Viszont volt egy kellemetlen élmény is a Bánkút útán lefelé jöttem úgy 40-nel egy srác megelőzött, úgy 20m-re volt tölem, hatalmasat fékezett majd kikerült egy motorost akik úgy gondolták ketten, hogy felfelé motoroznak 40-50-nel. Pont a fák takarásában volt és hopp hirtelen ott van. Begondolkoztam én is. Remélem másokat nem lepett meg.
Ha valami olyasmit kiáltottál hogy "szemből" (amikor már nagyjából elhaladtam melletted) figyelmeztetésül akkor lehet hogy én voltam Jobb kanyarban pont balról előztem amikor takarásból feltünt a motoros a bal oldalon de nem fékeztem nagyot, úgy emlékszem még relatív biztonságban ki tudtam kerülni (legalább a lámpája égett). Elég balek dolog, főleg ha már egy páran így szembeszáguldottak és mégis továbbment. Azt nem is vettem észre hogy ketten ültek rajta, akkor még kevésbé tud manőverezni és három életet kockáztat. Legfeljebb akkor elnézhető ha orvost vitt versenybalesethez, de akkor is mérsékelhetné a sebességet, egyfolytában dudálhatna vagy valami.
A színvonal az garantált volt, a rövid táv nekem tetszett, bár sokaknak biztos nem a sok aszfalt miatt.
Az utolsó lefeléken mindent kirázott belőlem a köves rész, fogtömés, vesekő stb . De az utolsó pár km a katonasíroktól lefelé igazi kánaán volt.
Tavaly rövidtávon mentem, lehet hogy mások voltak a pályaviszonyok de akkor elég sima (és uncsi) volt az egész, idén viszont középtávon volt benne egy jó hosszú szakasz szép nagy fehér kövekkel ahol lehetett rendesen robogni (ha kihallatszik bevallom hogy messze ez volt a kedvenc részem ). Sok más jó szakasz (single track) is volt középtávon csak sajnos elég sok helyen óvatosan kellett menni a sár miatt. A kapaszkódókból megint volt egy pár km szenvedős fölfelé, nem volt túl mély de jó agyagos/csúszós, ahol a tolás jóval kevesebb energiába került. Több kidőlt fa is volt mint a Bakonyban, csak azt nem értem hogy némelyik fél méter+ magasságú tele volt tányérnyomokkal, annyian bevállalták a triálozást vagy mindenki elfáradt az átemelésben?
Középtávos versenyzőktől kérdezem, hogy mennyit mutatott nálatok az óra célba érkezéskor? Mert nálam valamivel több, mint 68km lett a vége.
67. Csodálkoztam is egy kicsit mert a frissítők mind stimmeltek, a 64-nél volt viszont hirtelen kiírva hogy még 3 km. A táblázás viszont nagyon tetszett, mindenhol volt bőven "maraton" feliratú kilógatott lap, jó helyeken és egyértelműen voltak az elágazásoknál is kitéve a távok/kilóméterek, a frissítőknél meg hogy hány kilóméter múlva lesz a következő. Példakép, le a kalappal!
Itt is vannak képek:
https://www.facebook...87722412&type=1
Ha nincs fabulonom akkor meg lehet valahogy nézni?
Mindenkinek köszönöm a képeket!