Az elõzõ napi itteni idõjárás jelentésnek (Bánkút 7 fok) úgy döntöttem, hogy a 2009 (2006?)-os szerelésben megyek. Rövidujjú, téli szélálló kabát, rp mini esõdzseki, paliláb. Jó ötlet volt, bár a téli bakancs is elkélt volna, mert a talpam is fagyott.
Az Ördögoldal szurkolós részét 32/34-ben kitekertem (kistányér akkor nem mûködött, felkapta a láncot), ezt az erõfeszítést kicsit nyögtem utána.
Bánkút után jött a szúrós jégesõ, dioptriás szemüvegem van, és nem láttam ki rajta a pára és a víz miatt, szinte csak gurultam a jó kis lejtõn.
Háromszor zakóztam nagyobbat a sáros lejtõkön, a harmadik után már nem mertem kockáztatni, most tele vagyok mindenféle horzsolással meg duzzanattal. A technika csak a második félben szórakozott (az ugráló láncon kívül), elment a hátsó fékem, azt hittem fékpofa (nem kizárt) de talán elfolyt vagy fellevegõsödött.
A sárban tekerés viszont nagyon jó technikai edzés volt, fejleszti az egyensúly érzéket és koncentrációt. A hideg mellett legalább ezt értékeljük
Miután izzadás nem nagyon volt, két "technikai" szünetet is kellett tartanom.
Emlékezetes marad. Gratulálok mindenkinek.
A hosszú eredménylistájában vajon közösen szerepelnek a limitidõ miatti rövidítésre ítélt sporttársak? Mert ha a célban önbevallós volt, és nem írták fel a limitponton, akkor lehet, hogy igen.
Nem lenne hülyeség egy alternatív eredménylistában az õ eredményüket külön is közölni a dnf helyett, végülis csak letekertek õk is 92 kilit ebben a különleges idõben.
u.i. érdekesség: a strava-ra feltöltve lehet nézni idei, tavalyi meg mindenféle részidõket.
Az Ördögoldalt gyakorlatilag nem befolyásolta az idei idõjárás, de a Bánkút-Ómassa lejtõn 40 helyett 29 volt az átlag, 140 helyett 111-es pulzussal. Ennyit számított, hogy nem láttam, nem tudtam tekerni.
Én ott vagyok MJani mögött a felnöttek között utolsó értékeltként, pedig nem engedtek ki arra a plusz hurokra. Nem tudom mi alapján ment a limitidõt túllépõk regisztrálása, kellett volna arra a pontra chip szõnyeg.
Jó választás volt a 29es Bontrager Mud-X gumi, mindenen tapadt és lényegében nem kapart sehol, csak az erõmön múlott, hogy hol tekertem fel. Technikai gondom nem volt, a Rohloff és a Lefty hibátlanul mûködött, fékerõ egész jól megmaradt, de még nem néztem mi maradt a betétekbõl. Nem értem még mindig a sárvédõ nélküli embereket, ennyire számít a kinézet, hogy érdemesebb megvakulni?
A limitidõ le volt írva egyébként valahova??? A 75km-es pont igazából 79-nél volt és ha kiengednek még úgy is bõven 8órán belül végzek, úgy osztottam be az erõmet, hogy legyen kraft a végére is. A ponton mondták, hogy ha nagyon akarok kimehetek a hurokra, de mire visszaérek tuti nem lesz már meg a pont...