Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

Carpchaser

Carpchaser

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Még egy vmit nem értek egyébként: A rövid mez+nadrágosok mire készültek? Szétfagytam (fõként itató utáni lejtõn) hosszúban is...

Én rövidben toltam és ha még egyszer mennék (nem mennék:)) ugyanezt választanám. Miért? Mert (szerintem) az átázott hosszú mezektõl (fõleg a termósoktól) amelyek folyamatosan a testeden vannak, sokkal hamarabb kihûl a tested, mintha eláznál, a bõrödrõl leperegne a víz és utána csak a menetszél hûtene. Nem tudom szétnéztél-e az elsõsegély sátorban, kizárólag csak hosszú mezesek voltak bent kihûléses tünetekkel... Persze ez lehet, hogy a nagyszámok törvényének tudható be, de azért szerintem van benne valami. Én spec jól éreztem magam és nem remegtem úgy mint a nyárfalevél a célban. A lényeg pedig az, hogy megcsináltuk és senkinek nem esett komoly baja. Na és jó volt látni, hogy összetartanak a bringások és vigyáznak egymásra ilyen körülmények között! Ez a lényeg... Jó tekerést!

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

Még egy vmit nem értek egyébként: A rövid mez+nadrágosok mire készültek? Szétfagytam (fõként itató utáni lejtõn) hosszúban is...

En peldaul kifejezetten jol birom ezt az idot is, tehat nekem vegig eleg volt a rovid nadrag es felul 2 db rovidujju mez egymason, meg Bankutrol lefele se faztam. Vesztartaleknak meg volt nalam szeldzseki, ha peldaul fel kellett volna adnom.

LGee

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
OFF: Viszont nem véd a kerék által elõre felspriccelt sár ellen, ami ellen meg a másik zsír ;). A Scott G-ZEro FX-en gyönyörû és jól megtervezett váz sárvédõ volt, ezek messze nem olyan hatásosak és autópályás szállítás kompatibilisek. Többet nem offolok ide ilyet, inkább menjünk vele a másik topikba ha lesz már rá válasz.
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Tudom ajánlani az SKS vázra valóját, mert abban van 4 gumibak szerû és szépen betámaszkodik a bovdenek közé. Specialized keróimon használom régóta nagy megelégedéssel. Ha kiveszed a gumikat akkor is nagyon szépen felfekszik a bovdenekre.
SKS X-Board | Kiegészítõk | Sárvédõ | Alsócsõre

Specinél alul vezetett bovdenek miatt nem volt könnyedén megoldható, ezért nálam elmaradt a felszerelése, de (ebbõl a szempontból) normális helyen vezetett bovdenek esetén tényleg rendkívül hasznos dolog az elsõ sárvédõ.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Már nem használok vázsárvédõt csak SKS Shockbladet elõl.
Amin még dolgozok, hátulra valami ami védi a láncot a kerékrõl ráhulló sártól...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Na látod ez az amit én sem értek. Filléres dolog egy belsõ darab a villaszárak közé az elõre fröccsenõ beletekerõs sár ellen, meg egy mûanyag darab a vázra (akár félbevágott PET palack+4 kötegelõ) a felcsapódó sár ellen. Annyira egyszerû dolog, hogy nem is értem miért nem jut az emberek eszébe.
A jó Reba már viccelt meg mást is ezzel a kamra mizériával ilyen hideg idõben. 2009, az idõ ugyanez és 0cm út egy kedves ismerõsnek. :-)

Specinél alul vezetett bovdenek miatt nem volt könnyedén megoldható, ezért nálam elmaradt a felszerelése, de (ebbõl a szempontból) normális helyen vezetett bovdenek esetén tényleg rendkívül hasznos dolog az elsõ sárvédõ.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Otthon kétszer már produkálta (pénteken) hogy pumpát levéve elillant a nyomás, erre tippelnék - illetve télen jól szokott mûködni a teló (a tag nem, spv nem megy, így van egy régi rókám télre).
Palackból becsúszók védelmére is csináltam meg hátra is hogy tag/lánc védve legyen, bár a láncra nem lett túl hatásos.

Viszont több haverom nem is látott a sok sártól, szemüveget is letolták emiatt - én erre nem vagyok hajlandó, tökömet se érdekli a +150gramm ha cserébe látok! A szemem többet...

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Na látod ez az amit én sem értek. Filléres dolog egy belsõ darab a villaszárak közé az elõre fröccsenõ beletekerõs sár ellen, meg egy mûanyag darab a vázra (akár félbevágott PET palack+4 kötegelõ) a felcsapódó sár ellen. Annyira egyszerû dolog, hogy nem is értem miért nem jut az emberek eszébe.
A jó Reba már viccelt meg mást is ezzel a kamra mizériával ilyen hideg idõben. 2009, az idõ ugyanez és 0cm út egy kedves ismerõsnek. :-)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Minek a sárvédõ, b*szogatnak mindig a haverok, hány fölös gramm... Naná, a végére õk a testükön ettõl több gramm sarat cipeltek :) Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2013/MTB/0526-SzilvasMaraton/szivas-1536

Rajt ok, kaja ok, jelölés ok, frissítõ ok, pálya (patak) ok, minden fasza volt - kivéve kb az utolsó 25km-t merev villával megtenni(negatív kamrából elillant a nyomás), és érezni ahogy péppé veri a kormány a tenyerem... Majdnem elsírtam amikor realizáltam hogy mégse 64km(valahol azt olvastam) a táv, és már minden méter rohadtul fájt.

Köszönjük és várjuk a képeket!

Carpchaser

Carpchaser

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Ha végre egyszer utolérem magamat, akkor este már lesznek képek.
A vége elõtt kb. 2km-el fotóztam egy marhanagy esernyõ alól. Amikor elindultunk felfelé fotózni, akkor nem esett olyan jól cipelni, de voltam elégszer már Szilváson, úgyhogy tudtam, megéri majd. Így is lett.:D
De legalább az objektívet nem kellett állandóan pucolgatni a sok por miatt!:P

Nagyon várjuk és köszönjük a munkád!:)

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

A vége elõtt kb. 2km-el fotóztam egy marhanagy esernyõ alól. Amikor elindultunk felfelé fotózni, akkor nem esett olyan jól cipelni, de voltam elégszer már Szilváson, úgyhogy tudtam, megéri majd. Így is lett.:D

Köszönjük! Akkor ha legközelebb azt látom, hogy esernyõvel indulsz el felfele, akkor az esõruhát gyorsan magamra kapom még a rajt elõtt! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Jól sejtem, hogy Hostya Zoltán most nem fényképezett?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gabóca, te voltál a sztár végig... :D

Ne irigykedj, rajta vagy te is, majdnem az elsõ sorban! :D

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Gabóca, te voltál a sztár végig... :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
A három rajt: My Edited Video - YouTube

Fifty

Fifty

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
én csak röviden megyek, kb a felszereltségem is annak megefelelõ. MX4 fékek pont annyit koptak hogy utolsó kanyarokban kezdték szorongatni a fékkarok a kisujjaimat :D pedig minimális holtjátékkal indultam. Buta elsõ váltó és egy hátsó Acera egyszer sem panaszkodott a sár miatt (elõl 22,32,44, hátul meg 12-32;.. 7 sebességben, tehát nagyok a fogszám ugrások). Valakit láttam viszont középtávon befutni és nemtudom MIVEL KENI???? a hajtást, de a fogaskerekek meg a lánc mintha frissen lett volna krómozva. kell nekem is olyan lötty :)
táv végére az egyetlen tiszta alkatrész a becsúszószár maradt. úgytûnik, kis karbantartást is meghálálják a dolgok. viszont a rugót úgy felejtettem "városias" nyomáson így 3 km -el a vége elõtt már nyögtem annyira megcsapkodta a kezemet. de ígyis TopMaraton-on eddig szilvás sikerült a legrosszabbul, most viszont hoztam a legjobb eredményem, ami elég jó ösztönzés az idén következõ 3 futamra. Elsõ esõs, dagonyás versenyem volt, panaszra mégsincs okom.

tsanyi

tsanyi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Sziasztok!
Elõször is gratula minden rajthoz álló montisnak, ilyen idõben én országútizni sem szoktam kimenni! :)
1640 kép készült az idei Szilváson. A rövidtávosok zöme egymás után 3-at is találhat magáról, a közép és a hosszúnál 1-2 fotóra maradt energiánk.
Az erdõ végén, az utolsó kanyarban és a kisvasúti keresztezõdésnél készültek a képek: Nutrixxion fotók
Jani

Köszönjük a linket és a képeket, Jani. Jók lettek. Voltak érdekes arcok. Kíváncsi lennék hogy egyesek mit láttak szemüvegen keresztül, mert a fotók arról árulkodnak, hogy nem sok mindent. :D

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Így már értem miért fagyott el a lábam Bánkútról lefelé, és úgy is maradt a célba érkezés után még jó ideig, tavaly a Salzon nem volt ilyen hideg!

Meglepödtem én is,most,hogy megnéztem.4-5 foknál nem gondoltam volna,hogy hidegebb van.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Így már értem miért fagyott el a lábam Bánkútról lefelé, és úgy is maradt a célba érkezés után még jó ideig, tavaly a Salzon nem volt ilyen hideg!

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu