Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tudom milyen betegségbõl lábadozva lenyomni egy maratont.Gratulálok hozzá.
Ugyanilyen élményekkel vágtam neki én is a versenynek és fejeztem be,csak még rátettem 2 órát,hogy meglegyen egy mûszak.
A mandulám ismét begyulladt,meg fáj a torkom,meg köhögök.
Csak,hogy ne legyen olyan egyszerû az elsõ hosszútávom Szilváson.Nekem még elég kemények ezek a hosszútávok.70-80 km-nél kezd elhagyni az erõm,de megpróbálom nem feladni és végignyomni.

Köszi, én is neked.
Kb annyira kikészített ez a verseny, mint a tavalyi 24órás duó.

A sebesség mindent megold.

hefi

hefi

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Feltöltött kép

Felkerültek a hivatalos Specialized Maraton 2012 pályafotók.

(Egyelõre csak a közép-, és hosszútávról.)
Ha kerékpárboltot keresel, akkor pillants rá a kerékpárbolt keresõ oldalra!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

hát, ha még felnézel Istállós-kõre akkor tényleg emelkedik ;)

Pedig oda nem teljesíthetetlen feltekerni a sárgán.Azon mentünk ugye fel az aszfaltról (a "bedugulós") , csak , amikor a maraton lemegy balra Hármaskút irányába , ott kell jobbra továbbmenni a sárgán.2 éve , még gyengébben is fel bírtam tekerni , a túloldalról (zöld jelzés) négykézláb felmászók legnagyobb megdöbbenésére (azt hihették , hogy minden oldalról olyan meredek) , csak egy nagy csalódás volt , mert onnan egy deka kilátás sincs semerre.Körbe hatalmas fák , bokrok , sehol egy kilátó , pedig most vagyok a Bükk csúcsán!:)Mindegy , szoktam magam kárpótolni Három-Kõ , Tar-Kõ gyönyörû kilátást nyújtó élményeivel , bár az utóbbira a végén vállon kel vinni és még úgy is az összes testnyílásodon levegõért kapkodsz.Viszont lefele...

Wave

Wave

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

Megírtam én is a beszámolóm: Márkus Jani kerékpáros blogja: Szilvásvárad Maraton - 2012.05.27.

Tudom milyen betegségbõl lábadozva lenyomni egy maratont.Gratulálok hozzá.
Ugyanilyen élményekkel vágtam neki én is a versenynek és fejeztem be,csak még rátettem 2 órát,hogy meglegyen egy mûszak.
A mandulám ismét begyulladt,meg fáj a torkom,meg köhögök.
Csak,hogy ne legyen olyan egyszerû az elsõ hosszútávom Szilváson.Nekem még elég kemények ezek a hosszútávok.70-80 km-nél kezd elhagyni az erõm,de megpróbálom nem feladni és végignyomni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Vagy nem emlékszel , vagy túl erõs vagy.:)Nem hegy , hanem olyan alattomos emelkedések itt-ott.Másrészt nekem ezek a tempómenések , vagy irammenések nem igazán mennek , inkább a meredekek.Ezért furcsálltam , hogy milyen (magamhoz képest) jól megy.Meg a nagymezõi itató utáni köves felfelén is megleptem magam , azt is nagy áttétellel abszolváltam.Emiatt érdemes komolyabban elkezdeni edzeni , hátha lesz értelme.
Amúgy ott tele van heggyel , csak már nem mentünk rá fel.:)

hát, ha még felnézel Istállós-kõre akkor tényleg emelkedik ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Megírtam én is a beszámolóm: Márkus Jani kerékpáros blogja: Szilvásvárad Maraton - 2012.05.27.

A sebesség mindent megold.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

olaszkaputól végig nagytányér? arra már hegy nincs csak lejtõ :)

Vagy nem emlékszel , vagy túl erõs vagy.:)Nem hegy , hanem olyan alattomos emelkedések itt-ott.Másrészt nekem ezek a tempómenések , vagy irammenések nem igazán mennek , inkább a meredekek.Ezért furcsálltam , hogy milyen (magamhoz képest) jól megy.Meg a nagymezõi itató utáni köves felfelén is megleptem magam , azt is nagy áttétellel abszolváltam.Emiatt érdemes komolyabban elkezdeni edzeni , hátha lesz értelme.
Amúgy ott tele van heggyel , csak már nem mentünk rá fel.:)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Háát a komplett hétvégénkrõl van itt egy beszámoló! Kissé hosszú lett, de ha valakit érdekel egy rövidtávos hátsó fertályban végzõ pár egymással való egészséges küzdelme a pályán, akkor tán jó olvasni való lehet!
Vérmaratonistáknak nem ajánlott!

Welness & Fitness a

Nagyon-nagyon jó!:)
Kár , hogy végül nem tekertetek fel , nem esett az esõ , mi felmentünk ott , ahol legurultunk , gondolkoztunk is , hogy letekerjük visszafelé az egész pályát , de végül Három-Kõ lett belõle , onnantól , ahol te "jujjujj"-oztál lefelé lehet felmenni , aztán meg legurultunk azon a ,"tolós sárgán".Lefelé kicsit gyorsabb :) és tömeg sem volt.

superszabi

superszabi

vendég

• fórumtag
  • 53 posts

Végre valaki érti , hogy mirõl beszéltem.Nálam 2:03 a különbség + az általad említettek.Én a sárgán (aszfaltról letérés) , végig üvöltöttem , hogy jobboldalt pálya! , vagy középen pálya! , de sajnos néha süket fülekre találtam , egyensúlyozva kellett néhol megállni a "Critical Mass"-on , mert olyan volt egy kicsit.:) Ettõl függetlenül összességében élveztem.

Ezen Én is sokat gondolkoztam. Sajnos senki nem bír a vérével és ez amúgy is egy verseny, de persze az udvariasság meg az ilyesmi az már nincs. Nos ez csak szervezés kérdése. Szerintem szélesebb hely kellene az induláskor, úgy mint modjuk a buda-maratonon. Itt a szilváson a célkapu után ahogy fordultunk a betonra tök keskeny volt a hely + a betonon oszlopok parkoló autók. Ha ezt az indulást ki tudnák szélesíteni akkor javulna a helyzet. De így is lesznek Hobbi-Rakéták akik látványos esésekkel tarkítják az eseményeket az induláskor.
Értem Én! De leszarom

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Láttam persze , de engem igazából nem is az én eredményem érdekel , hanem a páromé.Mi még úgymond kezdõ , lelkes amatõrök volnánk , csak Õ a tehetségesebb típusból.Master1 4. hely , kicsit több rutinnal a rajtnál (értsd elõrébb , vagy elõbb beállás) igazán meccselhetett volna a dobogóért.7-8 percet kapott Anitától.Nekem még erõsödnöm kell , és gyorsulnom legalább 20 percet , hogy elégedettebb legyek önmagammal , de jövök fel , mint a talajvíz.:) Amúgy Master1 48. Talán , ha nem haldoklom , az Ördögoldal elõtti fölfelén , meg ott , akkor jobb lehetett volna , utána viszont valamitõl "megtáltosodtam".Olaszkapu után pl. érthetetlen módon nagytányér végig.Szóval , ha ezekre majd megtudom a választ , biztos be merek "pofátlankodni" a rajtnál.Addig csak irigylem a gátlástalanokat.:)

olaszkaputól végig nagytányér? arra már hegy nincs csak lejtõ :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Ez elõzõ hozzászólásomban nem részleteztem, de utána többen írták. Errõl van szó , hogy a hosszú aszfalton össze-vissza kell elõzgetni, már amikor engednek. Nem tudod felvenni a ritmusodat, idõt vesztesz,mérgelõdsz és ez tönkreteszi az egész versenyt.

Tudod Imi lehet , hogy emiatt nem éreztem a közepét.Nem baj , ami nem öl meg erõsít :) , mindenbõl lehet tanulni.
De legalább nem vesztettem el e kedvem , ami már önmagában eredmény.(Mármint az aszfaltos szlalomozáskor.)

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Háát a komplett hétvégénkrõl van itt egy beszámoló! Kissé hosszú lett, de ha valakit érdekel egy rövidtávos hátsó fertályban végzõ pár egymással való egészséges küzdelme a pályán, akkor tán jó olvasni való lehet!
Vérmaratonistáknak nem ajánlott!

Welness & Fitness a

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Láttad már az eredménylistát ? Így végül hányadik lettél a kategóriádban v. az összetettben ?

Láttam persze , de engem igazából nem is az én eredményem érdekel , hanem a páromé.Mi még úgymond kezdõ , lelkes amatõrök volnánk , csak Õ a tehetségesebb típusból.Master1 4. hely , kicsit több rutinnal a rajtnál (értsd elõrébb , vagy elõbb beállás) igazán meccselhetett volna a dobogóért.7-8 percet kapott Anitától.Nekem még erõsödnöm kell , és gyorsulnom legalább 20 percet , hogy elégedettebb legyek önmagammal , de jövök fel , mint a talajvíz.:) Amúgy Master1 48. Talán , ha nem haldoklom , az Ördögoldal elõtti fölfelén , meg ott , akkor jobb lehetett volna , utána viszont valamitõl "megtáltosodtam".Olaszkapu után pl. érthetetlen módon nagytányér végig.Szóval , ha ezekre majd megtudom a választ , biztos be merek "pofátlankodni" a rajtnál.Addig csak irigylem a gátlástalanokat.:)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Lehetett látni, hogy kevesebb pénz volt a szervezésre mint tavaly! Ettõl függetlenül a jelölés elsõ osztályú volt!
Az valóban jó lenne ha az egész mezõnyt nem egyszerre indítanák! Szerintem nem kellene 20 perc távonként elég lenne kevesebb is, viszont abból a szempontból pl a rövid távosokat elég lenne elindítani akár egy órával késõbb is, hogy a befutók EH-k egyszerre legyenek és tömeg legyen az eredmény hirdetésen.

A távok külön rajtoltatásáról volt egy egyszerû kis szavazás 200 alatti válasszal :-( itt ebben a topicban. El kell kezdeni elõre szervezni ezeket jobban és akkor lehet máskor változhat a helyzet.

Nekem az nagyon megmaradt, hogy a kapun kiérve mögöttem kétbringás belecsattant egy kocsiba. És nem kicsit.... szóval érdemes lenne átgondolni a külön rajtoltatást.

A gulyás valóban nem volt a legfinomabb a tavalyihoz képest, de azért meg lehetett enni... Soha ne legyen rosszabb.

A beérkezésnél én nem nagyon figyeltem a nevekre, de az valóban jó ötlet lenne, hogy az érzékelõt bõven a cél elõtt elhelyezni és minden érkezõ neve elhangzana, mert jól esõ érzés és az ott tartózkodóknak is fontos infó lehet.

hidd el kell az a 20 perc minimum. Ha lehet akkor 30 perc a legjobb.Van idõ széthúzódnia a mezõnyöknek.
Ez elõzõ hozzászólásomban nem részleteztem, de utána többen írták. Errõl van szó , hogy a hosszú aszfalton össze-vissza kell elõzgetni, már amikor engednek. Nem tudod felvenni a ritmusodat, idõt vesztesz,mérgelõdsz és ez tönkreteszi az egész versenyt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Végre valaki érti , hogy mirõl beszéltem.Nálam 2:03 a különbség + az általad említettek.Én a sárgán (aszfaltról letérés) , végig üvöltöttem , hogy jobboldalt pálya! , vagy középen pálya! , de sajnos néha süket fülekre találtam , egyensúlyozva kellett néhol megállni a "Critical Mass"-on , mert olyan volt egy kicsit.:) Ettõl függetlenül összességében élveztem.

Láttad már az eredménylistát ? Így végül hányadik lettél a kategóriádban v. az összetettben ?
Marci

rokoko

rokoko

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Tehát mi:)

Valahol a Küllõ rét környékén ahol rövid középtávon az a hirtelen köves lefelé van, 2 srác kiabált s fotózott, hogy ereszd el, engedjed!!! Az õ fotóik elérhetõek valahol?

rokoko

rokoko

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Mi voltunk,holnap felrakom a képeket OK?

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
A középtáv bánkúti frissítõ elõtt volt a jobboldalon egy fotós srác, megpróbált lefényképezni, de nem sikerült neki. Majd utánam szaladt és újra próbálkozott, azt mondta ez jó lett. Ha olvassa ezt kérem küldje már el nekem azt a képet. Kerestem mindenhol azt a képet de nem leltem rá. Elõre is köszönöm.

Ha valaki tudja esetleg, hogy ki volt az a fotós aki oda rendezkedett be az is jó lenne nekem mert akkor megkeresném valahogy.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Nem csak ez a 4 perc a baj. Én 9:30-kor álltam be, ami már önmagában szívás, Valahol a közepén voltam, 1:30 van a nettó és bruttó idõm között. Ez nem túl sok, nálam még egy helyezést sem ért volna, de ezen túl a fölfelén végig keresni kellett az elõzési lehetõséget, ehhez néha némi szlalomozás is szükséges volt, és emiatt nem lehetett egy jó egyenletes tempóra sem beállni. Aztán meg az aszfaltról letérés után is muszáj volt leszállni a nyeregbõl a torlódás miatt. Ez együtt már simán kiad akár 10 percet is.

Még az elsõ gyors lefelén is néha kicsit sokan voltunk túl közel egymáshoz - itt már a balesetveszélyt is csökkentené egy szakaszos rajt.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Tudom, hogy a tömegben egy örökkévalóságnak tûnik, én is türelmetlenkedtem elégszer, de a képeimen is látszik, hogy a legutolsó rövidtávos is (aki direkt hátra áll, mert neki mindegy, csak kirándulni jött) a rajt után pontosan 4 perccel áthaladt a célkapun. Sajnos ez egy ilyen célterület, ha számít az idõ, akkor vagy hosszún indulsz, vagy 9:20-kor beállsz a rajtba. Egy sorból rajtolást csak a Budamarcin lehet megoldani. Persze az ideális az a óránkénti rajtoltatás lenne, akkor a hosszúsok sem üres célterületre futnának be.

A célkapun igen , de a stadionból kivezetõn még nem.Én a lovarda fakapujára gondoltam.Amúgy nem panaszkodásnak szántam , csak a tényeket és a véleményemet próbáltam megfogalmazni.Amúgy láttam a képeidet és köszönjük szépen. Viszont a tömegrajtoson még így sem találtam meg magam , pedig 3x is végiglapoztam.Igazad van legközelebb hosszún fogok indulni.( a 9:20 is karcsú:) )