Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Posted 2008. May 26. - 13:23
-nem tévedt el senki, ki volt jelölve rendesen
-nem lett elszurva az idömérés
-már tegnap estére volt eredménylista
-nem volt nagyon nagy sár(tudom ez nem a szervezök érdeme:)
Ne csak a rosszat lássuk.(tudom ez nem megoldás annak aki mondjuk mindig hosszun megy és a mezöny végén ér be,és neki már nem jut semmiböl)
Posted 2008. May 26. - 13:22
Nekem tavalyi Mátrán kívûl mindenütt jó pólól jutott; és itt is-ott is ugyanolyan minõségû. Én azt nem értem ha lassabb vagyok jóval mint ti; hogyhogy nektek nem jut jó póló? S-es kéne, vagy mi? (nekem L)
Pite! Szívesen látunk a hosszútávú mezõnyben, s majd kiderül, hogy jut-e póló... :lol1:
Sajnos azzal is számolj, hogy akármennyire csapatom, azért 5:30-nál hamarabb nem szoktam beérni (gyenge vagyok), talán a Mátra (de az nem is igazi hosszútáv) a kivétel. Addigra más távokról már a lassabja is beér.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. May 26. - 13:22
Három órás vezetéssel már Ungváron járnál:)
És még mindig ez 8ezres nevezés.Hajajaj.
Kimondtad a varázsigét:Nem jó a szolgáltatás-megyek máshová!Ez így korrekt.Akinek nem tetszik megy máshová.De úgysem megy,mert szereti ezt az egészet.Valaki magának bizonyít,van aki a haverokkal meccsel,hogy utána huzhassák egymást a pár perc ráveréssel,van akinek a hangulat jön be.Aki meg fikáz az ilyen fórumokon,az is csak ezt teszi,de nem csinál helyette jobbat.Aztán jövõre megint ott van a rajtnál és akarja megint.
Hát ennyit errõl az egész hajcihõrõl.
Posted 2008. May 26. - 13:18
Vasárnap délután ki akar még bármivel is bajlódni.
Maratont Szombatra!
Dante jobbulást, azt hiszem pont mögöttem jöttél, a jobbos kicsit szûkebb volt a többinél.
Lehet, ha GSK mezt (narancs-fehér) és fekete NRS-t láttál elfeküdni.
Szombat-vasárnap meccsben nálam viszont biztos, hogy a vasárnap a nyerõ - a munkám miatt egyszerûen KELL, hogy kialudjam magam verseny elõtt, s erre egyedül a szombat az alkalmas. Mondjuk a vasárnapi pihinapnak is lennének elõnyei...LEGYEN 3-NAPOS A HÉTVÉGE, és minden meg van oldva!
Posted 2008. May 26. - 13:11
Én még a verseny elõtt 2 héttel sem tudom, hogy lesz-e idõm elmenni, vagy egyéb meló lesz. Ergo nem tudok elõnevezni. Tavaly mind a ketten elõneveztünk a komplett top maratonra, és egyen sem voltunk. Eladással nem foglalkozom.thommey, dante: Ha ti nem neveztek elõre az már hadd ne a mi problémánk legyen... fizessetek 8at a helyszínen; nekem számít az a 4500Ft, ezért elõnevezek. Ha nem tudok elmenni eladom; kész. Érdekes, máskor számolod a maratonok költségét a versenygumikopástól a mittudomán miig kicentizve; ha ennyire számít akkor miért helyszi nevezést veszel alapul? Amúgy nem hiszem hogy pl te is a helyszínen neveztél volna - ami logikus hogy bünti árban van; különben hogy a fenébe lehetne tervezni?!
És más költséget nem szoktam számolgatni...
Posted 2008. May 26. - 13:07
Posted 2008. May 26. - 13:06
Olyan érzésem volt néhány apróbb dologban (a szervezõk részérõl), hogy "csak legyünk már túl rajta...". De kis hazánkban ehhez már hozzászokhattunk.
Vasárnap délután ki akar még bármivel is bajlódni.
Maratont Szombatra!
Dante jobbulást, azt hiszem pont mögöttem jöttél, a jobbos kicsit szûkebb volt a többinél.
Posted 2008. May 26. - 12:50
rob: Igen, túl sokat merhettek ahogy a kintlévõ edényekbõl láttam... messze nem 1200 ember kapott kaját!!!
16:30kor tuti nem volt kaja, mert már 4kor sem volt.
thommey, dante: Ha ti nem neveztek elõre az már hadd ne a mi problémánk legyen... fizessetek 8at a helyszínen; nekem számít az a 4500Ft, ezért elõnevezek. Ha nem tudok elmenni eladom; kész. Érdekes, máskor számolod a maratonok költségét a versenygumikopástól a mittudomán miig kicentizve; ha ennyire számít akkor miért helyszi nevezést veszel alapul? Amúgy nem hiszem hogy pl te is a helyszínen neveztél volna - ami logikus hogy bünti árban van; különben hogy a fenébe lehetne tervezni?! Ha nem is év elején nevezel (bár sztem akkor) akkor is fele annyiba vannak a nevezések; és átlag itthoni maratonhoz képest jobb a start... és ennyi; mert másutt szokott kaja jutni.
Salzon sem másabb annyival amennyivel drágább... hangulata más, kaja jutott bár egy gulyásért 10 paris tésztát adtam volna, stb. Amit meg szponzorok raknak bele ahhoz nem sok köze vnaa szervezõknek...
Nekem tavalyi Mátrán kívûl mindenütt jó pólól jutott; és itt is-ott is ugyanolyan minõségû. Én azt nem értem ha lassabb vagyok jóval mint ti; hogyhogy nektek nem jut jó póló? S-es kéne, vagy mi? (nekem L)
Szerintem :prosze:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. May 26. - 12:14
Posted 2008. May 26. - 12:10
Posted 2008. May 26. - 12:08
Nekem bejött a verseny. Elégedett voltam mindennel, max a felkészültségemmel nem. Párszáz km-el a lábamba kissé gyenge voltam így az év (számomra) elsõ versenyére. A bemelegítésre sem volt idõm, így az elsõ emelkedõk eléggé megviseltek.
Nevezés elött középtávval szemezgettem, de végül a csapattársammal mentünk a röviden. Végeredményben a rövid táv 39. helye nekem megfelelt ennyi edzéssel.
Én az itató zónáknál csak némi iso-t töltettem a kulacsomba és robogtam tovább, saját csócsálni valóval készültem.
A gulyás is finom volt.
Jó volt beszélgetni a sok rég nem látott ismerõssel.
Gratu mindenkinek az elért eredményéhez! További balesetmentes tekergést!
Posted 2008. May 26. - 12:05
sokan úgy tûnik mintha a csomag tartalmáért neveznének....
a nevezés amugy ennyi. ebbe a kajának, a pályakijelölésnek és a chipes idõmérésnek kell tartoznia, minden más (programok, zenekarok, ajándék póló, stb) már csak opcionális. ezért sírni szerintem gáz.
ha kétféle nevezés lenne ahogy itt felvetette valaki (egyikben van póló meg 3 kiló zselé a másikban nincs) a most sírók mind az olcsóbbat választanák.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. May 26. - 11:57
Nem kap röhögõ görcsöt egyik általad említett nemzet gyermeke sem ,mert eszébe sem jut ilyen mint neked.Piti pénz nekik,ugyanis.Én sem kezdtem el zokogni a boldogságtól,hogy a külföldi maratonokon a drága pénzemért ,milyen lufasz kis vacakokat kaptam.Ez van.Ha nem kapnánk semmit akkor sem lehetne sírni.Nevezel,hogy RÉSZT VEHESS a versenyen.Passz.A többi ami zacskóban van csak figyelmesség.Ha lenne egy alap nevezési díj és mellette lenne egy kicsit többért ajándékos és abban alig kapnál valamit és még az is szar lenne,akkor és csak akkor elfogadható lenne a fikázás.De így.
Én kihírdetném a szervezõk helyében,hogy nem kap senki csomagot a nevezés mellé.Minek?Nevezési díj változatlan.Majd amikor adnák át nevezést mégis ott lenne a csomag.Lenne nagy bódogság-de jó AJÁNDÉK csomag!!!
Posted 2008. May 26. - 11:53
azt hiszem összesen 3 emberen nem tudtunk segíteni (az a bizonyos tárcsacserés fiatalemberen kivül volt két kisebb probléma - tanultunk a hibákból, bükkön még jobban fel leszünk készülve!) de abban biztos vagyok, hogy legalább 20-30 embert tudtunk úgy kisegíteni, hogy elindulhatott a versenyen. ezek közt volt centir, légtelenítés, villaszerviz, integrált hajtókar szétszed-összerak, full bowdencsere, váltó- és fékállítás, miegymás. ingyen.
a kajára is reflektálnék (bár nem vagyok szervezõ): háromnegyed négykor indultunk el, elõtte a sátor mellett legalább 20 adag kaja volt kinn, ember nuku. ez bõven a Szilárd beérkezése után volt.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. May 26. - 11:53
Sikerült viszonylag elölröl,a kék,nemtudom-talán Grupamás? kapu alól indulni,a hosszú emelkedön óvatosan elözgetve,az elsö köves fölfelén végigtekerve...
Amikor itt végigbirtam,tudtam,hogy csak az ördögoldal lehet problémás,na itt toltam a húzossabb helyeken.Fölfelé,lefelé nyomtam,semmi erölködés,csak amennyire jól esett.Egy gyors saras lefelén sikerült megfogni egy majdnem bukást,a mögöttem jövö P-nivós srác meg is jegyezte,hogy nem gondolta,hogy a bringán maradok...
A katonasirok elött elöztem egy veszélyeset,halkan szóltam a sport-társnak-bocsánat itt is érte még1x!!!
A zebramintás Specialized mezes sráccal nagyot meccselve és szinte már magamon kivül sikerült 4órás idövel beérkezni felnött férfi középtáv 30. helyen,ami életem legjobbja:)
Kaja jutott,póló volt méret,bringamosót nem használtam ,megoldottam itthon nyugisan.
A sérülteknek jobbulást kivánok,találkozunk a Dunán!!!!
üdv!
Posted 2008. May 26. - 11:31
Már az is megoldás lenne, ha a hosszú távosokat nem 10-kor rajtoltatják el, hanem - mint sok más országban 1 - 1,5 órával korábban! Persze ez megint több melót ró a szervezõkre, hiszen akkor 1 órával elõbb kell kiállítani az embereket és a cuccokat a pontokhoz, és utána nem jön senki egy órán keresztül.
Okos útvonaltervezéssel és szervezéssel ezt is ki lehet váltani, de a szervezõk dolga a szervezés: ha nem jön senki egy órán keresztül, hát nem jön.
A kassai maratonon - ha jól emlékszem - 9-kor volt a hosszú, 10-kor a közép, 11.30-kor a rövid rajtja. Aztán az ucsó pár kilcsin (hullámvasút lefele) találkoztak térben és idõben a távok. Ezen a szakaszon nem láttam lendületes elõzgetéseket - a távok itt már hasonló sebességgel haladtak. A célban nem kellett sokáig várni egymást, jó hangulat volt így.
Ahogy láttam a versenykiírásokban, az északi szomszédunknál ez elterjedt rajtolási rendszer (baráti nevezési árak mellett).
De most végülis kinek szervezik a maratont? A versenyzõknek, vagy a szervezõknek?
Olyan érzésem volt néhány apróbb dologban (a szervezõk részérõl), hogy "csak legyünk már túl rajta...". De kis hazánkban ehhez már hozzászokhattunk.
Mintha az információáramlással is gond lett volna. Az is lehet hogy csak engem talált meg néhány sporttárs, de délután pár percen belül különféle kérdésben több tanácstalan embert eligazítottam. Ha nem fizettem volna nevezési díjat, szervezõnek érezhettem volna magam, így csak néhány percig tartott a különleges fíling
van kismillió teljesítménytúra. Nincs, tõmeg, párszáz forintos nevezés, néhol fõtt virsli a frissítõn.
Duna Marci helyett Rákóczi TT (Zemplén)? Vagy mindkettõ?
OFF
Ja és a marci legpozitívabb dolga számomra, hogy az otthoni mérlegelés során a mutató végre beesett 90 kg alá :ok2: Jó, jó, tudom, hogy ebben idõszakos folyadékveszteség is van, de akkor is: jövõre L-es pólót kérek (és nem kapok) én is!
Posted 2008. May 26. - 11:28
Nevezési díj:távonként változó de min. 40 euró.(Pl.idén Salz.)Az ugye bármilyen erõs most(mai ár) a forint akkor is egy 10-es.És ez most rekord alacsonyság a forintnál.Mit kapsz érte?Póló,vacak minõség,szétvágtam spinninges pólónak.Power bar kulacs,szelet.Na bumm.Sajna amíg Mo-n "csak" ilyen tábora van a hegyikerózásnak addig nem várható el,hogy Pl. a Power bar ilyen nagyvonalú legyen.
Frissítõ pontok:Ahogy vki elõttem írta,nem férsz az asztalhoz.De ha odaférsz akkor sincs benne túl sok köszönet.Pedig kb. középmezõnyben voltam és már akkor sem volt csak banán és VÍZ.Egy Power bar szponzorált versenyen!!Elfogyott,most hozza fel a kocsi,nincs bekeverve,stb.Anyáztam egyet és robogtam tovább.Mindezt a második (igen nagy) mászás elõtti itatónál ahol minimum habzsi-dõzsit várnék el a pénzemért.Ugye?
Cél:Tészta szétfõzve,rá egy kis(igen kis) carbonaras vagy bolognai szósz.Ne tocsogósat képzeljetek,csak olyan épphogy megszínezõset.Jó lesz,elkavargatom a vizes tésztával.Aha.Kint ugyanis reformba nyomjuk,ugyhogy a tészta mittom én milyen durum lófasz csoda volt.Pozdorja íz,ehetetlen.Kis turkálgatás,de nem csúszik,kuka,pedig utálok kaját kidobni.
Ahol tömeg van,ott tömeg van!Ez mindenhol így van.Az adott pillanatban én is szítkozódok,de eszembe sincs ezt problémaként felhánytorgatni.Teljesen igaz,ez az indítás szar,de ekkora létszámnál a külön indítás (amit remélhetõleg a szervezõk jövõre megvalósítanak, vagy nem:() is komoly tömeget jelent.Szóval akit zavar a tömeg ne járjon maratonokra!!!
Kaja:Valóban figyelhetnének az adagra.De hazánk fiai is figyelhetnének egy kicsit.Pl. nem kellene egy tányér leveshez elvinni 5 szelet kenyeret,amik késõbb szanaszét hevernek a fûben,mert persze elég volt kettõ az amúgy tömõs és ezúttal finom gulyáshoz.Persze aki nem szereti a gulyást az ráfarag.De nekem meg a Bükkös tészta grízes lekváros szarral a halálom(egy maraton után belehalnék ha még a kaja is cukros lenne.SÓSAT csinájjjatok szervezõk),mégse szídom a szervezõket.Max. bent hagyom a közösben a kaját.
A hoszzú táv mizériára (de akár a középre is) pedig már rég megvan a bevált technika-idõkapuk.És így elkerülhetõ,hogy erejüket nem pontosan felmérõk még kint ténferegjenek a hegyen.A hiányosságok persze orvosolandók a kaja tekintetében,de az is méltányolandó,ha a szervezõk idõben elkezdenek pakolni.(Mi 16.30-kor jöttünk el és még mértek kaját.Érdekes,ahány ember annyi tapasztalat))A Salzkammergut maratonos ünneplés és várakozás könnyen megoldható,mivel ott még este is buli van(szombat este) és hát ugye a nagyon hosszú távok miatt eleve felkészülnek a dologra.De a idõkapuk nélkül még vasárnap hajnalban is ott állhatnának az odavezényelt ünneplõ tömeggel.A versenyzõ megérdemelné a pénzéért,nem?:clap:
Tényleg,tudja valaki,hogy ellentétben a környezõ országokkal nálunk miért a vasárnap honosodott meg maraton napként?Olyan jó lenne még másnap pihizni egy kicsit és nem fáradtan,bebotorkálni hétfõn.Szerintem.
Szóval én is úgy vagyok vele,mint pár lentebbi hozzászóló.Ha pálya jól kijelölt,frissítõ elfogadható,kaja ehetõ a végén(persze ha van!,nekem mindig van ,én puhány rövid távos vagyok) akkor korrektnek ítélem a versenyt.
Szerintem a 3500 nem vészes összeg.A 8000 csak bünti a késõn nevezõknek.Kalkulálni csak az elõnevezésekkel lehet,hát így próbálják beterelni az embereket a korai befizetésbe.Vegye meg az elõnevezést az is aki bizonytalan.Bukni nem lehet rajta,mert max. eladod annyiért amennyibe neked volt.Még nem találkoztam olyannal,hogy ne kelt volna el egy nevezés.
Arra meg nagyon kíváncsi lennék,hogy ezen nevezési díjak mellett hol szól már csak a pénzrõl ez az egész.Szerintem ha van profit az minimális.Rengeteg munkával jár egy ilyen megszervezése és szerintem a segítõk nagy része még így is csak minimális pénzért vagy inkább társadalmi munkában csinálja ezt az egészet.
Nem szívesen nevezek meg még az én megbocsátó értékrendem szerint is rossz versenyt,de a tavalyi Zemplén maraton sajnos vitte a pálmát.Rossz pálya jelölés,horror szpíker és zene,és tragikus idõmérés.Pedig a szervezõk lelkesek és nagyon korrektek voltak csak nem tudtak mindent kontrollálni és a pénzhiány szülte szükségmegoldások sajna ide vezetnek.De ezt sem tudom rossz néven venni,hanem becsülöm a szervezõt,hogy megpróbálta.Majd jövõre(reméljük lesz még a Zemplénben maraton) jobb lesz.
Mindenkinek jó tekerést,sok balesetmnetes km-t és kicsit több nagyvonalúságot.Vagy inkább megértést?
Posted 2008. May 26. - 11:13
Ja, simanyó szervíznek meg örülünk; ugyan engem lebeszéltek a váltókargyógyításról, de sokaknak jöhet jól, pláne 1-1 jól sikerült bejárás után... szal hajrá, remélem jöttök máshova is!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. May 26. - 11:03
A másik nem sok embert érint , de azért leírom.
Szerveztem magamnak frissítést Bánkútra , hogy ne kelljen megállnom.
Barátnõm Bánkút 2 frissítõn várt , mint utólag megtudtam már a verseny elõtt se lehetett felmenni a itatópontra kulacsot megtölteni , mert állítólag volt ott valami versenybíró és az betartotta a szabályt , hogy csak versenyzõ mehet be a frissítõzónába.
Na de kérdem én miért nem lehet a segítõknek bemenni kulacsot tölteni és vételezni banánt addig míg nem jön 1 darab versenyzõ sem.Pedig ezzel pont az õ munkájukat szerettem volna megkönnyíteni illetve nekem is kényelmesebbb lett volna.
Már sokszor beszéltük , hogy tolni v. nem tolni.
4:22:01 alatt értem be és egyik emelkedõn sem volt baj a tolós embeek miatt, mindent ki lehetttett úgy tekerni , hogy az embert ne akadájozzák.
Sokáig együtt mentem egy sráccal (carbon össztelos orbea bringás) kérem jelezze mikor ért be.
Amúgy nekem elõzõ nap volt gyomorrontás , és szerintem a túlsúlyom miatt fájt a derekap is + az elsõ gumim dynomite volt ami nagyon csúszott a sziklákon , szóval elég gagyi voltam és még a lábamat is meghúztam egy kis esésnél.
MJani01
Az ördögoldal után Még Bánkút elõtt az egyik kis emlkedõn volt 1 srác aki lendületbõl felment én meg leszálltam. Lehetséges , hogy az te voltál.
Posted 2008. May 26. - 10:55
Dante, vagy te nem tudsz számolni, vagy én. 3500 meg a 10500 az ugyanannyi???
Te nem tudsz, ugyanis csak a Salzra építed a tudásod. Nekem már volt jópár külföldi maraton, s 30-40 € körül van az össze s nevezés - az akciós elõnevezést meg "letojom", a verseny ára mindig a helyszíni, az pedig 8e volt. Ha idejön egy osztrák/olasz/cseh/szlovén/szlovák, s nyilván nem elõnevez, akkor röhögõgörcsöt kap, hogy 8e pénzért EZ jár.
Sokan kérdezitek a rajtidõ és a chipes idõ összefüggését. Minden chip egyszerre rajtolt, nekem 2-3 perccel rosszabb a mért idõm, mint a stopperem.