Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Elhiszem és nem is arcoskodok, egyszerûen nem az én világom a sárvédõ. Amik eddig voltak nekem vagy semmit nem ért vagy elhagytam. Biztos vannak nagyon jók de én már inkább nem költök rá inkább nyelem a sarat, finom ám az :D

Hát a múltkor felrakott kép alapján nem sok sarat nyelhettél!;) Már elsõre is rejtély volt az a kép számomra így pedig, hogy sárvédõt sem használsz... :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Tavaly, amikor a beszólítás pillanatában kiszakadt az XTR bowdenrögzítõ csavarja, s elgurult a fûben, nekem segítettek a srácok ezt megoldani, a rajt elõtti 1 percben, s ezt még így egy év távlatából is köszönöm. A sors iróniája, hogy a menet is meg volt sérülve, s így a célbaérkezés után a berakott új csavar is kiszakadt, de hálistennek akkor már toltam a biciklit. :)

örülünk, hogy tudtunk segíteni. nem szeretem azt látni, ha valaki ugy sétál el, hogy nem tudunk segiteni, pedig néha azért van rá példa (fõleg nem-shimano alkatrészek esetében)

háát, aki az elindulás elõtt akar váltót/féket/láncot cserélgetni, állítgatni
az azért elég gáz
sztem ezt csak a Dante által fentebb vázolt havaria dolgokra illdomos igénybe venni...

el sem tudod képzelni sokan mennyire felkészületlenül vágnak neki egy-egy maratonnak.... nekik nagyon jól jön a mi segítségünk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Jé látok: 2009 Szilv
Ami pötty van az arcomon azt az elõttem menõ csapta rám. És mentem azért lefelé olyan 50 körül. Egy vázra rakható sárvédõ és egy egyszerû kis kivágott belsõ darab 4 kötegelõvel a villára. Már régi technológia, mégsem látom túl sokat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen leginkább akkor mikor egy gyors lejtõn a szemedbe vert sártól nem veszel észre egy gyökeret vagy sziklát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Többet ér, mint hinnéd. Lehet itt arcoskodni, de Szilárd is felrakott egy minimál-design darabot tavaly, s relatív tiszta arccal ért be. Én is csak egy váz alsócsõre szerelhetõ lapkval nyomom, de legalább nem veri tele az arcomat a sár.

Elhiszem és nem is arcoskodok, egyszerûen nem az én világom a sárvédõ. Amik eddig voltak nekem vagy semmit nem ért vagy elhagytam. Biztos vannak nagyon jók de én már inkább nem költök rá inkább nyelem a sarat, finom ám az :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mondjuk ,aki hátra teszi, még mindig nem értem.

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Szerinted a Bükkben inteligens sár/víz leledzik?
Mikor a kerék kidobja kikerüli a sárvédõt !:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nem hiszem, hogy a sárvédõ olyan sokat fog érni.

Többet ér, mint hinnéd. Lehet itt arcoskodni, de Szilárd is felrakott egy minimál-design darabot tavaly, s relatív tiszta arccal ért be. Én is csak egy váz alsócsõre szerelhetõ lapkval nyomom, de legalább nem veri tele az arcomat a sár.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Voltam kint tekerni a Bükkben !
Olyan felhõszakadás kapott el , hogy a 8km lejtmenetben elfogyott a V-fékem .
Persze szemüvegben semmit nem láttam , szemüveg nélkül szintén ( a frissen megvásárolt sárvédõk még nem voltak fent) !
Szerencsére nem volt olyan hideg , de a hatalmas vízátfolyások miatt sok vizet kaptam .

Nem hiszem, hogy a sárvédõ olyan sokat fog érni.

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Voltam kint tekerni a Bükkben !
Olyan felhõszakadás kapott el , hogy a 8km lejtmenetben elfogyott a V-fékem .
Persze szemüvegben semmit nem láttam , szemüveg nélkül szintén ( a frissen megvásárolt sárvédõk még nem voltak fent) !
Szerencsére nem volt olyan hideg , de a hatalmas vízátfolyások miatt sok vizet kaptam .

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Már most sem valami fényes a pálya állapota és a versenyig még kb 10 napon esni fog az esõ !
Én már beszereztem a sárvédõket !

Alakul ez :D

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Már most sem valami fényes a pálya állapota és a versenyig még kb 10 napon esni fog az esõ !
Én már beszereztem a sárvédõket !

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
háát, aki az elindulás elõtt akar váltót/féket/láncot cserélgetni, állítgatni
az azért elég gáz
sztem ezt csak a Dante által fentebb vázolt havaria dolgokra illdomos igénybe venni...

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Kedves X-iont sporttárs !

Publikus, hogy mennyi kulacsot jelent ez?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Értem.
Gondoltam tegyük tisztába a dolgokat, mert a magyar élelmes nép. :)

Tavaly, amikor a beszólítás pillanatában kiszakadt az XTR bowdenrögzítõ csavarja, s elgurult a fûben, nekem segítettek a srácok ezt megoldani, a rajt elõtti 1 percben, s ezt még így egy év távlatából is köszönöm. A sors iróniája, hogy a menet is meg volt sérülve, s így a célbaérkezés után a berakott új csavar is kiszakadt, de hálistennek akkor már toltam a biciklit. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Értem.
Gondoltam tegyük tisztába a dolgokat, mert a magyar élelmes nép. :)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
verseny ELÕTT (!!) segítünk olyan technikai problémák elhárításában, ami meggátolna abban, hogy elindulj, vagy sikeresen befejezd. ebben adott esetben benne van fékbetét csere, légtelenítés, váltóállítás, bowden- vagy bowdenház csere, stbstb. agyat szét csak a legvégsõbb esetben szedünk, (nem volt még rá példa) mert sietni kell, sok a várakozó. viszont kónuszt szivesen állítunk, hogy ne lógjon az agy.
nem a verseny utáni ingyenes szervizre kell gondolni, és nem is arra, hogy a elkopott alkatrészeidet ott cserélteted újra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mi is megyünk, akinek technikai gondja van, az korán reggeltõl (fél nyolc kb) már tobzódhat a Shimano autó környékén

Ez a technikai probléma pontosan mit takar? Mondjuk csak váltóállítást, fékbeállítást/légtelenítést, agybeállítást/újrazsírzást? Vagy mondjuk ha beállt valakinek a középcsapágya esetleg ugrik a lánca, mert elkopott valami akkor azt is megcsináljátok/cserélitek? Csak azért mert a 2. esetben elég sokan fognak sorban állni. :D

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mi is megyünk, akinek technikai gondja van, az korán reggeltõl (fél nyolc kb) már tobzódhat a Shimano autó környékén

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Akit érdekel, tavalyi saras képek:
xiont.hu/archiv-fotok/2009/Mountainbike/0531-SzilvasMaraton
Idén is ott leszünk, sõt a frissítési pontokon a mi izo. italunk lesz.
Az ital kb. fele kulacsban lesz kikészítve, úgyhogy érdemes eldobós kulacsot vinnetek,
vagy a verseny végén a sátrunknál kiturkálhatóak lesznek.
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)