Ja, hát sajnos pont erre nem jó. Eddig mindig bedugult az elsõ mászásnál az út, ráadásul - a singlespeedesnek legkevésbé kedvezõ - 2-3km sík aszfalt után a következõ etap eleje is hátbavág, tehát teljes a káosz. Én ezt az egy dolgot változtatnám meg az amúgy igen kiváló versenyen, lehetne pl., hogy ne rövid-közép-hosszú felosztásban legyen a rajt, hanem elit-amatõr-turista felosztásban, távtól függetlenül? Így az elit tuti nem csapná hátba az amatõr és/vagy turista szakaszt, és aki szeretne kimaradni a káoszból az elején, az szépen nyugisan beállna hátra. Szerintem ennek sokkal több értelme lenne, mint a mostani rendszernek (ha már mindenképpen kell felvezetõ kör, meg lezárt fõút)...
Egyébként tartok tõle, leginkább azért van benne az a szakasz, hogy meglegyen a maratonhoz szükséges minimál táv. Meg nyilván az erdészetnek is van némi beleszólása a dologba, simán össze lehetne ott hozni egy rendes hosszúságú maratont anélkül, hogy körözni kellene, de gondolom arra már nincs engedély.
ui: elit = licensszel rendelkezõ versenyzõ
amatõr = licensszel nem rendelkezõ "versenyzõ", aki "versenyez", vagyis nyomja, ahogy tudja
turista = mindenki más, aki csak azért teker, mert az jó (tipikus rövidtáv, de miért ne lehetne ilyen hosszútávos is akár?)
Vegyük sorra a kérdéseket:
Sajnos a rajtot nem tudjuk máshogy megcsinálni mert az önkormányzat nem engedi több idõre lezárni a fõutat,próbálunk kicsit nagyobb idõközöket hagyni.Kupafutamon csak ilyen sorrendben lehet inditani a mezõnyt-ez ellen nem lehet semmit sem tenni.Egyébként hány versenyzönek van licensze?(engem is idegesít ha a rajt után 10 perccel még hátizsákos túrázokat kerülgetek egy maraton versenyen).Emlékszel a Buda maraton elsõ emelkedõjére ami kb. 3 km-rel a rajt után volt?Hiába volt a rajt ilyen széles mégis elég rendesen bedugult hiszen a mezöny fele tolta felfelé.
A felvezetõkör nem azért kell hogy meg legyen a maratontáv.Az UCI elõírása szerint minimum 60 km kell hogy legyen -ezt azt hiszem bõven túl lépjük a 86km-el.
Egyébként nagyon nehéz itt nagyobb pályát összehozni.Nagykovácsi keleti oldala-Nagyszénás,Kutyahegy-tabu.Rengeteg rossz minõségü út van a környéken,ilyeneken nem szívesen viszem a versenyt.Az erdészet is nagyon leszükíti a lehetõségeket.Viszont van egy jó hírem is:jövõre 10-15 km-el meghosszabítjuk a pályákat mert engedélyezték hogy elmenjünk Piliscsaba irányába.