Soha többet hossz táv. Az aszfaltos után az a kis sziklakerten és azt követő 2-3 km-n kívül totál vállalhatatlan, szánalmas. Sotter, de milyen sotter. Utolsó mászás előtt aszfalton lejtőzünk (jó árnyékos, hogy fázzunk rendesen), hogy agyagoson másszunk (amit telibe süt a nap). Senkinek nem ajánlom, hacsak nem a szereti a nettó szívást. Nekem nagy csalódás volt. Itt abszolúte igaz, hogy a kevesebb néha több.
Értem a szervezőket valahol, szeretnék elkerülni a veszélyes, rizikós részeket, melyeken a többség nem tudna lejönni. Így is sok a bukás. Értem a te problémád is, lassan egy CX bicajjal végig lehet menni ezeken a maratonokon. Ha több kihívásokkal teli pályára vágysz, akkor irány Lengyelország. például Beskidy és társai. Keress rá videókra, nálunk a harnad nehézségű lefeléket is 2x meggondolják, beletegyék-e!
Jónak mondják a graz-i MTB master EB-t például. Élménybeszámoló Cseh Ronitól: http://bikemag.hu/ma...ogora-allhatott
Osztrákoknál szintén vannak kemény pályán kemény versenyek, nem csak schotter. Ott van akár az új enduro Salz D táv, nekem úgy rémlik, jártál már rajta.
----
Halkan jegyzem meg, amit a napról írsz, meg az árnyékról, nem tudom hová tenni. Bírni kell és kész, ha esik, ha fúj és tolni neki, ez egy ilyen móka!