Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Írta 2011. május 30. - 22:44
Írta 2011. május 30. - 22:30
Az idõjárás mesés volt, kár hogy az idõjárásjelentés miatt túlöltöztem, a rövidtáv végén a minimális sár viszont pont elég ahhoz hogy lehessen rendesen beelõzni vagy két tucat óvatoskodót, egyszerûen mesés volt fék nélkül haladni ennyi ideig, hát mindig ilyennek kellene lennie a Szilvásnak!
A táj egyszerûen fantasztikus, elképesztõ szép helyeken megy, köszönet hogy versenyezhetünk itt!
A szemetelõket én sem értem: ha profi, akkor kb 2 mp elraknia a zselés papirt lemenetnél, ha meg amatõr, akkor miben fáj ha 5 mp-ig matat amig megtalálja a hátsó zsebét?... Én még a zselének a 3 centis letépõsávját is óvatosan elrakom és nem veszitek idõt, nem értem miért nem tudja ezt más is megtenni. Bûntetni kellene: indulásnál filctoll a kulacs aljára, beazonositani és szankcionálni.
De hogy vannak hõsök is: elõttem egy srác elejtette a szürke kulacsát és rögtön megállt és visszament érte, remélem nem csak azért mert még volt benne ital.
Egy javaslat: nem lehetne a fórumon külön fejezet a Fényképek, ezen belül minden maraton külön és itt lehetne felrakni a linkeket meg az értük járó köszöneteket?.. Persze ez csak egy javaslat..
Egy dolog amin én is felbosszantottam magam, hogy alapból 17 hellyel magasabban végeztem volna ha a hátsó tizedben való indulás miatt nem kellett volna annyi lelkes nem-bemelegitõt elõzgetni a 3 perces késõbbi indulás miatt mint a sor elején állók. Gondolom további 20 helyet a fölösleges lemaradás miatt, szóval tényleg inkább álljak ott fél órával elõbb és merevedjek le?.. Nem értem miért nem lehet a chip indulásidejét venni, bár tudom ez már százszor meg lett rágva, az élboly sprintje miatt, stb. Akkor tessék az élbolyt mindig külön szalaggal elválasztani, õk mehetnek együtt, a top 50 alatt viszont semmi értelmét nem látom. Ez az egyetlen gyenge pontja a Szilvásváradnak: külön kellene inditani a távokat, vagy akár a kategóriákat is. Mi ennek az akadálya?..
Egy szó mint száz, jövõre ismét itt!
Írta 2011. május 30. - 20:50
Írta 2011. május 30. - 20:32
Bezony, hogy ott voltam szombaton, bõrig ázni 5 km alatt,tehetségem van hozzá rajtnál vizes volt még a cipõ. de verseny végére kiszáradt:)Szombat délután azért kapott az esõbõl szépen, és mi is, ha már vele voltunk. Az utolsó 5 km-en áztunk pacallá a pályán, cipõ, kesztyû meg sem száradt a rajtig, többibõl szerencsére volt másik.
Írta 2011. május 30. - 19:52
Köszönöm akik szurkoltak:)
Írta 2011. május 30. - 19:31
Írta 2011. május 30. - 19:02
Azt magyarázd már el plz! HH. kisebbségbe kerültetek? És mi van akkor, ha valaki TOP versenyzõ? Lehet rosszul gondolom, de itt a médiát és a nézettséget a tömegekkel vonzza be a rendezõ nem a TOP versenyzõkkel. Rosszul gondolom?
Úgy érzem valamit félreértettél.
Írta 2011. május 30. - 18:44
Azt magyarázd már el plz! HH. kisebbségbe kerültetek? És mi van akkor, ha valaki TOP versenyzõ? Lehet rosszul gondolom, de itt a médiát és a nézettséget a tömegekkel vonzza be a rendezõ nem a TOP versenyzõkkel. Rosszul gondolom?és nem a felsõbbrendû topversenyzõt játszanák, merthogy kisebbségbe kerültünk. Sajnos....
Írta 2011. május 30. - 18:31
Írta 2011. május 30. - 18:11
( a szöveges link a budás galeribe visz, csak a képes a jó... én javítanám )
Sziasztok!
Feltöltöttem a Szilvásvárad Maraton képeket: Nutrixxion X-iont
Két galéria is készült, a verseny napja és az azt megelõzõ sajtótájékoztató.
Az elsõ erdõs szakasz utáni enyhén emelkedõ mezõn fotóztam (mindhárom távot).
Az életképek között van még néhány befutó is.
TJani
Írta 2011. május 30. - 17:58
Várok még képeket - kétszer is elszakadt a láncom, mind a kétszer egy fotósnál (elszakadt, megszereltem, mentem 100 métert, megint elszakadt, visszatoltam, megszereltem). A srác pedig szépen ledokumentálta idegösszeomlásom különbözõ fázisait. Legalább megtanultam, hogy legközelebb idõt szánok arra, hogy megnyugodjak mielõtt kezembe veszem a láncbontót
Ettõl függetlenül nagyon élveztem, nettó idõm a kitûzött célon belül volt, a szervezés pedig igazán kiváló volt! Megérte korán felkelni - szuper nap volt!
Írta 2011. május 30. - 17:05
Feltöltöttem a Szilvásvárad Maraton képeket: Nutrixxion X-iont
Két galéria is készült, a verseny napja és az azt megelõzõ sajtótájékoztató.
Az elsõ erdõs szakasz utáni enyhén emelkedõ mezõn fotóztam (mindhárom távot).
Az életképek között van még néhány befutó is.
TJani
Írta 2011. május 30. - 16:50
Köszönjük a munkátokat!! Én korábban más sportág révén, de sokszor ütköztem a szemét és az erdõ tulaja és engedélyek kiadása témakörbe. Tudom, hogy nem egyszerû ez. Sok-sok sikeres rendezvényt kívánok még nektek!
Más kérdés: amikor megtaláljátok a kulacsot névvel, azt tudjátok szankcionálni? (bár utólag megtalált esetén tudom, hogy nehéz), de ha látjátok, nem szeditek ki?
Írta 2011. május 30. - 16:44
Ha jártok a Szmaratonra, akkor biztosan láttatok már, a Quados pályajelölõ páros egyike vagyok, illetve az elsõ ellenõrzõpont (Csalánosi Parkoló) koordinátora, aki üvöltözik, hogy csak a rövidtáv fordul... Örülök, hogy tetszett a jelölés, minden évben 200 kilcsi gurulást jelent ez nekünk, esõben, hóban, két napon át, csak azért hogy ti eltaláljatok. Sokan feszegettétek itt a szemét témát, engedjétek meg hogy eloszlassam a kételyeket, felszedjük a szemetet. Mikor ti a gulyást eszitek, meg a dobogón álltok, addig mi már megint a négykerekû járgányon rázkódunk, szedjük a jelet, a szemetet. Vasárnap estére a rövidtáv háromkõi részének kivételével a Bükk- Fennsík Szilvás felé esõ része tiszta, és a versenyt követõ egy hétben még nagyon sokan nagyon sokat megyünk a pályán, hogy biztosan minden bozótból kiszedjük a mocskot. Mi is nagyon boldogok vagyunk mikor az úttól húsz méterre sárgállik az avaron a mûanyag kulacs, rajta filccel, hogy ki adja kinek és hol...Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy nektek legyen egy jó napotok itt a Bükkben, de minden egyes ûrhajóskajás tasakkal, amit a Nemzeti Park embere talál meg, egyre messzebb kerülünk attól, hogy jövõre is legyen verseny. Én személy szerint abba, hogy szemetel a mezõny, már egy kicsit beletörõdtem-tisztelet a kivételnek- , de hogy sokan élvezettel nézegetik az eldobott kulacs íves röppályáját a lombkoronaszinten, az hihetetlen. Ez nem teremsport, nem kell szemetelni, és nem kell a sár, meg a por meg a kõ miatt hangosan fröcsögni. Kiváló sport a spinning, ott szemetelhetsz is, sár sincs, majd felsöprik azt a 2 négyzetmétert. Bár ott úgysem dobod el, mert mit szólnak a többiek...és akkor itt? Itt, amikor nem a többiek véleményérõl, hanem a verseny jövõérõl, és legfõképp a környezetünk állapotáról van szó...itt miért nem gondolkozik a kedves delikvens?
Elolvastam a kommenteket, örülünk, hogy örültök, nekünk is hiányérzetünk volt, hogy nem kellett jégkását facsarni az alsógatyánkból is három napon keresztül. Ezúton is a versenyt a hátukon elvivõ szürke emininciások nevében is köszönöm, hogy eljöttetek, egy a lényeg: HAJTSATOK!
Pacsi:Áron
Írta 2011. május 30. - 16:30
Pár kép a szombati Specialized tesztbringázás elõkészületeirõl
Aki ezeket a fotókat csinálta, fotózott a pályán is, azok is felkerülnek majd valahova? A tesztbringásokat amikor fotózta minket is lefotózott, és akkor kérdeztem merre lesznek elérhetõk a képek, de nem tudta pontosan.
Köszi ezeket a fotókat, meg persze a többieknek is a többit.
Írta 2011. május 30. - 15:51
Pár kép a szombati Specialized tesztbringázás elõkészületeirõl
Ejj de nézem azt a kereket. Köszönöm Specinek a lehetõséget. Meggyõzött a 29-es.
A verseny eszméletlen jó volt, köszönöm a szervezõknek és hála az égnek, hogy nem volt annyi esõ májusban! Jó pálya, jó idõ... Csak a rajt helyemmel voltak gondjaim, de hát ez ilyen. Elõzgetni kellett...
Írta 2011. május 30. - 15:45
Írta 2011. május 30. - 15:23
leginkább a dolgozók és közeli családtagjaik hajtottak a össztelósokkal.Igen furcsán láttam, hogy mennyi új Speci keró volt a mezõnyben. Mivel éppen csak beestem a rajtra, ezért nem volt idõm szétnézni a rajtterületen így nem tudtam, hogy a Speci sátorban komoly bringafelhozatal van. Aztán a befutás után láttam, hogy még a depóban is volt egy rakat bringa. Így arra következtettem, hogy akár a maratonra is lehetett kölcsönözni egyet. Jól gondolom?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. május 30. - 15:19
Írta 2011. május 30. - 14:35
Pénzbe került vagy vihette bárki személyi ellenében? Kicsit bosszús is voltam, mert ha ezt olvasom valahol akkor garantáltan próbálok egyet. Szóval le a kalappal a Specisek elõtt, hogy ilyen komoly tesztflottát hoztak le, de azért ezt promotálhatták volna egy kicsit jobban is. A helyükben minden lehetséges helyen hirdettem volna a lehetõséget. Én pl. vagyok olyan hülye, hogy garantáltan beleszeretek egybe és nyernek egy vevõt maguknak. Így viszont lemaradtak rólam. :-)