Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Az elõzõ napi itteni idõjárás jelentésnek (Bánkút 7 fok) úgy döntöttem, hogy a 2009 (2006?)-os szerelésben megyek. Rövidujjú, téli szélálló kabát, rp mini esõdzseki, paliláb. Jó ötlet volt, bár a téli bakancs is elkélt volna, mert a talpam is fagyott.
Az Ördögoldal szurkolós részét 32/34-ben kitekertem (kistányér akkor nem mûködött, felkapta a láncot), ezt az erõfeszítést kicsit nyögtem utána.
Bánkút után jött a szúrós jégesõ, dioptriás szemüvegem van, és nem láttam ki rajta a pára és a víz miatt, szinte csak gurultam a jó kis lejtõn.
Háromszor zakóztam nagyobbat a sáros lejtõkön, a harmadik után már nem mertem kockáztatni, most tele vagyok mindenféle horzsolással meg duzzanattal. A technika csak a második félben szórakozott (az ugráló láncon kívül), elment a hátsó fékem, azt hittem fékpofa (nem kizárt) de talán elfolyt vagy fellevegõsödött.
A sárban tekerés viszont nagyon jó technikai edzés volt, fejleszti az egyensúly érzéket és koncentrációt. A hideg mellett legalább ezt értékeljük :)
Miután izzadás nem nagyon volt, két "technikai" szünetet is kellett tartanom.
Emlékezetes marad. Gratulálok mindenkinek.

A hosszú eredménylistájában vajon közösen szerepelnek a limitidõ miatti rövidítésre ítélt sporttársak? Mert ha a célban önbevallós volt, és nem írták fel a limitponton, akkor lehet, hogy igen.
Nem lenne hülyeség egy alternatív eredménylistában az õ eredményüket külön is közölni a dnf helyett, végülis csak letekertek õk is 92 kilit ebben a különleges idõben.

u.i. érdekesség: a strava-ra feltöltve lehet nézni idei, tavalyi meg mindenféle részidõket.
Az Ördögoldalt gyakorlatilag nem befolyásolta az idei idõjárás, de a Bánkút-Ómassa lejtõn 40 helyett 29 volt az átlag, 140 helyett 111-es pulzussal. Ennyit számított, hogy nem láttam, nem tudtam tekerni.

Én ott vagyok MJani mögött a felnöttek között utolsó értékeltként, pedig nem engedtek ki arra a plusz hurokra. Nem tudom mi alapján ment a limitidõt túllépõk regisztrálása, kellett volna arra a pontra chip szõnyeg.

Jó választás volt a 29es Bontrager Mud-X gumi, mindenen tapadt és lényegében nem kapart sehol, csak az erõmön múlott, hogy hol tekertem fel. Technikai gondom nem volt, a Rohloff és a Lefty hibátlanul mûködött, fékerõ egész jól megmaradt, de még nem néztem mi maradt a betétekbõl. Nem értem még mindig a sárvédõ nélküli embereket, ennyire számít a kinézet, hogy érdemesebb megvakulni? :D

A limitidõ le volt írva egyébként valahova??? A 75km-es pont igazából 79-nél volt és ha kiengednek még úgy is bõven 8órán belül végzek, úgy osztottam be az erõmet, hogy legyen kraft a végére is. A ponton mondták, hogy ha nagyon akarok kimehetek a hurokra, de mire visszaérek tuti nem lesz már meg a pont...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Olvasva az élménybeszámolókat és emlékezve a 2009-es szilvásra nem bánom, hogy nem indultam. Az végleges döntést akkor hoztam meg, amikor pénteken kimentem egy körre a Bükkbe és nyakamba szakadt az ég. Reméljük a Dunán kegyesebb lesz az idõjárás.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Már a múltkor meg akartam kérdezni: miért jó az a CX-es rész a Jávor hegy környékén az erdõben, ez tetszik valakinek? Miért vannak ott úgy kidöntve a fatörzsek? Természetesen jó ragadós sár volt most, hogy minél nehezebb legyen átemelni a bringát a méretes kidöntött fatörzseken.

Nekem igen, szerintem azok csak úgy természetesen kidõltek nem kidöntötték õket, jól az elejében mehettél mert amikor én arra jártam már híg fos állagú volt a sár.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Az elõzõ napi itteni idõjárás jelentésnek (Bánkút 7 fok) úgy döntöttem, hogy a 2009 (2006?)-os szerelésben megyek. Rövidujjú, téli szélálló kabát, rp mini esõdzseki, paliláb. Jó ötlet volt, bár a téli bakancs is elkélt volna, mert a talpam is fagyott.
Az Ördögoldal szurkolós részét 32/34-ben kitekertem (kistányér akkor nem mûködött, felkapta a láncot), ezt az erõfeszítést kicsit nyögtem utána.
Bánkút után jött a szúrós jégesõ, dioptriás szemüvegem van, és nem láttam ki rajta a pára és a víz miatt, szinte csak gurultam a jó kis lejtõn.
Háromszor zakóztam nagyobbat a sáros lejtõkön, a harmadik után már nem mertem kockáztatni, most tele vagyok mindenféle horzsolással meg duzzanattal. A technika csak a második félben szórakozott (az ugráló láncon kívül), elment a hátsó fékem, azt hittem fékpofa (nem kizárt) de talán elfolyt vagy fellevegõsödött.
A sárban tekerés viszont nagyon jó technikai edzés volt, fejleszti az egyensúly érzéket és koncentrációt. A hideg mellett legalább ezt értékeljük :)
Miután izzadás nem nagyon volt, két "technikai" szünetet is kellett tartanom.
Emlékezetes marad. Gratulálok mindenkinek.

A hosszú eredménylistájában vajon közösen szerepelnek a limitidõ miatti rövidítésre ítélt sporttársak? Mert ha a célban önbevallós volt, és nem írták fel a limitponton, akkor lehet, hogy igen.
Nem lenne hülyeség egy alternatív eredménylistában az õ eredményüket külön is közölni a dnf helyett, végülis csak letekertek õk is 92 kilit ebben a különleges idõben.

u.i. érdekesség: a strava-ra feltöltve lehet nézni idei, tavalyi meg mindenféle részidõket.
Az Ördögoldalt gyakorlatilag nem befolyásolta az idei idõjárás, de a Bánkút-Ómassa lejtõn 40 helyett 29 volt az átlag, 140 helyett 111-es pulzussal. Ennyit számított, hogy nem láttam, nem tudtam tekerni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Már a múltkor meg akartam kérdezni: miért jó az a CX-es rész a Jávor hegy környékén az erdõben, ez tetszik valakinek? Miért vannak ott úgy kidöntve a fatörzsek? Természetesen jó ragadós sár volt most, hogy minél nehezebb legyen átemelni a bringát a méretes kidöntött fatörzseken.

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Pár kép Miszitõl. (csak rövid)
https://plus.google....577687355090257

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Meg tudnátok mondani, hogy ki fotózott az Ördögoldal tetején?

Thx

https://www.facebook...87722412&type=1

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ezek hogy mûködtek és hol szerezted be õket? :)

Tavaly szereztem be egy dönthetõ (szár végen állítható), fotokromatikus, jól szellõzõ Alpina szemüveget. Na ez a (majdnem) tökéletes :)

Sealskinz cuccokra esküszöm, s már régen rendeltem õket, azt hiszem, hogy CRC. Mint minden spéci cucc, ilyen sem kapható itthon.

Meg tudnátok mondani, hogy ki fotózott az Ördögoldal tetején?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Nekem hosszútávról lesz logom, valamikor este feltöltöm valahová. Táv ~106.8 km, szint 2745m volt. Egy kicsit jobb idõben imádtam volna. :)
PressFit csapágyak nekem szintén zenész. Katasztrófa ez a konstrukció.

Okés, köszi. Kíváncs lennék rá. Az az igazság, hogy a korábbi évektõl eltérõen nem volt tiszta, hogy mely részek kerültek ki (bár mintha valami hosszabb kanyargós lefelét hiányoltam volna). Ilyen körülmények között én elég nehezen fogtam fel, hogy merre járok. :P

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Nekem hosszútávról lesz logom, valamikor este feltöltöm valahová. Táv ~106.8 km, szint 2745m volt. Egy kicsit jobb idõben imádtam volna. :)
PressFit csapágyak nekem szintén zenész. Katasztrófa ez a konstrukció.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

neoprén zokniban és kesztyûben mentem, meg vastagon be voltam kenve vízlepergetõ kencével.

Ezek hogy mûködtek és hol szerezted be õket? :)

orra letolt szemüveggel (fölötte nézek)

Tavaly szereztem be egy dönthetõ (szár végen állítható), fotokromatikus, jól szellõzõ Alpina szemüveget. Na ez a (majdnem) tökéletes :)

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Grat minden résztvevõnek, aki bevállalta a tegnapi kihívást. Én az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy megússzuk szárazon, és nem kell komolyan venni azokat a rémisztgetéseket, ami 2006 és 2009 felidésérõl szólt. :-)
A rajtnál teljesen meg voltam lepve, hogy sokan rövid ujjú mez, nadrág kombóban készültek. Így utólag nézve nekem úgy tûnik, hogy nem igazán lehetett az idõjárási körülmények változásához megfelelõ öltözetet választani. Az elsõ 10km alapból kellemes idõben zajlott, az azt követõ lehûlés, az áltam mért 5,3-7,1 fok közötti hõmérsékeltekkel komolyabb/vízálóbb ruhát igényelt volna.

Kérhetek valakitõl egy gps log-ot a középtáv útvonaláról? (Sajnos 55km-t követõen a telefonom elvesztette a jelet, ami csak a célterületen lett meg neki újra. Persze közbe valamikor az úton a nyeregtáskám akváriummá változott, és sáros lében zötykölõdött a telefon, ami akár a kiváltó oka is lehetett. :P )

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez elég nagy szívás volt. Esõkabátot nem vittem, mindössze egy mellényt vettem a rövid mezre. Szerencsére volt eszem, hogy neoprén zokniban és kesztyûben mentem, meg vastagon be voltam kenve vízlepergetõ kencével, így a rövid átfagyós szakaszok túlélhetõek voltak. A hajtásom kissé bekrepált (1 cm-t lógott már a hajtókar a végén, igen, press-fit), elég durván szívtam az utolsó hegyen miatta. Agyaltam én is a közép-hosszú leváláson, de végül Jani motivált, így továbbmentem.

Ja és "ez nem teremsport". :D (csak mert hiányoltátok)

Arcom meg egyáltalán nem lett sáros. :P Nekem az a telóhídra rakós neoprén van, s orra letolt szemüveggel (fölötte nézek) tökéletes.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

navigator

navigator

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Valahogy így néz ki az én fékbetétem is - eddig csak az elsõt csekkoltam. Szerencsére az utolsó 4km-en fogyott el a fékerõ, onnantól meg már nem is kellett. Én nagyon élveztem a versenyt, mert tudtam mire számítsak. Már elõzõ nap déltõl láttam a felhõszakadást és a jégesõket. Sildes bukó + szemüveg az orrom hegyén, azaz lõrésen kitekintés jól mûködött. A lejtõkön végig erre gondoltam: Danny Hart's 2011 World Championship Winning Downhill Run at Champery - YouTube

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Ennyi (sem) maradt a hátsó fékbetétekbõl, az elsõk sem sokkal különbek, bár ott még marad 1 tizednyi anyag. :D
Nem mondom, hogy vacsi újak voltak a verseny elõtt, de amúgy nincsenek két hónaposak. Pontosabban nem voltak.
Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

A legjobb megoldás, én is ezt használtam volna, ha telóval megyek, mindenkinek a környezetembõl javasoltam, hogy rakjon fel egy ilyet.

A dzsuva nagyrészét nem engedte szembe jutni, egyértelmûen jó dolog a nyuszifül. :)

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Egy kis emlékeztetõ képekben. Köszönjük a fotósnak.
https://www.facebook...12:2305272732:5

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

becsap

becsap

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

A legjobb megoldás, én is ezt használtam volna, ha telóval megyek, mindenkinek a környezetembõl javasoltam, hogy rakjon fel egy ilyet.

... és fel is tettük! Andrissal áldottuk a neved a verseny után! :) Bár a teló tuning az még a rajt elõtt leszakadt, de a fehérjés bödön sárvédõ állat lett! Küöszi Jani!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem szarakodott a hajtásom ill folyamatosan eresztett a hátsó kerekem ezért Bánkútnál lefordultam, az azt követõ tízen kilométer életem legfázósabbjai közé sorolom.
A mi csapat sátrunk a cél elõtt 150m-el volt egy mosolygós arcot sem láttam sírást /nem síróst/ lényegesen többet. A hajtások által kiadott hangokról nem beszélnék csak egyrõl konkrétan arról aminek iszonyú hangja volt és nagy valószínûség szerint a kazetta ette az agyat.
Tiszteltetem azoknak akik végig tolták a a közepet pláne a hosszút, de jó döntés volt a feladás is. Legjobban azok döntöttek akik nem indultak és most jöhet akárki a nem teremsport szöveggel is.

Az én hajtásomnak semmi baja nem volt (a bringa részérõl), végig tökéletesen mûködött, sõt azon meglepõdtem tegnap este otthon, hogy a láncon még mindig van kenõanyag pedig nem kentem útközben, mondjuk és elég spéci anyag volt rajta.
Az idõ miatti feladásokat megértem, ez brutális volt komoly esõruházat nélkül.

Jani, megmentetted a singlespeedesek becsületét :-)

Nem hittem a szememnek, amikor a H-K elválasztásnál megálltam egy percre, és megjelent Fityisz és Tóth Andris, hogy nekik is elég volt a buliból.
Gyakorlatilag 19-re húztunk lapot, hogy majd biztos esik valamennyit, de aztán eláll, és lehet egy kicsit szárítkozni közben, talán a nap is kisüt (végülis így indult a reggel...). Nálam legalábbis nem volt sem rendes cipõ, sem rendes kesztyû (meg semmilyen ruhadarab, amit ekkora esõhöz terveztek), büntetésképpen végig élvezhettük az aszfaltot vissza Szilvásra, majdnem akkora élmény volt, mint 2009-ben, csak most legalább nem folyt a vér az államból :-)

Hazafelé a kocsiban nehezen akartam elhinni, hogy mind feladtátok és csak mentem végig.
Én is így voltam, nem hittem el reggel, hogy ilyen idõ lesz (pedig volt nálam melegebb cucc is a szálláson), de a kríziseken sikerült mindig túllendülnöm, amit részben biztos a magas testzsírszázalékomnak köszönhetek.

Bánkúttól szemüveg nélkül mentem végig, zavart hogy állandóan párásodik. A célban nem nagyon hitték el a többiek, hogy a pályán értem be, teljesen elég volt itthon arcot mosnom, szinte semmit nem kaptam a képembe. Szombaton vettem egy 1500 forintos sárvédõt, meg befaragtam egy gumibelsõt a telóba. Hibátlan volt, sokat ért!

A sebesség mindent megold.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Hõsök? Inkább csak bolondok. :)

Bolondok?
Idióták!
De azért jó volt :)