Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Crosskovácsi Maraton | Nagykovácsi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1710 hozzászólás a témában

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Ja, hát sajnos pont erre nem jó. Eddig mindig bedugult az elsõ mászásnál az út, ráadásul - a singlespeedesnek legkevésbé kedvezõ - 2-3km sík aszfalt után a következõ etap eleje is hátbavág, tehát teljes a káosz. Én ezt az egy dolgot változtatnám meg az amúgy igen kiváló versenyen, lehetne pl., hogy ne rövid-közép-hosszú felosztásban legyen a rajt, hanem elit-amatõr-turista felosztásban, távtól függetlenül? Így az elit tuti nem csapná hátba az amatõr és/vagy turista szakaszt, és aki szeretne kimaradni a káoszból az elején, az szépen nyugisan beállna hátra. Szerintem ennek sokkal több értelme lenne, mint a mostani rendszernek (ha már mindenképpen kell felvezetõ kör, meg lezárt fõút)...

Egyébként tartok tõle, leginkább azért van benne az a szakasz, hogy meglegyen a maratonhoz szükséges minimál táv. Meg nyilván az erdészetnek is van némi beleszólása a dologba, simán össze lehetne ott hozni egy rendes hosszúságú maratont anélkül, hogy körözni kellene, de gondolom arra már nincs engedély.

ui: elit = licensszel rendelkezõ versenyzõ
amatõr = licensszel nem rendelkezõ "versenyzõ", aki "versenyez", vagyis nyomja, ahogy tudja
turista = mindenki más, aki csak azért teker, mert az jó (tipikus rövidtáv, de miért ne lehetne ilyen hosszútávos is akár?)

Vegyük sorra a kérdéseket:
Sajnos a rajtot nem tudjuk máshogy megcsinálni mert az önkormányzat nem engedi több idõre lezárni a fõutat,próbálunk kicsit nagyobb idõközöket hagyni.Kupafutamon csak ilyen sorrendben lehet inditani a mezõnyt-ez ellen nem lehet semmit sem tenni.Egyébként hány versenyzönek van licensze?(engem is idegesít ha a rajt után 10 perccel még hátizsákos túrázokat kerülgetek egy maraton versenyen).Emlékszel a Buda maraton elsõ emelkedõjére ami kb. 3 km-rel a rajt után volt?Hiába volt a rajt ilyen széles mégis elég rendesen bedugult hiszen a mezöny fele tolta felfelé.
A felvezetõkör nem azért kell hogy meg legyen a maratontáv.Az UCI elõírása szerint minimum 60 km kell hogy legyen -ezt azt hiszem bõven túl lépjük a 86km-el.
Egyébként nagyon nehéz itt nagyobb pályát összehozni.Nagykovácsi keleti oldala-Nagyszénás,Kutyahegy-tabu.Rengeteg rossz minõségü út van a környéken,ilyeneken nem szívesen viszem a versenyt.Az erdészet is nagyon leszükíti a lehetõségeket.Viszont van egy jó hírem is:jövõre 10-15 km-el meghosszabítjuk a pályákat mert engedélyezték hogy elmenjünk Piliscsaba irányába.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ja, hát sajnos pont erre nem jó. Eddig mindig bedugult az elsõ mászásnál az út, ráadásul - a singlespeedesnek legkevésbé kedvezõ - 2-3km sík aszfalt után a következõ etap eleje is hátbavág, tehát teljes a káosz. Én ezt az egy dolgot változtatnám meg az amúgy igen kiváló versenyen, lehetne pl., hogy ne rövid-közép-hosszú felosztásban legyen a rajt, hanem elit-amatõr-turista felosztásban, távtól függetlenül? Így az elit tuti nem csapná hátba az amatõr és/vagy turista szakaszt, és aki szeretne kimaradni a káoszból az elején, az szépen nyugisan beállna hátra. Szerintem ennek sokkal több értelme lenne, mint a mostani rendszernek (ha már mindenképpen kell felvezetõ kör, meg lezárt fõút)...

Egyébként tartok tõle, leginkább azért van benne az a szakasz, hogy meglegyen a maratonhoz szükséges minimál táv. Meg nyilván az erdészetnek is van némi beleszólása a dologba, simán össze lehetne ott hozni egy rendes hosszúságú maratont anélkül, hogy körözni kellene, de gondolom arra már nincs engedély.

amatõr = licensszel nem rendelkezõ "versenyzõ", aki "versenyez", vagyis nyomja, ahogy tudja
turista = mindenki más, aki csak azért teker, mert az jó (tipikus rövidtáv, de miért ne lehetne ilyen hosszútávos is akár?)

Nekem nem volt ilyen problémám. A középtáv elejébõl ért utol néhány versenyzõ a nagykörben, de ott már rendesen szétszakadtunk, volt hely bõven. "Elit" szempontból teljesen jó ez a rendszer. :)

A sebesség mindent megold.

jkugler

jkugler

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Rövidtávos pólós nevezés eladó 4500 Ft. Tel.: 06 30 8797596

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Egy kisebb kör, ami ugyanúgy része a versenynek mint a pálya többi része, ugyanúgy mérik az idõd stb. Azért van, hogy széthúzza a mezõnyt egy kicsit, hogy ne legyen dugó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Ne haragudjatok a tudatlanságomért, de mit jelent ez a felvezetõ kõr dolog?
Nem számít bele az idõ eredménybe?
Tehát csak a felvezetõ kõr utáni célvonal áthaladás és a végsõ célvonal áthaladás közötti idõ számít?
Vagy hogy is van ez?
Köszi a válaszért.

Egyébként én szombaton végigmentem a kis körön és nagyon jó volt. Száraz és jól járható. Nem kellett leszállnom egyszer sem.

Üdv Mindenkinek

Egy kisebb kör, ami ugyanúgy része a versenynek mint a pálya többi része, ugyanúgy mérik az idõd stb. Azért van, hogy széthúzza a mezõnyt egy kicsit, hogy ne legyen dugó.

Dumi85

Dumi85

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Ne haragudjatok a tudatlanságomért, de mit jelent ez a felvezetõ kõr dolog?
Nem számít bele az idõ eredménybe?
Tehát csak a felvezetõ kõr utáni célvonal áthaladás és a végsõ célvonal áthaladás közötti idõ számít?
Vagy hogy is van ez?
Köszi a válaszért.

Egyébként én szombaton végigmentem a kis körön és nagyon jó volt. Száraz és jól járható. Nem kellett leszállnom egyszer sem.

Üdv Mindenkinek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak az Anna-laki uton vannak de nem olyan vészes.A lyukakat tömték be velük.

Értem, köszi.
Közben felfogtam, hogy mekkorák az öklömnyi kövek. Kicsik. :)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

A "lassítók" benne maradnak a pályában?

Csak az Anna-laki uton vannak de nem olyan vészes.A lyukakat tömték be velük.

Ugye az a rész,ahol toltunk az nem lesz benne?
Nem tudom, hogy közepezzek-e, fõleg a mai lassúságomból kifolyólag....

DE,de ,de
Az összes tolás ott legfeljebb csak kb.400m lesz a 1,5 km-bõl.

Nyugodtan indulj el ,62km és 1800m szint csak.És nem otthonról indulsz el.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Kis élmény beszámoló a pályáról.
Noha éjjel esett az esõ szerintem elég jó tekerhetõ volt.Az új részen kicsit gázos volt a helyzet,lefelé elég jól csúszott,felfelé pedig elég jól lehetett tolni...Sajnos egy lovas ment el itt hajnalban és kicsit széttaposta a tegnap még jó állapotú részeket.Ezen a részen még javítjuk az út állapotát,hogy benne maradjon a pályában.Azért elég óvatosan kellett menni néha mert elég taknyosak voltak az utak.Ahol kicsit ferde volt az út ott mindig lecsúsztunk a nyomról.Az erdészet pedig lassítokat épitett az több helyen-értsd ezalatt az öklömnyi köveket.
Hatan indultunk de a végére már csak én maradtam. Annalaktól egyedül már versenytempóban tudtam nyomni,meg is lepõdtem hogy onnan mennyivel szárazabbak voltak az utak
A végleges pálya adatokat pedig hamarosan felrakjuk a honlapra.

Ugye az a rész,ahol toltunk az nem lesz benne?
Nem tudom, hogy közepezzek-e, fõleg a mai lassúságomból kifolyólag....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A "lassítók" benne maradnak a pályában?

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Köszönöm a választ,....mennék szívesen de örülök ha a versenyre föltudok utazni 170 km-t:)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

az új féktépõs-kistányéros szakasz a rövidtáv körében is benevan már?

Nem lesz.
De ha érdekel akkor jövõ héten is pályabejárás lesz....

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
az új féktépõs-kistányéros szakasz a rövidtáv körében is benevan már?

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Kis élmény beszámoló a pályáról.
Noha éjjel esett az esõ szerintem elég jó tekerhetõ volt.Az új részen kicsit gázos volt a helyzet,lefelé elég jól csúszott,felfelé pedig elég jól lehetett tolni...Sajnos egy lovas ment el itt hajnalban és kicsit széttaposta a tegnap még jó állapotú részeket.Ezen a részen még javítjuk az út állapotát,hogy benne maradjon a pályában.Azért elég óvatosan kellett menni néha mert elég taknyosak voltak az utak.Ahol kicsit ferde volt az út ott mindig lecsúsztunk a nyomról.Az erdészet pedig lassítokat épitett az több helyen-értsd ezalatt az öklömnyi köveket.
Hatan indultunk de a végére már csak én maradtam. Annalaktól egyedül már versenytempóban tudtam nyomni,meg is lepõdtem hogy onnan mennyivel szárazabbak voltak az utak
A végleges pálya adatokat pedig hamarosan felrakjuk a honlapra.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

kb. 14.Km ha jól emlékszem

köszi, oda értem idõben:)csak utána az erõm elszállt- jó messze sajnos.
Különben jó a pálya(csak én voltam ma rohadtul gyengus),legalábbis ameddig én mentem. Kissé saras az egyes szakaszok, meg néhol köveket pakoltak az út közepére a munkagépek miatt.
Ha nem esne az esõ a versenyig akkor kiszáradhatna a pálya nagy része, bár erre kis esélyt látok....

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Jövõhéten egy sáros pályabejárás aztán onnan JT vacsora? :D

Ok rendben, nekem belefér!

Én a vacsorára jövök! :D Na jó, bejárni is.

Dante-t bevesszük a zebra csapatba? :) öööö akkor meg kell tanítanunk korizni :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

a Moszkva tértõl hány kilométer Nagykovácsi.

kb. 14.Km ha jól emlékszem
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

hehe, készülj sárral:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Jövõhéten egy sáros pályabejárás aztán onnan JT vacsora? :D

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

A kápolnát fogod elöször meglátni mikor odaérsz a kastély kerítéséhez.
Megközelítés
Szerintem a mai pályabejárást nagyon lazán kell venni mert esett az esõ, kicsit csúszos lett az új pályaszakasz.

Méghogy kicsit.... Bocska ez nem az én napom volt. Talán majd versenyen...