy transporterbõl kiabált ki egy srác hogy vazzeg mi van a fejeden, hol lehet ilyet venni? (na itt kb 40%-on se ment a lámpa) ;)

Hozé mester! Nagyon köszönjük ezt Neked! Valamilyen úton módon egy üveg egri vörösre (biztos a savanyútól fogok egyet kunyizni :) ) meg egy adag krémesre a vendégem vagy!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
megkaptam, bekapcsoltuk, ámulás:D köszi Hozé! a héten utalok, a csúszás miatt elnézést..

a szállításért köszönet vcsabesznek...

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

SOKKAL spotosabb, de használhatóságra közelít a hozéhoz a 100lumenével... hozé 4-600 lumenes lehet...

Többeknek a Hozé-féle lámpa is már az optimális spotosság határán van, (ezért nem árt mellé egy szórtabb fényû kormánylámpa is kiegészítésül, -így nem kell közelre nézni idõnként a vakító folttal-) :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem akarok kötekedni de ha még szerinted is 4-6 szorosa a hozé lámpa akkor ahhoz hol közelit a kis fejlámpa, ekkora teljesítményû lámpával nem sokra megy az ember a sötét erdõben 30-as tempónál . Tapasztalat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

sejtettem, hogy jön a túlképzett válasz, hidd el hogy hasonló. tegnap este néztem össze. engem is meglepett a kis lámpa. SOKKAL spotosabb, de használhatóságra közelít a hozéhoz a 100lumenével. minden petzl lámpát ver.
hozé 4-600 lumenes lehet. luxot ide ne keverjük, kérlek. primus elég fasza.

OFF: Biztos jó, csak épp akku nélkül jön, egy 4db-os ceruzaelem/ceruzaakku tartóval. Más kategória, na./OFF

Csütörtökön OK lenne nekem is.

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
sejtettem, hogy jön a túlképzett válasz, hidd el hogy hasonló. tegnap este néztem össze. engem is meglepett a kis lámpa. SOKKAL spotosabb, de használhatóságra közelít a hozéhoz a 100lumenével. minden petzl lámpát ver.
hozé 4-600 lumenes lehet. luxot ide ne keverjük, kérlek. primus elég fasza.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

annyi, hogy aki esetleg lemaradt a hozé lámpáról, szerintem a primus primelight race hasonló fényt ad, csak sokkal keskenyebb szögben. ugyanazért az árért. a hozé lámpa jobb, nem kérdéses.

Szerintem nagyon nem vagy képben , kérdezd meg egy hozzáértõtõl szerinte hány luxot teljesit a hozé lámpa ez a primus 100 lument tud ez szerintem fényévekre van a hozé lámpától:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
annyi, hogy aki esetleg lemaradt a hozé lámpáról, szerintem a primus primelight race hasonló fényt ad, csak sokkal keskenyebb szögben. ugyanazért az árért. a hozé lámpa jobb, nem kérdéses.

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 hozzászólás

Lehet.
Ha van elég érdeklõdõ, csütörtök 18.00 -18.30 Batthányi tér.

Én is érdeklödöm a csütörtöki osztád iránt:)

montu

montu

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Ezt a papucsot mire fogattad fel? Az a bilincs ami a képen látható az is custom vagy az valami gyári cucc?

A papucsot egy régi cateye lámpából vágtam ki, nem tudok róla semmit.A bilincs egy cateye H-28 gyári, pár száz forint.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Még 1x köszönet a lámpáért Hozénak, ki elkészítette!
Köszönet Matulának és Konásandrisnak, kik elhozták nekem!

A pénz ma du. elutalva, holnap meg kell, hogy kapd!
Ha nem ment át a pénz szólj és jól a szemébe világítok
a faszinak, úgyis vissza kell mennem szerzõdést aláírni! :D

montu

montu

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

minél följebb van a lámpa és minél meredekebb szögben világít az útra, annál kevesebb árnyék lesz

Persze.Pesze.Én arra gondolok, ha mondjuk a lámpát leraknám a kerék tengelyének a szintjére az nagy árnyékot vet, amit én felülrõl nézek, igy belátok az árnyékolt területre.A bucka és a lámpa közötti egyenes, szöget zár be a szemem és a bucka közé húzható egyenessel.(kománylámpa mellett szóló ideológia) Szemben avval az esettel, ha a lámpából kukucskálnék ki,(majdnem fejlámpa esete) akkor egyáltalán nem látnék árnyekot.Napersze,ha a bucka és a lámpa közötti egyenes és a szemem és a bucka közé húzható egyenes által bezárt szög szögfelezõje "minél meredekebb" mondjuk már merõleges az aszfaltra, akkor bukik az agymenés mert megint nincs árnyék,de az már a Nils Holgerzon esete a Hozélámpával.Bocs, ha félreértettem valamit,vagy,ha sok voltam.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Van rajz,csak nem tudtam ide paszírozni.Ha mondasz egy mailt elküldöm dxf formátumban amirõl a huzalos öt perc alatt megcsinálja a programot.
http://kepfeltoltes.hu/view/090120/lampatarto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

chris.machan@gmail.com ide jöhet a rajz. Ezt a papucsot mire fogattad fel? Az a bilincs ami a képen látható az is custom vagy az valami gyári cucc?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Keddi állapot.
Aki nincs a listán, azzal az üzlet lezárult.
(átvette és fizetett)

Még folyamatban:

2. konásandrás - opció 2. (Matula elvitte)
4. emptytrash - opció 2., 2 db ha lehet!+1 pótakku (Matula elvitte)
5. Tigger -op 2
9. A.Fugger - opció 2
11. itx - opció 2+ 1 db pótakku
12. henger- 2-es opció
15. Kala - opció 2
16. Rémhöri - opció 2 +2db külsõs szintén OP2-vel(Matula elvitte) 1 fizetve
17. tente - opció 2
18. newbiker - opció 2
20. bmg - (csak aksi+töltõ)
22. VV - csak aksi
23. geoff - opció2 + 1 db. pótakku
25. Balage - opció 2 + 1 db. pótakksi
26. battila - opció 2; kosz!
27. somSom- opció 2
36. Jsipos007 - opció 2 + 1 db pótakku (azaz összesen kettõ akkumulátor)
37. bringasgyerek - op.2 2db. (remélem megoldható) köszönöm!
39. Dante - (opció 2)*2 + 1 db pótakku (azaz 2 lámpa, 3 Li-ion aksi)
40. Charon - 1 db pótaksi
42. Singollo - opc. 2.
45. lazac - opció 2.
49. Zed - opció 2. + 1 db pótakku, mint matula bácsi
50. Grande - opció 2. + 1 db pótakku
58. FreeRaz - opció 2. (köszi!)
62. tyito - opció 2 (ha még lehet!) Köszönöm!
65. Szabike opció 2. (thx. Bruce)
69. RoGeR - opció 2
71. minto - opció 2.
75. iMaty - 2db lámpa, 2db akkuval (tartaléknak így ott lesz egymás fénye)
76. SCHNELLTHOMAS - opció 2.
79. Era - opció 2.
84. nagyondinnye - opció 2.
85. vargam - opció 2. 2db+pótaksi

Tartalékosok:

+4. Caprinees - opció 2. (köszönettel)
+6. Zoltikov - opció 2.
+7. Eerie - opció 2.
+8. Wlk - opció 2.(Matula elvitte)
+14. Tsuby - opcio 2. (Dán ke)
+16. mof - opció 2 (Köszönöm!)
+17. nyissz - opció 2 (köszi)
+18. totomi1 - opció 2 (sok köszönet)(Matula elvitte)
+20. kela14 - opció 2. (köszi)
+21. Mike76 - opció 2.
+23. Saintee - opció 2.
+25. Era - + még egy aksi (ha jut)
+26. kölyök8 - opció 2. (thx)
+28. Szab - opció 2.
+29. Mester14 - opció 1 v. opció 2.
+31. muzikabrutal - opció 2. (a remény hal meg utoljára)
+32. Thyb - Tartozék; csak LiIon akksi + töltõ
+34. micugi - opció 2.
+36. iakudzs - opció 2. ( köszönet )
+38. plussuni - opcio 2
+41 York - opcio2 - kedvesemnek is egy(Matula elvitte)

.....

Ha másképp tudod, szólj légyszives.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

ha túl közel van a szemed és a lámpa a sisakon

na ezt most így nem teljesen értem.

de minél följebb van a lámpa és minél meredekebb szögben világít az útra, annál kevesebb árnyék lesz ;)