Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Közben én megfoltoztam a külsõt. Hát, még varrni sem kellett, egy Mercedes-jel alakú vágás, az egész olyan 5-6 mm. Lehet ha nem krepál be a pumpám és kitartóan rápumpálok, egyszer csak megfogja a tej. De hát nincs hátha. :(

OFF Õszintén szólva a CB termékei sohasem a tartósságukról, hanem inkább a designról voltak híresek - a pedál még csak-csak, de a pumpa az tragikus, nekem ez a második, amit kikukázok, az elsõt még valami fura módon ki tudtam garanciálisan cseréltetni, de azt hiszem visszatérek az 1800 forintos árkategória kõnehéz-de-jó szintjéhez.

Decas 800Ft-os pumpa! Nekem bejött, gyorsan fel lehet vele tolni olyan 2 - 2,5-re, könnyû, legalábbis szerintem, kicsi, egyszóval tökéletes. Na jó egyet szétvertem egyszer mérgemben egy kanapé szélén, de akkor izombol ütöttem!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
az elsõ saras rész végén a két beton között volt egy fotós, nem tudjátok õ kinek fotózott?

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Csak kíváncsiságból: Nem tudjátok, hogy az elsõ betonos felfelén, az élmezõny (Kugli, Marci...) milyen tempóval nyomják (átlag km/h)? Csak a miheztartás végett ....:-)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ahogy letérünk a középtáv-rövidtáv útvonaláról, ott van néhány nagyobb kõdarab, Dante azt hívja sziklakertnek.

Köszi, így már megvan!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Közben én megfoltoztam a külsõt. Hát, még varrni sem kellett, egy Mercedes-jel alakú vágás, az egész olyan 5-6 mm. Lehet ha nem krepál be a pumpám és kitartóan rápumpálok, egyszer csak megfogja a tej. De hát nincs hátha. :(

OFF Õszintén szólva a CB termékei sohasem a tartósságukról, hanem inkább a designról voltak híresek - a pedál még csak-csak, de a pumpa az tragikus, nekem ez a második, amit kikukázok, az elsõt még valami fura módon ki tudtam garanciálisan cseréltetni, de azt hiszem visszatérek az 1800 forintos árkategória kõnehéz-de-jó szintjéhez.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Picasa Webalbumok - 10503477915484719... - 20100530_Szil...
ez milyen bicó?

Nem tudom, pedig beszélgettem a sráccal, együtt toltuk fel a katonasíroknál, gondoltam, hogy megkérdezem, hogy mi ez a rózsaszín csoda, de nem tudtam, hogy hogyan kérdezzem hogy õt ne hozza zavarba. Szerintem valami csaj bringa lehet, mert nagyon kicsi.

A sebesség mindent megold.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Picasa Webalbumok - 10503477915484719... - 20100530_Szil...
ez milyen bicó?

HZ77

HZ77

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Üdv!

Barátnõm csinált pár fotót....
Picasa Web Albums - Zolt

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Zoli szerintem volt a cél elõtt egy kicsivel. Valaki kiabálta a nevem, de nem volt erõm kinézni, de hang alapján szerintem õ volt.

Igen, én voltam, akkor kutyagoltam be a tereprõl.
Most értünk haza, mi még ott maradtunk pihizni egy kicsit.
Képek talán este már lesznek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hol van ez a ,,sziklakert" mert nekem nem rémlik ilyesmi?

Ahogy letérünk a középtáv-rövidtáv útvonaláról, ott van néhány nagyobb kõdarab, Dante azt hívja sziklakertnek.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Szinte az egész az volt :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én is sárgumival mentem, s tényleg elég gáz volt. Igazából egyedül a Szarvaskõ elõtti sárlejtõn jött ki jól, na ott folyamatosan jól lehetett menni, no meg sehol sem kellett leszállni. De cserébe a Sziklakert rémálom. Nekem viszont a dózeren és társain nagyon jól mûködött a kihasadásáig, igaz valószínûleg, mivel 2 baron mentem csak vele. Egyszer mentem maratont 3.5-re fújt 1.5-össel, na az már tényleg "fiatalos".

Hol van ez a ,,sziklakert" mert nekem nem rémlik ilyesmi?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Láttam medusa nyomokat elõttem. Sajnáltam is szegényt, mennyit szívhatott vele. :)

Én is sárgumival mentem, s tényleg elég gáz volt. Igazából egyedül a Szarvaskõ elõtti sárlejtõn jött ki jól, na ott folyamatosan jól lehetett menni, no meg sehol sem kellett leszállni. De cserébe a Sziklakert rémálom. Nekem viszont a dózeren és társain nagyon jól mûködött a kihasadásáig, igaz valószínûleg, mivel 2 baron mentem csak vele. Egyszer mentem maratont 3.5-re fújt 1.5-össel, na az már tényleg "fiatalos".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

marosp

marosp

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nagyon köszönöm én is a fotókat, megtaláltam magam...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

[Szilvásvárad 2010]
...
És minek is Szilvásra sárgumi? Elöl Racing Ralph 2.1, hátul 2.25-ös kivitel. Szuper volt. Otthon megmértem, a defekt után csak 1 barra tudtam visszafújni a hátsót. Még szerencse, hogy vigyáztam...

Láttam medusa nyomokat elõttem. Sajnáltam is szegényt, mennyit szívhatott vele. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A pulzusgörbe alapján azt mondanám, hogy nagyon bekezdtél az elején. Ha a 150 körüli tempót lövöd be, esélyes hogy marad puskapor a végére is, emellett még jobb idõt is mehetsz.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Igen, a jobb szél volt a nyerõ, még szerencse, hogy a fotósnak szép nagy látószögû gépe van :-)
Kíváncsi vagyok amúgy hogy vajon futva gyorsabb lenne-e ez a szakasz. Mondjuk az biztos, hogy az is sok erõt kivenne. Az eleje lehet, hogy tudatosan nem tekert fel?

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
[Szilvásvárad 2010]

Megint hosszútáv. Mert itt az ár/érték arány verhetetlen. :-)

Verseny elõtti napon olvasgattam a fórumokat.
"egerbn.igazi szilvas.ido van. villamlik.dorog.szakad. neha.jeg" /Maci124 KT2.0/
"Én elmentem ma Szilvásváradra, és ami ott fogadott az alapján inkább raftingversenyt kellene rendezni, és haza is jöttem, [...] Jó dagonyázást minden mazohistának." /Csucsu Bikemag/

Nem baj, Ha túléltem 2006-ot és 2009-et, az idei sem lehet rosszabb.

Szombat délután elballagtam a Probike-ba zselékért, de sajnos Powergelbõl nem volt túl sok készleten: Kénytelen voltam eddig ismeretlen HiFive zseléket venni, az adag állítólag a powergel 80%-a. Konstatáltam, hogy a versenyköltségben az ûrkaják részaránya közelíti a nevezési díjét.

És már régen terveztem, de most elérkezett az alkalom az elsõ sárvédõ kipróbálására. Ha Buruczkinak nem derogál, miért ne használnánk? A Moszkva tér felé ballagva betértem hirtelen egy másik bringaboltba, épp volt még egy SKS márkájú darab (ShockBlade).
----
Szerencsére a verseny reggelére elmentek az esõfelhõk, a verseny alatt is sikerült elkerülni, este 6-ig nem is láttam esõcseppeket. Mázli.

Indulás elõtt küzdöttem rendesen a cuccaimmal, térfogatra nagyon sok lett. Már-már hátizsákon gondolkodtam, végül övtáska + nyeregtáska + hátsózseb lett.

Ilyeneket pakoltam el: Esõdzseki. 5 powergel, 6-7 HiFive zselé. 4-5 pár Ca-Mg tabletta pár alufóliába csomagolva: ha valakinek kellene, nekem is maradjon. Két pótbelsõ, pumpa. Multiszerszám, gyorskötegelõ, telefon nejlonzacskózva, kocsikulcs. A sár miatt várható láncproblémák miatt rövid pótláncdarab (na ilyet még sosem vittem) és 3 patentszem.
----
Elõször próbáltam élesben a Garmin Edge 705-ös kütyümet. GPS, Pulzus, barometrikus magasságmérés, másodpercenkénti mintavétel.
Lesz mit kielemezni utólag, ha bírja a 7-8 órát és nem sokall be a memóriája a sûrûre állított adatrögzítéstõl.

Nagyon kevés hosszútávos volt a rajtnál. Sokan átneveztek rövidebb távra vagy el sem indultak.
Részemrõl a Buda maraton óta végzett edzésmennyiség ébresztett kérdõjeleket a táv iránt.
Bár 20 óra talán így is összejött (ennek fele a csütörtöki tábringa futamoknak köszönhetõ), további tíz óra munkábajárás mellett.
----
Rajt után õrült elõzgetések következtek (fõleg a rövid és középtáv nem beszólított tagjai küzdötték elõre magukat). Tempósan haladtam. Az aszfalton beálltam Dósa Eszter tempójára, jó ideig tartottam is, majd egy hátulról érkezõ vonattal átnyergeltem egy elõrébb lévõ bolyra.
A terepes rész elején egy saras huplin ugyan mindenki feltolta, de ezt leszámítva jó volt a talaj. Az elsõ frissítõ részideje bõ 44 perc volt, ez gyakorlatileg egy száraz pálya ideje volt; nem álltam meg frissíteni.

1ó17p/34. km-nél a Bán-patak völgyében lévõ aszfaltról kellett hirtelen rézsút jobbra menni egy földútra. A kereszbe futó árkon felütöttem a hátsót. Egybõl leeresztett. Hála a GPS-nek, most már tudom, hogy 9 percet álltam itt. Egy élmény volt sáros kereket szerelni.
A baj csak az volt, hogy tapasztalat szerint pumpálással legfeljebb 1,5 bart van türelmem befújni. Ez semmi. Innentõl brutálisan vigyázni kellett majd minden kõre és vízátvezetõre.

Az Ördögoldalt meglepõen könnyen sikerült kitekerni (jó nyomon voltam, plusz kiültem a nyereg elejére), bár az ominózus drukkolós részen keletkezett a verseny 175-ös max pulzusa. Valaki megjegyezte, hogy jé, nem is össztelós bringával sikerült a kitekerés (még nem próbáltam ilyet, gondolom, kevésbé pöröghet ki).

Sokat ittam, 4:10 tekerés után meg kellett állni kisdolgot végezni (Hehe, a Garmin mondja: 1:40 idõveszteség :-) ).
Itt egyébként egy Meridás és Bringabandás srác elõl álltam ki, de nem is bántam.
Éppen már fáradtam, mert belehajszoltak egy kelleténél erõsebb tempóba.

Innen még tíz perc volt a Mész-völgyi frissítõ.
A pont hangulata megvolt. Tavalyhoz hasonlóan égett a tábortûz, kolbászos szendvics illatozott. Kínálták a helyi specialitást: csokikrémbe mártott banánt. De nem most akartam kipróbálni.
Inkább vettem csokidarabokat, elkezdtem enni, de elkezdtem émelyegni tõlük, ki is köptem rögtön.

A Mész-völgyben nemsokára visszaelõztem a Meridás gyereket, mert õ is megállt "technikai" szünetet tartani. Aztán a BB-s srác is terítékre került.
Szarvaskõ felé találkoztam az elsõ kezelhetetlen sárral. Csúszós sárlejtõn kellett egyensúly gyakorlatot tartani (amit egyébként szeretek).
Egy srácot beértem, el is feküdt elõttem. Egy másikat egy hosszú aszfalton hagytam le, ahol 40-45-ös tempót lehetett hajtani. Panaszkodott, hogy nincs nagytányér kónusza. Nemsokára egy jobbos után emelkedett: vissza is elõzött.

A Szarvaskõi frissítõn két percet idõztem, ezalatt nem ért utól senki. Ugyan vittem olajat, de a pontokon is volt olajozási segítség! (Egy kulacsnyi vizet végig cipeltem és utántöltöttem: szükség esetén ezzel locsoltam a hátsó sort és a láncot.)

A pontot elhagyva végigbringáztam a patakmedert, nem volt túl mély a víz. Sok sár lejött. Sajnos a kijövetel lépcsõs volt, le kellett szállnom.
Gondoltam, hogy innen Bélapátfalváig halál lesz, de meglepõen járható volt a terep. Talán összesen pár száz métert kellett tolni.

Az utolsó frissítõnél (Lak-völgyi tó) már csak menet közben vettem el egy pohár izót. Már nem sok kraft volt bennem, de innen már csak pár kili volt; itt-ott tolás a katonasírok elõtt, az utolsó 5 km pedig gurulás.

Igazából azt sajnálom, hogy nem volt lehetõségem élvezni a végsõ szakaszt, Képtelen voltam igazán erõbõl rátekerni a kanyargós enyhe lejtõre. Ahogy néztem itt már 130 alatti pulzussal közlekedtem.

Na mindegy, beértem, jó volt, még gulyás is maradt, ami nagy szó a rajt után 7 órával.

A görcs sem köszönt be, igaz hogy verseny alatt elfogyaszottam három pár Ca-Mg tablettapárost, megelõzésképpen.
----
Abszolut 39., Master2 5. hely lett belõle.

De azért a tíz percért igazán kár volt. Az új kütyü szépen rögzített mindent:

Bruttó (GPS): 114,75km 7:06:06 AvgBpm=146 MaxBpm=175 Szint: kb 3050m
Nettó (tekert) idõ: 6:48:52
Tracklog: Untitled by pinterf at Garmin Connect - Details

A pulzusgörbe alapján úgy nézem, hogy max. háromórás ember vagyok. Elsõ két óra még ment 160-ra, végülis jólesõen. A harmadik óra 147, utána az átlag 140 volt.
----
U.i.:
Az elsõ sárvédõ hihetetlen! Nem kell azon szórakozni, hogy mennyivel megyek bele a pocsolyákba. A szemüvegem tisztaságáról nem is beszélve!
És minek is Szilvásra sárgumi? Elöl Racing Ralph 2.1, hátul 2.25-ös kivitel. Szuper volt. Otthon megmértem, a defekt után csak 1 barra tudtam visszafújni a hátsót. Még szerencse, hogy vigyáztam.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Big_Hand, köszi, megvan a bizonyíték, hogy kitekertem az Ördögoldalt :-)

És én is megtekertem, s hüp-hüp kimaradtam a képekrõl. Pedig még mondták is, hogy a végén a jobb szélére menjek át, s majdnem levittem at egyik fotóst. :( Valahol a környékeden voltam amúgy, de szerintem elõtted, mert késõbb hátba vertél.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

...embernek szétment a pumpája, kölcsönadtam, persze mörfi szerint 2km-re kaptam egy defektet, aki épp mellettem tekert attól kaptam kölcsön... mindenki szépen visszakapta a saját pumpáját a célban...szóval van még ilyen...hosszútávon legalábbis....ez a szemetelés azért gonosz dolog, mert ez a legdurvább szálka minden területtulajdonos szemében, így a rossz példán túl elõbb utóbb nem fogják odaadni az erdõt... az nem érv, hogy a rendezõ összeszedi...ezen az alapon az utcán is szemetelhetünk majd jön a közterületi tisztaságért felelõs munkatárs....ami szinte biztos: kulacsot direkt senki nem dob el, az sajnos inkább kiesik...
Még egy kis zöld téma: emberünk gondolom nem az épp friss olajat próbálta lemosni a bringájáról, vagy éppen a frissen brigeciolban áztatott alkatrészeket...nem mellesleg a bringás kenõolajok jelentõs része, pont emiatt, könnyen lebomló, környezetet kevésbé károsító kotyvalék...a pisztrángnak a hordalékkal lemosott vaddisznókaka legalább úgy csipi a szemét, mint a motorex :)

Az egyik legnevesebb, de semmilyen patak sem való bringamosásra (mi van ha folyik a teló olaja vagy a DOT 4 ?? 1l olajjal több 10köbméter vizet lehet mérgezõvé tenni és a pisztrángoknak, rákoknak és egyébb élõlényeknek meg majd elmagyarázza hogy lusta volt 30percet sorba állni a bringamosónál) specciel szerintem õt meg kellett volna büntetni súlyosan!!!!

Én se kaptam fejkendõt. :(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!