Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Posted 2008. May 26. - 21:49
Posted 2008. May 26. - 21:41
a sisakkamerást nem is gondoltam feltenni.kep.tar.hu vagy picassa pölö
Utóbbihoz tudok esetleg tárhelyet biztosítani... szerk, látom nagyobb lesz mint gondoltam, akkor nem szóltam.
De vannak OX-es képeim, 2006-os Mátra maratonos pár darab.
STB...
Posted 2008. May 26. - 21:41
Szerintem akinek lefele még gondjai vannak annak érdemesebb kiakasztani mert kevésbé parázik és gyorsabba ki tudja akasztani. Mereven jobban belegondolva nem mindig jobb; de fullyn nem rázkódik le a láb
Szõlõcukor akkor kell értelemszerûen ha vércukorszint esik; nem azzal kell tömni magunkat; nem azt írtam! Én nem is használtam igen régóta(2006ban utoljára, akkor kezdtem ugye); most a magas páratartalom és görcsölések -meg edezttségi szintem- miatt jött jól hogy Kimynek volt és igényeltem pár szemet mert elõzõ lejtõn nem voltam túl jól - _ilyenkor_ jó.
Mivel több olyat ismerek - én is jobban szeretem ismeretlen/veszélyesebb helyeken - aki neccesebb helyeken inkább kiakasztja mert fél hogy nem tudja idõben nyilván ezért írom. Nem egy hosszútávos playernek írtam, ha ezt nem vennétek figyelembe... Felõlem mehet beakasztottal; de aki kezdõ spd-s (montin ofkorsz) azoknál ez pozitívan szokta javítani a baleseti statot... De legyen; ne akassza akkor ki; CRTL+Z.
enté: vállalom De érdekes, teknyikásabb ismeretlen lejtõkön így szoktam menni és mégsem nagyon elõzgetnek hanem én kerülgetek; úgyhogy magad vésheted a sírkövemre ha emiatt lesz bajom De kérdezz meg olyat aki mögöttem jön/melett megyek hogy látott e már hogy csúszkálni a pedálon vagy ilyesmi Nem vagyok nagyon ügyes gyerek de nem volt ezzel még gondom... - igaz, másik felén a pedálnak van mire lépnem; de akinek nincs és nem überrutinos azok is inkább hajlanak erre ahogy látom...
Már ne is haragudj, de az öngyilkos és/vagy fél aki így megy lefelé ... ha meg nem tud valaki lefelé menni akkor gyakoroljon, és ne versenyen tegye, mert az veszélyes a többiekre is. Ugyan nem szégyen ... és ez mindekire ráfér. Akármilyen hihetetlen még Parti, Buruczky és Absolon is szokott.
Senki sem úgy született, hogy az összes trükköt tudja, minden tanulható. A pedálkiakasztós sztorit, meg probáld ki egy gyökeres, vagy sziklás letörésen, majd utána visszakattintod mindig (ahol még néha ki is old ha olyan technikás rész, hogy a súlypontot folyamatosan át kell helyezni)
Szõlõcukor ... az izomgörcsre tuti nem való (max felcsapja a vércukorszintet rövid idõre, és ha ezt egyszer elkezded akkor azt folytatni kell, vagy véged lesz!!!!) ha ilyen gondod van tegyél Magne-B6 ivó oldatot a lötyibe és veseny elött igyál meg egy Calcimusc-t.
Van egy olyan könyv, hogy Sporttáplálkozás, sok okos dolog van benne ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2008. May 26. - 21:39
http://www.mtbpics.extra.hu
Posted 2008. May 26. - 21:38
Utóbbihoz tudok esetleg tárhelyet biztosítani... szerk, látom nagyobb lesz mint gondoltam, akkor nem szóltam.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. May 26. - 21:31
Van egy halom régebbi képem, hátha valaki felismeri magát rajtuk és megörül neki.
A versenyen sisakkameráztam a rövid távon, de az elég nagy mértû és nem túl jó minõségû lett.
Posted 2008. May 26. - 20:42
Lumiere: Köszönjük a képeket! :cool2:
kuckuc, mégegyszer köszi! :prosze:
agneovo, mi éjfélre értünk haza... (de még milyen utakon helyenként :wtf: )
MSONAJ, 20perc szerelés és 35-40km görcs után kíváncsi vagy hol értem be? 6:02 Salzkammergutból tanultam; az volt a lényeg hogy a sofõr (én) menetkészen érjen be, mert már sajnos idefele még a kuplungolástól is néha begörcsölt a lábam... szal akkor sejted A szokásos 16-17 helyett 14es átlagot sem értem el asszem... Ketten mentünk, de így biztosabb volt mindkettõnknek, meg a végefele kevésbé unalmas mikor alig volt ember...
Xabi, gáz fõleg akkor van mikor a 2-3 táv egyben van vhol, általában veszélyes mikor 2 táv emberei találkoznak (pláne a hosszú-rövid kombó). Srácról nem tudok semmit, azt mondta inkább végig fut/tolja, nem megy a frissítõsökkel (javasoltam neki hogy 6-7km múlva frissítõ, menjen le velük ha tud).
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2008. May 26. - 20:26
Tud valaki róla valamit?
(Én meg boldog vagyok, hogy szintidõn belül beértem (5:50). És igen, rengeteget toltam fölfelé, de igyekeztem nem útban lenni senkinek. Kb. a 30. km-tõl görcsöltem, úgyhogy a végén már azért pörgettem mindenhol, mert addig sem görcsölt a lábam. Az utolsó elõtti frissítõnél mondták, hogy még beérhetek szintidõ alatt, úgyhogy az uccsó 20 km alatt csak az órát figyeltem, nemmellesleg jópár sporttársat elhagytam fölfelé és az utolsó lefelén is - engedtem neki rendesen. Jóvolt
Nem tudom, hogy a mezõny elején mi van, a mezõny végén nem volt semmi probléma, aki gyorsabb volt, az elõtt lehúzódtam, ha nem tudtam hirtelen az egynyomtáv miatt, és mögémszorult pár méterre, nem anyázott, amikor én akartam menni, engedtek.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2008. May 26. - 20:25
nincs olyan aki véletlenül találkozott egy fél pár SixSixOne fehér Airflow kesztyûvel?
Elhagytam tegnap, valahol a parkoló a stadion és a büfék fele:-(
írj Tarnai Csabinak, címe a www.szilvasvaradmaraton.hu - fenn van
nekem így lett meg a bukóm 2 éve
Posted 2008. May 26. - 20:14
Képeket valaki talált már?
Az eddig belinkelteken kivül!?
Üdv Janikám,örülök,hogy beszéltünk pár szót!
Izomlázzal hogy állunk?
Szevasz!
Jól mentél tatám!
Sajnos a szombati monori kirucanás megfingatott, az elsõ 10-esen beált a seggem..alig tudtam felfelé menni....de a 4:18 azért jónak tartom
Posted 2008. May 26. - 20:12
Cickond, azért én emléxem (másik marciról) olyanra ahol 30-35el elõzöm a rövidest, erre 'baaalról' és vki elsuhan mellettem... (hosszús) szal ez a vége összetalákozik sztem nem vicces... plusz kájánál és mosónál is brutál sor van akkor, az úgy nem a legjobb...
rob: Igen, túl sokat merhettek ahogy a kintlévõ edényekbõl láttam... messze nem 1200 ember kapott kaját!!!
16:30kor tuti nem volt kaja, mert már 4kor sem volt.
thommey, dante: Ha ti nem neveztek elõre az már hadd ne a mi problémánk legyen... fizessetek 8at a helyszínen; nekem számít az a 4500Ft, ezért elõnevezek. Ha nem tudok elmenni eladom; kész. Érdekes, máskor számolod a maratonok költségét a versenygumikopástól a mittudomán miig kicentizve; ha ennyire számít akkor miért helyszi nevezést veszel alapul? Amúgy nem hiszem hogy pl te is a helyszínen neveztél volna - ami logikus hogy bünti árban van; különben hogy a fenébe lehetne tervezni?! Ha nem is év elején nevezel (bár sztem akkor) akkor is fele annyiba vannak a nevezések; és átlag itthoni maratonhoz képest jobb a start... és ennyi; mert másutt szokott kaja jutni.
Salzon sem másabb annyival amennyivel drágább... hangulata más, kaja jutott bár egy gulyásért 10 paris tésztát adtam volna, stb. Amit meg szponzorok raknak bele ahhoz nem sok köze vnaa szervezõknek...
Nekem tavalyi Mátrán kívûl mindenütt jó pólól jutott; és itt is-ott is ugyanolyan minõségû. Én azt nem értem ha lassabb vagyok jóval mint ti; hogyhogy nektek nem jut jó póló? S-es kéne, vagy mi? (nekem L)
Szerintem :prosze:
Hol végeztél Pite?
Posted 2008. May 26. - 20:07
Az eddig belinkelteken kivül!?
Üdv Janikám,örülök,hogy beszéltünk pár szót!
Izomlázzal hogy állunk?
Posted 2008. May 26. - 20:01
Ezt félreértelmezted sztem. A szervezõk leírják, hogy van egy ilyen rendezvény, ennyibe kerül, és a rendezvény árát (nevezési díj). Azt is leírja, hogy ezért az összegért mit vállal, mintahogy leírja a versenyzõre vonatkozó szabályokat is. A versenyzõ meg azt vállalja, és tudomásul veszi. Ergo szolgáltató és szolgáltatást igénybe vevõ szerzõdés jön létre.ez a nevezési csomag kérdés érdekes dolog.
sokan úgy tûnik mintha a csomag tartalmáért neveznének....
a nevezés amugy ennyi. ebbe a kajának, a pályakijelölésnek és a chipes idõmérésnek kell tartoznia, minden más (programok, zenekarok, ajándék póló, stb) már csak opcionális. ezért sírni szerintem gáz.
ha kétféle nevezés lenne ahogy itt felvetette valaki (egyikben van póló meg 3 kiló zselé a másikban nincs) a most sírók mind az olcsóbbat választanák.
Tehát a fent említett dolgok miatt mondjuk a kb 1500 ember fele azt mondhatta volna: nem hoztam sisakot, mert nem jól mértem fel a nehézségét a pályának. Õket kizárták volna.
De azok, akik nem kaptak kaját, nem jutott nekik póló, holott kifizették azokat jobb esetben egy sajnálommal elintézték.
Nos akkor? Hogy is van ez?
Posted 2008. May 26. - 19:58
ppeter: te voltál az, aki ott az erdõben a köves meredeken, ahol sokan tolták, ráköszönt egy hölgyre (talán Natira?), aki szóvá tette, hogy hogy hogy nem a válladon futsz felfele. erre te leugrottál a bringáról és felfutottál..
Igazából nem emlékszem , de az biztos hogy fehér pyxis vázzal votlam és piros mezben
Arra csak emlékszel, hogy felfutottál a válladon a bringával, vagy sem!
Szerintem DaveRider biztos Pitével (Pithecus) kevert össze, mert Õ szokta kistányéron pörgetés, erölködés helyett vállrakapni a bringát és eszelõs tempóban felrohanni vele az emelkedõn, majd onnan lenézve röhög rajtunk, hogy erölködünk.
Posted 2008. May 26. - 19:52
Pár észrevétel:
8:05 perc alatt értem be a célba a hosszúról, de se pólót, se levest, se törülközõt, se pát, se semmi - tehát semmit nem kaptam (ja a chipet gyorsan levágták és kész, de ennyi erõvel azt is lehetett volna mondani közben, hogy grat, zuhany ott, bringa mosás meg itt, kaját meg már ne keresd stb. (ez nem kerül semmibe). A pozitív dolgokról nem beszélek, mert amíg van ilyen addig nevezek, utána meg soha többet.
- Pályajelölés alapban jó volt bár, én Szarvaskõnél közvetlenül a frissítõ után elkavartam, de utánam futottak így nem lett gond (max utonértek).
- Pályabiztosítás Szarvaskõ után a bányáknál picit necces volt, mert a szerpentín tetején elfelejtettek szólni, hogy nincs már biztosítva a pálya én meg ugye nem rángatom a féket lefelé fölöslegesen így eléggé meglepett mikor találkoztam egy szembe jövõ autóval (még szerencse, hogy õ meg tudott állni, nem rajtam múlt, hogy elkerültük az ütközést - még egyszer elnézést kérek az autóstól)
- Szarvaskõnél ismerõsöm 17:20-kor már senkit nem talált pedik ilyenkor azért kellene még regisztrálni az idõkapun késve áthalódókat (õk limitdõ miatt nem mehetnek tovább, de a teljesítõk után feltüntetik az õ nevüket is és helyezik is õket - õk is közdöttek keményen és talán többet is kiadtak magukból, mint az elsõk így tiszteljük meg õket is). A motoros seprú meg simán megoldható, nem tudom, hogy miért nem csinálják.
- Az utolsó 2-3 frissítõ pontnál jól jött volna lánckenõ spré, de nem volt (így minden egyes tócsába belementem illetve nem terhelhettem a pedált a láncfelkapás miatt, maradt a mókuskerék)
- 70 km felett a frissító pontoknál a banán-csoki kombó helyett egy energia szeletnek jobban örültem volna, sõt még fizettem volna is érte pár száz forintot (mondjuk a póló helyett ennek jobban örülnék)
Szóval nem a leves, póló és törcsi az alapvetõ gondom, hanem a hozzáállás, ami nem kerül pénzbe csak azt jelzi felém, hogy megtisztelnek e engem a szervezõk vagy nem.
Összegezve az idei MX futamokat nálam a jelenlegi sorrend:
- Sopron
- Szilvásvárad
KÖZÉPTÁV!!!!!
Posted 2008. May 26. - 19:51
Nekem legutóbb a családias maratont a Zemplén jelentette.
(Megjegyzem, ott jól csinálják a bolognait:) )
Nyehe a konyhás csapat nevében köszi.
Posted 2008. May 26. - 19:44
De beszélhetünk a felfelé menésrõl is akár
A technikát meg kell tanulni.
Sokan vannak akik erõsebbek nálam, de egy technikás emelkedõnek már az aljában leszállnak, meg sem próbálnak felmenni.
Lefelé meg szerintem sokan félnek, fõleg ilyen köves maratonon, mint ez. És folyamatosan fékeznek, tök lassan mennek lefelé. Pedig ez a legrosszabb megoldás, mert nincs meg a lendületük, ami átvinné õket, már olyan lassan mennek, hogy azért esnek, csúsznak el. Jó, az igaz, hogy így nem esnek akkorát. Én már ott tartok, hogy örülök, hogy lecsúszik a jó nyomról, és el tudok menni mellette.
Az spd kiakasztást meg felejtsük el, lábbal is nagyon sokat lehet kormányozni a bringát.
Egyszerûen ki kell nézni a jó nyomot, mert abban tényleg nagy igazság van, hogy oda megyünk, amerre nézünk, és egy közepes, lendületes sebességgel engedni kell lefelé. Annyit kell fékezni, hogy be tudj kanyarodni.
Gyakorolni kell ezt is, mint minden mást.
Posted 2008. May 26. - 19:41
Igazából nem emlékszem , de az biztos hogy fehér pyxis vázzal votlam és piros mezben
Posted 2008. May 26. - 19:40
Régebben inkább az volt meglátásom szerint. Kb. 4 évvel ezelõttig még tényleg tömegsport volt Mo- n a maraton, nem volt agyonkategorizálva, stb.
Beálltak 800- an, 'szt mentek. Nem volt ennyi hõbörgés, hogy mér' állsz elém, menj hártébb, nem férek el tõled. Kevés helyen adtak pl.: gulyást, meg ilyesmit,
és valahogy annyira nem hiányzott, és akkor valahogy nem kajabáltak az emberek, hogy mér'nincs.
Nekem legutóbb a családias maratont a Zemplén jelentette.
(Megjegyzem, ott jól csinálják a bolognait:) )
Posted 2008. May 26. - 18:54
Elhagytam tegnap, valahol a parkoló a stadion és a büfék fele:-(